Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217691 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 02.11.2022 г.
 https://www.bgonair.bg/a/4-world/284238-norvegiya-povishi-voennata-si-gotovnost-zaharova-tova-e-eskalatsiya-na-naprezhenieto?utm_source=dnesbox&utm_medium=link&utm_campaign=footer
Мария Захарова треска глупости, твърдейки, че Русия била диалогична страна.


Диалогично настроената Масква изпрати 70 км. танкова колона към Киев, за да накаже съвсем ДИАЛОГИЧНО киевският режим.

Друг е въпросът, че и онези в Киев никак не са цвете за мирисане, но в играта на нерви, московята се самопрецакаха. Казаците пак се опънаха на Масква. Преди време Петър Първият е решил да ги изтреби, заради подкрепата, която казаците са оказали на шведите при Полтава. Някак си не е успял. След това поляците са решили да ги довършат. И те не са успели. Сталин се е опитал да ги умори от глад и е довършил 9 милиона по време на Голодомора. Но пак са устояли. След това украинците са се самоизтребвали по време на немска окупация, че чак и германците са се учудвали, какво се случва там в техния тил. Пак са оцелели. Твърди са. Костеливи. За какво им беше на руснаците да се захващат с тях и да се правят на по-големия брат. Нека си държат рускоезичния Донбас и даже и това им е много. Да, ама не. Ще превземат Киев и ще дават уроци на украинците!!!



Но този път англосаксонците са против тях и то съвсем открито. И то главно заради глупавия ход на Путин да тръгне срещу Киев. Никой нямаше да му пука, ако беше затвърдил позициите си в Донецк и Луганск. Както се видя, цели 8 години светът някак си благослонно приемаше руската намеса в Източна Украйна, която всъщност имаше някакво логично обяснение - руснаци помагат на руснаци. Но да тръгнеш към Киев с танковете, за да издърпаш ушите на устатите украинци, ето това е груба грешка. Видя се, че руснаци в Киев няма и следствие на това, отпорът беше невиждан и немислим и неочакван за Путин. Някой го беше излъгал, че всичко ще мине като по мед и масло, както през 2014г. в Крим. Да ама в Крим са руснаци, а в Киев - явно не. Колко му струва разузнаването на Путин, ако е пропуснало този факт, а той се върза на приказката за сиренцето като гладно мишле. Грубата грешка е, че ПЪРВИ УДАРИ ТОЙ. ТОЙ Е АГРЕСОРЪТ. През 2014г. украинците убиваха руснаци и руснаците си направиха местна самоотбрана. И двете страни носеха вина за конфликта, но като че ли вината на украинската страна беше по-голяма и затова светът си мълчеше. Но в случая през 2022г., Путин вече е в ролята на побойника, който ЗАПОЧНА ПРЪВ. Да удариш Киев е същата работа, да удариш Варшава. Толкова са си повярвали руснаците, че Киев им е задния двор. Вързаха се на провокациите като последните глупаци.

По време на Наполеоновите войни, Англия финансираше руската войска. След това по време на Кримската война, англичаните бяха против Русия, колкото да покажат на руснаците, коя империя е по по-най. Само заради това.
По време на ПСВ англичаните пак бяха заедно с руснаците. Те и царете им имат роднинска връзка, та затова.

Дори и когато болшевиките управляваха Съветска Русия, пак по стечение на обстоятелствата англичаните помагаха на руснаците. Най-вече англичаните отвъд океана. И то за какво? ЗАЩОТО ХИТЛЕР УДАРИ ПЪРВИ. ТЪПАКЪТ ХИТЛЕР СЕ НАХВЪРЛИ И СРЕЩУ БРИТАНИЯ И СЛЕД ТОВА СРЕЩУ СССР. АКО СТАЛИН БЕШЕ УДАРИЛ ПЪРВИ, СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА РУСИЯ. СТАЛИН УМЕЛО ИЗИГРА РОЛЯТА НА ЖЕРТВА, ОСТАВЯЙКИ ХИТЛЕР ДА ИЗБИЕ МИЛИОНИ РУСНАЦИ, БЕЛАРУСИ, УКРАИНЦИ И ТОВА ДА Е ОСНОВАНИЕТО ДА ПОЛУЧИ МИЛИАРДНИ ПОМОЩИ В ОРЪЖИЕ, СУРОВИНИ И ОБОРУДВАНЕ ОТ БРИТАНИЯ И АМЕРИКА И ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА СРЕЩУ ХИТЛЕР. ЕСТЕСТВЕНО В КОМБИНА С БРИТАНЦИ, АМЕРИКАНЦИ, ФРАНЦУЗИ И КАЖИ РЕЧИ ВОЙНИЦИ ОТ ПОЧТИ ЦЯЛА ЕВРОПА.


