Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3226960 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от Февруари, 2016 г.
2  >  >>
 "ОТВОРЕТЕ СЪРЦАТА СИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ" - ПРОВИКВА СЕ ПАПАТА. БИХ КАЗАЛ, ЧЕ ВМЕСТО ДА ПОХАРЧИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ, ЗА ДА СИ РАЗВЯВА "ПЛАЩА" В КУБА И МЕКСИКО, МОЖЕШЕ ДА ДАРИ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ В ТУРЦИЯ ИЛИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ЛАГЕРИТЕ В ГЪРЦИЯ.






ПЛЮС ТОВА ЧАКАМ ОТ ДВЕ ГОДИНИ, СВЕТИЯТ ОТЕЦ ДА НАПРАВИ ВАТИКАНА МЯСТО, КЪДЕТО ДА СЕ ДАВА ПОДСЛОН ЗА БЕЖАНЦИ. ТАКАВА ГОЛЯМА СГРАДА ИМА ВАТИКАНЪТ, А В НЕЯ "ЖИВЕЕ" САМО ЕДИН ЧОВЕК!!!

НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПОДСЛОНЯТ 1000 БЕЖАНЦИ. ЦЪРКВАТА ТАМ Е БОГАТА. ИМА БАНКА И ВЪРТИ БИЗНЕС С ИНДУЛИГЕНЦИИ. МОЖЕ ДА ПОМАГА НА БЕЖАНЦИТЕ ПО-АКТИВНО, ВМЕСТО ДА "НАБУТВА" НА НАС ТАЗИ РАБОТА.

НЕКА, КАКТО Е БИЛО ПРЕДИ ГОДИНИ, ЦЪРКВАТА ДА ИЗПРАТИ В БЕЖАНСКИТЕ ЛАГЕРИ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ, МИСИОНЕРИ. НИЩО - НИТО ПАРИ ДАВАТ, НИТО МИСИОНЕРИ ПРАЩАТ. АМА ОТ ВИСОКИЯ АМВОН ПРИЗОВАВАТ ДА ОТВАРЯМЕ СЪРЦАТА СИ, ДЕМЕК КЕСИИТЕ СИ, И ДА ПРИЕМАМЕ ЕМИГРАНТИ. ДА, НИЕ ЩЕ ПРИЕМЕМ ЕМИГРАНТИ, ЗАЩОТО ПОЛОВИНАТА ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПО НЯКАКЪВ НАЧИН Е ПОЗНАВАЛ ТОВА НЕЛЕКО СЪСТОЯНИЕ - ДА БЪДЕШ МИГРАНТ, ПОДГОНЕН ОТ ЧУЖДИ ВОЙНИЦИ, КОИТО СА ПРОЧИСТВАЛИ ЦЕЛИ СЕЛА И ГРАДОВЕ, НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ В ТРАКИЯ. НО НЕКА ДА Е С МЯРКА И ДА НИ ПИТАТ ПЪРВО, ДАЛИ, КОЛКО И КОИ ИСКАМЕ ДА ПРИЕМЕМ, А НЕ ДА НАХЛУВАТ ПРЕЗ ГРАНИЦИТЕ КАТО БАНДИТИ. ЗАЩОТО ТАКА, КАКТО ВЛИЗАТ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА, ТЕЗИ ХОРА НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ БАНДИТИТЕ.



НЕЩАТА ОБАЧЕ СА МНОГО ПРОЗАИЧНИ - В СВЕТА ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ И ПРИНЦИПИТЕ НА ПО-СИЛНИЯ.

АКО ПОКАЖЕМ СЛАБОСТ - ЩЕ НИ ЗАЛЕЯТ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ, ХОРА, КОИТО НЯМАТ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ОБЩО С НАШИЯ МАНТАЛИТЕТ И РАЗБИРАНИЯ ЗА ЖИВОТА. ТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТУК КАТО ЗАВОЕВАТЕЛИ, ДОРИ И БЕЗ ДА НОСЯТ ОРЪЖИЕ. ДОСТАТЪЧНО Е ДА ДОВЛЕКАТ ПО ЕДНА ТАЙФА ДЕЦА СЪС СЕБЕ СИ И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТОЛЕРАСТИЯТА, КОЯТО Е ОБХВАНАЛА ЕВРОПА.

ЗА ЖАЛОСТ, МЕРКЕЛ ОТВОРИ КУТИЯТА НА ПАНДОРА...ТРЯБВА ЯСНО ДА КАЖЕМ - ЕВРОПА НЯМА ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ. ТРЯБВА ДА КАЖЕМ НА ТЕЗИ МИЛИОНИ ХОРА, КОИТО СМЯТАТ ДА ЕМИГРИРАТ В ЕВРОПА, ИДВАЙКИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ - НАПРАВЕТЕ ТАКА, ЧЕ ДА СИ ОСИГУРИТЕ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ ТАМ, ОТКЪДЕТО ИДВАТЕ. АКО НЕ ХАРЕСВАТЕ СВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО, МОЛЯ, СМЕНЕТЕ ГО И СИ ИЗБЕРЕТЕ ДРУГО. ПОЛЗВАЙТЕ ПРЕЗЕРВАТИВИ И НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА, ЗА КОИТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ГРИЖИТЕ. ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ МНОГО ОТ НАШИТЕ ЦИГАНИ. НИЕ ЦИГАНИ СИ ИМАМЕ ПРЕДОСТАТЪЧНО. НЕ НИ ТРЯБВАТ НОВИ.

Категория: Политика
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 29.02.2016 20:50
 Да не говоря за това, че юмручното право, което бяхме позабравили, като че ли се върна на мода. Не минава ден, без да съобщят, че някой някого е пребил, било заради клаксон на кола, било заради друга нелепа причина.


ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ВСИЧКО ТОВА?


ЗАЩОТО ПЪРВО, ПОЛИЦИЯТА НИКАКВА Я НЯМА, ВТОРО, РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ НИКАКВИ ГИ НЯМА И СЪДЪТ, ГОРКИЯТ, ЗА НЕГО ДА НЕ ПРИКАЗВАМЕ...


Защо така се случва, че колкото и да увеличаваме бюджета на правоохранителните органи, дори няма едно просто нещо - улична справедливост, пък да не говорим за големите работи, като кражбата за милиони, правена с участието на български политици и бюрократи.

Нека да започнем с нещо видимо. ВИДИМОТО Е, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА НИ Е НЕВИДИМА. НИКАКВА Я НЯМА. ВСЕ ЕДНО НЯМАМЕ ПОЛИЦИЯ. МОЖЕТЕ ДА ИЗМИНЕТЕ ДЕСЕТКИ КИЛОМЕТРИ В СОФИЯ, БЕЗ ДА ВИДИТЕ ПОЛИЦАЙ. АКО ВИДИТЕ НЯКОЙ, ТОЙ Е ОТ ОНЕЗИ КАТАДЖИИ, КОИТО ПОВЕЧЕ ПРЕЧАТ НА ДВИЖЕНИЕТО, ОТКОЛКОТО ПОМАГАТ. ДРУГИ, ОСВЕН КАТАДЖИИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ.

България има поне 20 души полицаи, а ги виждаш само тогава, когато протестират на Орлов мост или когато блокират магистрала Тракия, за да си защитят 20-те заплати при уволнение.


