Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222774 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 15.12.2016 г.
 http://www.economic.bg/bg/news/7/pravitelstvoto-v-ostavka-odobri-oshte-1-mlrd-lv-za-sanirane.html
 И как така правителството си позволява да отдели още 1 милиард лева за саниране на жилища, допълнително за 2017г.? На какво основание? При дискусиите за бюджета такова нещо не чух.

Социализъм в действие. Бойко надмина Живков във всяко едно отношение. Сега очаквам от социалистическото правителство, да ни обещае да възстанови старите ни брички, които държим пред блоковете. Така идилията ще бъде пълна.


Можете ли да си представите, по време на социализма, държавата да ви санира жилищния блок? Това дори и социалистите не можаха да го измислят.

Но Бойко го измисли. Започна да ремонтира панелките наред. Какво печели той? Пелечи привърженици, защото е сигурно, че хората, населяващи тези блокове, ще спечелят нещо лично от тази власт. Нещо, което повечето българи няма да спечелят.


Първо ни лъжеха, че парите идвали по някакви програми от ЕС. След това се разбра, че идвали от Българската банка за развитие, а след това бюджетът щял да възстанови тези средства.

Аз обаче гледам бюджета на България за 2016г. и никъде не виждам перо "Безплатно саниране на жилищни блокове". Нещо не разбирам - откъде идват тези пари, след като ги няма в плана на бюджет 2016г., а не ги виждам и за 2017г.


Но нека така да кажа: Дори и да има вероятност тези пари по някакъв начин и в някакъв размер да се получат по линията на европейския бюджет, на какво основание една малка част от населението ще се облажи, образно казано, от такова финансиране, а другата, по-голямата част, няма да получи нищо? Кой теоретик в икономическата наука е казал, че държавата може да финансира безвъзмездно частни проекти, от които пряка полза да имат определени граждани.

Сега да кажа нещо като политически анализатор, макар и не професионален такъв: Бойко, да не ти изиграе лоша шега тази игричка, която си правиш с избирателите, защото българинът е интересно животно. Тези, на които си санирал блоковете вероятно ще те подкрепят на изборите, но другите, които са се прекарали и няма да получат нищо, може и да те накажат. А те, доколкото аз знам, са много повече от другите. Просто предположение. Тогава да не стане като в приказката: "Хитрата сврака, с двата крака". Този филм вече го гледахме на президентските избори, когато ти подразни лъва с това, че ще си подадеш оставката, ако не изберем онова нещо, наречено Цецка Цачева. Доказахме ти, че не бива да си правиш такива майтапи, защото изглежда в сериозните неща, българският избирател не разбира от майтап.
Категория: Политика
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.12.2016 17:17
 http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1630126


Някакъв психар от Дулово, наречен Бейтула, през 2010г. прегазил човек на пешеходна пътека, причинявайки смърт. Бил осъден условно, за причинена смърт по непредпазливост. присъда от няма и 2 години УСЛОВНО. Което логически означава, че е щял да бъде оправдан, ако "аварията" е станала на друго място, а не на пешеходна пътека.

Добродушните съдии на толкова са оценили един човешки живот. На по-малко от 2 години и то УСЛОВНО.
През 2014г. пак е засечен да управлява кола с превишена скорост и без книжка.

За да се стигне до 2016г., когато на варненската магистрала настига друга кола и я блъска отзад, следствие на което, шофьорът се удря в мантинелата и загива. Трябвало е да минат цели две седмици, за да бъде задържан от полицията.


Очакванията са за наказание от 3 до 6 години присъда. Дали ще е условна, никой не знае.


