Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217220 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 22.02.2017 г.
 Хуните живеят от кражби. Това им е в кръвта. Има и хуни, които работят и не крадат, но колко са те? Колко процента от хунското население не краде, не пие ракия, не пуши цигари, не се друса с лепило? Някъде към1 % или малко повече?

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/zkrasna-poljana-problem-sled-problema.html

Проблемът с хуните в квартал Красна поляна в София.


Десетилетията на интегриране са пълен провал и хвърлени средства. Няма как да накараш едни паразити, да живеят като гостоприемника, просто защото природата ги е направила паразити. Как се води борбата с опаразитяването на човешкия организъм - трудно. Трябва много очистване, процедури и т.н. Някъде трябва и операция, за да се извади някаква тения, която живее за наша сметка. Не са редки случаите, гостоприемника си умира, изяден от паразитите.


С хуните е същото. Да кажем, че ние, българите сме стока като швейцарците, ще излъжем. Ние си знаем какви сме. Ама това хуните минават всякакви граници - прости, неграмотници, ниско образовани и агресивни. В главите им има идея само откъде да отмъкнат желязо и жица. Нищо производително. Всъщност, познавам един циганин животновъд. Немалко цигани работят и в кампанията по събиране на зеленчуци. Но знайте, работят те, защото българи не останаха в България и се примиряваш с техните недостатъци. Но каквото и да изкарат, повечето от тях "изчукват" и "изпукват". Много пъти съм задавал един и същ въпрос на цигани - като сте бедни и получавате помощи, защо си давате парите за цигари и алкохол. Това е първото нещо, което купуват с парите, дадени им от помощите.

Ако направите една анкета сред българското население, дали иска за съседи цигани, те в голямото си мнозинство ще ви отговорят ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО С ЦИГАНИТЕ. ТАКАВА РЕАКЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ЧУЕТЕ СПРЯМО НИТО ЕДИН ДРУГ ЕТНОС, НАСЕЛЯВАЩ В БЪЛГАРИЯ, НО СРЕЩУ ЦИГАНИТЕ ЩЕ ЧУЕТЕ. Виновни затова са генетическите предразположения на циганите. За музиканти стават. Ама за друго....Хигиената им е на първобитно ниво. Социалната им отговорност - също. Деца раждат деца.

Време  е да има обществен дебат. Циганите трябва да бъдат изолирани от обществото, защото виждате какво става, когато ги оставиш на рахат. Околните имат проблеми.


Децата на циганите трябва да се конфискуват. Става дума за поне 80% от децата на циганите и то заради нехигиеничните условия, които съществуват в гетата. Какво ще стане едно дете, ако след като се роди в гетото, там и се възпита. На какво ще го възпитат простите му родители? На това как да краде желязо? Нямаме нужда от такива членове на обществото. Така и така сме изтървали възрастните, тях никой нито може да образова, нито да превъзпита. Но трябва да пресечем тази порочна практика, гетата да произвеждат достойни жители за същите тези гета.

На възрастните цигани, не бива да им се дава нищо друго освен парче хляб. За друго не са заслужили. Ще платим и този разход от нашия джоб, защото от хуните нищо не можеш да вземеш - те само искат, но не дават. Ще платим затова, циганските поколения, които сега се раждат, да се срамуват след време от бащите си, от майките си, от хунския си етнос, защото нека си признаем, няма с какво да се гордеят. Такива като Азис и Софи Маринова са капка в морето на хунската мизеря.
Категория: Политика
Прочетен: 723 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 22.02.2017 18:30
 Както знаете, Лукашенко наложи такъв закон/указ, според който, тези, които не работят и не плащат данъци, социални и здравни вноски на държавата, трябва да плащат все пак някаква сума.


В Минск имаше демонстрация от две хиляди души, които протестираха против това.


По принцип, налагането на такъв закон е справедливо, но според мен тогава, когато икономиката е свободна и хората съществуват благодарение на собствените си знания, усилия и късмет. В една тоталитарна икономика това си е поредната тоталитарна задача, поставена от вожда.

Но въпреки това, може би руският цар е трябвало да накара такива като Ленин и Сталин, доказани тунеядци, да плащат такъв данък или да работят.


Защо казвам, че в една пазарна икономика е справедливо всеки да плаща своите задължения към общността. Както знаете, когато човек е "здрав" и "корав" трябва да работи. Поради това, че социалистите окрадоха социалните фондове или те се стопиха именно заради "социалистическата инфлация" от 1991г., пенсионерите сега разчитат на работещите да им плащат пенсиите. Така, вместо всеки да събира пари за себе си през годините, което е истински справедливото, налага се сега работещите да издържаме пенсионерите.

Също така има хора, които не могат да се грижат сами за себе си. Самотни или твърде болни хора.

Също трябва да се помисли и за децата, защото докато не започнат да изкарват пари, те ще висят само на гърба на родителите си, които в тежки времена няма да могат да се справят сами.


