Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218045 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от Декември, 2022 г.
2 3 4 5  >  >>
https://www.google.com/maps/@42.159151,24.5519566,3a,60y,97.11h,71t/data=!3m6!1e1!3m4!1sN0hG728PjEOfAISf3PISQg!2e0!7i16384!8i8192 

Много пъти съм давал за пример, как в Турция изграждат подобни кръстовища. Не стига другото, ами на АПИ съм и показвал как подобни кръстовища се правят в Латинска Америка, в Колумбия. И нищо не влиза в тези глави. Страшна тъпотия.


Целият трафик между два големи областни центрове влиза в кръгово движение. Как пък преди да вземат решение какво кръстовище да направят, да вземат да наблюдават трафика един ден и да видят къде е основният и допълнителният поток от коли и чак  тогава, на тази основа, да вземат решение за строителство!  Най-добрият вариант беше кръстовище на две нива, но ако все пак няма пари за такова съоръжение, има възможност да се направи така кръговото, че да  дава предимство на движещите се в посока Пловдив - Пазарджик тъй като те са повече, без да се налага да влизат в кръгово движение и да се намалява скоростта до сегашните 50 км/час. 

Кръстовищата в Турция и Колумбия, построени по този начин, даваха възможност, основният трафик да се движи със скорост от 80 км/час, а тези, които трябва да сменят посоката на движение, се налагаше да изчакат преминаването на автомобилите от основния трафик.

Категория: Политика
Прочетен: 84 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.01.2023 06:20
 Какво нещо е лъжата. Нямат край лъжите. И едните лъжат и другите.


Украйна е една корумпирана страна, където олигарсите имат частни армии, които не отстъпват на националната армия. Преди самото начало на войната, армиите на Коломойски и Ахметов наброяваха общо 80 000 души!!!

В Русия е същото. Създадоха Росгвардията като държавна жандармерия, но всички знаят, че това е частна армия на императора, финансирана с държавни пари. Вагнер пък си е напълно частна армия и де юре и де факто, пак измислена от хората на самия връх на държавата. И пак плаща данъкоплатецът. 


Какво повече да говорим.


Бият се две корумпирани страни.

За Зеленски Украйна е лидер. Че и на демократичния свят. Той първо да каже откъде има милиарди, откакто го назначиха за президент, че тогава да говори за лидерство и демокрация. Не знам какво да кажа повече.

За руснаците и лидерите им съм писал и говорил много. Няма друго какво да кажа. Това е държава, която от столетие се управлява от полицаи. Няма какво друго да очакваме, освен полицейска държава.




Категория: Политика
Прочетен: 48 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.01.2023 06:24
https://www.sofia.bg/components-environment-air ....


...отговорът на най-важния въпрос - ЗАЩО ВЪЗДУХЪТ В СОФИЯ Е ЗАМЪРСЕН.


След това следват други въпроси:
  1. Кой е наказан и с какво наказание, затова, че замърсява въздуха в София?;
  2. Ако не е наказан никой, защо не е наказан този, който е задължен по правилник да наказва замърсителите?
  3. И накрая, какъвто и проблем да има, виновни са кметът и общинските съветници. Някой от тях да е наказван за нещо? Въздухът замърсен, тротоари и пътища няма в много от кварталите. Канализация  - също. Има хиляди и хиляди незаконни сметища. Столицата е затънала в прахоляк. Десетилетия след констатиране на проблема с детските градини и ясли, проблемът все още съществува.

Защо София е проблемен град? Защото кметът, заместниците му и всички районни кметове, заедно с общинските съветници, са политически назначения и заради това, НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ, НЕ МОЖЕМ ДА ИМ ПОТЪРСИМ СМЕТКА.


Заради тази невъзможност, постоянно призовавам за перманентна пряка демокрация. Защото ако имахме такова нещо, нямаше да чакаме едно десетилетие, кметът на София да се погрижи за елементарни неща - да имаме чист въздух, асфалтирани пътища и тротоари и детски градини.