Преди време, в един разказ на Георги Марков се разказаваше за някакъв сценарист, който трябвало да получи на каса няколко хилядарки за написана пиеса. Когато касиерът се възмутил, че взема толкова пари за пиеса, която нищо не струва, сценаристът му отвърнал, ЧЕ Е МНОГО ТРУДНО ДА НАПИШЕ ПИЕСА ЗА НЕИСТИНАТА. ЦИТИРАМ ПО ПАМЕТ. ТРУДНО Е ДА НАПИШЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е РЕАЛНО, НО ЩЕ СЕ ХАРЕСА НА ВЛАСТТА.


ТА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ Е НЕЩО ТАКОВА. УЧАСТВА В НЯКАКЪВ ФИЛМ, КОЙТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ Е ТЪП И НЕКАДЪРЕН. ФИЛМ, НАПИСАН ОТ НЯКОЙ ЗА НЯКОЙ, НО НЕ И ЗА НАС - ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ. ИМЕННО ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ПОЛИЦИЯ НА УЛИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ, НЯКОЛКО ХИЛЯДИ АНГЛИЧАНИ СЕ ОТКАЗАХА ОТ ПЪРВОНАЧАЛНАТА СИ ИДЕЯ ДА ИЗЖИВЕЯТ СТАРИНИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ И СИ СЪБРАХА КУФАРИТЕ ЗА АНГЛИЯ. ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ЗАЩИТИ ИМУЩЕСТВОТО ИМ ОТ РАЗГРАБВАНЕ, АКО ТЕ СА ИМАЛИ НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА ГО ОСТАВЯТ ДОРИ И ЗА ДЕН БЕЗ НАЗДОР. ЗАТОВА ИМА ТОЛКОВА МНОГО ВЪОРЪЖЕНИ ГРАБЕЖИ КАТО В МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА. ЗАТОВА ИМА ЮМРУЧНО ПРАВО В ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ. ЗАЩОТО ОТ БЛИЗО 30-ТЕ ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ В БЪЛГАРИЯ, ПОНЕ 2/3 ТИ СА СТАНАЛИ ТАКИВА С ВРЪЗКИ. ЗАЩОТО ТЕЗИ, КОИТО ГИ КОМАНДВАТ СЪЩО СА СТАНАЛИ КОМАНДИРИ С ВРЪЗКИ. ЗАЩОТО В МВР НЕ СЕ СТАВА НАЧАЛНИК ПО ЗАСЛУГА, А ЗАРАДИ ПРИСЛУГА. 


ЗАЩОТО, АКО НАИСТИНА БЯХМЕ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, СЛЕД ТОЛКОВА МНОГО ВЪОРЪЖЕНИ ГРАБЕЖИ В СОФИЯ, БИ ТРЯБВАЛО ДА МОЖЕМ, НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ, ДА СМЕНИМ ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА НА ГРАДА, ЗАЩОТО Е ВИДНО, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ СЪС СИТУАЦИЯТА. НО НЕ, НИЕ НЯМАМЕ ТАКИВА ПРАВА. НЕ МОЖЕМ ДА СМЕНИМ ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА. МОЖЕ ДА ГО СМЕНИ САМО НАШИЯТ ЦАР - ПРЕМИЕР. НО АКО МЕЖДУ НЕГО И ШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА ИМА НЯКАКВО ПРИЯТЕЛСТВО ИЛИ НЯКАКВА ОБВРЪЗКА, ЗА КОЯТО НИЕ НЕ ЗНАЕМ, ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ, ЧЕ НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. ЗАЩОТО, АКО МОЖЕХМЕ НИЕ ДА ГО СМЕНИМ, ТОЙ ЩЕШЕ ДА СЛУЖИ НА НАС, А НЕ НА ПРЕМИЕРА, КАКЪВТО Е СЕГА МОДЕЛЪТ НА РАБОТА НА МВР. ШЕФОВЕТЕ ТАМ СЛУЖАТ НА ПРЕМИЕРА, НЕ СЛУЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. В ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ.
Категория: Политика
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.02.2016 20:33
 Така лъсва политическата ситуация в Европа в целият си блясък.


Какво сме ние, народите на Европа? Ние сме онези, които трябва да работят за онези, които са на върха. Дали това са политици, олигарси, монополисти и т.н., народите на Европа не са свободни и това става ясно на всички, особено на фона на мигрантската криза, която е обхванала континента през последните 2 години.


ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ КАТО ЦЯЛОСТ, ОСОБЕНО "ГОЛЕМИТЕ" КАТО МЕРКЕЛ И ОЛАНД, ИСКАТ НОВА СВЕЖА КРЪВ, ЗА ДА ОБНОВЯТ РАЗГЛЕЗЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ - НАСЕЛЕНИЕ, СВИКНАЛО ДА ПОЛУЧАВА МНОГО И ИЗТАРИКАТИЛО СЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ. 

Като дойдат емигрантите, ще има домашни прислужници и обикновени работници, които да заемат мястото на разглезените германци, французи, белгийци и т.н. Тези хора са толкова отпуснати, че даже и деца ги мързи да правят. Това е Европа. Политиците виждат, че робите намаляват и пускат емигрантите, че да се раздвижи нещо в заспала Европа.

Ако политиците наистина искаха толкова много емигранти да влязат в Европа и вярват, че участват в една хуманна идея, щяха да вземат по едно емигрантско семейство за отглеждане - да ги пуснат в къщите си и да ги издържат, докато си намерят работа. Това обаче никъде не се случва, което показва истинската същност на властта - огромно лицемерие. Един финландски политик се опита да направи такова нещо - да приеме бежанци при себе си, но всичко се размина с добър край за него - намери си оправдание, да не спази обещанието си.


Роби сме и това е. Нито избираме лидерите си, нито ги сваляме, когато не ни харесват. Но започнахме много да "знаем", както се казва и какво последва - спретнаха ни емигрантски поток. Отклониха вниманието ни от факта, че робите сме ние.
Категория: Политика
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове: 4
 Говорим си с колеги и единият пита: Ей, банкерче, в "Банкерче" ли си учил? Това е приказка между банкери.


Очаквам да се появи частно училище "Полицайче".

Може и частно училище: "Докторче"

Може и частно училище: "Инженерче"


Училище за секретарки: "Секретарче"

Училище за енергетици: "Енергетиче"


Училище за хотелиери: "Хотелиерче"


В Америка една от най-престижните професии е тази на погребалния агент. Тъпо, но факт. Значи може да има училище "Погребалниче".


Частно училище за политици: "Политиче"

Оставам без коментар.



Категория: Политика
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове: 1
Претенции големи, покритие - малко. Достатъчността на парчето хляб е в основата на дебилността. Бедност, породена от политическа дебилност. Това сме ние като народ. Жалкото обаче е, че не правим и минимални усилия да променим себе си и обществото. Чакаме на "вожда". А на "вожда" му е през оная работа за нас.




Вчера имах такава случка. Пътувам към офиса и реших пътьом да се отбия, за да видя какво става с "мястото". Имам един парцел, половината обрасъл с малини и къпини - целият трънат на местността се е събрал там, а другата половина от саморасли дървета - джанки, диви ябълки и тем подобни. Та спирам аз пред парцела и какво да видя - някой откраднал оградата. Цялото лице на пърцела към пътя беше заградено с телена ограда и метални колове. Сега няма нищо. На първо време си зададох въпроса, как са успели, защото цялата ограда беше обрасла с тези трънаци, за които говорех по-горе. Бая усилия са положили за 27 метра мрежа. Как пък са успели да отмъкнат и коловете. 

