Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197378 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 28.02.2014 г.
Много пъти съм казвал, че хората имат нужда от свобада, а не от това някой да им "осигурява" работа, чрез измислени системи за пилеене на парите на данъкоплатците. Работа няма заради липсата на свобода в икономиката. Липсата на свобода парализира действието и мисленето на инвеститорите.

Социалното министерство похарчи стотици милиони за временна заетост, преквалификации и по какви ли още не програми, а безработицата е достигнала до най-високите нива от последните 15 години. Чиновниците първо връзват ръцете на бизнеса чрез невиждана бюрократщина, политиците и висши чиновници са парцелирали подобието на пазар в България и всяка инициатива за правене на бизнес е умряла още в самото начало.

И все още като че ли малко хора разбират, че ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ, НО НЕ ТРЯБВА ДА УЧАСТВА НА ТРУДОВИЯ ПАЗАР - НИТО ПРЯКО, НИТО КОСВЕНО, ЗАЩОТО НАРУШАВА ПАЗАРНИТЕ ПРИНЦИПИ ЗА ФОРМИРАНЕ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО. ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА ПЛАЩА ЗАПЛАТИ, ОСВЕН НА СЛУЖИТЕЛИ, НЕОБХОДИМИ ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. НЕЛОГИЧНОСТТА НА ДЕЙСТВИЯТА НА ДЪРЖАВАТА Е СТИГНАЛА ДОТАМ, ЧЕ ПРОГРАМИТЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЗАЕТОСТ ДА ИМАТ ПОЛИТИЧЕСКО, НО НЕ И ИКОНОМИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ. ДЪРЖАВАТА ПЪРВО СЪЗДАВА НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ, КОЙТО БЪЛВА ОТ УЧИЛИЩАТА И УНИВЕРСИТЕТИТЕ, ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ОНЗИ НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ, КОЙТО СЕ БЪЛВА ОТ САМО СЕБЕ СИ И БЕЗ ДОРИ И ДА ИМА СПОМЕН КОГА Е ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ И СЛЕД ТОВА СЕ ОПИТВА ДА ПОПРАВИ ГРЕШКАТА СИ, КАТО НАЛИВА ПАРИ В БЕЗДЪННА КАЦА.

НАЛИ ВИЖДАТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА? КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ МЕСИ ДЪРЖАВАТА В ТОЗИ ПРОЦЕС, ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ СТАВАТ РАБОТИТЕ. И ВЪПРЕКИ ТОВА ГЛАВАТА Й НЕ УВИРА, ЧЕ НЕ ТОВА Е ПЪТЯТ. ПЪТЯТ Е ВЛАСТТА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ВЛАСТТА, А ХОРАТА ДА БЪДАТ ОСТАВЕНИ НА МИРА. НО ТОГАВА КАК ЩЕ БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ И ОГРАБВАНИ? КАК ЩЕ БЪДАТ ОБГРИЖВАНИ И МАНИПУЛИРАНИ?
Категория: Политика
Прочетен: 524 Коментари: 2 Гласове: 0
Според мен трябва да се постъпи по следния начин:
  1. Тъй като всяко увеличение на заплатите трябва да се предшества или с повишение на производителността на труда или с повишение на приходите поради други причини, логично е повишението на заплатите на МВР, МНО и МП да е предшествано от увеличената ефективност от тяхната работа;
  2. България е на последно място по защита на собствеността , ефективност на съдебната система. За последните 15 години, поне заплатите в Министерството на кривосъдието са се увеличили с пъти. Да, но ситуацията в тази система никак не кореспондира с европейските ни претенции. Значи колкото по-големи заплати получаваха господа съдиите, толкова по-неефективна ставаше тяхната работа.
  3. Знаете ли кога за последно мина полицай по нашата улица? През 1943г., по времето на Гешев. Е как да стане работата за борба срещу престъпността, като полицията не е изпълнила едно от важните условия - да излезе от чиновническата си сянка, скрити зад бюрата в полицейските управления и се покаже да я видим на улицата. Днес е петък, 28.02.2014г. Нека МВР ни направи справка, колко от 27 000 полицаи тази вечер са на улицата и се грижат за нашата безопасност? Да предположим, че ако работят на трисменен режим,  във всяко едно време на денонощието трябва да има 9 000 полицаи по българските улици. Аз лично се съмнявам, дали има и 1 000 души от МВР, които са на улицата тази вечер. Като се има предвид, че прекосявайки София, през райони, в които живеят стотици хиляди хора е цяло чудо да видиш униформени, мисля, че надали има и 500 души. От този списък изключвам онези, които пазят границата ни и онези досадници от КАТ, които за мен не са никакви полицаи, а хора, които съвсем целенасочено ни тормозят, за да ни смачкат самочувствието на граждани.
  4. Какво правят останалите 30 000 чиновници от МВР в съботната вечер? Работят ли или си стоят при семействата? Защото и те ще имат претенции за 20 заплати при пенсиониране и за прекратяване на трудовия им стаж преди да са навършили и 50 години. Те какъв извънреден труд полагат точно сега?
  5. Какво правят сега служителите на армията ни? Нека да позная - я има 300 човека дежурни, я не. Другите на учения ли са или какво?
  6. Какво правят сега служителите на специалните служби и ДАНС? И те ли дежурят, за да осигурят нашата безопасност или и те са си при семействата, също като останалите чиновници от МВР и МО?
И всички тези около 100 000 служители имат претенции за пари, след като страната ни е класирана на едно от последните места по показател сигурност. Нямам нищо против увеличението на заплатите, но нека да е следствие на на постигане на някои резултати. Например:
1. Увеличение с 10% на заплатите, ако страната ни е подобрила своето място във въпросната класация с 10%;
2. Намаление с 10% на заплатите, ако няма подобрение.

Не трябва ли поне да ни питат нас, данъкоплатците, дали ще разрешим такова увеличение на заплатите, защото на практика то е за наша сметка. Нека ние да си кажем думата затова, дали сме доволни от работата на тези служители и ако сме доволни, тогава да ги увеличават. Нека в сайта на Министерски съвет да се направи анкета, на която всеки от нас може да даде вот "да" или "не" по електронен път и така в рамките на няколко часа ще стане ясно какво е настроението на хората, които изкарваме пари, за да съществува тази държава. А сека какво, хоп и готово. С чужда пита, помен правят.
Категория: Политика
Прочетен: 776 Коментари: 2 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197378
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728