Сега обаче работата отива на бозук. РУСНАЦИТЕ УДАРИХА ПЪРВИ И УКРАИНЦИТЕ СА В РОЛЯТА НА УДАРЕНИТЕ. ПУТИН НЕ Е НА НИВОТО НА СТАЛИН И ТО СЕ ВИЖДА. Руснаците много си повярваха и започнаха твърде много да говорят за "руския мир". Започнаха дори и да говорят за това, че СКОРО НЕ БИЛИ ХОДИЛИ ДО БЕРЛИН С ТАНКОВЕТЕ СИ.  Англосаксонците си траят и не говорят за англосаксонски мир, а руснаците говорят за "руски мир". Нахалници. Заради това нямат съюзници. Беларус не се брои. Казахстан внимава с руснаците и държи "брадва под възглавницата", както се казва в казахстанска поговорка, във връзка с "дружбата" между руснаци и казахи. Китай гледа да измуфти нещо от затруднената ситуация на Русия. Индийците и те така. Бразилия и ЮАР са далеко, но и те си гледат интереса. Никой няма да даде нищо даром на Русия. Няма ленд, няма лиз. Даже и иранците си искат парите за дроновете.

Войната е война на икономиката. Освен, ако някой ненормалник си помисли, че може да спечели, играейки с ядреното копче.
Категория: Политика
Прочетен: 72 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 02.11.2022 16:47
 До какъв абсурд ни доката НЕКАДЪРНАТА ДЪРЖАВА.

Всички ползват ток и ядат хляб и сирене. 



Тези, които произвеждат хляб казват:  ЦЕНИТЕ НА ТОКА СЕ ПОВИШИХА С ПЪТИ. ВОДАТА СКОЧИ. ОЛИОТО ПОСКЪПНА ТРИ ПЪТИ. РАБОТНИЦИТЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ И ЕТО ТИ ЛОГИКАТА - ХЛЯБЪТ ТРЯБВА ДА ПОСКЪПНЕ.


Производителите на сирене казват същото.


Производителите на месо казват същото.

Производителите на зеленчуци казват същото.


Производителите на ВСИЧКО КАЗВАТ СЪЩОТО.


Сега се поставете на мястото на производителите на ток.


Те пък казват, че месото е поскъпнало, сиренето и то, хлябът и доматите. Всичко е скъпо, ЗАТОВА ДАВАЙТЕ ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, ЗАЩОТО НЕ СЕ ИЗДЪРЖА.


НАКРАЯ КАКВА СТАНА РАБОТАТА? СТАНА КАТО ВИЦЪТ ЗА ИНДИАНЦИТЕ. 

Ето го и него: Отиват индианците при шамана и го питат:
- Тежка ли ще е зимата да знаем колко дърва да събираме?
- Кучетата ще умират от студ! - отговорил им шамана.
След един месец:
- Да събираме ли още дърва?
- Събирайте, вълците ще умират от студ!
След още един месец:
- Още да събираме ли?
-Още,още, мечките ще умират от студ!
Но на шамана му станало гузно дали не е подвел хората си и решил да отиде на върха, където имало метеорологична станция и да попита бледоликите кaква ще е зимата. На портала видял един техник качен на стъб и го попитал:
- Момче, тази зима дали ще е студена?
- Голям студ, дядо, мечките ще умират от студ!
Шамана доволен се обърнал да си ходи, но се извърнал и попитал:
- А бе, вие по тези жици ли познавате?
- Заеби ги жиците, гледай индианците колко дърва събират!


ДЪРЖАВАТА ПОЗВОЛИ НА СВЕТОВНАТА МЕДИЦИНСКА МАФИЯ ДА ПРАВИ ПАРИ НА НАШ ГРЪБ.