Аз започнах философски да разсъждавам - какво се е случило. Отмъкнали са ограда и колове - да кажем, не е голяма загуба. Оградата беше стара повече от 20 години. На кой ли му е трябвало точно тази стара мрежа?
Вътре в парцела има един фургон, отдавна изнил във времето. Имах някакви вещи там, ама след толкова години тарашене, не знам дали е останало нещо. Не съм влизал в него поне десетина и повече години. Трудно се влиза през тези тръни. Трябва да си наистина крадец и да имаш сериозен мотив, за да направиш такова нещо.

Но си казах - я да попитам за всеки случай комшията, да видим дали нещо е видял. Ей така, за експеримент. Та опитвам се да намеря неговия номер на телефона, но от толкова "миграции" на база данни през последните няколко години, явно номерът не се е запазил в "бука". По едно време се показва сестра му на прозореца на къщата. Питам я за телефона на комшията, а тя ми казва, че преди няколко дни си е сменил телефонния номер и не знае. След това я питам, да не би случайно да е видяла, кога са "демонтирали" оградата, а тя казва, че не е видяла. Ясно - пак никой не е видял и никой нищо не знае. Питах хора от околните къщи, разпитах работници, които работеха наблизо на строеж - никой нищо не знае и не е видял.

След това отидох при кварталния полицай. Първо да го видя и второ, на път ми е. Поговорих с него. Той ми каза, че трябва да подам жалба. Тази жалба щяла да стигне до прокурора. Той щял да направи действия срещу "неизвестен извършител". Между другото ми каза, че на принципа едно към гьотьоре щели да пишат, че мрежата е на стойност под една минимална заплата и това било основание да кажат, че няма да продължат разследването. Извършителят ще продължава да е неизвестен.

Още след като започна да ми разправя всичко това, стана ми ясно, че пак ще има упражнения от типа "удар във въздуха". Демек нищо. Продължихме разговора за службата. Той знае че в свободното си време съм блогър и ми започна да ми разправя някои неща от системата. Неща, които съм слушал от други квартални  - няма оправия. Това е обобщението.


Тук обаче искам друго да отбележа - попитах го, дали населението сътрудничи на МВР в такива случаи. ТОЙ САМО МЕ ПОГЛЕДНА И МИ КАЗА НЕЩО ОТ РОДА НА - КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА УБИВАТ СВИДЕТЕЛИ ПО ВАЖНИ ДЕЛА, КАК ИСКАШ НЯКОЙ ДА СВИДЕТЕЛТВА СРЕЩУ ДРУГ, КАТО ВИЖДА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ГО ЗАЩИТИ СРЕЩУ ЕВЕНТУАЛНО ОТМЪЩЕНИЕ ОТ СТРАНА НА БАНДИТА.


И така нашият народ си е изработил тъпата максима, че си мълчи даже и тогава, когато гори къщата на съседа. Защото наистина вярва, че може да му се размине, че той не е в кюпа и не е замесен. Удобна политика. Не знам дали това не е чудесната манипулация от страна на всички български правителства в продължение на столетие или просто българинът се поддава на такива внушения. Няма значение. В случая си мисля, дали и аз да не се направя на утрепан, ако утре или вдруги ден имотът на съседа пострада от нещо или от някой. Със сигурност моята къща няма да изгори, защото просто нямам къща. Така е по-сигурно и удобно. Най-много да пострадат трънаците. "Баш ми е гайле", както казват оттатък западната ни граница. Със сигурност се заканвам, ама нищо такова няма да направя, защото съм по-добър от онези, които казват, че от тях нищо не зависи. От мен зависи, аз съм чул, аз съм видял, аз знам и мога и имам покритие. Затова няма да си мълча. Защото не искам да живея в мълчалива и невиждаща страна, защото не мога да се примиря, че съм част от този народ, който за жалост показва предимно лошите си страни, когато трябва да поеме няаква отговорност.



Категория: Политика
Прочетен: 633 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.02.2016 08:50
 Отново и отново констатирам, как един закон може да има негативно действие в дадено направление, което не е било предвидено или оценявано предварително, преди приемането му.


Такова действие има законът, който забранява пушенето на закрити обществени места.


Пушачите отидоха в парковете и на улиците и тротоарите. Не можеш да се разходиш по тротоара на която и да е улица в центъра на София, без да си принуден да дишаш освен бензиновите и дизеловите изпарения на колите, пушеците от печките с твърдо гориво и цигарен дим, който се произвежда от пешеходци пушачи или от тези дами, които са продавачки в магазините и постоянно клечат с цигара в ръка пред тях.

В парковете е същото - какъв кеф е да отидеш с детето в Борисовата градина, да го пуснеш да тича като отвързано куче, а ти да запалиш цигара на някоя пейка с другите майки и да наговориш един куп глупости, от рода на това, че детските не стигат, като в същото това време пилешкият мозък не може да абсорбира факта, че изпушваш поредните 5 лева, които при друг случай можеш да заделиш за детето си или за книга, която да те направи ако не по-умен, то поне по-информиран.

Днес си зададох въпроса - защо, ако наистина пушачите имат нужда от никотин, защо не пушат, тичайки през парка. Така, хем по-бързо ще се задавят с дима, от който явно имат нужда, хем и ще разнасят дима насам натам, защото ще се движат с 20 км./час и няма да пречат толкова на непушачите. Ако пушат тичайки, ще има по-малка вероятност да не ги забележат децата, които си играят в парка, а това е добре, защото всички знаем, че лошият пример е много по-заразителен от добрият.


И сега най-важното в случая - пушейки по време на тичане, пушачите ще разберат каква тъпня е изобщо да вкарваш пушек и то съзнателно, в белите си дробове и се увеличава възможността да се откажат окончателно от този навик. От моите интервюта с пушачи установявам, че по-голямата част от тях разбират, че това е вреден навики  искат да се откажат от него, но не успяват. Същото е като зависимост като преяждането, прекаляването с алкохола и други зависимости. Ако опитат да пушат по време на физически занимания, ще имат по-голяма вероятност да се отровят от вдишания дим и ако не умрат по време на тренировката, със сигурност след едно такова преживяване, ще се откажат от цигарите.


Разбира се, че моето предложение е къде сериозно, къде не. Опитвам се да кажа, че няма нужда да обучаваме младото поколение на вредни навици, защото самата показност на пушенето в България е голяма. Навсякъде се виждат хора с цигара в ръка. Идете в Хонг Конг и ще видите да се пуши само на определени места. Не може да се разхождате из улиците и да пушите цигара. Ако искаме да станем привлекателна държава и тук да идват милиардери от цял свят и да си купуват къщи за десетки милиони долари, както е примерът с Хонг Конг, трябва да направим много неща, едно от които е това, за което ви говоря. 

Глобата за неспазване на тези забрани в Хонг Конг е 1200 лева. Не че всичко се спазва там, но е показателен пример, какво трябва да направим, ако искаме да станем развита държава, а именно - да поощряваме добрия пример и да се опитваме да ограничаваме лошия. Цигарите в Хонг Конг като цяло са по-евтини от тези в България и при равни други случаи би трябвало въздухът да е по-замърсен с цигарен дим от този в градовете на България. Да, ама не. Администрацията там е направила така, че да ти е неизгодно да си пушач, не заради покупката на самите цигари, колкото до намирането на място, където да се упражнява този навик. Представяте ли си, да работите в някой от небостъргачите на града и за всяка цигара да се налага да слизате долу на улицата и да се запътите към зоната за пушачи. Не е никак удобно. За предпочитане е да се правят пари, отколкото да се губи време. Още повече, че трябва да се чекираш, че излизаш извън службата, което още повече усложнява нещата.


