Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216265 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 11.11.2022 г.
  1.  Да замрази назначаването на нови служители в администрацията. Изключение да се прави с назначаването на нов екип на всеки нов министър и то не повече от 1% от общия брой на съответната администрация, които да са с мандата на съответния министър. Отива си министъра, отива си и неговия екип;
  2. Всички администрации да се освободят от служебните коли и персонал, който ги обслужва, като само и единствено президентът, вицепрезидентът, премиерът и неговите заместници и министрите, шефът на НС, шефът на НС "Полиция" и главният прокурор да имат право на персонална служебна кола и шофьор;
  3. Да се осветлят всички доходи на всички лица, които получават заплати и доходи от обществените фондове - всички държавни, общински служители, както и частни фирми, които получават пари от бюджета под различна форма. За целта трябва да има електронен регистър на доходите, който свободно да бъде оставен с отворен достъп за всички граждани;
  4. Да се създаде регистър на обществени поръчки, където подробно да се описват всички факти и обстоятелства за всяка една обществена поръчка за над 500 000 лева;
  5. Всички търгове за харчене на обществен ресурс да се направят публични, електронни и свободни за достъп от всички граждани;
  6. Централизирана система за набавки и отнемане на възможността на десетки и десекти институции сами да организират доставките си;
  7. Всички важни публични личности трябва да подлежат на публичен контрол по всяко време на денонощието, с изключение на почивното време, през което те няма да имат право да са в работен режим;
  8. Всички срещи на важните публични личности трябва да бъдат документирани и публично достъпни;
  9. Въвеждане в спешен порядък на електронно правителство и електронно гласуване;
  10.  Система за контрол над разходите и предотвратяване на измамите.
  11.  
Категория: Политика
Прочетен: 29 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.11.2022 16:31
 Има такава благотворителна кампания.

Събират стотици милиони долари, за да нахранят гладните. А защо има гладни? И къде са лоцирани гладните? Гладни има заради невероятно високите нива на раждаемост в Африка и невъзможността на икономиката да ги изхрани.

Тогава къде е проблема?

Ако нахраниш гладните и бедните, те ще станат още повече. След това да не се чудите, защо има мигрантски вълни. Според прогнозите, Нигерия през 2050 година ще стане страна с 600 000 000 население. Жените във фертилна възраст там имат коефициент 5,7. Знаете ли какво означава това? Това означава, че на всяка жена в детеродна възраст се падат по 6 деца. Знаете ли колко е този показател за България? Под 1. Тоест светът събира пари, за да изхрани свръхпопулацията от бедни хора в Африка, която се очаква след това да потегли към Европа, за да бъде донахранена.

Нали разбирате какво означава това? Това означава краят на европейската цивилизация, такава, каквато я познаваме. Една държава в Африка ще има повече население, отколкото целият ЕС, с всичките му 30 страни членки. Ще храним чуждо население и отказваме да правим и раждаме деца. Ега ти и демографската политика имаме, наистина.


Всъщност, гладът е важен природен механизъм за регулиране на популацията. Представете си, ако започнем да храним вълците, защото тях ги мързи да хващат сърни. Какво ще се получи? И трябва ли да храним вълците или трябва да оставим всичко на майката природа. Ако една жена е родила 6 деца, не трябва ли да вложи малко мозък в тази своя функция, а не да ги ражда, все едно е хлебарка? Ама така е, този, на който мозъкът му е голям колкото едно аспиричне, какво очаквате друго от него - освен да ражда на поразия и да превърне раждането в професия. Защо му е да работи, след като има идиотски благотворителни организации, които събират пари за да изгранят тази челяд. Нормално ли е според вас, един баща да има над 60 деца, родени от няколко съпрузи, на които деца не помни имената им? Какво очаквате от тези деца - да са достатъчно образовани, възпитани и т.н.? Да, имаме нужда от деца, защото нацията ни загива. НО ТЕЗИ ДЕЦА, ОСВЕН, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РОДЯТ, ТРЯБВА И ДА СЕ ВЪЗПИТАВАТ, ЗА ДА СТАНАТ ПОЛЕЗНИ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ СТРАНА. ОБЩЕСТВОТО ИМА НУЖДА ОТ ОБРАЗОВАНИ И ВЪЗПИТАНИ ХОРА, А НЕ ОТ ТАКИВА, КОИТО РАЗЧИТАТ НА КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, ЧЕ ДА СЕ ИЗХРАНВАТ ИЛИ ДА ПРЕТРЕПЯТ НЯКОЙ СТАРЕЦ, ЗА ДА МУ ВЗЕМАТ 5-ТЕ ЛЕВА.

Така че, не вярвайте на благотворителността, ако събирането на пари за различни каузи може да се приеме за благотворителност. Нищо, което върви срещу природата не може да се каже, че е благотворителност. Просто защото е неприродно.

