Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217477 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 28.02.2010 г.
Каква е ползата от духовенството?
Разбира се, че става дума за институционализирането на религиите.

По цялата балканска земя виждаме църкви и манастири /особено в Македония и Сърбия много са превъртели на тази тема/, джамии и минарета и тук там по някоя синагога.

Какво всъщност става?

Защо се строят храмове, а не болници да речем, училища, пътища, мостове?

Кой с кого се надпреварва за нашите души?

За душите ли наистина се напреварват или за парите ни?

Каква е нашата полза от духовенството, след като то самото се е превърнало в рентиер на имоти и търгаш на тамян и свещи?

След построяването на толкова много църкви и джамии, поне дали една болница са построили духовниците или дом за социално слаби хора?

Или това е роля на държавата, защото е по-проста от тях?

Какви мерки взеха поповете и ходжите да помогнат на народа на Хаити?

А на Чили?

Колко пари дадоха, колко свещеници отидоха там да помагат на
пострадалите?

Или те ще се молят за душите им оттук, от хиляди километри. Нали за вярата няма разстояния. Така е и по-безопасно. Че виж някой им е откраднал свещоливницата.

Ето тук е мястото на държавата ни, вместо да гледа какво да открадне от нас, да забрани инвестициите в такива абсурдни строежи като църковни и джамийни и какви ли още не храмове и да се спре тази война за душите на хората. Ако населението ни толкова има нужда от храм, нека се съберат пари от нуждаещите се, нека всеки участва с каквото може. Има такива примери и аз съм присъствал на такова строителство. Ама не храм да се строи с парите на Халифата или бог знае откъде дошли нефтодолари. Каква само гюрюлтия се вдигна за голямите църкви на Смолян и Пампорово!

А какво всъщност става?

Те правят джамии, хайде ние да правим църкви. Бахти и глупостите. И този дебилски народ им се връзва.
И ако някой от нас иска да направи някакво добро дело не е ли по-добре е да отгледа изоставено дете, отколкото да дава пари на брадатите?
Дали Христос е строил църкви, дали Мохамед е строил джамии, дали Буда е проповядвал институционализиране на вярванията му?

ДАЛИ ТЕЗИ ТРИМАТА СА ИМАЛИ НУЖДА ОТ ИНСТИТУЦИЯ И ОТ ФИНАНСИРАНЕ, ЗА ДА ВЯРВАТ И ДА ВОДЯТ ХОРАТА СЛЕД СЕБЕ СИ?

Много дали-та. Ама така е, като сме прости, ще ни лъжат. Хората обичат да ги лъжат, особено когато става дума за духовни работи.
Ей това мързеливците ще намерят хиляди начини, за да не работят.
Категория: Други
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове: 1

Може би прокурорите трябва да издадат заповед за арестуване на самата ДЪРЖАВА, ако наистина са независими. След това съдът да издаде заповед за „Задържане под стража” с парична гаранция в размер на „Държавния бюджет”, ако наистина е независим съд. След което да последва справедлив процес и държавата да бъде осъдена на 15 години лишаване от свобода „При първоначално строг режим”, за да може най-после българският народ да си отдъхне от този престъпник, лъжец и крадец на едро и дребно. На какво основание?

 

ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ Е ДОКОСНАЛА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СЕ Е РАЗПАДНАЛО, ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ПОСТРОЕНО ИЛИ МАЛКО СЛЕД ТОВА. НИЩО ЗДРАВО, ЕФЕКТИВНО КОНКУРЕНТНО И ЦЕЛЕСЪОБРАЗНО НЕ Е СЪЗДАЛА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НЯМА КАК ДА СЪЗДАДЕ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ СЪЗДАВА ТЯ Х А Р Ч И, К О Н С У М И Р А, П Р А Х О С В А, Н А К А З В А, И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, НО НЕ СЪЗДАВА. Ако все пак създаде нещо, то е за да може да О П Р А В Д А Е ОТКРАДНАТОТО ОТ НЕЯ.

 Нека видим какво е „СЪЗДАЛА” българската държава

1.      Държавните училища – висши и нисши

2.      Държавните болници

3.      Държавното социално осигуряване

4.      Държавните железници

5.      Държавните пътища изобщо държавната инфраструктура

6.      Държавната администрация

7.      Държавната полиция

8.      Държавната армия

9.      Държавното обвинителство

10.  Държавният съд

11.  Държавното подпомагане на бедните

12.  Държавните митници

13.  Държавните затвори

14.  Държавните институции

 

 

Каквото и друго да изброите с прилагателното ДЪРЖАВЕН може да допълни този списък.

Ха кажете ми сега, КОЕ ОТ ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ НЕЩА Е ЧИТАВО, ЗДРАВО, РАБОТЕЩО, ФУНКЦИОНИРАЩО, ЕФЕКТИВНО, ПЛОДОНОСНО, ЦЕЛЕСЪОБРАЗНО, ФУНКЦИОНАЛНО, ГРАДИВНО И КОНКУРЕНТНОСПОСОБНО в един сравнително дълъг период от време? Вижте само каква оценка дават международни агенции за всички тези дейности, пред които стои прилагателното „държавен”. Пълна скръб.

 

И вижте сега пак ни хвърлят прах в очите. Не че НАШИТЕ воюват пак срещу ВАШИТЕ, ами Алексей Петров създал паралелна структура на държавата.