ДЪРЖАВАТА ПОЗВОЛИ НА СВЕТОВНАТА ВОЕННА МАФИЯ ДА ПРАВИ ПАРИ НА НАШ ГРЪБ.


ДЪРЖАВАТА СЕГА ПОЗВОЛИ, НА СВЕТОВНАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ, ДА ПРАВИ ПАРИ НА НАШ ГРЪБ.


ЗАЩО ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА? ЗАРАДИ ДЪРЖАВАТА. ТАМ КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА Е НАМЕСЕНА, ВИНАГИ ИМА ДЕФИЦИТ И ВИСОКИ ЦЕНИ. ДОБРЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ПРОИЗВЕЖДА ХЛЯБ И СИРЕНЕ, ЧЕ ЩЯХМЕ ДА ЯДЕМ ХЛЯБ ВА 5 ЛЕВА И СИРЕНЕ ЗА 40 ЛВ.


ЗАМИСЛЕТЕ СИ, ДАЛИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ МЕДИЦИНСКИ, ВОЕННИ, ЕНЕРГИЙНИ ИЛИ ФИНАНСОВИ ШАМАНИ?
Категория: Политика
Прочетен: 70 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.11.2022 08:02
 Гадната държава е тази държава, която:
  1. Тероризира физически и духовно гражданите си;
  2. Тероризира икономиката.

Двете неща са силно преплетени и взаимносвързани.

Като примери за физически и духовен тормоз на гражданите могат да бъдат посочени диктаторските фашистки и комунистически режими от миналия век.

В съвременния свят, такива диктатури, не че не е възможно да се случат, но цикълът на развитието на човечеството изисква те да се забряват, да мине по-дълъг период от време, докато правителства и народ да ПРЕВЪРТЯТ в един момент и да започне терора.

ТЕРОРЪТ ВЪРХУ ИКОНОМИКАТА ОБАЧЕ Е ПО-ИНТЕРЕСЕН ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ. Той е станал префинен и не се разбира толкова добре като причини и последствиея от населението.

Хората са завистливи по своята природа. Частната икономика дава възможност някой да забогатее повече от друг, да направи по-голяма къща, да си купи по-хубава кола. Хората гледат и завиждат. И си мечтаят за "по-справедлив" свят, където всички могат да бъдат еднакви - дори и бедни, но еднакво бедни. Хората трудно прощават различията в материалното състояние. ЗАТОВА И РУСНАЦИТЕ ПОЧИТАТ СТАЛИН, ТОЗИ НЕНАДМИНАТ В РУСКАТА ИСТОРИЯ САТРАП И УБИЕЦ. ЗАЩОТО НЕ Е КРАЛ В КЛАСИЧЕСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА И ЗАЩОТО НЕ Е КРАЛ ДЪРЖАВАТА В КЛАСИЧЕСКИЯ СМИСЪЛ НА КРАДЕНЕ ТАКА, КАКТО ПРАВИ ПУТИН СЕГА.


И затова народът го влече към "държавното". Той бързо е забравил дефицитът и цялата тази отвратителна икономическа действителност при социализма. Склонен е отново да я преживее, само и само комшията му да не е по-богат от него.

Та на тази долна човешка духовна черта се гради идеята за ГАДНАТА държава в икономически план.


Хората са като тока. Той минава по линията на най-малкото съпротивление. Където може - минава. Така са и хората. Правителството ги подлъгва с пари, с общите пари, но хората не се замислят откъде са тези пари и че те са следствие на онези преразпределителни процеси, които текат в обществото и изземват продукт от работливите, за да могат да ядат мързеливите. И всичко се разпада.


А държавата става ГАДНА, защото в желанието си да угоди на непрокопсаниците и тарикатите, като в това число слагам политици и администрация и онези стотици хиляди халогъзници, които не работят, а искат да ядат, започва да прецаква работещите. Започва да си вре гагата в целия икономически цикъл, монополизира производства и разпределения, определя цени, създава законодателство, което да нарушава конкуренцията и свободата на икономиката, създавайки изкуствени дефицити. Спомняте ли си колко струваше новата кола, продавана от Мототехника и колко струваше на свободния пазар. Разликата през 1985г. достигна ТРИ ПЪТИ!!! Това е резултат от "работата" на гадната държава.

Всяка държава, която се занимава пряко с икономиката, това е гадната държава.


