Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196783 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 18.12.2017 г.
 http://btvnovinite.bg/article/kriminalno/policijata-ili-nishto-ne-mozhe-da-napravi-ili-ne-iska.html


Посегателство над търговски обекти в квартал Овча купел, в гр. София. Това е заглавие, все едно аз съм го написал.

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ /ЗРИТЕЛИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ ЗРИТЕЛИ, В ТОВА ЧИСЛО И ПОЛИЦАИТЕ/, ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ С РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ЧИНОВНИЦИТЕ. АКО ТОВА НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ, АМИ РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ. ЩЕ ГИ ТЪРСИТЕ МЕЖДУ 9 И 17 ЧАСА И ЩЕ СИ ЗАПИШЕТЕ ЧАС ЗА ПРИЕМ. ТАМ ЩЕ НАПИШЕТЕ КАКВО СА ВИ ОБРАЛИ, НО СЪС СИГУРНОСТ, НЯМА ДА ВИ ДОЙДАТ НА ОГЛЕД. ПЪК И ДА ДОЙДАТ, НЯМА ДА ВИ ВЪРНАТ НИЩО. ПОНЕ ТАКАВА Е ПРАКТИКАТА ДОСЕГА.


Тази полиция не работи. Трябва ни друга полиция. НАША полиция, а не ТЯХНА полиция. ТЯХНАТА полиция работи само за тях,  а не за НАС. Полицията ще стане НАША, ако назначението на шефовете на полицията по места става с НАШЕ БЛАГОВОЛЕНИЕ. Ако това не се случи, на шефовете изобщо няма да им пука за НАС, а това отношение се препредава и на служителите под шефовете. На тях също не им ПУКА за НАС, просто защото не ги назначаваме ние.



БОЖЕ ТОЛКОВА Е ПРОСТО, НИМА НЕ ГО РАЗБИРАТЕ?

ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА!!! Нито началниците на полицията, нито техните подчинени имат интерес от това да ни ПАЗЯТ. Те знаят, че техните НАЗНАЧЕНИЯ, НЕ ЗАВИСЯТ ОТ НАС. НА ДРУГИ ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДМАЗВАТ, А НЕ НА НАС. И РАБОТАТА НЕ ВЪРВИ. ДАВАМЕ МИЛИАРДИ ЗА СИГУРНОСТ, А ВСЪЩНОСТ ПЛАЩАМЕ НА МАФИЯТА. ВИЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.12.2017 08:40
 Снощи се разхождах в един от софийските паркове. Беше студено и влажно време. Общоприето мнение е, че това време не става за разходка. В целия парк имаше няколко кучкари с кучетата си и инцидентно преминаващи през парка.


Видях полицейска кола. В парка, разбира се. На 20-тина метра от нея имаше втора полицейска кола. Както си вървях, срещу мен се зададе линейка. Отдръпнах се настрана, за да можем да се разминем. Алеята е твърде тясна. Стигнах до полицейската кола. Бяха четирима полицаи. Точно в този момент, в който аз стигнах до колата, единият от полицаите вкарваше в колата някаква жена. Беше потъмняла, вероятно от студ, слабо, с болнав вид. Полицаите нещо се суетяха и единият от тях говореше нещо по телефона. Други двама пушеха цигари. Нали знаете колко важно е да се пуши цигара по време на изпълнение на служебни задължения. То отвътре му идва на човек - хем да работи, хем и да пушляви тютюн в същото време. Така по-добре работи мозъкът на човека!!! Къде без цигари. Не става. Особено за полицаите. Напрегната им била работата и затова пушели. Ами то по същата логика и да започнат да се дрогират. Нали наркоманите разправят, че се дрогирали, защото им бил напрегнат живота. Както и да е.


Там имаше и още един човек - слаб, среден на ръст с окапала коса, блед и изсъхнал като стафида. Полицаят го питаше нещо от рода на: "Вие доктор ли сте". Човекът си предлагаше услугите, за да помогне нещо.

Хвана ме яд, че не си носех личната карта. Когато тръгвах си помислих да си взема личната карта, ама ха де, не я взех. Сега знаех, че ако се интересувам от работата на полицая, онзи както е напушен, веднага ще поиска да се легитимирам. И ето ти оттук - глоба за неносене на лична карта, пък и друго могат да измислят. Знаеш ли, ВЛАСТ Е ТОВА.

Останах на около 10-на метра и наблюдавах. Минаха няколко човека и никой не се спря и не попита каквото и да е полицаите. Просто отминаваха. След като и аз подминах, една жена, която разхождаше в този студ малкия си син /това си беше за отбелязване/ ме попита дали знам нещо за случая.

