Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219127 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 06.02.2017 г.
 За да стане ясно какво е лява идея и какво е дясна идея, ето ви примери.



Лява идея - държавата да вземе колкото се може повече от Григор Димитров и да даде пари на циганката Пена, която е родила дете на 11 годишна възраст. Трябва да се даде и на циганина Асен, защото е социално слаб, 350 лева енергийни помощи и минимална пенсия, защото не е внасял цял живот и един лев в социалните фондове.



Дясна идея е, детето на циганката Пена да се конфискува от държавата, детето, което е направило детето да бъде подведен под наказателна отговорност за това, че е чукал малолетна. Асен да бъде накаран да плаща толкова преки данъци на бюджета, колкото плаща и Григор Димитров.


Григор Димитров не е виновен, че Асен няма пари. Защо трябва държавата да го наказва, затова, че има пари, а Асен не е виновен, че няма. ЗАЩО ЕДИН ГРАЖДАНИН ДА ИМА ПРЕДИМНО ЗАДЪЛЖЕНИЯ, А ДРУГ ДА ИМА ПРЕДИМНО ПРАВА.  Това е дясната политика. Тя не търпи тъпаци, неграмотници, пройдохи, пияници, наркомани и тунеядци. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ДАВА РАВНА ЛЕПТА НА ОБЩЕСТВОТО И ДА ПОЛУЧАВА РАВНИ ПРАВА. НЕ МОЖЕ ДА ИМА РАЗЛИЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ДА ИМА РАВНИ ПРАВА.


АКО НЕ ИСКАМЕ ГРИГОР ДА ЕМИГРИРА И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ В МОНТЕ КАРЛО, КЪДЕТО И ЖИВЕЕ ПОНАСТОЯЩЕМ.


ТРЯБВА ДА НАКАРАМЕ ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПЛАЩАТ СВОЯТА ЛЕПТА КЪМ ОБЩЕСТВОТО ДА ЗАПОЧНАТ ДА Я ПЛАЩАТ. НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПЛАШИМ, ЧЕ ТАКИВА КАТО АСЕН ЩЕ ЕМИГРИРАТ. НЕКА, ТАКА ПО-МАЛКО ЩЕ ТОВАРИМ БЮДЖЕТА. ВАЖНОТО Е ТАКИВА КАТО ГРИГОР ДА НЕ ЕМИГРИРАТ. Когато се грижим за Асен, Асеневци ще станат все повече и повече. Когато се грижим за такива като Григор, те ще стават все повече и повече. Трябва да направим своя избор, дали ще поощрим бедния Асен, да създаде една сюрия бедни Асеневци или да подкрепим Григор, който да дойде да си харчи парите в България, вместо да живее в Монте Карло.

ТОЕСТ, ИДЕЯТА НА ДЯСНАТА ПОЛИТИКА Е ИЛИ АСЕН ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА ИЛИ ДА ЕМИГРИРА. Дясната политика гледа с предпочитание Григор и с недоверие, Асен.

ИДЕЯТА НА ЛЯВАТА ПОЛИТИКА Е ДА НАКАРА ГРИГОР ДА ЕМИГРИРА, В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА УДОВЛЕТВОРИ АСЕН. Лявата политика гледа да вземе колкото е възможно повече от Григор, без да се интересува, дали Григор е съгласен или не. Ако Григор се "опъне", ще му вземат парите с насилие и ще дадат част от тях на Асен.
Категория: Политика
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2017 20:48
 Неам повече нерви да им чета глупостите.


Благодаря за вниманието!
Категория: Политика
Прочетен: 204 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2017 17:23
 Ето още един куп лъжи:


"Равносметката на прехода, която партията направи още в началото на това десетилетие, се изрази в констатацията, че резултатът е капитализъм в неговите най-уродливи форми. Това доведе до упадък – социален, икономически и духовен. Тази равносметка отразява реалностите в живота на милиони български граждани, макар и да не отчита постигнатото в демократизацията на обществото и държавата.

 

Главната причина за такова развитие стана натрапеният от СДС от самото начало на промените шоково-монетарен модел вместо реформите да бъдат осъществени по социално-пазарния модел, отстояван от БСП. Необходима предпоставка за шоковия модел стана крайната политическа конфронтация като удобно прикритие за овладяване на икономическата власт и държавните институции."

Значи, резултатът на прехода след 1989г. е, "...капитализъм, в неговите най-уродливи форми"
Нека сега да видим това, което вие и вашите креатурни партии, като СДС например, направихте, дали това беше капитализъм, както казвате вие и то в уродливи форми.


За времето след 1989г., нямаше нито една приватизационна сделка, спазвайки основният капиталистически принцип - този, който предлага най-много пари, той печели. Как може да се каже, че живеем в капитализъм, след като не пазарът определя кой да бъде капиталист и кой не, а политическите партии, всички свързани с БКП - БСП и произлезли от нейното котило!!! За какъв капитализъм говорите вие, социалистически мутрафони! Това е постсоциализъм - вулгарен, ваш, комуно-социалистически обществен строй, който създадохте вие и всички партии, които нароихте след 1989г. Какво представляваше СДС? Креатура на БСП. Ако СДС беше капиталистическа алтернатива на БСП, нямаше да бъде изритан от избирателите в девета глуха. СДС провали всичките ни надежди за промяна. Комунистът Костов беше ръководител на СДС. Какво повече да кажа.