И като погледнеш статистиката, бедните пушат повече, при равни други условия, защото си нямат достатъчно работа и имат цялото време на света. Какво друго да правят, освен да произвеждат пушек!  В центъра на Хонг Конг пушат по време на обедната почивка, ако им остане време след хранене. През останалото време правят пари. Затова вчера са продали къща за над 100 милиона долара. Наистина има връзка и само предубеден човек няма да успее да я види.
Категория: Политика
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове: 1
 Защо ни е бюрокрацията, когато си имаме Бойко Борисов - истината от последна инстанция. Кралят - слънце. Човекът, от когото зависи всичко в България. Човекът, от когото зависят всички в България. Докъде я докарахме, народе прост! Вместо ние да сме "Той", сме предоставили правата на "Той", да бъде "Той". Надупили сме се, образно казано. Не стига друго, ами си и плащаме, след като "Той" ни изчука. Че и сълза в знак на умиление проронваме. За бащицата.


Той разрешава или забранява чужди самолети да прелитат над родното небе.

Той обещава на чистачките на летището, че няма им "вземе" работата, без преди това да ги пита, кой е ходатайствал те да започнат работа там и колко заплата вземат. Човекът обещава на всички и понякога спазва обещанията си. Понякога.

Той се справя с миньорите и говори с олигарсите и ги поставя на място. Дори щеше да отиде на границата, за да вдигне блокадата на гръцките трактори, но вероятно е получил сигнал, че още е рано, за да се появи. Не са назрели политически, икономически и социални предпоставки, за да отиде там и да накара фермерите да освободят границата. Нека първо да отиде Московски, да се изпоти и да НЕ СВЪРШИ РАБОТАТА. След това ще отиде "Той" и ще свърши работата и ще каже на Московски следното - Видя ли бе, маук, ходи там и нищо не свърши. Аз отидох и работата стана.


Десетки и десетки бюрократични институции, министерства, агенции, сметна палата, държавен и финансов контрол и какви ли не служби и службици, Комисия за защита на конкуренцията и т.н. се занимават с това да обявяват търгове, да оценяват кандидати и да осъществяват проекти. Те работят съгласно българските закони, разбира се.

Но има един, който стои над тези закони. И това е "Той". Той може да "спре" или да "пусне" някой проект, ей така, със щракване на пръсти, защото така е решил сутринта, след като се е събудил.

Нямаме нужда от цялата тази бюрокрация. Достатъчността на "Той" ни стига. За всяко нещо ще го питаме него. Той знае всичко. Ще му поставяме въпроси, а той ще отговаря с "Да" или "Не" и това ще е истината от последната инстанция.


Притеснителното в случая е, че тази практика е заразна. Преди години се бях удивил на отговор на общински съветник в Пловдив, когато го питали за мнение по някакъв въпрос, който бил обсъждат от Общинския съвет в града. Та същият този подлизурко - съветник, е отговорил "Кот кажи Гочиту". Визира се биг босът на Пловдив, червеният милионер Георги Гергов. Това "Кот кажи Гочиту" изразява цялата ни народна психология на жалко и избрано от всички нас съществуване на подобие на хора, а не на хора. Това е България. Вместо да питаме "Кой", поне знаем кой е "Той". "Той" е по-важен от "Кой", защото ако има "Кой", то този "Кой" е създаден от "Той".
Категория: Политика
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.02.2016 09:48
 Австрийски министър и министри от страните от Западните Балкани са на среща, на която да се обсъдят мерки, за ограничаване на емигрантския поток към Австрия.


Преди седмица имаше среща на Вишеградската четворка - Чехия, Словакия, Унгария и Полша. Дискусиите са били на същата тема.



Никой не може да накара Гърция да пази по-добре границите си. Тя самата отказва помощта, която ЕС й предлага. В същото това време Гърция е член на Шенгенското пространство.


Часто от страните на ЕС се споразумяват да предприемат действия, във връзка с емиграционните въпроси с държави, които не са членки на Съюза - Македония и Сърбия.


Вместо Съюзът да изгради ограда на крайните си граници, страни от същият този Съюз изграждат ограни помежду си.

И никой НЕ СМЕЕ ДА СЕ ИЗРЕПЧИ НА БАБА МЕРКЕЛ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СИ ВЪРВИ, ЗАЩОТО НАПРАВИ ОТ ЕВРОПА ЕДНА ГОЛЯМА БЪРКОТИЯ.


Идва Камерът в България и Боко се чуди как да му угоди, защото Камерън иска поддръжка за преговорите, които му предстояха в Брюксел, за получаване на нов статут на Обединеното кралство при тълкуването на европейските договори. Те и сега си имат специален статут, от гледна точка на финансовите задължения към Съюза, но сега става дума за още отстъпки - за признаване правото на британското правителство и парламент, да променя закони, които противоречат на общите европейски закони, по отношение на социалните придобивки, помощи и решения, свързани с ограничаване на действието на европейското законодателство, по отношение на Великобритания. Та Камерън идва да иска подкрепа от Бойко за преговорите в Брюксел, а нашият го развежда по границите и не отговаря по същество. Да чухте премиерът да вземе страна? Не, разбера се. Лепнал се е за Меркел и това е. Не знам дали главата на Борисов разбира това, което иска Камерън и англичаните. ТЕ ИСКАТ ПО-МАЛКО БЮРОКРАЦИЯ В ЕС И ЗАПАЗВАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА НА ОТДЕЛНИТЕ СТРАНИ. ИСКАТ ПО-ЕФЕКТИВЕН СЪЮЗ, ЗАЩОТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА СЕ ВИДЯ КАКВО СТРУВА ТОЗИ СЪЮЗ, КОГАТО ИМА ВЪНШНА ЗАПЛАХА. ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЮРОКРАТИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ЕДНИ ЕМИГРАНТИ, КОИТО НАХЛУВАТ НЕКАНЕНИ В ЕВРОПА, А КАМО ЛИ И НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, ОПРЕМ ДОТАМ, ЧЕ ДА ВОДИМ ВОЙНА С НЯКОГО. 




Време е нашият премиер да престане да бъде подлога на европейските лидери, а да вземе ясна позиция - ясна и разбираема, както за нас, българските граждани, така и за Европа. След това да отстоява тази позиция на всяка цена. Иначе няма да ни имат уважението. Трябва ясно и категорично да заявим - ние може да сме скапани европейци, така, както сами се определяме, НО ВСЕ ПАК СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, А НЕ АЗИАТЦИ, АФРИКАНЦИ ИЛИ НЯКАКВИ ДРУГИ И ЩЕ ПУСНЕМ В ЕВРОПА ТЕЗИ, КОИТО НИЕ ПРЕЦЕНИМ, ЧЕ МОЖЕМ ДА ПУСНЕМ - КАТО КОЛИЧЕСТВО И КАЧЕСТВО. ТОЛКОВА. НИЕ СМЕ СТОПАНИТЕ НА ТАЗИ КЪЩА И НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ДОПУСКАМЕ ПРЕМИЕРИТЕ НА НАШИТЕ СТРАНИ - ТАКИВА КАТО МЕРКЕЛ, ОЛАНД ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ, ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЕ Е ДОБРО ЗА НАС И КОЕ НЕ Е ДОБРО. НИЕ НЕ СМЕ МАЛКИ, ЗА ДА НИ КАЗВА НЯКОЙ, КОЕ Е ДОБРО И КОЕ НЕ Е. МОЖЕМ САМИ ДА ПРЕЦЕНИМ, КОГО ДА ПУСНЕМ В КЪЩАТА СИ.

САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ, КАКВА ДЪРЗОСТ - МИГРАНТИ БЛОКИРАЛИ МАГИСТРАЛА В ГЪРЦИЯ, В ЗНАК НА ПРОТЕСТ, ЗАЩОТО НЕ ГИ ПУСКАЛИ В ГЕРМАНИЯ. http://offnews.bg/news/n_1/n_624765.html

КАКТО ВИНАГИ КАЗВАМ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ: ВСЕКИ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО МУ ПОЗВОЛЯТ ДА ПРАВИ. ПОЗВОЛЯВАТ ИМ ДА УЧАСТВАТ В ГРАБЕЖИ И НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ В ГЕРМАНИЯ И СЛЕД ТОВА ГИ ОСЪЖДАТ НА ГЛОБА ОТ 100 ЕВРО. ЕЙ, В ГЕРМАНИЯ ЗА ПРЕСИЧАНЕ НА ЧЕРВЕН СВЕТОФАР ПОЛИЦИЯТА НАКАЗВА ГЕРМАНЦИТЕ С ПО-ГОЛЯМА ГЛОБА, ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ШВЕЙЦАРИЯ, ДОКАТО ЕМИГРАНТИТЕ ГИ НАКАЗВАТ СЪС 100 ЕВРО ГЛОБА ЗА ГРАБЕЖ И НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ, ТОВА ЛИ Е МОЯТА ЕВРОПА?



ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ЛИДЕРИ В ЕВРОПА, КОИТО ОТИВАТ В БРЮКСЕЛ ДА КОМУНИКИРАТ ПОМЕЖДУ СИ, НЕ САМО ЗАРАДИ КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАТ СЛЕД ТОВА. ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ЛИДЕРИ, НА КОИТО ДА ИМАМЕ ДОВЕРИЕ. ЛИДЕРИ, КОИТО ДА СЕ СПИТВАТ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ С НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗТРЕСКАТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ, ЗАРАДИ КОЯТО СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ НИЕ ДА СТРАДАМЕ.


НО ЗА ДА ИМАМЕ ТАКИВА ЛИДЕРИ, ТРЯБВА ПЪРВО ДА СИ ГИ ИЗБЕРЕМ. И ДА ИМАМЕ ПРАВО ДА ГИ СМЕНИМ НАВРЕМЕ, А НЕ КОГАТО СТАНЕ ВЕЧЕ КЪСНО. ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЛИДЕРИ, КОИТО ПРИМЕРНО СМЕ ИМАЛИ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НЕ СА ОТГОВАРЯЛИ НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ КРИТЕРИИ ЗА ЛИДЕРСТВО. ЛИДЕРИТЕ НИ СА БИЛИ, ЕДИН, КОЙТО ПРИЛИЧАШЕ НА МИШКА, ДРУГ, КОРУМПИРАН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ, ТРЕТИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР, КОЙТО НИЩО НЕ Е РАБОТИЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, ЧЕТВЪРТИ, НЯКАКЪВ СЛУЧАЕН АДВОКАТ, ПЕТИ НЯКАКЪВ НАУЧЕН РАБОТНИК, ШЕСТИЯТ - НЯКАКЪВ ЦАР, СЛЕДВАЩИЯТ - ПАК ОТ ОНЕЗИ, КОИТО НИЩО НЕ СА РАБОТИЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, ОСВЕН ДА БЪДАТ ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И Т.Н. И Т.Н. И ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИ СМЕ ГИ ИЗРИТАЛИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА - ЗА ЖАЛОСТ, СЛЕД ГОЛЯМО ЗАКЪСНЕНИЕ. ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ. ТОВА Е ПЛУТОКРАЦИЯ.


АКО НЕ МОЖЕШ ДА СВАЛИШ СВОЯ УПРАВИТЕЛ, НИКАКЪВ СОБСТВЕНИК НЕ СИ. ТОВА СМЕ НИЕ ИЛИ ПО-СКОРО КАКВО НЕ СМЕ НИЕ, НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ, А И НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА - НЕ СМЕ СОБСТВЕНИЦИ НА СВОИТЕ СТРАНИ, НЕ СМЕ НИЕ АКЦИОНЕРИТЕ. И ЗАТОВА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НЕ НИ ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО. И С ПРАВО.
Категория: Политика
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.02.2016 09:52
 ОСВЕН, АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ УСПЕЕ ДА "ИЗМУФТИ" ПАРИ ОТ РАЗПАДАЩИЯ СЕ ЕС.

А ИНАЧЕ, АКО ТРЯБВА БЮДЖЕТЪТ ДА ФИНАНСИРА ИНФРАСТРУКТУРАТА, НАЙ-ТЪПОТО НЕЩО Е ДА ПРАВИ МАГИСТРАЛА ОТ ЯБЛАНИЦА ДО ШУМЕН.

Тъпо, защото първо струва много пари, второ, защото няма толкова движение, че да се налага строителството на магистрала и трето, стотици хиляди декари плодородна земя ще станат на бетон.


Още повече, засилва се мисленето, че Хемус ще се превърне отново в магистрала на софиянци, които искат да ходят на море и на варненци, които имат бизнес в София.

Много пъти съм пътувал по пътя София - Търново- Търговище -Варна. Като изключим засиления трафик през летния сезон, през останалото време и съществуващият път върши работа. Ех, вярно е, че не е като магистрала, но върши работа.

Проектът за новата магистрала ще е добър за отделни малки градове, като Павликеки и особено за Горна Оряховица, която сега някак си стои изолирана на географската карта, но от национален мащаб нищо съществено няма да се промени в посока на подобрение на пътната инфраструктура.

Значително по-ефективно ще бъде да се разшири сега съществуващото трасе на пътя София - Варна, което може да стане без кой знае колко големи разходи и без да е необходимо да се съсипва повече плодородна земя. Има само три проблемни участъка по цялото трасе, които не са кой знае колко дълги. Става дума за участъкът след Ябланица, участъкът от няколко километра преди Омуртаг и участъкът в дефилето преди Търговище. Като проблемна част се оформя и преминаването покрай Търново. Всеки друг участък от пътя може спокойно да се разшири. Необходима е ширина малко по-голяма от тази, която има на пътя Пловдив - Асеновград.

Разбирам да има километрични колони от автомобили по това направление, както и да е, но при сегашното си натоварване не е необходимо да се строи магистрала.


Може би трябва да се съсредоточим да рехабилитираме пътя Ябланица - Плевен - Бяла - Русе, където трябва да се помисли единствено за околовръстно на Петревене и следващото село в посока Луковит, както и на самия Луковит. Целият участък до Русе е така проектиран, че рядко минава през населени места, като изключим десетина села на дистанция от почти 200 километра. Този път обслужва по-голямата част от Северен Централен район на България и е основната връзка между столиците на две държави членки на ЕС - София и Букурещ.

