Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3220555 Постинги: 6921 Коментари: 4321
Постинги в блога от 23.12.2014 г.
С тази разлика, че те май се крият...



Без коментар.
Категория: Политика
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове: 3
Вече ми омръзна да слушам едно и също нещо. Десетки и стотици жертви всеки ден. Жени, деца, възрастни хора. Нямат спиране тези джихадисти. А защо нямат спиране?


Кой има сметка да нямат спиране?


Една информация от Белия дом казва, че войната срещу ИДИЛ щяла да струва 70 милиарда долара. Войната срещу талибаните струваше 1 милиард долара. И какво стана. Ще се получи същото. Лудите ще се налудуват, а хитрите ще се нахитруват.



Колкото по-дълго се точи един конфликт, толкова по-дълго ще има далавера. Кой може точно да прецени, колко ще струва един конфликт? Нима КПМГ или Делойт и Туш ще направят одит на разходите? Нима някой знае каква е истинската цена на една ракета?

Толкова струва бюджетът на Русия за отбрана. Мислите ли, че ако САЩ дадат на Русия 70 милиарда долара, руснаците няма да могат да се справят с въпросния ИДИЛ в рамките на 30 дни и то окончателно. Ще хванат джихадистите и ще ги върнат на правителствата на Великобритания, Белгия, Германия и други западни страни, че те да се оправят с тях. Или просто ще ги ликвидират, както го правят със сомалийските пирати в Аденския залив.


Спомняте ли си вица за бащата и синът адвокати. Нещо бащата излязъл в отпуск и синът приключил едно дело, което бащата точил с години наред. Когато се върнал от отпуск, той се накарал на сина като му казал, че го е изучил с това дело.

Та същото нещо е и случката с ИДИЛ. Само си представете. Армии от милиони въоръжени и обучени хора, самолети, ракети, военен потенциал, който може да изтрие всичко от лицето на земята, не могат да се справят с едни джихадисти месеци наред. Не е ли тъжно, че пак данъкоплатците излязоха най-простите хора на света. Че вярват на всичко това. Че продължават да вярват, че войната ще бъде продължителна и скъпа. АМИ КАТО ВЯРВАТ В ТОВА, ТАКА И ЩЕ БЪДЕ. ТЯ НАИСТИНА ЩЕ БЪДЕ СКЪПА И ДЪЛГА.

И продължават да не искат сметка за парите, които дават на държавата. Няма значение дали става дума за САЩ, Турция, Сирия, Ирак, Иран или която и да е друга страна.
Категория: Политика
Прочетен: 570 Коментари: 2 Гласове: 5
Какво става с нашите управляващи?


За едно денонощие направиха пенсионна "реформа". Толкова бързо я направиха, че коалиционните партньори от ГЕРБ, Реформаторският блок, не беше и чувал за нея.

За какво е това бързане. Спаха повече от 24 години и изведнъж решиха да наваксат всичко за един ден и една нощ!


Хайде малко поспрете се и още веднъж да ви го кажа - РЕФОРМА БЕЗ НАС НЯМА. РЕФОРМА БЕЗ СУВЕРЕНА НЯМА. РЕФОРМА БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЯМА.


НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ТОВА, КОЕТО ВИЕ ПРЕЦЕНИТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ.


НИКОЙ НЕ ВИ Е УПЪЛНОМОЩАВАЛ ДА ПРАВИТЕ ПЕНСИОННА, ЗДРАВНА, ОБРАЗОВАТЕЛНА ИЛИ КАКВАТО И ДА Е РЕФОРМА БЕЗ НАШЕТО ЗНАНИЕ И БЕЗ НАШАТА ОТОРИЗАЦИЯ.

ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, РЕВОЛЮЦИИТЕ ПО СВЕТА СА СТАВАЛИ И СТАВАТ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ЕБАВАТ СУВЕРЕНА ИЛИ АКО ГО ЕБАВАТ, НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗАТОВА. ГЛЕДАТ ДА МИНАТ "ТЪНКО". ТАКА ЧЕ, НЕ ПРАВЕТЕ КАТО ТЪПИТЕ ЦАРЕ, ЗАРАДИ КОИТО ДОЙДОХА КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ И СЪСИПАХА ЦЯЛО ЕДНО СТОЛЕТИЕ И НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ ХОРА. РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВАШАТА КОМПЕТЕНЦИЯ СТИГА ДОТАМ, ДА ИЗПЪЛНИТЕ ОНОВА, КОЕТО СУВЕРЕНЪТ РЕШИ. НЕ РЕШАВАЙТЕ ВМЕСТО НЕГО, ЧЕ ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 194 Коментари: 0 Гласове: 2

КАК ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, АКО НЕ БЕШЕ ПРИЕЛ ДА ИЗСЛУШАТ ТЕЗИ СЪДИИ?


Играта на псевдодемокрация продължава.


Кой е ВСС? Някаква институция. Каква връзка имаме ние с него? Никаква.


Кой е шефът на СГС? Ебеш ли му майката, както се казва по български. Кой го избира, кой го назначава, кой го уволнява? Само един бог знае. Някой вас питал ли ви е затова, кой искате да бъде шефът на СГС? Нека да позная от един път - НИКОЙ И НИКОГА.


Защо тогава ни занимават с ТЕХНИТЕ проблеми? Защото така, както съществува съдебната система, ни дава на знание, че тя съществува някъде там далеко от нас, от нашите проблеми, от нашите мнения и предпочитания. НО, СЪЩЕСТВУВА МНОГО БЛИЗКО ДО НАШИТЕ ПАРИ, АКО НЕ, НАПРАВО Е СЕДНАЛА НА НАШИТЕ ПАРИ.

Значи, същата тази система или системичка, е гушнала париците ни и се разпорежда с тях както намери за добре. Правораздава както намери за добре. Назначава и уволнява, както намери за добре. Някаква малка или не толкова малка мафия, която си е създала някакви си правила, там, на тъмно, в някакви канцеларии, офиси или на други, непознати за нас места. НИЕ НЕ ЗНАЕМ КАКВО СТАВА ТАМ. От време на време чуваме за някакви издънки, че там някой рита по кокалчетата друг и по това виждаме, че има битка за власт. Информацията идва на порции при нас, но на такива порции, че "храната е толкова малко, че не се вижда в чинията". И започват едни приказки, защото знаете, колкото повече е тъмата в една система, толкова повече са ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА, какво се случва в нея.


Съдебната система прилича на четворка играчи, които си играят своята игра, без да се интересуват от света. А, не, те се интересуват от света толкова, колкото да си осигурят добър стандарт на живота и това да им позволи да продължат да си играят любимата игра. Но никой от тях не е задължен да се отчита на никого затова, какво е играл, как го е играл, с кого е играл съответната игра. Те не смятат да ни информират затова. А И ЗАЩО ДА НИ ИНФОРМИРАТ? ТА КОИ СМЕ НИЕ, ЧЕ ДА НИ ИНФОРМИРАТ. НАЛИ ТЕ СА НЕЗАВИСИМИ? ЗАЩО ДА НИ ИНФОРМИРАТ? ДА СИ ОТВАРЯТ ПРОБЛЕМИ, ЧЕ ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ. КАРАЙ ДА ВЪРВИ.

Като ги гледам, май са си някаква фирма. Имат си Борд на Директорите, а имат и Изпълнителни директори и Директори на дирекции. ВЕРОЯТНО СИ ИМАТ И СОБСТВЕНИК - А ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ПРЕД КОИТО ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ОТЧИТАТ.


Наистина е страхотна тази далавера. Цялата тази система ни струва стотици милиони на година. ТОЕСТ НИЕ ДАВАМЕ ПАРИТЕ, А ДРУГИ СЕ ВОДЯТ КАТО СОБСТВЕНИЦИ НА ТАЗИ ФИРМА. Не знам дали толкова прости неща изглеждат толкова сложни, че данъкоплатците не ги забелязват и не ги разбират.

Не мога да повярвам, как може един човек да дава пари всяка година за нещо, без да се интересува какво е това нещо, върши ли му работа и изобщо ЗАЩО СИ ДАВА ПАРИТЕ ЗА НЕГО! Не мога да повярвам, че има толкова големи манипулатори, че да ти вземат парите и да те накарат да повярваш, че нямаш право да потърсиш сметка за какво се използват и как се използват!