ЗА КАКВА СЪДЕБНА РЕФОРМА ГОВОРЯТ ТЕЗИ ХОРА, ЗА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?  КАКВО Е РАЗБРАЛ ОТ ТАЗИ СЪДЕБНА РЕФОРМА Г-Н БЕЙТУЛА? КАКВИ СА БИЛИ ПОУКИТЕ ЗА НЕГО, ТА СЛЕД ПРИЧИНЕНА ЕДНА СМЪРТ, САМО НЯКОЛКО ГОДИНИ СЛЕД ТОВА ПРИЧИНЯВА И ДРУГА СМЪРТ? ДА ВИ КАЖА ЛИ ЗАЩО БЕЙТУЛА Е ПРИЧИНИЛ ВТОРА СМЪРТ? ЗАЩОТО СЪДЪТ ГО Е ПОЩАДИЛ. ЗАЩОТО БЕЙТУЛА НЕ Е ПЛАЩАЛ ДОСТАТЪЧНО ЗА ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО Е ИЗВЪРШИЛ. АКО Е ПЛАТИЛ ЕДНИ ПОЛОВИН МИЛИОН ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА БЛИЗКИТЕ НА ПОСТРАДАЛАТА ПРЕЗ 2010г., ВЕРОЯТНОСТТА ДА УБИЕ ВТОРИ ПЪТ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ МНОГО ПО-МАЛКА. НЕ СТИГА, ЧЕ НЕ Е ПЛАЩАЛ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРЕЗ 2010г., НО Е ИМАЛ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, ЗА ДА СИ КУПИ ФОЛСВАГЕН И ДОРИ И ДА ГО ТУНИНГОВА. 





Категория: Политика
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.12.2016 17:16
 Първо, нека да уточня, СВЕТОСЛАВ НЕ Е БЪЛГАРИН. ТОЙ Е ЦИГАНИН. Цяла сутрин цялата журналистическа гилдия от националните медии бълват - българин е ритнал германката в метрото в Берлин.

Не, неуважаеми български дами и господа журналя - отказвам да бъда една народност с този мангал. Циганинът си е циганин, независимо от това, дали им казвате РОМИ, РИМЛЯНИ или било там каквото било. Престанете да наричате циганите, българи. Обидно е, поне за мен.


Второ, всички български правителства, които са управлявали България след Тодор Живков и всички събрания на народни представители или пратеници след него, СА ВИНОВНИ ЗА ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. СЕГА НА ПЪТ Е БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ДА ЦИГАНИЗИРАТ И ЕВРОПА, СЛЕД КАТО НАПЪЛНО УСПЕШНО СЕ СПРАВИХА С ТАЗИ ЗАДАЧА В БЪЛГАРИЯ.


Нека сега някой разследващ журналист да провери .- къде се е родил Светлият Слав. Коя майка го е родила, кой е бащата и как тези "хора" са го възпитавали. Нека да видим кой е създал този изрод. Да не се окаже, че пак има "самотни" цигански майки, които живеят на съпружески начала със "самотни" цигански мъже, целта на което упражнение е да се вземат повече пари от нас, данъкоплатците, защото "самотните" майки са много самотни и трябва да им се намали "самотността", като им се дадат повече пари от "несамотните" майки. Аман от социализъм в тази държава!  След това да видим къде е регистриран, къде живеят децата му, кой ги издържа, посещават ли детска градина, колко плащат за градината, какви помощи получава, защото обикновено по презумпция, циганите получават помощи. Да се види какво е досието му в полицията. Колко пъти е задържан и за какво. Колко пъти е съден и за какво. Кой го е съдил и каква е присъдата. Нека да видим, заради кои български институции и български служители, този човек се разхожда на свобода и си позволява така да рита в гърба нищо неподозиращи хора.



Накрая ще се установи, че главният виновник за всичко е безхаберната българска държава и този народ, който търпи, същата тази държава да му взема парите и да ги дава на циганите.

Явно е, че процесът на циганизация в България е повсеместен и е трудно да се спре. Явно е, че българската бюрокрация няма да направи нищо, ако не я принудим със сила да направи нещо. Жалкото е, че ТАКИВА КАТО СВЕТОСЛАВ СА ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ПРИЯТЕЛ НА МОЯТ СИН ОТ ФРАНКФУРТ МИ СПОДЕЛИ, ЧЕ НЕ МУ Е ПРИЯТНО ДА ГЛЕДА БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ ЦИГАНИ В ПОДЛЕЗИТЕ НА ГРАДА, КАКТО И АФРИКАНСКИ И АЗИАТСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ. БЕШЕ ЗАПОЗНАТ С ТОВА, КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЦИГАНИТЕ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ.