В една от книгите си, големият български писател Георги Господинов пишеше, че само и единствено човешкото общество прави така, че да оцелява уродливото и скапаното. След това се чудим, защо се скапваме и за нищо не ни бива.



Категория: Политика
Прочетен: 33 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 14.11.2022 22:20
 https://www.actualno.com/society/ekspert-granicharite-si-kupuvat-sami-dori-boepripasi-ot-internet-news_1841236.html

Някакъв експерт рони крокодилски сълзи за българските граничари. Нека да видим част от статията:
  1. "Граничарите си купуват сами дори боеприпаси от интернет";
  2. "Липсата на екипировка, достатъчно служители и обучение - това са основните проблеми на граничната ни охрана";
  3. "Тези хора там са като опълченци! Липсват им всякаква екипировка, която да се осигурява от държавата. Служителите, които биват изпращани на границата си пазаруват нещата от интернет."

От това изказване, разбирам, че имаме наистина голям проблем. ПРИ 2 МИЛИАРДА ЛЕВА БЮДЖЕТ НА МВР ЗА ГОДИНА, СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ КУПУВАЛИ БОЕПРИПАСИ ОТ ИНТЕРНЕТ!!!

Нека да ви заостря се малко вниманието - БОЕПРИПАСИ СЕ ПРОДАВАТ В ИНТЕРНЕТ. КОЙТО ИМА ОРЪЖИЕ, ЗНАЕ, КОЛКО "СТРОГИ" СА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ, СЪХРАНЕНИЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ. Сега разбирам, че боеприпасите се продават в интернет, все едно са столове за маса, инструменти за сервиз или боя за боядисване на стена!!!


И СЕГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - СЛУЖИТЕЛИ НА МВР СИ КУПУВАТ ОТ ИНТЕРНЕТ БОЕПРИПАСИ. ТОЕСТ, СЛУЖИТЕЛИ НА МВР СА В КАЧЕСТВОТО СИ НА НАРУШИТЕЛИ НА ЗАКОНА ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ!!!

Дори само едно такова твърдение трябва да накара военна прокуратура да се задейства.

И сега на главния въпрос. АКО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЧАРИ ПРАВЯТ ВСИЧКО ТОВА, ЗАЩО ГО ПРАВЯТ? ЗАРАДИ БЛАГОРОДСТВО? ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ОБИЧАТ ТОЛКОВА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ СА ГОТОВИ САМИ ДА СЕ ОБОРУДВАТ И ДА ОТИДАТ НА ГРАНИЦАТА, ЗА ДА Я ПАЗЯТ?

ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ОРГАНИЗАЦИОННАТА БЪРКОТИЯ В МВР Е СТИГНАЛА ДОТАМ, ЧЕ МАКСИМАТА "ВСИЧКО ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ, НИЩО ЗА ТЕЗИ, КОИТО ВЪРШАТ РАБОТА" ДА Е СТАНАЛА ОЩЕ ПО-ОЧЕВАДНА?

53 ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ - 2 МИЛИАРДА БЮДЖЕТ И ВСИЧКО ТОВА НИ СЕ СЛУЧВА!!!

ЗАЩО?

ЗАЩОТО НЯМАМЕ ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. АКО ИМАХМЕ ТАКОВА НЕЩО, МОЖЕХМЕ ДА ВЛЕЗЕМ В КОМПЮТЪРА И ДА УВОЛНИМ ШЕФА НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ И МИНИСТЪРА. ЗАЩОТО ОТ ТЯХ УЖ ТРЯБВА ДА ЗАВИСИ ВСИЧКО.

ПОМИСЛЕТЕ, КАК ТЕЗИ РЪКОВОДИТЕЛИ В СЕГАШНО ВРЕМЕ, ДОРИ И ДА ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА СВЪРШАТ РАБОТА, КАК ДА Я СВЪРШАТ. НАЗНАЧЕНИЯТА В МВР СА С ВРЪЗКИ. ПОСЛУШАНИЕТО ТАМ Е ОСНОВНА ПОЛИТИКА. ЧИНОВНИЦИТЕ СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ, А ОПЕРАТИВНИ СЛУЖИТЕЛИ - В НЕДОСТАТЪК. АКО РЕШИШ ДА УВОЛНИШ НЯКОГО, ЗАПОЧВАТ ОБАЖДАНИЯТА ПО ТЕЛЕФОНА. СИСТЕМАТА Е ПРОГНИЛА ОТ ВРЪЗКАРСТВО В ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ БЛОКИРА ФУНКЦИОНИРАНЕТО Й.