Не мога да повярвам, че са ни откраднали фирмата "Съдебна система" и най-лошото, накарали са тази фирма да ни експлоатира и използва както намери за добре. Сами се назначават, сами си определят политиката, сами си определят законите, правилниците, разпоредбите. НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ. ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ. ТРЯБВА ДА СЛУШАМЕ. ВСЕ ЕДНО, ЧЕ НЯКОЙ НИ ПЛАЩА, ЧЕ ДА СМЕ ПОСЛУШНИ. ЕТО НА ТОВА МУ ВИКАМ МАНИПУЛАЦИЯ. ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ДА ТЕ НАКАРАТ ДА СЕ СТРАХУВАШ.

Занимават ни със своето дремнотемие. Този съдия какво правил, онзи какво правил. Другарският съд, наречен ВСС какво правил и какво не правил. Въртят се като пумпали в СИСТЕМА, КОЯТО НЯМА ОПРАВЯНЕ, ОСВЕН АКО НЕ СЕ СМЕНИ ИЗЦЯЛО ПРИНЦИПЪТ, ВЪРХУ КОЙТО Е ПОСТРОЕНА ТЯ. Няма и не може да има централизирана форма установяване на справедливост в обществото, освен ако не става дума за толкова малки държави като Сан Марина, Андора, Лихтенщайн или в краен случай като Исландия. Там са толкова малко хора, че не е необходимо да се говори за централизирана или децентрализирана съдебна система. Там са едно село хора и централизираната система означава децентрализирана система и обратното. Но при нас не е така.

Докато гражданите на квартала не познават своя съдия, докато не го избират чрез пряко гласуване и докато не го уволняват по същия начин, който и да е съдия няма да му ПУКА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ И ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА КАТО ЦЯЛО. ЩЕ МУ ПУКА КОЙ ГО НАЗНАЧАВА - АКО Е ВСС, ТОЙ ЩЕ СЕ КЛАНЯ НА ВСС. АКО СА ГРАЖДАНИТЕ НА КВАРТАЛА, ЩЕ СЕ КЛАНЯ НА ГРАЖДАНИТЕ НА КВАРТАЛА.


НА КОЙ ИСКАТЕ ДА СЕ КЛАНЯ ЕДИН СЪДИЯ, ДАМИ И ГОСПОДА ИЗБИРАТЕЛИ? НА ВАС ИЛИ НА ТЯХ?