Цялото това писание е във връзка с нашите възможности да финансираме пътната инфраструктура, от която България се нуждае. Ако събираме от винетни такси 250 милиона лева приблизително и ако повече от 50 милиона отиват за зимно почистване и други подобни поддръжки, с останалите пари няма какво толкова много да постигнем, освен ако не имаме друго финансиране. Преди 2 месеца възроптахме масово срещу повишената цена на винетките, но няма как да искаме хубави пътища с винетка, която струва 67 лева за година. Да не отварям и другата приказка, според която почти 20% от събраните суми от винетките отиват за администрация и са част от корупционни схеми, които са следствие на непрозрачната работа на Агенция Пътища. Влезте в сайта на агенцията и ще разберете за какво говоря. Пълна мъгла - колко пари влезли и колко пари излезли. И за какво са похарчени парите. Кой ги е взел, кой е правил надзора, кой е правил одита? Дали всичко е наред? Няма отговор. Типично по български.


Голямото строителство е голямо крадене. Затова да внимаваме с големите обекти. Дали са ни нужни и дали имаме ресурса за си ги позволим. На това първо трябва да обърнем внимание. По скоро имаме нужда от магистрала "Черно море", отколкото от магистрала от Ябланица до Шумен. Защото морската агломерация Варна - Бургас и без да е активен летен сезон, наброява с пъти повече хора и бизнес начинания, отколкото всички градове и села взети заедно по маршрута от Ябланица до Шумен. Защото покрай морето става дума за милион жители, а да не говорим, когато дойдат туристите. Тогава връзката в тази наистина най-голяма агломерация след софийската, се осъществява с едно пътче, така да го нарека, където на няколко пъти има ограничения на скоростта до ...30 км./час. Така че, нека да видим какви са ни приоритетите и след това да се харчат парите. Правителството  иска да строи и за него е важно колко километра магистрала са построили, за да си правят поредния ПР пред нас. По-лесно е разбира се, да се проектира ново трасе към Шумен, което да мине през най-хубавите земеделски земи на България и там, където е сравнително равно и препятствията са минимални, вместо да се проектира магистрала по сега съществуващото трасе, така, както е с магистрала Струма, която дублира старото трасе към Благоевград и Кулата.

Както казва народът - "Три пъти мери, един път режи".  Иначе ще стане като магистрала Марица. Стои пуста, като в същото това време тировете пътуват по стария път Пловдив - Хасково.
 
Категория: Политика
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове: 0
 http://dnes.dir.bg/news/amnesti-interneshanal-romite-bezhanskiat-natisk-21805287


В журналистиката липсва истинска обективност. Да се видят различните гледни точки и да няма едностранно тълкуване.

"Наблюдава се коварна тенденция на подкопаване на човешките права в резултат на това, че правителствата преднамерено атакуват, не финансират в достатъчна степен или пренебрегват институциите, създадени да защитават правата ни, предупреждава "Амнести интернешънъл" в годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света. 

Правата на човека се нарушават на практика по цял свят. 

"Заплашени са не само правата ни, но и законите и системата, създадени да ги гарантират. Застрашени са над 70 години упорит труд и човешки прогрес", заяви генералният секретар на международната правозащитна организация Салил Шети."
Това е казал генералният секретар на Амнести, индиецът Салил Шети.

КАЗАНОТО Е НЕВЕРОЯТНО ТОЧНО. ПРАВО В ДЕСЕТКАТА. Очаквах да чуя мнението, че централизираната държава и отнемането на правата на гражданите да решават своите проблеми поне на местно ниво, води до толкова много проблеми по света. Но не би, както се казва.

Централизираната държава е най-доброто средство за погазване на правата на гражданите, независимо дали това важи за САЩ, Русия, Китай, България или Германия.
Лош пример е обратното - Сомалия, където държава на практика няма. Но нека да гледаме добрите примери - Швейцария.


При силно централизираната държава решава премиерът, партията, но не и народът. Меркел не пита своя народ, преди да покани тълпи емигранти в Германия, създавайки цялата тази бъркотия в Европа. Меркел не пита и местните правителства дали да постъпи така. Баварското правителство е против нейната политика, ама кой го пита. Никой не пита украинския народ преди американците да скалъпят пуча в Киев. Да си спомняте да е имало референдум за оттеглянето на Янукович от власт. Някой пита ли американския народ, дали иска да воюва в Ирак или Афганистан? 
Интересен пример е руският народ. Ако го питате, дали да се анексира Крим, повечето ще отговорят с "да". Същото е и за отцепването на източната част на Украйна, населена с етнически руснаци. Особено, ако народът е в пияно състояние и е доста потъпкван, а демократичните ценности са накърнени или изобщо ги няма. Тогава постепенно трябва да се учи този народ на демокрация. В противен случай ще си лягат с молитви за бащицата, както е било от царско време, та до днес.


Големите държави постоянно се бъркат в работата на малките. САЩ, Британия, Франция, Германия, Русия, Япония - всички имат вина затова, че "бърникат" по света и нагласят удобни режими, за да профитират от тези връзки. И така правят бъркотията още по-голяма. И вместо да се види главният проблем, сега излиза, че ние конкретно българите или унгарците, не сме били добре настроени спрямо емигрантите. Първо трябваше да ни попитат, преди да ни ги натресат. Защото тези мигранти са натресени именно от въпросните държави, цитирани по-горе. Има такава приказка "АТОВЕТЕ СЕ КАРАТ, МАГАРЕТАТА СТРАДАТ".
Върху такива работи първо трябва да се съсредоточи генералният секретар на Амнести, защото именно тази политика на централизираните държави причиниха цялата бъркотия в света.

Върху това трябва да се съсредоточи дейността на такива като Амнести, а не дали българите и унгарците обичали емигрантите. НИЕ СЕБЕ СИ НЕ ОБИЧАМЕ, АМНЕСТИ НИ КАРА ДА ОБИЧАМЕ ЕМИГРАНТИТЕ. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ЦИГАНИТЕ. КОЙТО ГО Е ГРИЖА ЗА ЦИГАНИТЕ, НЕКА ДА ОТИДЕ И ДА ИМ ПОМАГА - ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ КАТО ЗАЙЦИ, ДА СЕ ЧУКАТ ОЩЕ ОТ 11 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, ДА КРАДАТ, ДА ПРОСЯТ, ДА НЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ И ДА РАСТАТ В ОНЕЗИ МИЗЕРНИ УСЛОВИЯ, ПРИСЪЩИ ЗА ГЕТАТА В МЪГЛИЖ, ВАРНА, КАЗАНЛЪК ИЛИ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ В БЪЛГАРИЯ. ПЪРВО ГИ НАУЧЕТЕ ДА СИ ПОЧИСТЯТ БОКЛУЦИТЕ ОКОЛО "КЪЩИТЕ", КОИТО НЕЗАКОННО СА ИЗГРАДИЛИ НА НАШИТЕ ИМОТИ, А СЛЕД ТОВА МИСЛЕТЕ ЗА ПРАВАТА ИМ. ПРАВАТА СА СЛЕДСТВИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. ТОВА ЕДИНСТВЕНО НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА, КОИТО СА В НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ИМАТ ПРЕДИМНО ПРАВА. НО ДОРИ И ЕДНОГОДИШНИТЕ ДЕЦА ВЕЧЕ СА НАУЧЕНИ КЪДЕ ДА АКАТ И БИВАТ НАКАЗВАНИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН, АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ НАСИРАТ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ЦИГАНИТЕ, КОИТО НАСИРАТ ВСИЧКО НАОКОЛО, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА НА КОЛКО ГОДИНИ СА.

