Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195967 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 02.12.2010 г.

1.     Какво прави министерството на финансите? Събира пари от данъкоплатците и ги раздава преди всичко на тези, които не работят /няма значение от причините, заради които не работят/.

2.     По някакъв начин и данъкоплатците получават част от данъците си обратно, под формата на предлагани услуги от държавата, колкото и да са лоши и некачествени /образование, здравеопазване, социално осигуряване/.

3.     И сега, защо го мразят Дянков? Защото не дава пари. Толкова е просто. А защо не дава пари? Защото няма.

4.     Важният въпрос е, дали Дянков или който и да е там министър на финансите, трябва да дава пари, едно към гьотьоре, дори и в случаите, когато има пари?

5.     Ако питате социалистите, пенсионерите, хората, които получават социални помощи, мързеливците и готованците, държавните и общинските чиновници, полицаите, военните, службите, митниците и ред други подобни, всяко „недаване” на пари от страна на Дянков е „лошо” нещо.

6.     Я, то работата била интересна! Всички тези, които изброих горе вдигат врява до небесата, обединени са в синдикати, имат власт и натискат правителството за пари.

7.     В същото време, тези, които реално изкарват на горепосочените заплатите, социалните помощи и пенсиите, не протестират. Да сте чули нещо за протести на служители и работници в частна фирма? Значи абдалите, които изкарват на практика парите за да може държавата да ги харчи не протестират, а протестират тези, които нито произвеждат нито продават, а живеят на гърба на реалните данъкоплатци – тези, които произвеждат БВП на страната.

8.     Та, извод – сега Дянков е мразен от МНОЗИНСТВОТО. Ако не и от почти всички. Ето защо?

9.     Пенсионерите искат повече пенсии – като ги погледне човек с колко пари преживяват някои от тях, лоша работа, на никого не го пожелавам.

10.                        Държавните чиновници смятат, че вършат полезна работа и искат и те пари. Дянков не им дава и те го мразят.

11.                        Войската, полицията, службите, съд, прокуратура и какви ли не ОРГАНИ и организацийки също искат от готовите пари. Дянков се стиска и те го мразят.

12.                        Тези 1 500 000 души, които реално работят и изкарват БВП на страната, също нямат основание да обичат финансовия министър. Защо? Ами много просто. Защото финансовият министър им взема повече, ОТКОЛКОТО ТРЯБВА.

 

 

И какво излиза накрая – всички мразят Дянков, едните, защото не ДАВА, а другите, защото ВЗЕМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО.

 

Къде тогава е истината боже мой?

Всеки си има своя истина. Моята е следната.

 

БЮДЖЕТЪТ ТРЯБВА ДА ДАВА НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ – БЕЗСПОРНО, ВСЕКИ, КОЙТО Е ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ УВРЕДЕН ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ПОДКРЕПА. ТРЯБВА ДА ИМА И ТОПЛА СУПА И ПАРЧЕ ХЛЯБ, ЗАЩОТО ГЛАДЪТ Е ЛОШ СЪВЕТНИК. Но нека да помислим и за друго. Стотици хиляди хора лъжат държавата или на практика нас, данъкоплатците и получават готови пари, БЕЗ ДА ДАВАТ НИЩО В ЗАМЯНА ИЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШОТО, БЕЗ ДА СА ДОСТАТЪЧНО БОЛНИ ИЛИ НУЖДАЕЩИ СЕ, ЧЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ.

 

Комунистическата ни държава създаде професиите БОЛЕН, СОЦИАЛНО СЛАБ, САМОТНА МАЙКА, ИЗОБЩО МАЙКА.

 

Аз съм с дискова херния и също МОГА да се наредя на опашката за социални помощи. Мога без проблеми да мина на ТЕЛК. Но аз знам, че това наказание МИ Е СПУСНАТО ОТГОРЕ за да стана по-силен,ЗА ДА РАЗБЕРА НЕЩО ВАЖНО, това не е случайно. Това е космическа информация. Защо вместо да се БОРЯ, аз трябва да ПРОСЯ помощ от държавата? Защото е по-лесно, както електричеството избира най-малкото съпротивление за да премине, така е и при хората. Освен и болен, съм бил и регистриран в бюрото по труда. По едно време си казвам: „Бе да ти еба майката мързелива - УЧИ, РАБОТИ, БОРИ СЕ, не разчитай ДРУГ ДА ТИ СВЪРШИ РАБОТАТА, АКО ДРУГИТЕ РАБОТЯТ ПО 8 ЧАСА, ТИ РАБОТИ ПО 10, АКО ТЕ РАБОТЯТ ПО 10, ТИ РАБОТИ ПО 12”. На предишната си работа често използвах едно кратко изречение, което макар и граматически неправилно, беше красиво именно поради неспазването на тези правила: „Стига мрънкай”.

 

И сега още нещо:

1.     Едни казват, че Дянков съсипва пенсионерите, защото не им дава пари, съсипва науката и образованието, защото не дава пари, съсипва здравеопазването, защото не дава пари, съсипва селското стопанство, защото не дава пари и т.н. и т.н.

2.     Аз си мисля, че Дянков съсипва всички изброени работи по-горе именно, защото ИМ ДАВА ПАРИ И НЕ ГИ ОСТАВИ ДА СЕ ОПРАВЯТ, КОЙ КАКТО СМЕТНЕ ЗА ДОБРЕ.

3.     В живота си знам едно – всички живи същества са създадени ЗА ДА СЕ ДВИЖАТ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ДВИЖАТ, ТОЛКОВА СТАВАТ ПО-ДОБРИ. САМО ЧОВЕК Е КАТО ЧЕ ЛИ СЪЗДАДЕН ДА МРЪНКА, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДВИЖИ.

4.     Да сте видели пенсиониран елен или вълк или гарван? Какви ли не простотии ще измисли човек, ей – да се пенсионира и да седне да седи в къщи и да чака да умре, ненужен на никому! Онова, което е естествено за животните е толкова трудно за нас!

Категория: Други
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.12.2010 23:44
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195967
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Декември, 2010  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031