Свийте от основните булеварди на столицата и ще видите страшни картини, все едно сме в Индия, а не в европейска столица.

А ИНАЧЕ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ДОКУМЕНТАЦИЯ, НОРМАТИВНА БАЗА, ОТЧЕТИ, ПЛАНОВЕ И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ, ГЛЕДАМ Я ДОКАРВАТ НЯКАК СИ.

Категория: Политика
Прочетен: 151 Коментари: 2 Гласове: 2
 https://www.actualno.com/politics/sled-rashidov-i-dps-trygna-na-obikolka-v-turcija-news_1867579.html


Само знам, че не са си платили екскурзиите с пари от собствените джобове. Ние плащаме. След като ние плащаме, ЗАЩО ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВИ СА ГИ ВЪРШИЛИ ТАМ? КАКВО ПРАВЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ, ЩЯХ ДА КАЖА "БЪЛГАРСКИ", НО СЕ ВЪЗДЪРЖАХ, В ТУРЦИЯ? ИЛИ ИСКАТ НЕЩО ДА ДАДАТ ИЛИ ИСКАТ НЕЩО ДА ВЗЕМАТ ОТТАМ. НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА ЗНАЕМ?

ЗАЩО НЕ ПОСЕТЯТ, НАПРИМЕР, СЪРБИЯ, А ТОЧНО ТУРЦИЯ?


ВСЪЩНОСТ, КАКВО Е ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ВИ МИНАВА ПРЕЗ УМА, КОГАТО СЕ КАЖЕ "ДПС"?

МОЖЕ БИ НЯКАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИДЕИ, КОИТО ДА ИЗВЕДАТ БЪЛГАРИЯ ОТ ИНСТИТУЦИОНАЛНАТА КРИЗА?

ЗА МЕН ТАЗИ АБРЕВИАТУРА ОЗНАЧАВА - ПОРЦИИ. НИЩО НЕ ИЗМИСЛЯМ, САМО ЦИТИРАМ ЛИДЕРА В СЯНКА - ДОГАН. ПОРЦИИ ЗА НЕГО И ЗА ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ, РАЗБИРА СЕ. С НАШИТЕ ПАРИ. ИЛИ ПО-ТОЧНО, ОТ НАШИТЕ ПАРИ.
Категория: Политика
Прочетен: 40 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://www.actualno.com/society/10-tona-hrani-ot-kaufland-potegljat-kym-antarktida-news_1868660.html

Както казваше навремето Айнщайн за човешката простотия, като я сравняваше с безкрайността на Вселената, след което изразяваше съмнение за безкрайността на Вселената.


Разбирам, да имахме право да заделим територия, че като съсипем окончателно страната си, да можем да отидем да живеем в онази снежна пустош, има някаква логика. Да, но нямаме. Какъв к-р тогава търсим в Антарктида?


Категория: Политика
Прочетен: 47 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.12.2022 11:33
 https://www.actualno.com/healthy/bum-na-respiratornite-infekcii-u-nas-news_1859291.html



САМО КОНСТАТИРАТ. НА ДЕН СЕ ИЗДАВАЛИ 72 ХИЛЯДИ НАПРАВЛЕНИЯ. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКЪВ ГРАБЕЖ СЕ ИЗВЪРШВА НА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС. 72 ХИЛЯДИ НА ДЕН. ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ, ТОВА СА НАД 1,5 МИЛИОНА ПОСЕЩЕНИЯ. ЧАСТНИТЕ НЕ ГИ БРОЯ.

МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ПАРИ ОТИВАТ НА ВЯТЪРА.

НЕКА ПАК ДА ГО КАЖА - 90% ОТ ПРОБЛЕМИТЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА ТОВА, ЧЕ ЧОВЕК ПРЕДРАЗПОЛАГА ТЯЛОТО СИ КЪМ НЕСПОСОБНОСТ ДА СЕ СПРАВИ С ВИРУСИ, ГЪБИЧКИ И БАКТЕРИИ, ЗАРАДИ ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО ТОЙ САМИЯ ПРАВИ.