Ето вижте какво стана в
 Сирия. Там проповедници и джихадисти насъскаха хората на верска основа, а след това се намериха благодетели, които снабдиха друговерците с оръжие и се започна. НЕКА ДА НИ Е ЯСНО, ЧЕ В ТОЗИ РАЗМИРЕН СВЯТ, ЕВРЕИ НЕ МОГАТ ДА СЪЖИТЕЛСТВАТ МИРНО С ПАЛЕСТИНЦИ. ИРАН ЩЕ МРАЗИ САУДИТСКА АРАБИЯ И ЩЕ ПОДКРЕПЯ АЛЕУТИТЕ В СИРИЯ. КЮРДИТЕ ЩЕ МРАЗЯТ ТУРЦИТЕ, А ТУРЦИЯ ЩЕ МРАЗИ ШИИТИТЕ, ЗАЩОТО СА СУНИТИ. ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ. СВЕТЪТ ВСЕ ОЩЕ Е НА ТАКОВА НИВО НА РАЗВИТИЕ, ЧЕ СМЕСВАНЕТО НА НАРОДИТЕ И НАЦИИТЕ, ТАКА, КАКТО Й СЕ ИСКА НА МЕРКЕЛ, ВОДИ ДО СЪЗДАВАНЕ НА СКРИТИ БОМБИ, КОИТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГРЪМНАТ. СЕГА ПЪК АСАД ИСКАЛ ДА "ОСВОБОДИ" ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА СИРИЯ С ПОМОЩТА НА РУСНАЦИТЕ, КОЕТО ОЗНАЧАВА БЕЗКРАЙНА ВОЙНА, ЗАЩОТО ИМА ПЛЕМЕНА, КОИТО НЕ ИСКАТ АЛЕУТИ ДА ГИ КОМАНДВАТ. 

ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА Е СПОСОБНА ДА ПРАВИ МИЗЕРИИ, НО КОГАТО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ТЕРИТОРИЯТА СИ, ПОКАЗВА ОГРОМНИ СЛАБОСТИ, ИМЕННО ЗАЩОТО СЪЩАТА ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ДЪРЖАВА Е СЪЗДАДЕНА ДА ПЕЧЕЛИ ОТ РОБИТЕ, ТОЕСТ ОТ ВСЕКИ ЕДИН НАРОД, ВМЕСТО ДА МУ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ. АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАМЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ - НИЕ, ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ. ДОРИ И ЕДИН НАРОД КАТО АНГЛИЙСКИЯ, НЕ УСПЯВА ДА КОНТРОЛИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ, ВЪПРЕКИ СТОЛЕТНАТА БОРБА СРЕЩУ ВЛАСТНИЦИТЕ, СТАРТИРАЛА ОЩЕ ПРЕЗ 1215Г. С МАГНА ХАРТА. НИКОЙ НЕ ПОПИТА АНГЛИЙСКИЯ НАРОД, ДАЛИ ДА ИЗПРАТИ АРМИЯТА ДА ВОЮВА СРЕЩУ ЕДИН ИЗМИСЛЕН ВРАГ В ИРАК. НЯКОЙ ДА Е ПОИСКАЛ СМЕТКА НА ТОНИ БЛЕЪР, ЗА ЛЪЖИТЕ, КОИТО ТОЙ И КОЛЕГАТА МУ БУШ ГОВОРЕХА? НИКОЙ. ТАКИВА КАТО БЛЕЪР И БУШ СА ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ПО СВЕТА. ДОКАТО ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ НАРОДИ ПО СВЕТА НЕ НАМЕРЯТ МЕХАНИЗЪМ ДА КОНТРОЛИРАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ, ЩЕ БЪДАТ ЗАЛИВАНИ С НОВИ И НОВИ ЕМИГРАНТСКИ ВЪЛНИ, КОИТО СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО ГИ ПРЕДИЗВИКВАТ, НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ТЯХ.

ТОГАВА КАКВО? ТОГАВА ИДВАТ ТИРАНИТЕ. ТОВА ЛИ ИСКАМЕ?
Категория: Политика
Прочетен: 744 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 24.02.2016 12:39
 Гърците се изхитрили да заобикалят европейските правила, като не регистрирали мигрантите на своя територия, а им давали .....бележки. С тези бележки мигрантите продължавали своя път към богата Европа. В някаква степен гърците са прави. Защо да си дават толкова много зор, за да спасяват Европа, след като същата тази Европа вече не им дава пари, за да продължава трето десетилетие гръцкото икономическо сиртаки. Хак да им е, както се казва.

Но в случая започва да важи приказката - "Волът рине и на гърба му пада". Така става с Гърция. На Македонците им писва и затварят границата. Ние изграждаме ограда на най-лесно достъпните места с Турция. Работата за емигрантите не че става невъзможна, но поне става по-трудна. Особено по пътя през Македония. Хиляди мигранти се струпват вече в самата Гърция, след като Македония изпрати армията на помощ на полицията.


Унгария втора в Съюза започна и завърши ограда по границата. Сега се кани да строи ограда и на границата си с Румъния, при необходимост. Всяко правителство, "разположено" по транзитния път на мигрантите към Германия, Холандия и скандинавските страни досега се скатаваше, като натрисаше проблема именно на тези страни, заради недалновидната политика на германския канцлер да покани мигранти в Германия чрез публични изявления, но без да осигури логистична поддръжка за тяхното придвижване. Така да се каже, германският канцлер е пряк виновник за гибелта на хиляди хора, по време на тяхната миграция - кой се удавил в морето, кой бил застрелян от български граничар, кой умрял от болести по пътя и т.н.


В последно време гърците демонстрираха, че са доста активни в своите протести за защита на интересите си. И имат защо. Ако данъците се увеличават, за да се запълнят празните социални фондове в страната, чисто като просто кейнсианско уравнение, който и да е на тяхно място има основание за протести. Но защо така и по този начин. Да затвориш границата си означава да правиш харакири на собствената си икономика. За да постигнат своите цели, гръцките фермери прецакват на практика производителите на цитрусови плодове, зеленчуци, зехтин и т.н., които не могат да си правят търговията. Да не забравяме, че гърците имат по-скъп пазар от българския за тези стоки, но в същото това време, средното и ниското качество от тези продукти се продават именно в България. Както се казва, може да е малка печалбата от продажбите им в България, но поне не си изхвърлят продукцията. Другите пазари не могат автоматически, като с магическа пръчка да поемат излишъците от гръцките производители и търговци. Трябва време за това. 
Туристическият бранш също търпи големи загуби. Стотици хиляди българи посещават гръцкиет курорти, особено по Великден. Някои нашенци са си закупили имоти там, които сега трудно посещават. И не само българите страдат от тези блокади. Румънските туристи са също доста голяма група по гръцките курорти и градове. Те са втората националност, която посещава Гърция предимно с автомобили, използвайки българските пропускателни пунктове към Гърция. Те също започват да отменят резервациите си за посещение в Гърция........

Цялата тази вакханалия по границата показва до каква степен гръцкото правителство не контролира събитията в страната. Мисля си, че гръцкото правителство дори и иска такава ескалация да се случва, защото това за тях е начинът да извиват ръцете на кредиторите. Може би показателен пример за гръцката организационна немощ е обстоятелството, че Гърция отказва международна помощ за опазване на границите си, вероятно защото по този начин отнемат на правителството възможността да рекетира и извива ръцете на европейските политици, изпращайки стотици хиляди емигранти по пътя им към Западна Европа, който започва на континента именно от Гърция.