 

Баси и провокацията. Така дяволът чете евангелието.

ИСТИНАТА Е, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЪЗДАВА СВОЯ ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА В ЛИЦЕТО НА ЕДИ КОЙ СИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕ ОТ НАРОДА СИ. И АКО ТОЗИ, КОЙТО НОСИ ЧИСТО ФОРМАЛНО ТЕЗИ ПРАВА СПРЕ ДА СИ ПЛАЩА ИЛИ ДОПУСНЕ ГРЕШКАТА ДА СЕ ПРАВИ НА „ВЕЛИК”, ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ОТСТРАНИ – ТА НАЛИ ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-ЯКА ОТ ВСИЧКИ. МОЖЕ ДА СМАЖЕ ВСЕКИ И ТО НА ЗАКОНОВА ОСНОВА.

 

НИКОЙ НЕ ГЛЕДА, ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА КРЕТАМЕ В СВЕТОВНИТЕ КЛАСАЦИИ И НЯМА МЪРДАНЕ ОТТАМ. ТОВА ЗА ДЪРЖАВАТА НЕ Е ВАЖНО. НАЛИ ВСИЧКО ПРИ НЕЯ Е НА РАЗСИПИЯ, ТОВА Е ВЪТРЕШНАТА Й СЪЩНОСТ.

 

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА ИЗЗЕМВА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СВОБОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТЯ СТАВА ПО-ТРУДНО УПРАВЛЯЕМА И ПО-НЕЕФЕКТИВНА И ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГРАЖДАНИТЕ СТАВАТ ПО-НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИ И НЕДОВОЛНИ ОТ ЖИВОТА СИ.

 

ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖИ КАТО ТЕЗИ РОДИТЕЛИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ, ЧЕ ДЕЦАТА ИМ ВЕЧЕ СА ПОРАСНАЛИ И ТРЯБВА САМИ ДА УПРАВЛЯВАТ ЖИВОТА СИ. ПОСТОЯННО СЕ БЪРКА В КАКВО ЛИ НЕ, ДОКАТО ИМ СЪСИПЕ ЖИВОТА НАПЪЛНО.

 

ТА ТАКА Е И В БЪЛГАРИЯ. ДЪРЖАВАТА, ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ, ПОСТОЯННО СЕ БЪРКА В ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА. И НЯМА ОТТЪРВАНЕ ОТ НЕЯ. КАТО НЯКАКЪВ НАВЛЕК, КАТО ПАРАЗИТ ВПИТ В ТЯЛОТО ТИ, КАТО ЧУМА, КАТО ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ. САМО ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО И ЧУМАТА И ПРИРОДНОТО БЕДСТВИЕ СИ ОТИВАТ. САМО ДЪРЖАВАТА НЕ СИ ОТИВА.

 

Да, прави са френските класици, които казват, че ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА КРАДЕШ ОТ ГРАЖДАНИТЕ СИ.

На следващите избори бих гласувал за политик, който ми обещае, че ако го изберат основното нещо, върху което ще работи е да ИЗЗЕМВА ФУНКЦИИ ОТ ДЪРЖАВАТА И ДА ГИ ПРЕДОСТАВЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЧАСТНИТЕ ЛИЦА. Особено, когато става дума за предоставянето на УСЛУГИ. Тогава може би най-после ще се роди и истинският български капиталист, а не тази пародия на капитализъм, отгледан от българските политици.

 

Второто нещо, което бих искал от българския политик е да се бори за намаляване на ролята на монополите в икономиката.

Третото нещо, което очаквам е прилагането на политика за стимулиране, подпомагане и развитие на технологично напреднали производства, създаване на стоки и услуги с висока принадена стойност. Да престанем да се занимаваме с теми като селско стопанство, хотелиерство или други такива бизнеси, от които освен обслужващ персонал на Европа, друго няма да станем. Спомням си как преди 30 години Корея правеше първите стъпки в автомобилостроенето. Дали някой е вярвал, че корейците ще изместят от световната класация такъв производител като Форд? Преди 15 години Словакия си беше в условията на чист социализъм. Сега е в челните класации по производство на автомобили на глава от населението и упорито застига избягалите напред чехи в икономически план. Технологичните държави имат много повече шансове да бъдат богати в сравнение с такива като България – мизерия отвсякъде.

 

Само това е пътят към икономическия просперитет. Никога България няма да постигне средноевропейското ниво, ако не се отстрани държавата ни от икономическия живот, ако не се контролират монополите и ако продължаваме да сме нация, която предлага на света евтин краен продукт. Между впрочем, Финландия не произвежда пшеница и там населението яде най-скъпият хляб в Европа. Дали за зле финландците от това?

Аз лично предпочитам, ние българите да ядем най-скъпият хляб в Европа, само и само да сме на хала на финландците. Явно тези нации, които произвеждат технологии, нямат много време да произвеждат храни. В Швейцария може и да останете без място за нощуване, ако нямате предварително резервация и разчитате на типично българската представа за хотели, които у нас са навсякъде. Там просто няма много хора, които да изкарват доходите си с хотелиерство. Защо да го правят, когато могат да продават часовници по 10 000 евро бройката или химикали или други технологични чудеса. Да не говорим какво има в банките им, които въпреки, че загубиха десетки милиарди от вложенията си в САЩ, все едно бълха ги е ухапала.


Категория: Други
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217477
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728