Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223399 Постинги: 6930 Коментари: 4323
Постинги в блога от 01.02.2016 г.
http://www.dnevnik.bg/morski/2016/01/30/2695699_premierut_otkri_remontiranata_gara_v_burgas/


Последният случай е с ремонта на ж.п. гарата в Бургас. Направихме това, направихме онова, а не се разбира кой финансира този обект. Въпреки, че приемам Димитър Николов за успешен кмет, не мога да се освободя от усещането, че той е успешен, благодарение на държавния бюджет - на парите на всички нас, българските данъкоплатци. Ако не са българските, то това са европейските. Защото всички тези големи съоръжения, които се построиха и които ще се построят, не са построени с парите на бургазлии.

Изграждането на пътния възел на околовръстното на Бургас и разклона за Меден рудник се изгради с парите на държавата. Новото околовръстно ще се прави със същите тези или други, разбира се, държавни пари. Железницата до аерогарата и Слънчев бряг също ще се прави с държавни пари. Разбира се, тези съоръжения са нужни като цяло за страната ни, защото добрата инфраструктура е една от основните причини, заради които идват туристи по крайбрежието. Но в същото време си мисля, кой и кога ще ремонтира гарите в Пловдив, Хасково и т.н.? Въпреки, че тези градове се управляват също от кметове на ГЕРБ, те нямат толкова шансове за успех в усвояването на държавни пари. Близостта на Николов до Борисов е подозрителна. Без съмнение, ако ГЕРБ след време не се разпадне така, както се разпадна НДСВ например, Николов има своите шансове да бъде бъдещия премиер на България и в това няма нищо лошо - млад, хубав, амбициозен, силен, умен - колко още качества да изброя. Дай боже всекиму както се казва. 

Аз обаче искам нещо простичко. Вярно е, че правителството прави нещо и то не е малко. Но е вярно, че повечето неща се правят "нелегално", без достатъчно яснота кой пие и кой плаща. И малко ме е яд, когато премиерът казва "построихме", "изградихме", "дадох" и т.н., а не казва поне едно "благодаря" на този народ, който му е дал тези възможности да "построи", "изгради", "даде" и т.н. Малко мъгла ми се струва политиката в България. Информационна мъгла. В който и сайт да потърсите някакъв отчет, ще видите бля, бля - общи приказки. Нищо съществено, конкретно, което да ни даде основание да смятаме, че правителството ни не е корумпирано и се грижи добре за парите, които му даваме.


Това е някаква забележка и към Димитър Николов. Ако той иска да е бъдещият лидер на тази страна, трябва да се разграничи от тази политика, която водят всички правитества на България от времето на Кимон Георгиев насам - скриване на факти и обстоятелства, свързани с движението на финансовите средства на бюджета. Това е мъгла, която показва недемократичност в управлението на общите пари, както и да го гледате.
Категория: Политика
Прочетен: 1054 Коментари: 2 Гласове: 2
 Люшкаме се от едната крайност към другата. Наричаме "демокрация", нещо, което дори не е минало покрай "декомкрацията".


Преди малко повече от 80 години Хитлер взема властта в Германия. Помагат му определени кръгове в Америка, които са искали да създадат силен център в Европа, като противодействие на руснаците. Създадоха чудовище, което след това се обърна срещу тях. Също като ИДИЛ, талибаните и много други примери.

Това, което се случи преди месец в Кьолн и други немски градове, не може да отприщи някаква натрупана енергия в германците, за да поискат реванш, а някои му казват справедливо правосъдие. Журналистите премълчаваха дълго време новината, полицаите се правеха на хуманисти, германското педераско общество също не реагира и накрая не останаха нормални хора, които да излязат на протест и да накарат политическата класа да се събуди. Просто защото споменът за Хитлер е още жив. Какво си казват германците - по-добре да се напълним с емигранти, отколкото да се роди нов Хитлер в германия. Но ако нещата продължават така, ножът ще опред до кокала и ще възникне дилемата - нов Хитлер или арабска държава в центъра на Европа. Не знам тогава какво ще правят германците. Каго знам, как залитат от едната крайност в другата, диктатурата им е вързана в кърпа, предвид развитието на ситуацията там. Колко дълго ще се разпада една империя, въпрос на време е.

Какво пречеше на полицията да се справи с проблема с натрупването на бежанци край гарата в Кьолн около Нова Година? Разполагали само с 200 души и нямали ресурс. Значи 200 полицаи не стигат! Колко полицаи искате да имате? Числено превъзходство ли искате преди това да си осигурите, за да се справите с тълпа емигранти. Толкова ли са организирани, че да са по-организирани от немските сили на реда?


Преди време изказах възмущението си от заспалата испанска полиция в Мадрид, която не искаше да се справи с нелегалните продавачи на ментета, дошли от Конго, Мароко, Гвинея и от коя ли не дупка в Африка. Разположили се на пешеходната зона на главната улица на Мадрид, те спокойто си продаваха ментетата с марка Луи Витон, Версаче и т.н. В това нямаше да има толкова обезпокояващо нещо, ако със сигурност не се знаеше, че освен нелегални търговци, тези черни мъже, дошли от сламените си колиби в Африка, са нелегални емигранти. Натрупването на толкова много прегрешения не даваше достатъчно основание на испанските полицаи да се справят с тях. Тресеше ги страх, все едно те са виновните, а не африканците.