На европейците им липсва политическа зрялост. Прекалено задоволени са. Особено тези от западната и северната част на континента. Другите пък са политически активни, само тогава, когато някой нещо им взема. Пример за това са социалистическите наклонности на населението във Франция, Испания, Италия и особено в Гърция. Никой не се сети да протестира например, срещу главоромното нарастване на държавните дългове на тези страни. Важното е, че тогава им е било добре - получавали са си големите заплати, пенсии, социални осигуровки и никой от тези народи не е мислил за бъдещето, когато дойве време за плащане на тези дългове. Всеки е мислил, че е въпрос на сън, който ще се размине. Да, ама не.

Крайно време е народът да контролира по-добре правителствата си. И в добри времена и в лоши времена. Защото понякога добрите времена са само илюзия, път към лошите времена. Не е необходимо да си врачка, за да разбереш тази истина и да отхвърлиш заблудите около себе си. Всичко както винаги съм го казвал, опира до социалистическото разбиране за правене на икономика в Южна Европа. Ако можеш - прецакваш системата, като малко даваш, а много очакваш от нея. Живееш така от ден за пладне и като дойде време за разплата, осъзнаваш, че си прецакан. Тогава започваш да протестираш срещу всяко намаление на доходите, въпреки, че знаеш, че те са нечестно получени. И тогава се обръщаш срещу тези, които са ти давали сиренето и ги обвиняваш, че не са те известили за такъв развой на събитията. Такава е човешката социалистическа природа. Ако наистина всяка жаба си знаеше гьола по тези земи, нямаше да има тези икономически сътресения, които ни се случват на всички нас. Защото всички сме в кюпа - и по-бедните страни като България, Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Хърватска, така и по-богатите като Гърция, Италия, Испания...
Има и друг икономически аспект в тези процеси. Ако искат германците да имат кой да им чисти лайната, образно казано, кой да им работи мръсната работа, така, както беше през 50-те години на миналия век, когато милиони турци, сърби и други националности, бяха повикани в Германия да бачкат, за да стане Германия това, което е, няма как сега да реват, че им щипели кълките на германките и ги изнасилвали тук таме. Трябва да приемат не само позитивите на една миграция, но и негативите. То не може онази работа в п------, а душата в рая. Ако обаче първата голяма миграция към Германия след войната, тази на турците и сърбите се оказа сравнително успешна за икономиката на Германия, няма гаранция, че тази ще бъде успешна. Наистина страната повече печели от глобализацията на икономиката, но всички знаем приказката за Вавилон. И да го имаме предвид.


Време е да започнем да се учим ние да вземаме решенията, а не да оставим на политиците да ни подмамват с лицемерни обещания, само и само да ги изберем. Време е да престанем да се ЛЪЖЕМ, ЧЕ ТОЗИ, КОЙТО НИ ОБЕЩАВА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ РЕСУРСИ Е ПОЛИТИКЪТ НА КОЙТО ТРЯБВА ДА ЗАЛОЖИМ. ВРЕМЕ Е ДА ДАДЕМ ШАНС НА ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НЕ НИ ОБЕЩАВАТ МЕД И МАСЛО, А НИ ОБЕЩАЯТ, ЧЕ НЯМА ДА НИ ПРЕЧАТ ДА РАЗКРИЕМ ИСТИНСКИТЕ СИ СПОСОБНОСТИ НА СВОБОДНИ ХОРА - ХОРА, КОИТО РАЗЧИТАТ ПОВЕЧЕ НА СЕБЕ СИ, ОТКОЛКОТО НА ДЪРЖАВАТА КАТО ИНСТИТУЦИЯ. ОТТАМ ИДВАТ ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ. И РАЗГРАДЕНИТЕ НИ ГРАНИЦИ И ФАЛШИВАТА НИ ПОЛИЦИЯ И ТЪПОТО НИ ПРАВОРАЗДАВАНЕ И МОНОПОЛИЗАЦИЯТА НА ИКОНОМИКИТЕ НИ И БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ВСЯКО НЕЩО, ЗА КОЕТО СЕ ДОСЕТИТЕ. АКО НИЕ ВЗЕМАМЕ РЕШЕНИЯТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА СВОЯТА СТРАНА, НЯМА ДА ИМАМЕ ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАМЕ С ПОЛИТИЦИТЕ, ЧЕ НЯКОЙ НИ Е ПРЕЦАКАЛ. НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА. НИЕ, ТЪПИЯТ И ПРИМИРЕН НАРОД, КОЙТО СЕ СЕЩА ДА ПРОТЕСТИРА САМО ТОГАВА, КОГАТО МУ БРЪКНАТ В ДЖОБА. А КОГАТО НЯКОЙ НИ ПЪХНЕ В ДЖОБА ПАРИ, КОЕТО НЕ СМЕ ЗАСЛУЖИЛИ - ТРАЕМ СИ...

ТАКА НЯМА ДА Я БЪДЕ. ТАКА НИТО ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ, НИТО ИОНОМИКА. И ЗАТОВА НАСЕЛЕНИЕТО НИ НАМАЛЯВА, А НА ТЯХНО МЯСТО НАПИРАТ БЕДНИТЕ ПЛЕМЕНА ОТ АФРИКА И АЗИЯ. В СВЕТА КАКТО СЕ КАЗВА ПРАЗНО НЯМА.
Категория: Политика
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.02.2016 08:47
 https://www.24chasa.bg/Article/5310904


Някакъв пияндурник осакатява 19 годишно момиче в Монтана. Кара кола с 1,9 промила алкохол в кръвта. Наранен е и приятелят й, който се е разхождал с нея. Доколкото има информация, те са били "помляни" на тротоара.
Изводите са:
  1. Въпросният шофьор е бил санкциониран многократно. След като е извършил тази поредна глупост и е осакатил други хора, карайки кола в нетрезво състояние, значи досега НЕ Е БИЛ САНКЦИОНИРАН КАКТО ТРЯБВА. АКО СЪДЪТ СИ БЕШЕ СВЪРШИЛ КАКТО ТРЯБВА РАБОТАТА, ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ;
  2. Майката на Елина казва за шофьора: " Това трябва да изгние в затвора". Не госпожо. "Това" не трябва да изгнива в затвора. Аз като данъкоплатец не съм съгласен да плащам сметките на "Това", изгнивайки в затвора. Той сам трябва да си плати за всичко, което е причинил на трети лица. Иначе каква ще бъде поуката!!! Ето какво трябва да се случи с него;
  3. Първо да си плати всичките разходи за лечението на Елина и нейния приятел;
  4. След това да си плати всичките разходи, които прави държавата, във връзка с неговото задържане - разходи за полиция, следствени действия, прокуратору и съд;
  5. След това да го тигнат в дрънголника и там да го накарат да работи, като плаща на държавата за издръжката си и да плати едни 200 хиляди лева еднократно на пострадалите, за золумите, които е извършил. 
  6. Ако от това деяние са произтекли допълнителни усложнения с физиката и психиката на пострадалите, нека този човек да осигури пожизнена вноска за тези хора, като допълнителна компенсация за щетите, които им е нанесъл.


Ако има държава, която си е на мястото и обезпечи истинско правосъдие, надали някой ще си помисли да пие алкохол и след това да кара кола. Всичко, което ни се случва, в голяма степен е плод на безхаберието на всичките ни власти накуп - законодателна, изпълнителна и съдебна. Заради тази липса на държавност ни се случват толкова често тези проблеми, толкова често, че утре ще забравим за Елина, а ще говорим за Нора, Десислава, Марина, Иван, Петкан и т.н., защото властта позволява на пияндурниците да продължават да управляват МПС-та.

Категория: Политика
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.02.2016 12:14
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226960
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29