ВСЕКИ ОТ НАС НОСИ ВИНА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ТЯЛОТО СИ. РЕШЕНИЯТА, КОИТО ВЗЕМАМЕ ВСЕКИ ДЕН ОТНЕМАТ ОТ ТЯЛОТО НИ ОНЗИ ЗАЩИТЕН МЕХАНИЗЪМ, С КОЙТО СЪЗДАТЕЛЯТ НИ Е ДАРИЛ, НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.

НИЕ ОБАЧЕ, ТЪПАЦИТЕ, ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ТОЗИ МЕХАНИЗЪМ ДА СЕ СЧУПИ И ДА НЕ РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА.

И ОТИВАМЕ НА ПОМОЩ ПРИ ОНЕЗИ, КОИТО ХАБЕР СИ И ПОНЯТИЕ НЯМАТ КАК ФУНКЦИОНИРА ТОВА ТЯЛО. АКО ИМАХА ПОНЯТИЕ, ЩЯХА ДА НАПРАВЯТ ТАКА, ЧЕ ТО ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВА.


НО ТОГАВА ОТКЪДЕ ЩЕ СМУЧАТ МАНГИЗИ? НИКОЙ ДОКТОР НЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗАТОВА, ЧЕ ПАЦИЕНТИТЕ МУ СА ЗДРАВИ. ВСЕКИ ПОЛУЧАВА ПАРИ, ЗА ТОВА, ЧЕ ТЕ СА БОЛНИ. КАКВО ОЧАКВАТЕ ТОГАВА? ДА СА ЗДРАВИ ЛИ?


ЗАТОВА ЦЯЛАТА СИ СИСТЕМА Е СКАПАНА. КОЙ УЧИТЕЛ ПОЛУЧАВА ПАРИ, ЗАТОВА, ЧЕ УЧЕНИЦИТЕ МУ СА УМНИ И УСПЕШНИ?


КОЙ ЗЕМЕДЕЛЕЦ ПОЛУЧАВА ПАРИ, ЗАТОВА, ЧЕ ОВЦЕТЕ МУ СА СПЕЦИАЛНА ПОРОДА, НАЙ-ДОБРАТА ОТ ВСИЧКИ.

КОЙ ПОЛИЦАЙ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА, ЗАТОВА, ЧЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА КАЧЕСТВЕНО?


КОЙ ПРОКУРОР ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА, ЗАТОВА, ЧЕ Е НАПРАВИЛ КАЧЕСТВЕНО РАЗСЛЕДВАНЕ?


КОЙ ПРЕМИЕР ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА, ЗАТОВА, ЧЕ Е ДОВЕЛ СТРАНАТА ДО СЪЩЕСТВЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ УСПЕХИ?


КОЙ?


ВСИЧКИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ОТ НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ГИ ПОЛУЧАВАТ ДАРОМ. ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ КАЧЕСТВОТО НА РАБОТАТА ИМ. СЪЩО КАТО СУБСИДИИТЕ. ТЕ НЕ ПОДБИРАТ КАКВА Е ОВЦАТА, ДАВАЙ ТАМ, ДА ИМА. НА ГЛАВА ДОБИТЪК. СУБСИДИИТЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ СА СЪЩИТЕ - НА ГЛАВА УЧЕНИК.


РЕЗУЛТАТИТЕ ГИ ВИЖДАМЕ - СКАПАНА ДЪРЖАВА, СКАПАН НАРОД, ВСИЧКО НАОКОЛО Е СКАПАНО И УМИРАЩО. БЪЛГАРИЯ УМИРА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ Е НА МЯСТОТО СИ И НИКОЙ НЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ЗАСЛУГИ, А ЗА ДЛЪЖНОСТ.