След това на около 100-тина метра от мястото, срещам онзи човек, слабия, с опадалата коса, да стои сам в края на пътеката. Приближавам се и виждам, че трепери като лист, подухван от вятъра. Извинявам му се първо и след това го питам какво е станало преди малко. Той ме погледна първо с недоверие. И може би има право. Аз съм поне два пъти по-тежък от него, ако не и повече. Той беше не повече от 55 килограма с напикани гащи, както му се казва в такъв случай. Беше на видима възраст около 45 години. Та след кратко размишление, той ми отговори, че става дума за една жена, която от месеци живеела в парка. Имала сложна съдба. Била някъде от Стара Загора. Била отличничка. Била образована и възпитана. Но имала някои психически проблеми. Близките й подали молба до службите и те я освидетелствала. Настанили са я в психиятрия, но както казва и човекът, там и здрав човек да вкараш, той със сигурност ще полудее, като се има пред вид до каква степен са западнали тези институции в България.

Човекът беше информиран, защото няколко пъти през последните месеци говорил с жената. Сега, минавайки през парка, също влязъл в контакт с нея и извикал полицията и бърза помощ, като я видял в какво състояние е. Показа ми снимка. На едната се виждаше крак с два некротизирани пръста - малкият и безименният. На друга снимка ми показа как изглеждат ръцете на тази жена. Посинели до степен, в която съмненията, че ще ги загуби стават много големи. Беше възмутен от отношението на полицаите. Каза ми, че са се държали много грубо с него и са проявили физически контакт с него, като са го хванали за ръката и са го изблъскали към края на пътеката. Като го видях как трепери от студ, аз му предложих на няколко пъти да му дам шапка, но той категорически ми отказа. Обясних му, че имам в момента три шапки и мога да му дам едната, но той пак ми отказа. А имаше такъв влажен и студен вятър...

За да го предразположа му казах, че съм блогър и описвам разни случки и събития, на които съм бил свидетел. Също така му казах, че не харесвам как е устроен нашият живот и ми се иска той да бъде по-организиран и по-ефективен. Това го размекна някак си и ми изля душата си. Каза ми, че живее на източния бряг и аз автоматично си помислих за източния бряг на САЩ. Нали така му казват. След това обаче се разбра, че става дума за българското Черноморие. Подлъгах се, защото той ми говореше че си заминава оттук и за напускане на страната. Бил научен работник от БАН и ми каза, как години студувал, защото не можел да си плати топлина през зимата, с парите, които получавал от института. Аз веднага му споделих, че също съм бил научен работник и в един момент прецених, че е унизително да работиш за толкова малко пари  да правиш наука и просто напуснах. Защо не е напуснал и не е потърсил работа, която да му позволи да си плати топлина през зимата. Казах му, за момент да спре да мисли за пострадалата жена и да се погрижи за себе си. Да намери топло място, където да се сгрее или да отиде в квартирата си и там да се стопли. Целият трепереше. Беше като изгубен.

Та помислих си за институциите ни. Някаква жена с психически проблеми е разпънала палатка в един от софийските паркове. Явно има някакъв проблем. Идва полицейска кола, че и две, все едно става дума за държавен преврат. Както и да е. Идва линейка и докторът в линейката преценява, че не е нужна спешна интервенция. Какво ЗНАЧЕНИЕ ИМА ДАЛИ ЩЕ Й ОТРЕЖАТ ДВА ПРЪСТА ОТ КРАКА ИЛИ ТРИ. ИМАТ СИ ПО-ВАЖНА РАБОТА ЗА ВЪРШЕНЕ. ПОЛИЦАИТЕ И ТЕ СЕ ВИЖДАТ В ЧУДО, ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е ДА ХВАЩАТ НАРКОДИЛЪРИ И ДА ГИ ВЪДВОРЯВАТ В АРЕСТА. СТАВА ДУМА ЗА СПЕЦИФИЧЕН ПРОБЛЕМ. Нещо подобно ми се случи и на мен като свидетел. Преди две години на улица в центъра на града видях човек да лежи на тротоара, с крака, провесени на пътя. Попитах го какво му е, но беше неадекватен. Беше 5 часа сутрента, също студено време. Този човек нямаше голям шанс да преживее тази нощ. Обадих се на 112 и им казах за случая. Те ми обещаха да изпратят полицейска кола. Минаха 10-на минути и аз отново звъня на телефона. Хора, изпратете кола, човекът ще измръзне на този студ. Аз трябва да ходя на летището да посрещам роднина и не мога повече да чакам да дойде някой държавен служител. Обаждам се трети път и вече крещя на "кол центърката", че ще..... да не казвам какво съм наговорил. Накрая след не знам си колко минути чакане, се дотътри една полицейска кола. Полицаите се засуетиха какво да правят. Виждат неадекватен човек, ама какво да направят. Гледам ги, че се мотаят. Тогава им викам - вземете човека и го закарайте в центъра за временно настаняване на бездомни. Тогава се намираше в квартал Красна поляна, в София. И тръгнах към летището. Като се върнах, слава богу, човекът го нямаше там. Бяха го откарали нанякъде. Къде, аз не знам. 112 НЯМА ПРАКТИКА ДА СЕ ОБАЖДА И ДА ДАВА ОТЧЕТ КАКВО Е СТАНАЛО И КАК СЕ Е РЕШИЛ ПРОБЛЕМА. ПРОСТО ТАКА СМЕ ОРГАНИЗИРАНИ КАТО ДЪРЖАВА. НИКОЙ НЕ ТИ ДАВА ОТЧЕТ ЗА НИЩО.