Категория: Политика
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 16.02.2017 13:51
БСП е част от европейската и световната левица. Съвременната глобализация прави невъзможно решаването на ключови проблеми на хората и обществата само на национално равнище; глобалните предизвикателства изискват глобална солидарност, един нов интернационализъм. БСП е член на Социалистическия интернационал и на Партията на европейските социалисти като неотменима предпоставка за успеха на нашата борба за социална справедливост и просперитет."

Това не ви ли прилича на устава на Коминтерна?
"БСП е партия на демократичния социализъм. Демократичният социализъм за нас си остава виждането за едно свободно, справедливо и солидарно общество, чието осъществяване е наша постоянна задача. БСП провежда последователна политика за социална демокрация за развитието на активна социална държава по европейските модели съобразно българските условия като път към осъществяването на основополагащите ценности на демократичния социализъм."

Коментар: На кой "демократичен социализъм" е партия БСП? На Живковския или на някой друг? Хайде определете се де, че да знаем! Ако демократичният социализъм е "свободно, справедливо и солидарно общество", то това е различно от "демократичния социализъм" на Тодор Живков. Кажете каква е разликата?
Следва текст.

Категория: Политика
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2017 15:50
 "Ние развиваме нашата дейност въз основа на Конституцията на Република България и се борим за превръщане на нейните принципи и норми в ежедневие на гражданския, икономическия и социалния живот."

Коментар: Разбрах, че БСП е много "конституционна" партия.  Като креатура на БКП, тази партия взе властта през 1944г., с помощта на чужда армия, назначи корумпирани и провалени юристи за членове на "народния съд", които пратиха на ешафода хиляди невинни. Беше изтребен цветът на българската интелигенция. Терор и насилие - това е историческата памет за управлението на комунистите. Как тези действия на комунистите се връзват с конституционността, със спазването на конституцията? БКП, със същите механизми на лениновата и сталиновата КПСС и хитлеровата нацистка партия, физически премахна всяка една опозиция в обществения живот. Нагласени процеси, обесени и разстреляни опозиционери. Стахотна конституционалност, няма що!

Кажете и нещо много важно - не сте споменали, кога смятате да промените Конституцията, която вие сами натресохте на този народ през 1991г.? Или нямате такива намерения, защото така ви оттърва? Тука сте "бетон" нали? Нямате сметка и си мълчите. Ще спазвате Конституцията, но няма да я променяте, независимо, че всички виждат, че лъха на социализъм отвсякъде.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 220 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2017 15:52
Програмата на БСП е от 2008г. Ето ви някои съждения от нея. 


БСП е лява народна партия и като такава носим отговорността за надеждата и борбата за справедливост. Тази отговорност означава да осигуряваме надеждна защита на хората на труда, на бедните и изоставените, на работниците и служителите, да работим за формиране на широка средна класа и за напредъка на всички. 

Коментар: Как се носи отговорност за "надеждата"? Как се носи отговорност за "борбата за справедливост"? Какво е това "надежда" и какво е това "справедливост" за БСП - никой не казва.

Ако за БСП е справедливо да вземе от един и да даде на друг, това справедливо ли е според техния стандарт? 
Как ще защитават "хората на труда"? Не трябва ли в една законова среда, хората на труда да имат права да продадат своята работна сила на тези, които имат желание да я купят и това да е честна сделка между двете страни? Тази "защита" ми напомня за нацистката партия, която към края на 1933г. вече е "разкарала" от пътя си комунистическата партия на Германия, социалдемократите, католическата партия и Баварската партия. Трансформирала е всички работнически съюзи, младежки организации и т.н., като е вкарала нацисти в управлението им, отнела им е правото да издават вестници и така е осъществила "защитата на хората на труда", като пряко се е намесила в договарянето между работниците и капиталистите, резултатите от което ви е известно на всички.
Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове: 0
    Yesterday – 05.02.2017, there was a gathering of nearly 300 thousand protestors in Bucharest’s center. There were also protests in a few other large cities around the country, including Timisoara and Cluj – Napoca   The protestors are against a decision of the government according to which many of the politicians currently in jail for corruption may receive a pardoning and would be freed for the time being. After a few days of active rebellion, the government decided to scrap the controversial law. This, however, is no longer sufficient justice to the protestors. They are demanding for the government, and more specifically, the prime minister’s resignation.   This government came to power in December of 2016. As such, I can say that it is quite “fresh” and they are already demanding that it ceases its practices. Why, however, must this occur through physical pressure on the streets such as countrywide demonstrations and protests? Can’t all this be resolved by simply implementing the mechanisms of the direct democracy?   If people are not satisfied with their government, why not simply vote it away and solve the problem in a matter of days? Why must this task be done by the parliament and not the voters? There is such a thing as computers after all. If there was a direct democracy, Romania’s people would have simply sat down in front of their PC’s one night and vote “for” or “against” the government. Now we see that over half a million Romanians are protesting “against” it. Let us see how many support it. It can be as easy as logging into FB and expressing your opinion. No violence, no meetings, unnecessary emotions or wasting society’s energy.   It is time for a direct democracy. It is the only form of political wisdom and taking responsibility for the people’s home by the voters themselves. Let us end this form of show-off democracy, which is no democracy at all. Every law should be set into motion by the voters. The square of democracy is now the Internet. We live in the 21st century for god’s sake! Let us end these archaic practices of voting once every 4 years while the political class plays around with us as they wish.   It is time for a real democracy!
Категория: Политика
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2017 15:16
 Снощи - 05.02.2017г. е имало 250 хиляди протестиращи в центъра на Букурещ. Имало е протести и в няколко големи града на Румъния - Клуж Напока, Тимишоара и др.


