Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217677 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 10.11.2017 г.
 Представяте ли си, да накараш стотици милиони хора да се възхищават на един тиранин, масов убиец и психопат, сифилистик, бандит, бездарен безработник, нехранимайко, педераст и неруснак, който не е платил нито една копейка данък на държавата за целия си съзнателен живот, като в същото това време е експроприирал имоти за трилиони, на съвестта му лежат смъртта на милиони,  който не е оставил след себе си ни жена, ни дете, ни коте, както се казва и да накараш стотици милиони хора да благославят неговата безчестина като най-голямото откритие на човечеството. Представяте ли си каква пропаганда, каква лъжа, каква реклама е било това, за да се случи едно такова обожествяване на едно човешко изчадие. Този Мултичовек, Този Супермен, Този съвременен Прометей, Този Спасител на човечеството е бръкнал в гърдите си и е извадил сърцето си, като с него е осветил пътя на Хората...Добре, че е бил той, иначе кой щеше да освети Пътя. Този Данко на проникновението. Този Темистокъл на демокрацията. Ех........


Трима души от мъжки пол, които се чукат там, където се срещнат, трима души неруснаци, довеждат до реализация на една мракобесна идеология и до смъртта на десетки милиони човешки същества не само в Русия, но и по цялата земя. Единият от тях още го обливат с благоуханни масла и още му пазят телесата, изложени за поклонение пред тези, на които родителите, бабите и дядовците са били накарани да изтърпят цялата тази античовечност на режима на великата тройка, ако са имали късмета да оцелеят физически.

Каква ирония на съдбата наистина. И тримата са физически ощетени от Съдбата. Нито един от тях не е бил красив или поне да не е грозен.  Кое е това общество, в което яките пичове ще бъдат победени от грозни  неруснаци, с обърнати резби, в началото на 20-ти век? Благодарение на рекламата. Благодарение на терора на рекламата. Благодарение на рекламата на терора. Благодарение на страха и лъжата, съчетани в невиждана за човечеството симбиоза. Благодарение комбинацията на волската търпимост и неорганизираност на руския народ. Срамът да си признаеш, че си прецакан сега ги кара да не приемат историята като факт, а като пожелание, хванали са за зрънцето на лъжливите и неосъществени обещания.

И нека да не забравяме, благодарение на силата на парите, които движат света и които за съжаление стоят зад всяка една "революция".

Категория: Политика
Прочетен: 189 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.11.2017 22:24
 Днес се рових в сайта на националната статистика.

Нали постоянно гледам държавните разходи и се интересувам къде отиват парите ни, прегледах данни, свързани с числеността на МВР персонала.

http://www.nsi.bg/bg/content/3821/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8


Първото нещо, което ми направи впечатление, че има данни за 2015г. Въпросът ми е следния: Защо ние, които трябва да си подадем годишните отчети до 15 април, а сега се чува, че срокът ще бъде до края на месец февруари, или само два месеца след края на годината, а националната статистика й трябват две години, за да публикува данни, които може да получи от МВР и от Министерството на труда месечно? Знаем, че държавата е безхаберна, защото няма институция, която може и иска да я контролира. Та как да стане, като самите контролни институции са държавни. Може ли държавата сама да се контролира. Това е безкрайно тъпо, нали? Значи, "свежестта" на информацията е една от моите забележки по отношение на националната статистика. Все пак живеем в дигитална ера, а не във времето на пишещите машини. Векът на тефтерите беше 20-ти век. Сега е векът на електронните бележници. Нали ме разбирате, какво искам да кажа, уважаеми бюрократи. Данните ви за 2015г. са твърде стари и пресолени. Какво ще кажете, ако ние, хората, които плащаме данъци, си дадем отчетите на държавата в края на 2017 или в началото на 2018г., данни, които се отнасят за 2015г. Та нали всички държавни власти ще ни попилеят от проверки и ще ни натикат в миша дупка!!!


Втората ми съществена забележка е: НИКАКЪВ АНАЛИЗ, НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА. Това е все едно да ходиш да трепеш комари в джунглата с автомат. Вдигаш шум, харчиш муниции, а файда - никаква.


Пример. В таблицата, която се отваря след като се активира горния линк, е дадено числото - 22456. Това са активните полицаи в България. В допълненията е посочено, че това са всички тези, които се включват във всички дирекции на полицията, без тези, които са цивилни лица или извършват услуги на гражданите, като регистрации и т.н. В това число се включват и граничните полицаи, пътните полицаи, районните полицаи и други.

Дотук добре. Но как да си обясня намалението на това число само за една година в размер на 5 706 служители? През 2014г. служителите са били 28 171 и са намалели до 22 456. Какво се е случило там, че съставът е намалял с 5 706 служители или с малко повече от 20%. Какво е това - масово напускане на полицаи, масово уволнение, някакви административни преразпределения, за които статистиката не е уведомена или какво?

В същото време, знаете, че бюджетът на МВР отдавна надхвърли 1 милиард лева. И ако вярваме на твърденията на служители от МВР, че заплатите не са актуализирани от години, то как да си обясним този наглед напълно противоположен казус - съществено намаление на бройката на служителите на полицията, запазване на същите заплати и постоянно увеличаващ се бюджет на МВР? Нали над 90% от бюджета на МВР отиваше за заплати? На фона на общата численост на персонала на министерството, тези 5706 служители представляват 10 %. Същите проценти, на база на 1 милиард бюджет и 900 милиона за заплати, би трябвало да доведе до намаление на общия бюджет с приблизително 90-100 милиона за 2015г., в сравнение с 2014г. Но кой да даде обяснения за тези разминавания. СТАТИСТИКАТА НЕ ГО ПРАВИ. В САЙТА НА МВР ГО НЯМА. ОСТАВАТ САМО СЪМНЕНИЯ И ОТТАМ И СПЕКУЛАЦИИТЕ, ЧЕ НА НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИМА ДОВЕРИЕ, ОСОБЕНО ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ИНФОРМАЦИЯ, ИЗГОТВЕНА НИ ОТ БЮРОКРАТИ КАТО ЗА ГЛУПАЦИ, КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ НИЩО ИЛИ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ЧИТАТЕЛИ, КОИТО ЩЕ СЕ НАПРАВЯТ, ЧЕ НЕ СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ ТЕЗИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ. И ЗАЩО ДА НЕ ГО НАПРАВЯТ. НА КОЙ МУ ПУКА ЗА СТАТИСТИКАТА И ЗА НЕЙНАТА ВЯРНОСТ И КОРЕКТНОСТ?

Категория: Политика
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове: 0
 Става дума както за отделната личност, така и за общност и държава.

Лошите навици ни убиват. Интересите ни убиват. Сами се убиваме. Средата ни убива. Живеем в убийствено само и друго нараняване.

Следва текст. 
Категория: Политика
Прочетен: 109 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217677
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930