Още веднъж решението на проблема. Ние не живеем във времето на Хитлер, за да затворим тази общност в концлагер. Може и да са цигани, може да са мангали, може да са мръсни, необразовани, гадни и каквито и щете да ги наречете, но те по документи са човешки същества. Държавата трябва да конфискува децата от всички цигани, които не могат да им осигурят образование и възпитание така, че да израснат като достойни граждани на България. Като им спрете финансирането, ще спрат и да раждат. Ако искате да разберете как да се справите с този проблем, идете в Норвегия и вижте. Там, всеки който е определен от държавата, че не може да се грижи за децата си, бива лишен от родителски права. Там има десетки хиляди конфискувани деца, на които държавата им търси родители, които искат и могат да се грижат за тях. А дотогава те са под контрол в специализирани заведения, където получават необходимите грижи и хигиена.

Още веднъж да ви споделя нещо лично. КОГАТО ИЗЛЯЗОХА ПЪРВИТЕ СЪОБЩЕНИЯ, ЧЕ БЪЛГАРИН СТОИ В ОСНОВАТА НА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БЕРЛИНСКОТО МЕТРО, АЗ ИЗПИТАХ ОГРОМНО ЧУВСТВО НА СРАМ. Представяте ли си, аз поддържам с германци икономически отношения и постоянно им казвам, че за мен най-важното нещо в бизнеса е почтенността, честността и отговорността при вземане на решенията и поддържането на бизнесконтактите с партньорите. Какво да им кажа сега, освен да се дистанцирам от това, което циганинът Светослав е направил и да им кажа - ТОЙ НЕ Е БЪЛГАРИН И АЗ ОТКАЗВАМ ДА БЪДА ПРИЧИСЛЕН КЪМ ТОЗИ ИЗРОД, ВСЕ ЕДНО СМЕ ЕДИН ЕТНОС. НЕ, НЕ СМЕ ЕДИН ЕТНОСТ. ТОЙ Е ЦИГАНИН, А АЗ СЪМ БЪЛГАРИН. Колко цигани познавате да са станали известни лекари, инженери, архитекти, научни работници? Аз не познавам такива хора. Това не е част от нашия народ и трябва най-после БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ДЕКЛАРИРА, ЧЕ ЦИГАНСКИЯТ ЕТНОСТ НЕ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ТЕ МОГАТ ДА СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ПО РЕД ТЪПИ СТЕЧЕНИЯ НА ОБСТОЯТЕЛСТВА, НО НИКОГА НЯМА ДА СА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.


НЕКА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА ЗАДЪРЖИ "СВЕТЛИЯТ СЛАВ", ДА ГО ОСЪДИ НА 10 ГОДИНИ КАТОРЖЕН ТРУД, ДА ИЗРАБОТИ ЕДНИ 50 ХИЛЯДИ ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЯ НА БЛЪСНАТОТО ОТ НЕГО МОМИЧЕ И ДА ЗАПЛАТИ ВСИЧКИ РАЗХОДИ, СВЪРЗАНИ С НЕГОВОТО ЗАДЪРЖАНЕ И ОСЪЖДАНЕ И ПРЕБИВАВАНЕ В ЗАТВОРА. ДА РАБОТИ И ДА ПЛАЩА, ДОКАТО НЕ СИ ПРИЗНАЕ КОЙ Е НАПИСАЛ "ПОД ИГОТО".  И ОБЩЕСТВЕНОСТТА ДА БЪДЕ ИНФОРМИРАНА ЗА ВСИЧКО ТОВА, ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСЕКИ МАНГАЛ, КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДА СВОБОДНО ИЗ ЕВРОПА И ДА РАЗДАВА ШУТОВЕ ЕЙ ТАКА, ЗАРАДИ СКУКА. И НЕКА ЕВРОПА ДА ЧУЕ, КАК БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ НАКАЗВА ТАКИВА БОКЛУЦИ. И ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ЗАВИНАГИ ДА НАПУСКА СТРАНАТА, ДА МУ СЕ СЛОЖИ ГРИВНА И ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ПОЛИЦИЯТА ДА ЗНАЕ КЪДЕ Е И КАКВО ПРАВИ, СЛЕД КАТО СИ ИЗРАБОТИ И ОТЛЕЖИ НАКАЗАНИЕТО.
Категория: Политика
Прочетен: 558 Коментари: 4 Гласове: 8
Последна промяна: 15.12.2016 15:12
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222774
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031