Затова трябва да има пари в обществените фондове. Тук не споря колко и в какъв процент от БВП трябва да бъдат тези фондове. Само казвам, че трябва да има. Просто и ясно.


Но има хора, които не работят или не искат да работят. В случай обаче на някакъв проблем, например тези хора попаднат в медицинско заведение по спешност, обществените фондове ще плащат лечението, без тези хора да внасят пари в бюджета. Ако тези хора са здрави и прави, защо не искат да работят? Не е оправдание, че нямало работа като цяло или че няма работа по специалността. При 2 % безработица в София трудно се намират читави хора за работа и всеки работодател знае това. Не могат да се намерят свястни хора за работа и в Пловдив, че се налага автобусите да ходят до Стара Загора или до Пазарджик всеки ден, че да карат хора оттам в индустриалната зона. Защо тогава социалните фондове ще издържат стотици хиляди безработни и защо по дяволите вместо парче хляб, ще им дават сухи пари да харчат? Толкова ли са заслужили?

Не ме разбирайте погрешно. Най-големите проблеми на човечеството са направени от хора, КОИТО СА БИЛИ БЕЗ РАБОТА. ТАКИВА КАТО ЛЕНИН, СТАЛИН И ХИТЛЕР СА НЯМАЛИ РАБОТА. Царят е изпратил първите двама на заточение, но им е плащал заплата, заради това заточение, вместо да ги накара да работят, ако трябва насила. Ако ги беше накарал да бачкат и в момента в който напуснат работа ги държи отговорни, защо не плащат пари на социалните фондове, нямаше да има нито комунизъм, нито фашизъм. НАЙ-ОПАСНИТЕ ХОРА НА СВЕТА СА БЕЗРАБОТНИТЕ, А СЛЕД ТЯХ - БЕДНИТЕ. ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ ТЯХ. БЕЗРАБОТНИТЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ПРАВЯТ КОМУНИЗЪМ ИЛИ ФАШИЗЪМ, А БЕДНИТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ, ЗАЩОТО БЕЗРАБОТНИТЕ ОБЕЩАВАТ НА БЕДНИТЕ МЕД И МАСЛО, КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ. ВИЖТЕ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТИЯ ТРИМАТА ХУБОСТНИЦИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЗА КАКВО ГОВОРЯ.

Всъщност, проблемът, който сам си докара Лукашенко в Беларусия е, че не е измислен точният механизъм да накараш хората без работа да работят. Държавата си е тоталитарна, откъдето и да го погледнеш. Вижте им полицията как действа, как превишава правата си, вижте им жалката опозиция, отвсякъде смачкана от режима. Сега са подгонили хора, които са отишли на село да гледат по няколко прасета и зеленчукова градина, за да се изхранват, защото ги уволнили от някоя фабрика. Бях запознат с един такъв случай на работник в хлебозавот, който фалира и човекът отишъл на село да гледа няколко прасета за семейството си. Веднага му изпратили писмо или да се хваща на работа или да започне да плаща на държавата данък - тунеядец. Всичко това трябва да се премисли, не може едно към гьотьоре да се прилага, както го направи Лукашенко. Той на практика комунизира и опорочи с прилагането си една не лоша идея. Защото този уволнен работник, който е отишъл да гледа прасета на село не е проблем за държавата. Проблем са тези, които не работят и в същото време правят революции. Те са опасни и тях трябва властта да накара да работят и да плащат на бюджета.


А какво всъщност са правили професионалните революционери? Обирали са банки и държавната поща, правили са проблеми и нищо не са внасяли в бюджета. С парите са направили терористична организация, измислили са едни красиви лозунги, взели са властта с насилие и са се опитали да накарат бедните да работят качествено и ефективно. Накрая произведоха един москвич, краден от "додж" и "бмв". Затова внимавайте с точно с такива безделници, а не с онези, уволнени от завода, които копаят градината, за да си изкарат нещо за ядене. Тези хора трябва да ги поздравиш за усилията, които полагат. Друг е въпросът, че Лукашенко не признава дори и така наречената "здравословна" безработица. За него няма 1 или 2% безработица. Той като типичен диктатор се стреми към нула процента безработица.
Категория: Политика
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.02.2017 18:40
 От години следя напрежението между двете страни. Преди Майдана. Майдана. След Майдана. Насилие и убийства. Толкова много напрежение. От две стари с много добри връзки и отношения стигнаха дотам, че да се мразят като истински врагове. Нетът е пълен с информация по тази тема.


И въпреки всичко, далаверата и то в областта на въоръжението и търговията с него върви с пълна пара.
http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ukrajna-prodala-naj-mnogo-orazhie-na-Rusiia-prez-2016-g_647956.html


Информацията, че най-много украинско оръжие купуват именно руснаците ме шокира истински. В каква лъжа живеем цялото човечество, че няма повече накъде. Какво лицемерие.