ВИЖТЕ КАКЪВ РАЗПАД Е В МВР, КОГАТО ХВАНАХА ОНЗИ БОКЛУК - СЕМЕРДЖИЕВ, СЛЕД КАТАСТРОФАТА НА БУЛ. ЧЕРНИ ВРЪХ В СОФИЯ, КЪДЕТО УБИ ДВЕ ЖЕНИ И СЛЕД ТОВА ИЗБЯГА И С ПОМОЩТА НА ПОЛИЦАИ Е ВЛЯЗЪЛ СЪС СТЪЛБА В ЖИЛИЩЕТО СИ! КОЛКО ДЕСЕТКИ ПОЛИЦАИ СА ГО ПОКРИВАЛИ. АМИ ОНЕЗИ ПОЛИЦАЙ И ПОЛИЦАЙКА, КОИТО СРЕЩУ ПАРИ СА СЛЕДВАЛИ ЧОВЕКЪТ С ПОРШЕТО, КОЙТО УБИ ОНЗИ ФРАНЦУЗИН НА ОКОЛВРЪСТНОТО В СОФИЯ?

РЕШЕНИЕТО Е - ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. РЪКОВОДИТЕЛИТЕ В МВР ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРАТ И УВОЛНЯВАТ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО.
Категория: Политика
Прочетен: 76 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 19.11.2022 17:58
 Често се връщам в мислите си към книгата на Еразъм Ротердамски "Теория на глупостта". Там той казва, че Глупостта е не само неотменна част от живота, но и самият живот без нея не може.

Глупостта е в основата на много неща. Например, на безнаказаността.

Който е ходил в армията, знае, че има различни родове войски. Към сухопътните войски има пехота, артилерия, мото-стрелкови и т.н. подродове на съответната войска.

Представете си, че вие сте пехота. Това са войниците, които са на един изстрел разстояние от противните - от други пехотинци. Те са, както се казва, "на пангара". За да се пусне пехотата да "прочисти" региона от противника, според класическата военна доктрина се изискват няколко неща.
  1. Разузнаване;
  2. Съсредоточаване, дислоциране на групи войски в едно направление;
  3. Артилерийска подготовка и обстрел;
  4. Танкове и други машини - напред, а пехотата след тях. Авиацията поддържа.
Нека сега да видим каква "работа" вършат артилеристите. Те обикновено "не виждат" пряко врага. Съвременните артилерийски установки - гаубици, с неуправляеми или управляеми боеприпаси, отдавна са задминали онази далекобойност, която познаваме от филмите за ВСВ. Сега снарядите летят на 30, 35, а не рядко и на 40км. разстояние. Те носят смърт и разрушения, когато коректировчиците си свършат добре работата. Представяте ли си един  30 кг. снаряд, какво може да направи, удряйки сграда!
Тези, които обслужват например, една гаубица, какви мисли имат в главата, изпращайки снаряда към противника?
Сигурен съм, че тези, които зареждат оръдието със снаряд, НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАТЕН. НИКОГА В АРМИЯТА НЕ СА БИЛИ НУЖНИ ХОРА, КОИТО ДА МИСЛЯТ, ПРЕДИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО. АЗ СЪМ БИЛ ВОЙНИК И ЗНАМ - АРМИЯТА Е СРЕДСТВО ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЦЕЛИ, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ЦЕЛИТЕ НА ОТДЕЛНИЯ ВОЙНИК. ОТ НЕГО СЕ ИСКА ДА ИЗПЪЛНЯВА - УБИВАЙ - УБИВА. СТРЕЛЯЙ, СТРЕЛЯ. НЕ МУ МИСЛИ.

А дали ги интересува? Не трябва да си "достатъчно" свободен. Трябва да си машина. Без ум, без разсъждения. Просто изпълняваш. Механически.


Какво биха направили, ако знаеха, че снарядът е предназначен за жилищна сграда, в която разузнаването евентуално предполага, че има скрит снайперист, но всъщност няма нищо такова? Просто политиката е надделяла над войнските качества.
Каква е вината на тези хора?
Всъщност, кой би стрелял, без да го интересува, за кого е предназначен снаряда?
Ами ако в тази сграда живеят родителите на войника, който пъха снаряда в дулото? Ами ако той знае този факт?
Ако там живеят неговите приятели, познати, близки, роднини? Хората, на които той държи, ако изобщо държи на нещо, след като е отишъл да убива заради парите.

Безнаказаността, тя е дете на глупостта.

Изстрелвайки снаряда и убивайки хора и рушейки инфраструктура, в главата на тези хора няма нищо. Празно е. Дори се и опияняват от факта, че изпращат такъв "посланник" на непознати хора. Непознатите могат да бъдат убивани. ПО-БЕЗНАКАЗАНО Е НЯКАК СИ. Просто, защото са непознати и чувството за вина няма да бъде чак толкова голямо. 





Колко всъщност деца има глупостта?

Ето на този въпрос трябва да се търсят отговорите.
Категория: Политика
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.11.2022 08:20
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216265
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930