Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3230393 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 21.12.2018 г.
 https://www.youtube.com/watch?v=JrJ-O0U3GLE


Ей, тези чиновници не се научиха. Самата европейска комисия постави под съмнение всичките тези програми за обучение на безработни, за преквалификация, за намиране на работа на инвалиди, на хора над 55г. възраст и т.н. и т.н. Казват им "целеви групи".


Какво прави всъщност държавата: ПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ. ТОЕСТ ТОРМОЗИ БИЗНЕСА, КОНФИСКУВА МУ ПАРИТЕ, НЕ ОСИГУРЯВА ДОБРА ИКОНОМИЧЕСКА И ПРАВНА СРЕДА И СЛЕД КАТО УСПЯВА ДОСТА УСПЕШНО ДА ОБЪРКА ВСИЧКО СЪС СЛОНСКАТА СИ НАМЕСА В ИКОНОМИКАТА, РЕШАВА ДА ХОДИ В ДЖУНГЛАТА НА ЛОВ С АВТОМАТ. СТРЕЛЯ НАПОСОКИ, С НАДЕЖДАТА БЕЛКИМ ДА УЦЕЛИ В ГЛАВАТА НЯКАКВА МУХА. ТОВА Е ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА. ТОЛКОВА Е ЖАЛКА.


АКО ДЪРЖАВАТА БЕШЕ НА МЯСТОТО СИ, НЕ СЕ НАМЕСВАШЕ В ИКОНОМИКАТА, А ГАРАНТИРАШЕ СВОБОДАТА И НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА НА ИНДИВИДА И ЗАЩИТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, АКО ИМАШЕ СРЕДА, КОЯТО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАТО ПАЗАРНА И СВОБОДНА, НЯМАШЕ ДА ИМА НУЖДА ДА ПОЛАГА УСИЛИЯ ДА ПРЕКВАЛИФИЦИРА НИКОГО И НИЩО.


Тези дни се върнах от един малък град - Никопол. В такива градове, съществуването на хората се измерва с това, колко европейски програми са изпълнени по строителството на стадион, за който са изразходени стотици хиляди левове, за да могат двама души да се разтягат веднъж седмично и то, когато времето е топло и слънчево. Градче с 2 хиляди души разчита преди всичко на пенсии, социални помощи, социален патронаж, помощи за отопление и всичко, което зависи от бюджета. ВМЕСТО ТЕЗИ ХОРА ДА РАБОТЯТ, ТЕ РАЗЧИТАТ НА ПОМОЩИ.

КАК ДА СТАНЕ ЛИ? ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ НИ ЗАОБИКАЛЯТ. ЗАЩОТО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ. ЗАЩОТО МОГАТ ДА ТИ ОТКРАДНАТ ФИРМАТА КАТО СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ. СЛЕД ТОВА СЕ ЧУДИМ КАКВИ БЮРОКРАТИЧЕСКИ ИЗМИСЛИЦИ ДА ИЗМИСЛИМ, ЗА ДА НАМЕРИМ НЯКАКВА ЗАНИМАВКА НА ХОРАТА. МЕЖДУ ДРУГОТО - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРОГРАМИ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ РАБОТА И ЗА БЮРОКРАТИТЕ.

БЮРОКРАТИТЕ НЕ СА НИ НУЖНИ, КОГАТО ИМА СВОБОДА НА ИКОНОМИКАТА. ПРОСТО НЕ СА НУЖНИ И ТЕ ГО ЗНАЯТ. ЗАТОВА ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ТАКАВА СВОБОДА ДА НЯМА. ИМА ПРОГРАМИ. ВКАРВАТ НИ В ПРОГРАМИ.

НЕ ВИ ИСКАМЕ ПРОГРАМИТЕ. ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА ДА РАБОТИМ, А ВИЕ СЕ ХВАНЕТЕ С НЕЩО, ОТ КОЕТО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ГОРДИ ПРЕД ДЕЦАТА СИ. СЕГА СТЕ ПИЯВИЦИ. НИЩО ДРУГО.
Категория: Политика
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове: 1
 Можеш да очакваш, да гръмнат някого качествено в тила. Това е техен специалитет. Също и да пребият някого и след това да хвърлят тялото му на прасетата, както се е случвало в лагерите в Северна България, през 50-те години на миналия век.

Може да измислят много разрушителни неща. Не могат да работят качествено.

Преди час свършихме с един ремонт в кооперацията, където се намира офисът ми. Беше се спукала тръба. Голяма тръба, която довежда студена вода на цялата сграда. Просто се беше спукала. Попитах водопроводчикът това нормално ли е. Сградата е приета за ползване преди 9 години. Как е възможно за 9 години експлоатация, да се спука тръба!Поне отвън тези тръби ми изглеждат като вечни. Да, ама не.

Казах на майстора, че живея в центъра, а кооперацията е правена по време на ВСВ, когато са падали бомбите над София и основната водопроводна инсталация не е сменяна оттогава. Някой по апартаментите си е правил ремонта и е сложил ПВС тръби там, но като основа нищо не е сменяно за тези години. Той ми каза, че е правил някакъв ремонт на кооперация, строена през 1924г. и че тръбите били немски. Според него, тяхното качество било по-добро от тези, които сега купува от магазина и монтира на клиентите си. Пак да подчертая - тръби от 1924г.


Тръби, които не са правени от комунисти и за комунисти.


И така, несвършената работа от един, трябва да се свърши от друг след това. Жилищните сгради се правят едва ли не колкото да мине гаранционния им срок и след това се започва с приключенията. То не са лошо направени канали за отходните води, неразчетени водопроводни съоръжения, необмислени решения или направо отсъстващи такива, от гледна точка на екологическите изисквания, лошо изпълнение на хидроизолационните работи /постоянно гледам жилищни сгради, в които има влага по мазетата и гаражите/, тераси, по които трябва да вървиш странично, толкова са тесни и т.н. и т.н. За кривите стени и под да не говоря. Не съм видял сграда, в които стените да са прави, както и подът да е равен. Околните пространства около сградите и общите части също са лошо направени. Като изсипеш една кофа вода разбираш, че нивелацията е направена на принципа "едно към гьотьоре". Досега съм се нагледал на некачествени сгради и пишман майстори. Сега поставям под съмнение и качеството на материалите за строителство.

Да не даваме пример за Германия. Видях как строят в Чехия. Със сигурност имат по-малко комунисти от нас, изобщо ако имат.


Какво е решението ли? Решението е строителят да дава гаранция за сградата не 5 години, а поне 15 години. Да идва и да си отравя спуканите тръби. Вероятно тогава ще внимава какви тръби слага. Същото важи и за другите производители и търговци. Иначе няма управия. Но да не забравя  - тази гаранция трябва да бъде реална, че като гледам как се отваря и затваря една фирма, някой може да ти даде и 20 години гаранция и след това да изфиряса от стопанския небосклон като ланшния сняг. Иди го търси после да си оправи грешките.
Категория: Политика
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230393
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2018  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31