Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195461 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 02.02.2015 г.
Всички знаем какво се случи с Артур Андерсън, одиторската къща, която е "покривала" корпорацията ЕНРОН. Правителството на САЩ отнема лиценза на тази компания и тя отива образно казано - по дяволите.


Сега какво става в България - одитор заверява отчета на институция, която има почти 10 милиарда активи. Още малко и ще настигне ЕНРОН от САЩ. Институцията фалира, а одиторът е глобен, като запазва лизенза си.

Преди години наблюдавах как фалираха банки, а никой не потърси сметка на одиторите. Одитът е измислен и всички го знаят. И как няма да е измислен, ако държавата, която лицензира и надзирава тези институции е смешна държава. Смешната държава се "населява" от смешни институции и от смешен народ.

Проверете кои са членовете на Комисията. Двама даскали професори, главният одитор на БНБ...Да продължавам ли. Всички членуват в една и съща гилдия. Как гарванът да извади око на гарван? Хем се познават, хем са от една катедра..в УНСС или са свързани с УНСС.


Както много пъти съм казвал - от даскал, управленец не става. Даскалът извън университета е пълен провал. Досега няма успешен ръководител на държава или държавно ведомство, който е станал началник, скачайки в държавното кресло от университетската катедра. И нека да отбележа - след очаквания провал в управлението - местенцето в катедрата си стои запазено, ако изобщо го е освобождавал. Приели са закони, които са угодни за тях - едновременно са даскали и управленци. Да не изтърват питомното, когато гонят дивото.
Категория: Политика
Прочетен: 339 Коментари: 0 Гласове: 4
Имам предвид това, което ни заобикаля като държави - Македония, Сърбия, Гърция, Турция, Румъния... Никъде там не съм пил свястна вода в техните столици, защото нямат достъп до планинска питейна вода.


Направих няколко експеримента, като тествах вода от няколко източника в София - в различни квартали - Център и Симеоново, както и свободно течаща чешма в центъра на града. НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО, МНОГО СЪМ КРИТИЧЕН КЪМ СОБСТВЕНОТО СИ АЗ И КЪМ ДЪРЖАВАТА СИ, НО В СЛУЧАЯ ВЛАСТТА НЯМА ЧАК ТОЛКОВА ЗАСЛУГА СОФИЯНЦИ ДА ПИЕМ ТАКАВА ВОДА. ВЪПРОС НА ПРИРОДА, КАКТО СЕ КАЗВА. ВОДАТА НИ Е ПОЧТИ КАТО ОТ НОРВЕЖКИ ЛЕДНИК.

Водата е неутрална - Ph 7,3 - 7,4
Не бива да се пренебрегва и друг показател - еклектропроводимост. Простичко казано, ако водата е много минерализирана ще има по-високо ниво на показателя, ако не е - обратното.


Софийската вода в чешмите е с по-нисък показател на електропроводимост в сравнение с извора Банкя - и то над 3 пъти по нисък.

В Банкя този показател е около 165, докато за София е 48.


Единствената ми забележка към водата за пиене в София е, че когато има дъждове, институциите малко прекаляват с хлора. Неговата "работа" е да убива микроорганизмите - тоест живите организми, които съдържа водата и това прави самата вода малко гадна за пиене.

НО АКО УСПЕЕМ ДА ПРЕЧИСТИМ ВОДАТА ОТ ХЛОРА, СОФИЙСКИТЕ ЧЕШМИ ИЛИ ПОНЕ ТЕЗИ, КОИТО ТЕСТВАХ, ИМАТ ПО-ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ МИНЕРАЛНАТА ВОДА НА БАНКЯ. И то е нормално, защото София пие вода предимно от Рила и Витоша, докато Банкя е на по-ниска надморска височина и е обяснимо да има по-висока степен на минерализация и оттам на електропроводимост.

Тези дни ще проверя каква е електропроводимостта и алкално-киселинния баланс на минералните извори в центъра на София.


Ако някой има идеи и предложения в тази насока - моля, чакам коментари.


Някой да е срещал сравнително евтин и надежден уред за измерване на микробиологията на водата? За да мога да "позатворя" кръга на познанието...
Категория: Политика
Прочетен: 1311 Коментари: 4 Гласове: 4
Последна промяна: 02.02.2015 08:58
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195461
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Февруари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728