Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222152 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 09.12.2017 г.
Има хора, които си задават въпроси. Има хора, които търсят отговорите на задаваните въпроси. Има хора, които поставят под съмнение една методология при най-малките отклонения в практическата и полезност. ИМА ХОРА, НА КОИТО ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА - НИТО СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ, НИТО ИМ ПУКА ОТ ОТГОВОРИТЕ. ТЕ ПРОСТО СА ПРИЕЛИ, ЧЕ НЕЩАТА СЕ ПРАВЯТ ТАКА И МОЗЪКЪТ ИМ НИТО ПРИЕМА, НИТО ПРЕДАВА ПО-НАТАТЪК. Жалкото е, че сред тези хора има много интелигентни хора, много учили, много чели и много патили. И ВЪПРЕКИ ТОВА, ТЕ СЕ ДЪРЖАТ ТАКА, ВСЕ ЕДНО ЮТИЯ ИМ Е МИНАЛА ПО ГЪНКИТЕ НА ГЛАВНИЯ МОЗЪК. Такива са повечето от лекарите, които изповядват алопатичната медицина у нас. А това е официалната система за "лечение", приета и наложена със сила от властта. Няма никакво значение в каква степен тази система е наложена от самите доктори или от политиците. Важен е крайният резултат.

Ето ви една от малкото статии, които от време на време се прокрадват като неканени гости в българския информационен ефир:

http://www.24zdrave.bg/article/6599015

"Диабетът може да се победи с глад".


Учени от университета в Нюкасъл си направили експеримент, при който в една от групите бил достигнат 90% успеваемост, която се изразява в ремисия на заболяването.


За мен тази статия не открива нищо ново. Човечеството се лекува с ограничение на приема на хранителни вещества от хилядолетия. Учените от Нюкасъл просто са "открили" отново и отново топлата вода. Но както и да е. Университет е това, не е лукова глава. Трябва да има нещо тук. Когато го казват такива изтъкнати лекари като Шелдън, Пол Брег или който и да е от техния ранг, когато те на практика са доказали ефективността от лечебния глад, такава информация със сигурност може да се пренебрегне и тя се пренебрегва от лекарското съсловие. Но когато университет застане зад една такава теза и то университет, доказал се с постиженията си в медицината, би трябвало да предизвика поне полемика по този въпрос.

И сега някои от моите дежурни въпроси:

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ДОКТОРИ ЩЕ ПРОЧЕТАТ ТАЗИ СТАТИЯ? МОЖЕ ДА СА ДЕСЕТИНА, ТА ДОРИ И СТО.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА СЪБЕРАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ИНФОРМАЦИЯ ПО ТЕМАТА, СВЪРЗВАЙКИ СЕ С УНИВЕРСИТЕТА В НЮКАСЪЛ? НИКОЛКО.


ЗНАЕТЕ ЛИ, КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ПРИЛОЖАТ ВЪРХУ СЕБЕ СИ ТОЗИ МЕТОД? ЕДИНИЦИ.

ЗНАЕТЕ ЛИ, КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ ИНФОРМИРАТ ПАЦИЕНТИТЕ СИ, ЗА ТОЗИ "НОВ" НАЧИН ЗА ЛЕКУВАНЕ НА ДИАБЕТ? НИКОЛКО.


Ей, хора, какви ги дрънкам!!! Представете си, че отивате при личния си лекар, да ви лекува от хепатит. Това е скъпоструващо "лечение", което трябва да ви изтърси всичко или почти всичко от джобовете. Ще висите по кабинетите, ще ви вземат проби и ще ви правят лабораторни изследвания. Ще висите на опашки и ще си чакате реда, за да ви обезчестяват ден след ден. Ще ви изпишат инсулинова терапия. Ще плащате. Ще плащате. ЩЕ ПЛАЩАТЕ. Няма какво да се скатавате. ОТ ВАС СЕ ИСКАТ ПАРИ И ВИЕ ЩЕ ГИ ДАДЕТЕ. ЗАЩОТО СТЕ ПРОСТИ. ЗАЩОТО СТЕ СМОТАНИ. ЗАЩОТО НИТО ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСИ, НИТО ТЪРСИТЕ ОТГОВОРА. ЗАЩОТО СТЕ ОВЦЕ, ТРЪГНАЛИ НА ЗАКОЛЕНИЕ. ЗАЩОТО НЕ СТЕ СВОБОДНИ ХОРА. ЗАЩОТО СТЕ РОБИ. РОБИ НА СИСТЕМАТА. РОБИ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕШНИ ВЪЗПРИЯТИЯ НА ЖИВОТА. ЗАЩОТО СТЕ ПОВЯРВАЛИ НА ПРАВИТЕЛСТВО, НА МИНИСТЕРСТВО НА ЦЯЛАТА ТАЗИ ОФИЦИАЛНА ПАСМИНА ОТ ПОДОБИЕ НА ХОРА, ИЗСМУКВАЩИ ВАШИТЕ РЕСУРСИ, ЛЪЖЕЙКИ ВИ, ЧЕ ПРАВЯТ НЕЩО ЗА ВАС. ДА, ТЕ ПРАВЯТ НЕЩО ЗА ВАС И ТОВА Е, ЧЕ ВИ ПРАВЯТ ПО-БОЛНИ И ПО-БЕДНИ В СЪЩОТО ВРЕМЕ. ОТНЕМАТ ВИ ЖИВОТА И ПАРИТЕ, А ВИЕ ГИ ДАВАТЕ С КЕФ. КАКВО ДА КАЖА В ТОЗИ СЛУЧАЙ - ЩОМ ВИ Е ТОЛКОВА АКЪЛА, АМИ ПРАВЕТЕ ГО. ПРЕКАРВАЙТЕ СЕ. САМОПРЕКАРВАЙТЕ СЕ. 

Това е грешният път, за който говоря. Пътят на промиването на мозъците. Пътят на създаването на грешни ценностни системи. Пътят на саморазрушаването. Пътят на обогатяването на кастата от бели престилки. Пътят на социалния експеримент на отнемане на правото и в същото време на отказване от правото на МИСЛЕНЕ. Всеки прави това, което му позволят. Същото е и с лекарите. Те правят това, което вие им ПОЗВОЛИТЕ. А вие им позволявате твърде много, вярвайки в нещо, в което както се казва в една песен на дует "Авеню" - "Бягство", не вярва и малко дете.

"Защо повярвах, на думи, в които не вярва и малко дете?"


Хора, децата ПЛАЧАТ, КОГАТО ОТИВАТ НА ДОКТОР!!! ТОВА НЕ ВИ ЛИ КАРА ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ? ИМА ЛИ ДЕТЕ, КОЕТО С РАДОСТ ДА ОТИВА ДА ГО ВАКСИНИРАТ? ДА ИЗПИТВА ЩАСТИЕ ОТ ВАКСИНИРАНЕТО? ЖИВЕЕМ В ТАКОВА ТЪПО ОБЩЕСТВО...ДОРИ И СИГНАЛИТЕ, КОИТО НИ ДАВАТ НАЙ-МИЛИТЕ СЪЩЕСТВА, КОИТО СА ДО НАС - ДЕЦАТА, НИТО ИСКАМЕ, НИТО МОЖЕМ ДА РАЗЧЕТЕМ.
Категория: Политика
Прочетен: 417 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 12.12.2017 21:05
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222152
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2017  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031