Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195148 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 13.12.2014 г.
http://e-vestnik.bg/21880/yaponskite-komunisti-se-vrashtat-na-stsenata/

Статията изглежда доста разхвърляна, като "публична дрънкулка", но успях да отсея какво искат комунистите в Япония.
  1. Доходите на хората падат и пропастта между бедни и богати расте. Разбира се, че това е притеснително. Но трябва да се добави,че комунистическата японска пенсионна система дава възможност на японците да се възползват от това, че живеят все повече и повече и пенсионерите стават все повече. Някой трябва да ги издържа и след като и при тях няма лични сметки, това става за сметка на работещите. Те от своя страна повишават производителността на труда, но не с такъв темп, който да компенсира засилените социални плащания.
  2. Пропастта между бедни и богати расте, защото якудза е окупирала японската икономика. Държавата също се бърка в икономиката и така горката икономика е изправена в състояние на мафиотизиране и държавен контрол. В такава преса какво очаквате, освен шепа хора да стават все по-богати, а доходите на бедните и средната класа да намаляват;
  3. Компартията е против двигането на ДДС от 5 на 8 на сто. Брей, те искат да го вдигнат до нивото на швейцарците! Не знаех, че е толкова нисък процентът на ДДС в Япония. Както и да е, Същият комунизъм като при нас искат да направят и затова комунистите на Япония са против. Значи икономическата политика, провеждана от българските комунисти е различна от възгледите на японските комунисти! Те искат да увеличат дела на преките данъци и да намалят дела на косвените данъци, за разлика от нашите комунисти;
  4. Така и не разбрах, дали комунистите там са "за" или "против" Законът за държавните тайни, но след като обществеността е била против, вероятно това ще да е нещо, което ограничава информираността на гражданите. Ако е така и аз съм против. Но пък защо комунистите не са се вслушали в мнението на обществеността. Тук е малко мъгла и няма да го коментирам.
  5. Комунистите не искали ядрени реактори. И тук японските комунисти се различават от българските;
  6. Въпреки екологичните си настроения, комунистите на Япония били против ремилитаризацията - демек искат да се въоръжават. Е на това му се вика истински комунист - да е  против ядрените реактори и да иска да се въоръжава. Това е някаква комбина между еко комунист и милитъри комунист.
  7. Както и да е, трябваше с това да започна - нещо смях ме напъна, като прочетох, че там имало комунисти. Да, има комунисти, но това са богати комунисти, които са се пръкнали в момент на икономическо задоволство, преминало към стагнация. Остава да ни кажат, във възрастово отношение кои са членове на партията - увеличаващата се маса пенсионери или други социални групи. Тогава всичко ще ни стане ясно. Със сигурност са хора, които искат повече да получават от държавата, отколкото й дават. Зобиколно питам, дали има японски комсомолци, пионери и чавдарчета, за да си направя сметка за бъдещето на Япония.
Категория: Политика
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 13.12.2014 08:41
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195148
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031