Задавам си въпроса за бездушието на медицинските лица, които са пътували в линейката. Казвам "пътували", защото за мен те не са медицински лица - те просто са пътували в линейката. И как са преценили, че тази жена няма нужда от медицински грижи? Кой е този, който е преценил така? Може би, ако майка му лежеше там, щеше да я откара в бърза помощ и щяха веднага да започнат процедури да се опитат да спасят премръзналите ръце и крака от ампутация!!!


Гледам бездушието и на полицаите. Бяха жалка картина. Пушат цигари и гледат лошо. Малеееее, колко сме важни и какви важни задачи изпълняваме, а вие НЕ ИСКАТЕ ДА НИ ДАВАТА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, ЗА ГРИЖИТЕ, КОИТО ПОЛАГАМЕ ЗА ВАС. ЕТО, ДВЕ КОЛИ ДОЙДОХМЕ, ЗА ДА СПАСИМ ПОЛОЖЕНИЕТО, ТЪРПИМ СТУД И НЕВОЛЯ И НЯМА КАКВО ДРУГО ДА НИ ОСТАВИ, ТОПЛИМ СЕ С ОГЪНЧЕТО НА ЦИГАРАТА, КОЯТО СТРАСТНО ПУШИМ, ПОКАЗВАЙКИ ПОРЕДНАТА ЗАВИСИМОСТ НА ПОРЕДНИЯ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ. ПРОСТО ЕДНО ОГРОМНО БЕЗДУШИЕ. 


БЕЗДУШИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, НА ПОЛИЦИЯТА, НА МЕДИЦИНСКИТЕ ЛИЦА, КОИТО СА СЕ КЛЕЛИ В ХИПОКРАТ. БЕЗДУШИЕ, КОЕТО МЕ КАРА ДА БЪДА ЕДНОВРЕМЕНО И ТЪЖЕН И ЯДОСАН. "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ". ЩЕ ПАДНЕ ТЯ, ДРУГ ЩЕ Я СМЕНИ. ПЕРИФРАЗИРАМ ВАПЦАРОВ, МОЖЕ БИ НЕ както трябва и където трябва.


В заключение: БОКЛУЦИ СМЕ ТОВА БЪЛГАРИТЕ. ИСТИНСКИ БОКЛУЦИ. НИТО МОЖЕМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ КАКТО ТРЯБВА, НИТО МОЖЕМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ДРУГИТЕ ОКОЛО НАС. НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ И ТЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС. ЖИВЕЕМ В СТРАХ ОТ СТРАХА И ЗАРАДИ СТРАХА. РАЗКАПВАМЕ СЕ КАТО НАРОД, КАТО НАЦИЯ, КАТО ДЪРЖАВА... СТАВАМЕ МАЛКО ПО МАЛКО ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ. ИЗЧЕЗВАМЕ. ПЪРВО ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО ДУШИ, КАТО ЛИЧНОСТИ И СЛЕД ТОВА И ФИЗИЧЕСКИ...


КАКВО ДА НАПРАВИМ БЕ МАМА МУ СТАРА, ЗА ДА СПРЕМ ТОЗИ ПРОЦЕС НА РАЗРУШЕНИЕ НА ДУШИТЕ СИ? НА КАКВО ИЗПИТАНИЕ НИ ПОДЛАГА ВСЕВИШНИЯ И ЗАЩО? ЩЕ МОЖЕМ ЛИ ДА ИЗДЪРЖИМ И ДА ОЦЕЛЕЕМ ИЛИ ЩЕ ПОПЪЛНЕМ СПИСЪКА НА НАРОДИТЕ, КОИТО СА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ СВЕТА, ПРЕЦАКВАЙКИ СЕ ТВЪРДЕ УСПЕШНО, САМИ СЕБЕ СИ?
Категория: Политика
Прочетен: 214 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196783
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Декември, 2017  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031