Представяте ли си, по време на ВСВ, Русия да е купила най-много оръжие от Германия? Би било същата логика като това, Русия да е купила най-много украинско оръжие за 2016г. 
Нещо ми се губят думите да коментирам това.
Категория: Политика
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.02.2017 17:11
http://www.blitz.bg/politika/rumen-radev-s-raztrsvashcha-rech-pred-pametnika-na-vasil-levski-pblno-slovo_news489509.html

Никога не съм слушал по-хубава реч на български държавник. Не мога да скрия възхищението си от тези думи.

 




"Той е нашето упование. Всяко време има своите робства и страхове, но това са робства, които умът допуска, а безверието храни, и които примирението превръща в ежедневие. Затова днес с особена сила тежи заветът на Апостола – че истинската свобода е тази, която сами извоюваме и отстояваме."

Не знам кой му е писал тази реч. Много бих искал да знам името му, а този текст трябва да влезе в списъка на едни от най-великите мисли, които някой е казвал. 





Сега обаче г-н Президент, нека да си спомним и други думи на Апостола - "Дела, дела трябват". Ще бъде много щастлив, ако често повтаряте тази реч на българския народ, защото вярвайте ми - те са вече забравени и народът ни отново е затънал в своите битовизми. Не ми се иска тези хубави думи, които казахте, да останат забравени, както е тръгнало и както винаги е вървяло по нашите земи.


ВСЕКИ ДЕН ПИТАЙТЕ ОТ ВИСОКАТА ТРИБУНА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ПИТАЙТЕ ТОЗИ НАРОД И НАЙ-ВАЖНОТО Е - ПРОСВЕЩАВАЙТЕ ГО, ЗАЩОТО ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ СИ НЯМА ПОНЯТИЕ КАКВО Е ТОВА СВОБОДА, ПРОСТО ЗАЩОТО ТАКОВА ЖИВОТНО ДОСЕГА НЕ Е ВИЖДАЛ. ПОКАЖЕТЕ МУ КАКВО Е СВОБОДА, В СВОЯТА МИСИЯ КАТО ПРЕЗИДЕНТ, ТА БЕЛКИМ НЕЩО СЕ ПРОМЕНИ ТУК, ЧЕ НАРОД НЕ НИ ОСТАНА Г-Н ПРЕЗИДЕНТ.


П.С. Немалка част от младите, които ги интервюираха пред паметника, след като поставиха цветя, заявиха, че искат да напуснат България. Нямаме време, г-н Президент. Обикновените хора като нас, не могат да направят много от собствената си малка трибуна. Пишем статии, възмущаваме се, искаме от властта да се размърда, да даде повече свобода на нас, гражданите, но друго е държавният глава да каже нещо - повече тежи някак си...
Категория: Политика
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.02.2017 12:50
 http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-katastrofa-okrazhen-sad-25313813

Българският съд е дал 2 години и 8 месеца затвор за турчин, за виновно поведение на пътя, довело до смъртта на двама души. Значи, простичката сметка показва, че българският съд оценява смъртта на един българин на 1 година и 4 месеца затвор!!!


Много пъти съм апелирал да се приеме критерий за определяне на наказанията от българските съдилища, които да се спазват при причиняване на смърт. 

Примерно, за виновно причинена смърт на трети лица да се определи едно наказание. Дали това ще бъде 1 година и 4 месеца или 5 години или 10 години, нека всички предварително да знаят КАКВА Е ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ.


Разбира се при умишлено причиняване на смърт, наказанието трябва да бъде по-високо, но и там трябва да се знае предварително.

Нека да бъде подложено на дискусия и да се приеме като закон. СЕГА БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ДАВА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПРАВА НА СЪДИИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КАКВО ДА БЪДЕ НАКАЗАНИЕТО. В НК ИМА МНОГО ЧЛЕНОВЕ И АЛИНЕИ, КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ГРАНИЦИ, В КОИТО ДА СЕ "ДВИЖАТ" СЪДИИТЕ, ПРИ ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ. Някои от тези граници са толкова разтегливи, че отново предоставят прекалено много права на съдиите да определят субективно наказанията.


П.С. Освен неправилната според мен методика /ако на това може да каже методика/ за определяне на наказанията при причиняване на смърт по непредпазливост, трябва да се помисли и да се засили другият елемент от наказателното производство, а именно - определяне на финансови санкции.


И там трябва да се определи колко струва човешкия живот. Нека се абстрахираме от застраховките, които се полагат в случая, защото проишествието е станало на пътя. Но дори и там да е, не е все едно дали някой е причинил виновно смъртта на трето лице или някой по непредпазливост е изхвърчал от пътя и се е ударил в някаккво дърво. Двата случая са съвсем различни и смъртта при единия случай трябва да се разглежда като различна от смъртта при другия случай. Когато има виновност, пострадалата страна или техните роднини и наследници би трябвало да имат право на граждански иск срещу виновника. Тук нашето право и НК отново са твърде разтегливи. Не е казано колко точно струва кръвнината, при настъпване на смърт при условията на непредпазливост. А това трябва да бъде по-силният елемент от това, някой да стои в пандиза и данъкоплатците да го издържат там.
Категория: Политика
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217220
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728