А СЕГА ОТГОВОРЪТ НА ВЪПРОСА ОТ ЗАГЛАВИЕТО. БУМЪТ НА ВИРУСИ Е ЕСТЕСТВЕН ПРОЦЕС. БЕЗ ВИРУСИ, ИНФЕКЦИИ И ТАМ РАЗНИ ПОДОБНИ ЗАРАДИ, ЖИВОТЪТ НЕ НЕВЪЗМОЖЕН. НЕКА ДА НЕ ПРАВИМ ПАРИ, ПЛАШЕЙКИ ХОРАТА С ЕСТЕСТВЕНИ ПРОЦЕСИ. ВМЕСТО ТОВА, АКО ИМАШЕ ДЪРЖАВА НА МЯСТО, ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ ТАКАВА ПРОФИЛАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧЛЕН НА ОБЩЕСТВОТО, ПЕРСОНАЛНО, КОЯТО ДА МИНИМИЗИРА НЕГАТИВНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ВИРУСИТЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ. АМА ТОГАВА НЯМА ДАЛАВЕРА ЗА ДОКТОРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПОЛИТИЦИ И ЦЯЛ КУП ДРУГИ ИЗРОДИ.
Категория: Политика
Прочетен: 102 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.12.2022 11:36
 https://www.actualno.com/asia/koronavirusyt-po-sveta-japonija-ostava-nachelo-v-dnevnite-statistiki-news_1868100.html

https://www.actualno.com/healthy/lekar-s-priziv-nosete-maski-s-gripa-sega-e-strashno-news_1866729.html

Големите началници знаят. Това е изкуствено създаден вирус, който имунната система по-трудно преборва, ИМЕННО ЗАЩОТО Е ИЗКУСТВЕНЯК.


Но въпреки това, затварянето не решава проблема. Китайците затваряха цели градове и провинции, ваксинираха наред, какво ли не правиха и всички ги даваха за пример, как се действало. Практиката обаче показа, че рано или късно, всички трябва да го минат и ПО-ДОБРЕ Е ТОВА ДА Е РАНО, ОТКОЛКОТО КЪСНО. НЕ МОЖЕШ ДА ПРЕЦАКАШ ПРИРОДАТА. Сега епидемията се разрази отново с пълна сила в Китай, че чак САЩ предлагат ваксини, за да "помогнат" на Поднебесната. 

В Япония положението не е по-различно.

А всичко опира до парите и до тестването на ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ОТНЕМАНЕ НА СВОБОДАТА. Към този момент тестването е много успешно.

Установи се, че хората са като стадо и можеш да правиш с тях каквото си поискаш.

Сега фармацевти и доктори гледат със завист, как печелят военните. Луди разходи за пушки, снаряди, самолети и какво ли не. Преди 2 години тези луди разходи отиваха за фармацевти и доктори. Сега завиждат и правят всичко възможно, пак да са в центъра на вниманието. А там където е "вниманието", там са и мангизите.
Категория: Политика
Прочетен: 55 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.12.2022 11:36
 Всички знаят какво се случи с гъркинята и нейните "подъръци" от шейховете на Катар.


Силен корупционен елемент.

Южняшките корени ли са виновни, защото погледнато от позицията на индекса на корупция, южните държави са много по-корумпирани от северните - например Скандинавските. Затова предлагам да се създаде такава антикорупционна служба, по подобие на тази в Сингапур и начело да бъдат поставени ръководители, граждани на Дания, Швеция, Финландия, Нидерландия или Германия, доказали се със своята неподкупност и организационен талант.

Тази служба да има пълномощия, валидни за целия ЕС и строго да контролират разходването на европейските пари. Сегашните служби са бошлав работа и те го доказаха.
Категория: Политика
Прочетен: 119 Коментари: 0 Гласове: 1
Това за "тънката граница", днес го чух от мой приятел, с който говорихме на тази тема. Използвам го, защото много ми хареса и "пасва" на изложението. 

Често се хващам, че употребявам думата "трябва", особено тогава, когато искам нещо положително да ми се случи или на мен или на обществото като цяло, а това за мен е едно и също нещо.

Още от началото на статията, отивам неволно към края. Вместо "трябва", не би ли било по-добре, да се използват други думи или изразни средства, с подобно значение - например, "хубаво би било, ако..."ще бъде по-добре за мен, ако...", "ще бъде по-добре за обществото, ако..."? Опитвам се да намеря само една дума, която да замести "трябва", но някак си не ми се получава.

