Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197260 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 20.11.2017 г.
 

ТУК НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ ДЕСТИЛИРАНА ВОДА. Или поне аз не мога да намеря.
  1. Обадих се на шефа на снабдяването на завода, който произвежда дестилирана вода. Заводът е в Пещера. Линията не работела. Нямат дистрибутори. 
  2. Питах в няколко аптеки - няма;
  3. Проверяваме в някои от супермаркетите - няма;
  4. Поръчах на мой служител да обиколи бензиностанции в София, които са на всички по-големи вериги - Шел, Лукойл, Еко, ОМВ...Отговорът е: НЯМА;
Само се чудя, как разреждат хомеопатичните лекарства и разни там други субстанции, които изискват дестилирана вода!!!






В Хонг Конг, можете да купите дестилирана вода на улицата, в магазините, в аптеките, в баровете, в ресторантите, на летището, в музеите. Навсякъде. Просто защото те пият дестилирана вода така, както ние пием тази от чешмата или минералната, купена в бутилки от магазините.

По статистика, жителите на Хонг Конг живеят средно с около 10 години повече от нас, българите. Не знам дали е от водата или и тя помага.



Ето ви конкретен пример от днес. Поръчвам на мой служител да купи дейонизирана вода от супермаркет Хит, в Младост, София. Купува човекът срещу 2 лева и преди да я включа в употреба, реших да проверя показателите за електропроводимост и за минерализация. Знаете ли какво показаха? Същите резултати, все едно съм наточил водата от крана на чешмата в Хасково или Пловдив, които точат вода от кладенци край Марица или от язовир Тракиец - една силно минерализирана вода. Веднага наливам от крана на чешмата - в района на кв. Лозенец, София и водата показва чудесни харектеристики, много по-добри от "йонизираната вода". Казах на друг мой служител да мине през ОМВ - бензиностанция на бул. България, също в София, да мине оттам и да купи дейонизирана вода. Донася ми я и я измервам - електропроводимост 10, минерализация - 5 или обратното, не е толкова важно. Показателят на другата бутилка беше 250/430. Смятайте каква е разликата.


Ето английското наименование на показателите.
Total Dissolved Solids = TDS
Electrical Conductivity = EC



Още примери: Отивам на пазара. Харесвам си орехи. Гледам върху орехите има няколко счупени наполовина, за да може клиентът да прецени по-добре качеството. Купувам половин кило, защото нещо ме човърка и не вземам цяло кило. Вземам нож в къщии разчупвам един орех. Първият беше тотално гранясъл отвътре. Изхвърлих го. Вторият, нямаше нищо общо с онова, което видях като изложение. Едва изкарах ядката отвътра. Преди да купя орехите се вгледах в продавача. Беше циганин, като повечето продавачи на Женския пазар в София, но ако избираш продавачите по етнически състав, трябва да си намериш друг пазар за пазаруване.


Купувам ябълки и гледам купа, харесвам ми, цената е добра. Давай 4 кила. Отивам до колата и тогава съмнение ме загриза. Не го гледах как и откъде слага стоката. Слагам чантите в багажника и какво да видя - повече от половината ябълки наранени, повечето за изхвърляне. Върнах се и бях готов да му ги тресна в главата на циганина, лъжльото му с лъжло. Той усети, че работата е дебела и ми върна парите. Казах си, че ще го запомня и от този мангал не искам повече нищо да купувам. Без пари да ми дава, просто не искам и това е.

След това последва случаят с дейонизираната вода. Там не знам дали циганин я прави и продава, но че работата е циганска, в това няма никакво съмнение. Купуваш си шише с вода за 2 лева и накрая излиза, че са я наливали даже не и от чешмата, защото тази от чешмата излезе по-читава от тази в шишето. Просто нямам думи, как можем да живеем така в постоянна лъжа!!!

П.С. Търсенето на дестилирана вода продължава. Продава се чрез сайта. Цена 1,9лв. за литър. Няма проблем. Доставка - 6 лева. Отказвам се. Имало в някаква аптека в Студенски град. Ще ходим и там да проверим.

Сега ви казвам къде на шега, къде на истина: АКО ЗА ЕДНО ШИШЕ ДЕСТИЛИРАНА ВОДА ТРЯБВА ДА ОБИКОЛИМ СОФИЯ ОТ ЕДНАТА СТРАНА, ДО ДРУГАТА, АКО ЗАРАДИ ЕДНО УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА СЪДИМОСТ, ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ НА ДРАГАН ЦАНКОВ, В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД И ОТТАМ ДА ТИ КАЖАТ, ЧЕ СА СЕ ПРЕМЕСТИЛИ НА БУЛ. ТОТЛЕБЕН, ДО ПИРОГОВ И ТРЯБВА ДА ХОДИШ ТАМ ДВА ПЪТИ - ЕДИНИЯТ ТАЗИ СЕДМИЦА, А ДРУГИЯТ - В СЛЕДВАЩАТА, ЗА ДА ГО ПОЛУЧИШ, ВМЕСТО ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СИ ГОВОРЯТ ПОМЕЖДУ СИ И ДА НЕ НИ ИСКАТ ОТ НАС ДОКУМЕНТИ, КОИТО СА ОТ ТЕХНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ, РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО ИМА АВТОМОБИЛНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ. КОЛКО ИЗЛИШНИ ПЪТУВАНИЯ НАСАМ, НАТАМ. ИМАЛО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА, ИЗНЕРВЕНИ ШОФЬОРИ. И ВЕЧЕ СИ ИЗНЕРВЕН ОТ МАЛОУМИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРАВИШ ГРЕШКА И БЛЮСТИТЕЛИТЕ НА РЕДА СЕ ГЛОБЯВАТ, ЗАЩОТО ТЪРСИШ КЪДЕ ДА ПАРКИРАШ, ЗА ДА СИ ВЗЕМЕШ ТЪПОТО УДОСТОВЕРЕНИЕ. КАКВОТО И ДА НАПРАВИШ, ВСЕ СИ НАВЕДЕН, ОДУПЕН И ВИНОВЕН. НАКРАЯ СИ ПОЖЕЛАВАШ, ПОНЕ ВЛАСТТА ДА ПОЛЗВА ВАЗЕЛИН, КОГАТО ТЕ ОБЕЗЧЕСТЯВА.
Категория: Политика
Прочетен: 1135 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 21.11.2017 23:20
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197260
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930