Категория: Политика
Прочетен: 194 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.12.2014 17:09
Неговото превъзходителство, посланикът на България в САЩ се надява, полицейската реформа в САЩ да успее да се реализира, както и препоръчва следното:
  1. В полицейските участъци с преобладаващо черно население, да служат предимно чернокожи полицаи, които задължително живеят в квартала или града, в който служат;
  2. Шерифът в тези случаи също трябва да бъде черен;
  3. В кварталите с преобладаващо латино население, принципът за назначение на полицаи и шериф да бъде същият;
  4. Ако все пак се наложи да застрелят някой крадец на пакетче чипс, нека да си дават сметка, че имат право да застрелят бели, черни и латиноси, на база на пропорционалният им дял в населението на квартала. Ако например 80 % от населението е черно, 10 % латиноси и 10% бели, полицейският участък трябва да има 80% черни, 10% латиноси и 10% бели полицая, като жилищата на полицаите трябва да бъдат равномерно разпределени така, че да покриват по-голяма част от квартала. А за стрелбата ли ставаше дума? Та, черните полицаи ще имат право да стрелят само по черни граждани, латино полицаите, по латино граждани, а белите ще имат право да изтребват само бели граждани. Ако някой черен полицай застреля бял или обратно, бял полицай, застреля черен гражданин, веднага да бъде изпратен на другарски съд и публично порицан за неспазване на правилата за стрелба.
  5. Същото важи и при очертаващите се религиозни различия. Полицай католик няма право да убива гражданин протестант, а полицай мюсюлманин няма право да убива гражданин християнин.
  6. Полицията първо трябва да стреля с електрически пистолет, преди да използва боен пистолет. За всеки случай първо го гръмваш с електрическия и след това му задават уточняващи въпроси. Ако не се вземе в ръце, гръмваш го с бойния. Практиката обаче показва, че застрелян с електрически пистолет почти никога не докарва нещата дотам, че да бъде застрелят след това с боен пистолет. Принципът за разпределение на правата при стрелба на база на цвят на кожата и религиозна принадлежност остава същият. Черният полицай няма право да гръмне с електрически пистолет белия гражданин и т.н.
  7. Изрично да се забрани използването на електрически и боен пистолет, при арестуването на деца под 3 годишна възраст, както и да се смекчат процедурите при арестуването на тези малки престъпници. За тях може да се спести лягането по корем, разкрачването и слагането на ръцете отзад, с цел поставяне на белезници;
  8. Изрично да се забрани използването на боен пистолет срещу деца до 7 годишна възраст. Боен пистолет може да се използва за по-големи деца, но само след като полицаят попита детето на колко години е и след като получи отговора има право да прецени да стреля ли с боен пистолет или не. Изключение от това правило се допуска само при положение, че детето е насочило или смята да насочи към полицая пистолет, независимо от това дали това  е воден пистолет или някакъв друг пистолет играчка. Полицаят откъде да знае, че детето е насочило детска играчка срещу него! Те там полицаите не знаят, че щатът Вашингтон е нещо различно от столицата Вашингтон, ние искаме да правят разлика между истински пистолет и воден! По-добре е за всеки случай да го гръмне, а след това да се изяснява дали е истински пистолет или играчка. Това ще накара американците да не купуват пистолети - детски играчки и ще възпитат децата си да не насочват "оръжие" срещу органите на властта;
  9. Забелязах, че американските полицаи често дразнят отвързаните кучета, за да ги настроят срещу себе си и да ги гръмнат, защото сега им е паднало да застрелят нещо, няма да пропуснат я. Да се усъвършенстват наредбите така, че полицаят да може да гръмне кучето още щом го види, че е отвързано. Така собствениците на кучета ще бъдат дресирани да не остават любимците си отвързани. Изключение от това правило се прави само тогава, когато домашният любимец се бие с пума, за да защити стопанина си от горския лъв. Но тогава полицаят трябва да изгони пумата в пущинака, използвайки спрей от черен пипер или лют червен пипер. След това има право да гръмне кучето, ако то не се е успокоило в достатъчна степен. Кой ще определи тази степен? Ами полицаят, кой друг. Но както казахме, в този момент вероятността кучето да е отвързано или без намордник е много голяма. Иначе как ще се бори с пумата! Затова направо го застрелваме и толкова. Да не му мислим повече.
  10. По същият начин да се постъпва с отвързаните коне, мексиканските магарета и избягалите от дендрариума питони. Ако избяга леопард като Алонсо от Ловешката градина, веднага куршум и за него. Друг път да не си помисли да бяга. Ето, американската полиция може да вземе пример от Българския Ловно Рибарски Съюз. Тъй като в гората вече няма животни за убиване, в зоопарковете има.

А, между другото - независимо от упражненото полицейско насилие, дрогата продавана в САЩ става все повече и повече, кражбите също, а затворниците минаха 2 милиона души. Американските полицаи умират затова, хората да им се подчиняват. Няма нищо лошо в това стига да има мярка. Кой да определи мярката обаче. Българският посланик отправя критика към американската полицейска система, че убива хора за откраднат чипс, който струва 30 цента, но пропуска откраднати милиарди долари от схеми на политици и държавни чиновници, било за въстановяването на Ирак, било за ракетите, които сега хвърлят срещу ИДИЛ, които ако някой независим одитор провери, сигурно струват 3 пъти по-малко, отколкото разходи изписва военното ведомство. Това изглежда ли ви познато? Да, нали?


В заключение - нека американския посланик ни прави забележки за нашата родна картинка, а българският - за американската картинка. Да има баланс и равнотежест в изпълняване на отговорностите. Пък може, показвайки личните си кусури и да се понаучим на демокрация, че нещо взе да изчезва напоследък от света.
Категория: Политика
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 23.12.2014 17:11
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220555
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031