Същото сега гледам в Германия. Толкова заспала толиция. Това Германия ли е или е станала някаква лигава държава?


Нека да го кажа така. В Германия няма демокрация, както няма демокрация и в България. Разликата е там, че германците са по-дисциплинирани от нас, по-организирани и затова са по-богати. Но нека да попитаме германците - искат ли 1 милион емигранти или не? Ще има истинска демокрация, ако Меркел първо ги беше попитала дали искат тези емигранти или не. Значи няма демокрация, няма и истински ред. Демокрацията не изключва насилието и защитата на територията на страната от неканени гости. В Швейцария има емигранти, защото колко от тях ще се допуснат в страната вече се гласува от народа като решение. На това му викам демокрация. А когато някой реши да направи нещо нередно - идва полицията. Ако тя не се справи - викат националната армия. А се нея шега не бива. Тя става както да охранява световния форум с Давос, да се изправя срещу антиглобалистите и изобщо да бъде щит, за да има демокрация. Дори и със сила. Има какво да научи Европа от Швейцария. Само се моля за едно - да заслужим да влезем в състава на конфедерацията. Ще имаме по-голяма полза от това да сме в Европа..


Какво трябваше да направи германската полиция в Кьолн? Трябваше да извади палките и бой по главата на мангалите. Бой, докато признаят кой е написал "Под игото". Бой, за да се научат да спазват правилата на страната, която ги е приела. След боя, екстрадация, в колибите, от където са изпълзели. Това е демокрация. Не, има спор разбира се, това е част от демокрацията. Но защо част и защо има спор?


Защото НАРОДЪТ НЕ УЧАСТВА. НАРОДЪТ В ГЕРМАНИЯ НЕ УЧАСТВА В ИЗБОРА НА ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА НИТО НА ПОЛИЦАИТЕ. ЗАЩОТО ТЕ СА СЪЩАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СТРУКТУРА КАТО В ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, БЪЛГАРИЯ И НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА. ЗАТОВА НЕ ВЪРШАТ РАБОТА. ЗАЩОТО, АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРЦИТЕ ЩЯХА ДА ИЗПРАТЯТ АРМИЯТА. ТОГАВА НАРОДЪТ ЩЕШЕ ДА УЧАСТВА В ЗАЩИТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА. ЗАТОВА ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ИЗДЪНИХА. ЗАЩОТО ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА НА ЖИВОТА, В ТОВА ЧИСЛО И УПРАВЛЕНИЕТО НА СИЛИТЕ ЗА СИГУРНОСТ И ТО ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА НАРОДА ВОДИ ДО ТАМ.


ЗАЩО АВСТРАЛИЙЦИТЕ СЕ СПРАВЯТ ДОБРЕ С ЕМИГРАНТИТЕ И ОТ 3 ГОДИНИ НАСАМ В АВСТРАЛИЯ НЯМА ВЛЯЗЪЛ НЕЛЕГАЛЕН? ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗНАЕ, ЧЕ АКО НЕ СЕ СПРАВИ, АВСТРАЛИЙЦИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ОРЪЖИЕ И САМИ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ ЕМИГРАНТИТЕ, А СЛЕД ТОВА И СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО. ЗАТОВА В АВСТРАЛИЯ МАФИЯТА В КЛАСИЧЕСКИЯТ Й ВАРИАНТ НЕ ПРОСЪЩЕСТВУВА. ТОВА, КОЕТО Е БИЛО В СИЦИЛИЯ, НЕАПОЛ, НЮ-ЙОРК, ЧИКАГО - ОНЕЗИ ПОЗНАТИ НИ КОЗА НОСТРА, НДРАНГЕТА И Т.Н. НЕ "ВЪРВЯХА" В АВСТРАЛИЯ. ЗАЩОТО ОНЕЗИ, ХОРА, НАРЕЧЕН АВСТРАЛИЙСКИ НАРОД, ПОТОМЦИ НА АВГЛИЙСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАСИЛНИЦИ, ИЗВАДИХА ПУШКИТЕ И СИ РЕШИХА ПРОБЛЕМА С МАФИОТИТЕ. ЕТО ЗАТОВА. ЗАЩОТО ИМА ДЕМОКРАЦИЯ. ДЕМОКРАЦИЯТА Е ВЛАСТ, КОЯТО ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА, НО И СЕ ЗАЩИТАВА ОТ НАРОДА. ЗАТОВА В ЕВРОПА НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ И ЗАТОВА ЕВРОПА ЗАГИВА, КАТО ЕДНА НОВА РИМСКА ИМПЕРИЯ. ЗАЩОТО НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ.

ДАНО ЗАГИВА ПО-ДЪЛГО, ЧЕ ДА НЕ ВИДИМ КРАЯ Й...
Категория: Политика
Прочетен: 497 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.02.2016 08:11
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223399
Постинги: 6930
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29