Например, при македонците, "трябва" има две значения - "треба" и "мора". Ако се използва "треба", това означава, че има възможности за компромис, докато при "мора", компромисът е изключен. Обикновено последната дума се използва в отношенията с държавната власт и във връзка с изискванията да се спази някакъв нормативен акт. Тоест, няма мърдане. При сърбите е същото.

При руснаците, думичката "надо" има точно определено значение, което поставя твърда линия, която не може да се преминава. Втората сричка да думата е "до" - границата е това и толкова по въпроса. Усещането е като при "мора".

В английския се използва "must" - също императивна форма. Заповед, неподлежаща на съмнение, опровержение или направо задължение.

При "трябва", "мора", "надо" или "must" - ПРИНУДАТА Е ВОДЕЩА. 

Вероятно е по-добре да се използва ПРЕПОРЪКАТА, защото не налага директно изператив върху Аз-а. Например "should".


Когато използваме в българския "необходимо е", искаме да кажем, че императивността на определението е в зависимост и от други фактори, не само от Аз-а. Това вече е свързано с ОСЪЗНАВАНЕТО на положението и разбирането за активно действие, което да ни доведе до УСЪВЪРШЕНСТВАНО ТЯЛО, ДУХ И Т.Н. 

И при двата подхода, ЦЕЛТА Е УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО ИЛИ ПОДОБРЕНИЕТО. То може да се постигне, чрез СПИРАНЕ НА ПРОЦЕСА ПО САМОРАЗРУШАВАНЕ. Простичко казано, на всички им е ясно, че приемът на наркотици, прекаляването с алкохол, цигари, преяждането и тем подобни простотии, никого не са довели до добър край. Също така на всички им е ясно, че "насила хубост не бива".

Например, в затворите умишлено НАСИЛСТВЕНО ограничават активността на отделни индивиди, поставяйки ги под запрещение. Какъв е резултатът? Никакъв. В едно несъвършенно общество, предоставяйки вършенето на такава "услуга" на специализирани институции, води до обратен резултат. ВОДЕЩЕТО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТРАХЪТ, А ОСЪЗНАВАНЕТО. Ето пак използвах "трябва"! Това е положението.
Разбрахте за какво става дума. За ОСЪЗНАВАНЕТО на процесите, явленията и нещата, както в нас самите, така и извън нас. "Трябването" предизвиква СЪПРОТИВА. 

Проектите, които срещат СЪПРОТИВА, а не РАЗБИРАНЕ И ОСЪЗНАВАНЕ, са обречени на провал.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 46 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.12.2022 12:10
 Тази идея съм я лансирал многократко в последните 15 години. Само да допълня, че трябва да има регистър изобщо на измамниците - няма значение, дали са дребни или едри, но тези, които са едри измамници, техните схеми са понякога толкова сложни, че се иска допълнителна експертиза за доказването, кой е измамник и кой, не.

Това ще бъде тема на друга статия.



Сега да се върнем на дребните измамници.

Мой познат решава да прави покрив. Той живее в кооперация. Хората са съгласни. Пускат обява, намира се кандидат. Дават му 1500 лева и след това той офейква. Питам, обадихте ли се на полиция, на прокуратура на "органите", така да се каже, а той ми казва, каква е файдата. Те не са върнали на никого нищо.

Доколкото разбрах, той се е подписал на някакъв хвърчащ лист, че е взел парите.

Ако имахме такъв регистър, този хвърчащ лист може да послужи като доказателство и името на този човек да бъде вписано в регистъра като измамник. Всеки, който иска да прави нещо в областта на строителството, преди да подпише какъвто и да е документ, може да влезе в регистъра и да види, дали въпросното лице го има в списъка и защо е там.