И колкото повече се занимава с икономиката, толкова по-зле става с икономиката. За жалост, нашата държава е такава. За жалост и европейските развити държави са такива. За жалост и САЩ са такава държава. За Русия да не говоря. Там посегателствата и по т.1 и по т.2 са значими. Докъде я докарахме, да се сравняваме с Русия и да си казваме, че НАШИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СА СТАНАЛИ ТОЛКОВА ГАДНИ, КОЛКОТО РУСКАТА ДЪРЖАВА И ТОВА ДА НИ УСПОКОЯВА.

Категория: Политика
Прочетен: 51 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.11.2022 09:00
 

Колкото по-малко деца се раждат, толкова по-ревливи и шумни стават те. Толкова повече претенции имат за щяло и нещяло.

Плачът или реването, както искате го разбирайте, ВЕЧЕ НЕ ГО ПРИЕМАМ КАТО ЗОВ ЗА ПОМОЩ, КАКТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ.

Децата ПЛАЧАТ, САМО ЗАЩОТО НЕ Е НА ТЯХНОТО, КАКТО СЕ КАЗВА. Надуват гайдата и толкова. Искат и докато не получат исканото, не млъкват.


Здравите деца плачат само тогава, когато са ГЛАДНИ и то, когато не могат да говорят.


Преди време плачехме за храна. Гладни сме и "надуваме сирената". С това сигнализираме на света, че ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ.


Сега плачът е СИГНАЛ ЗА НЯКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ, ЗА НАЛАГАНЕ НА МНЕНИЕ, ЗА ВСИЧКО ДРУГО, САМО НЕ И ЗА ГЛАД И ЖАЖДА. Били ли сте в супермаркет в присъствието на някакво лигаво дете, с какви ли не претенции?


ТАКА СЕ СЪЗДАВАТ, РАЖДАТ И ОТГЛЕЖДАТ ИЗКУСТВЕНИТЕ ДЕЦА. КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ИЗКУСТВЕНИ ДЕЦА?

ПО-ДОБРЕ Е ДА СЪЗДАВАМЕ РОБОТИ. ТЕ ПОНЕ НЯМА ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО.

ИЛИ ДА ПРОМЕНИМ КОРЕННО СИСТЕМАТА ЗА ВЪЗПИТАНИЕ, КОЯТО НИКОГА НЕ СМЕ Я ИМАЛИ.


ТОГАВА ВРЕМЕ Е ДА Я СЪЗДАДЕМ И ДА Я ПРИЛАГАМЕ, ЗАЩОТО ДЕЦАТА, КОИТО ИДВАТ СЛЕД НАС, ХЕМ СА МАЛКО НА БРОЙ, ХЕМ И НЕ ГИ БИВА.


Постоянно са ми в главата кадрите на филм за пакистански лекар, баща на 54 деца /вероятно вече са станали към ден днешен 60/. Как тези деца се радваха на най-малкото нещо, което им даваха - било парче хляб, било някаква дрънкулка. На 54 деца се падаха 2 телефона, от обикновените, не смарт телефони, 2 компютъра и два скутера за по-големите деца. Спяха в стаите на майките си, направо на земята, постелена с рогозки, хранеха се с хляб и нещо, каквото и да е, купено според възможностите. Никое от тях си нямаха отделна стая, маса, гардероб, вещи и т.н. Но бяха щастливи. Режисьорите не показаха къде целият този народ ходи по малка и голяма нужда. Щеше да бъде интересно.


Но животът си тече. Пакистанците са толкова много и са навсякъде по света. Пакистанци изградиха Дубай. Пакистанец стана кмет на Лондон. Има ги навсякъде - в Осло, в Копенхаген, в Хелзинки, Стокхолм, Берлин...Навсякъде. Как така стана? Представяте ли си тези 54 деца да започнат да мрънкат и да реват? Щеше да е равно на всемирен хаос. Така става - като няма деца, те стават капризни и лигави. Всичко им е осигурено и на тях не им остава нищо друго, ОСВЕН ДА МРЪНКАТ И РЕВАТ.



ИЗКЛЮЧЕНИЯТА КАКТО ВИНАГИ, НЕ ГИ БРОИМ.
Категория: Политика
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.11.2022 08:18
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217691
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930