Второто нещо - трябва да има регистър към камарата на строителите. Ако искаш да вършиш строителни работи, трябва поне да си регистриран там. Което означава, че си минал някаква елементарна селекция и имаш права да правиш ремонти. Това е особено важно за ключови от гледна точка ремонти - електричество, газ, водопровод, когато става дума за дребни ремонти и цялостно разрешително, когато се строят сгради и друга инфраструктура.

Това ще сложи край на дребното мошеничество в областта на извършването на услуги - хиляди и хиляди тарикати, ще "лъснат" като мошеници в регистъра, а всеки, който иска да рискува да наеме човек, вписан в него, ще го направи, разбирайки предварително какъв риск поема.
Категория: Политика
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове: 1
 Докато не е станало прекалено късно.

Ще приема циганите като равноправен етнос, когато докажат, че са равни на българите по отношение на материалния свят, който ни заобикаля - КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА СЕ УЧАТ КАТО БЪЛГАРИТЕ И ЗАПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ КАТО БЪЛГАРИТЕ.

Когато видя цигани инженери, доктори, учители, архитекти, софтуерни специалисти - тогава ще ги приема като равноправен етнос.

Защото основните характеристики на циганите в България са тези - не учат, крадат, лъжат, понякога убиват за 5 лева,  вдигат много шум, пушат и пият. Не мога да отрека, че стават да обръщат кофите с боклук и музиката им се отдава. Строителството и селското стопанство също трудно биха минали без циганите. Но нека така да кажем - ако ни трябват строителни работници, можем да си ги внесем от Индия или Бангладеш, така, както правят арабите. Можем да сключим договор за 1 година, да работят тук, след което да си ги върнем в Азия и да си наемем други. Така е изграден Дубай, Катар, Кувейт и други държави от Персийския залив. Няма лошо. Тези работници никога няма да станат граждани на съответните страни. Арабите имат нужда не от граждани, а от работници. 

Европа се прави на интересна и това може да й направи лоша шега.

Знам, че политическото решение е трудно, но нямаме много избор. Ето някои от принципите:
  1. Трябва да се престане да се дават детски помощи за раждане и отглеждане на деца, на родители, които не са завършили средно образование. Нямаме нужда от тъпи родители, които да раждат и отглеждат и произвеждат тъпи деца, КОИТО СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДРУГ ДА ИЗДЪРЖА. А тези деца на кого ще приличат? На тъпите си родители, естествено;
  2. Младите семейства с деца, да получат солидни данъчни облекчения и колкото повече деца имат, толкова повече облекчения да получават. Примерно, при минимум 3 деца, родителите да се освобождават от задължението да плащат подоходни данъци изцяло;
  3. Всяко дете в страната да получи право на безплатна детска ясла, градина, училище, университет, храна, дрехи и ако е необходимо, 24 часов престой в обществено зеведение, поне до завършването на 4-ти клас. Това ще даде възможност на младите родители да учат, работят и да изкарват пари във времето, в което телата пращят от енергия, заради младостта;
  4. Ако все пак има граждани на България, които раждат деца без да имат завършено образование и децата се отглеждат в  гета или в условия, които ще им отнемат всякаквъ възможност за цивилизовано развитие и работа в бъдеще, отнемете им децата, за да ги спасите от родителите им и от лошата среда. Не плащайте никакви пари на такива родители. Нямаме сметка деца да раждат деца и необразовани хора да раждат и отглеждат необразовани хора. СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО НЯМА НУЖДА ОТ ХУНИ.
  5. Сега само циганите раждат безплатно. Глупавите българи плащат по 1000 лева за избор на екип. Циганите не избират екип. Не им пука от нищо и за нищо и докторите не вземат от тях пари. Медицинското обслужване, във връзка с бремеността, раждането и отглеждането на детето, трябва да са безплатни за родителите. ДА СЕ КРИМИНАЛИЗИРАТ ВСЯКАКВИ ПРАКТИКИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО КРЪНКАНЕ НА ПАРИ ОТ СТРАНА НА ДОКТОРИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ПЕРСОНАЛ. Раждането на деца от майки, които не са завършили средно образование, да е платено.
  6. Родителите трябва да бъдат допуснати от властта, да станат активна страна в процеса на обучение на децата им, като се започне от детската ясла и се стигне до университета. Те трябва да участват в контрола по изпълнение на обществените изисквания за обучение, храната, почивката и всичко останало, което касае детското заведение, където пребивава детето или децата им. ТЕЗИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ СА ТЕХНИ И ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ КАТО СОБСТВЕНИЦИ, КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА КОНТРОЛИРАТ ВСЕКИ АСПЕКТ ОТ ТЯХНАТА ДЕЙНОСТ.
Това е.
Категория: Политика
Прочетен: 70 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 18.12.2022 13:16
 Колко простичко  е. В християнството има божии заповеди. Ако се абстрахираме от първите, в които става дума за "лоялността" на уж божиите твари, човеците, към своя създател и които могат да предизвикат в хора, изповядващи други религии противопоставяния и несъгласия, останалите могат да бъдат ПРИЕТИ ЛЕСНО ОТ ВСИЧКИ ХОРА, ИЗПОВЯДВАЩИ РАЗЛИЧНИ РЕЛИГИИ.
Ето например:

  1. Почитай баща си и майка си. Това може да стане " Уважавай и ще бъдеш уважаван";
  2. Не убивай. Това си остава;
  3. Не лъжесвидетелствай. Трябва да стане "НЕ ЛЪЖИ". Християнството приема, че животът е една дърта лъжа, измисляйки какви ли не глупави и неправдоподобни истории. Самите първохристияни знаят, че самата тяхна религия е една лъжа и затова са използвали тази дума в ОГРАНИЧЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ -  само доколкото става дума за свидетелски показания пред съда;
  4. Не пожелавай чуждото. Това е висшата форма преди кражбата. Ако се въздържаш от пожелаването, никога няма да стигнеш до краденето. За тези, които не се въздържат от пожелаването, има контролна подзаповед: Не кради. Така и така, виждам, че отвътре си идва да пожелаваш чуждото, ама поне се въздържай да не крадеш;
  5. Не прави на другите това, което не искаш да бъде направено на теб;
  6. Не бъде чревоугодник;
  7. Не бъди алчен;
  8. Не бъди ленив;
  9. Не бъди гневен;
  10. Не бъди завистлив;
  11. Не бъди горделив или накратко, не си вири носа или не се прави на Голямата работа.




Това е смесица от 4 божи заповеди, някои перифразирани и допълнени, една Конфуцианска мисъл и 6 от всичките 7 смъртни грехове /без похотта/.


Както виждате, махнал съм  - не прелюбодействай. Ако преди хилядолетия, християнските мъдреци са имали предвид избягването или минимизирането на венерическите заболявания, имали са някакво право.

Но какво да кажат китайските императори или Чингиз  хан? Хиляди и хиляди сношения с различни жени. В Пакистан е законно да имаш 5 жени. Тоест, прелюбодейството се отнася за 6-тата, 7-мата и т.н.

Според мен, ако в една държава като България има проблем с раждаемостта - жените не раждат, мъжете са неспособни или повечето от населението е болно, защото само болен човек спира да се възпроизвежда, тогава всякакви табута и забрани трябва да се премахнат. И нека да не се оправдаваме с различни културни особености, народностни разбирания и тем подобни глупости. Всяко чукане, от което произлиза раждане, трябва да се поощрява. Ако семейството не иска да гледа детето, държавата да го направи. Важното е да се множим, вместо да намаляваме. Има само едно изключение - тези, които правят деца, да са продуктивни и за себе си и за обществото, а не да чакат някой да ги издържа. Нямаме нужда от мангали, а от умни, грамотни, възпитани, богати и успешни хора.

Сложил съм заповед за лъжата, защото в този й вид, тази заповед отсъства сред 10-те божии заповеди.



Ако научим бъдещите поколения на тези неща, няма да имаме нито ние, нито те или потомците им, проблеми. Ето това е простичко казано - МОРАЛ.


Категория: Политика
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 14.12.2022 16:09
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218045
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2022  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031