Протестиращите са против едно решение на правителството, според което много от политиците, които са в затвора за корупция, могат да получат опрощение и да бъдат освободени преждевременно. След няколко дни на протести, правителството склони да оттегли спорния законопроект. Но това вече не е достатъчно за протестиращите. Те искат оставката на правителството.

Това правителство беше избрано през декември 2016г. и е съвсем "прясно", както се казва. А вече му искат оставката. Защо обаче това става чрез уличен натиск, демонстрации и видими протести? Не може ли да стане чрез механизмите на пряката демокрация?

Ако хората не са доволни от едно правителство, защо да не гласуват против него и в рамките на една седмица да решат проблема - или да го бламират или да потвърдят доверието в него? Защо трябва тази задача да се извърши от парламента, а не от избирателите? Нали има компютри. Ако имаше пряка демокрация, нека народът на Румъния да седне една вечер пред компютрите и да гласува "за" или "против" правителството. Сега виждаме, че над половин милион румънци протестират "против" правителството. Нека да видим и колко от румънците са "за". Лесно става. Влизаш в компютъра и си казваш мнението. Няма насилие, няма митинги, излишни емоции и разпиляване на обществена енергия.


Време е за пряка демокрация, единствената форма на политическа мъдрост и поемане на отговорност за страната от страна на гласоподавателите. Нека да престанем с тази форма на представителна демокрация, която е една никаква демокрация. Всеки един закон трябва да бъде легализиран от мнението на гласоподавателите. Площадът на демокрацията е интернет. Вече е 21-век за бога. Нека да престанем с този архаизъм, да гласуваме веднъж на 4 години, а през останалото време политическата класа да си разиграва коня и да прави каквото си иска.

Време е за истинска демокрация!
Категория: Политика
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.02.2017 15:08
 Въпреки, че съм критик на управлението на Герб, няма как да не спомена тези факти.

Когато им дадоха властта през август 2009г., средната работна заплата беше 576 лева. В края на 2016г., тя е 954 лева или увеличението е със 65%.

За същия период, инфлацията е 9,5%. Това е един от малкото периоди в българската история, в която ние, данъкоплатци и потребители, не сме прецакани от глобалната икономическа политика на българското правителство, защото процентът на увеличение на заплатите изпреварва съществено инфлацията.

През 2001г. България има 16 пъти по-ниски заплати от средната в Европа. Това съотношение, на база на реалната покупателна способност на парите се е променило съществено в наша полза. Така според прогнозите, към 2030г., българските заплати в реална покупателна способност ще бъдат 50% от средно европейските.


Заплатите в България растат с по-висок темп и от инфлацията и от ръста на БВП. Това се държи преди всичко на изтичане на работната сила в посока Западна Европа и особено когато става дума за квалифициран персонал. Стигнахме дотам, че в София безработицата е една от най-ниските в Европа - 2,5%, а в зоната на Пловдив, чуждестранните фирми търсят работници от околните области, защото не могат да намерят кадри от Пловдив и околните села и градове от областта.

Има десетки хиляди незаети работни места, поради квалифициран персонал, а в същото това време има области в страната, където безработицата е над 50%. Търсенето на квалифициран персонал изпреварва неговото предлагане. Много от чуждите фирми са преосмислили инвестиционните си проекти в България, заради проблемите, които вече се констатират, свързани с набирането на читав персонал, а да не говоря за това, че българската държава ни най-малко не се старае да ги привлече, използвайки активно своите възможности, по подобие на страни като Словакия и Ирландия. От друга страна, безработни са предимно хората от циганското население и българи с много ниска квалификация и образование, пияници и пройдохи и мързеливци. Има и друга част, които си мислят, че държавата им е задължена да им осигури работа по специалността, мислене, което е остатъчно от социалистическия тип икономика, където хората не мислеха, а разчитаха на държавата да им намери работа, да им осигури жилища и т.н.

Средната заплата се е увеличила толкова много и заради постоянното административно увеличение на минималната работна заплата и оттам и увеличението на заплатите в обществения сектор. Държавата плаща заплатата на всеки трети зает, което е твърде много и няма как да не окаже влияние върху общата тенденция. Да не говорим и това, че в обществения сектор, заплащането е по-високо от това в частния сектор. Така на практика излиза, че тези, които изкарват парите, тоест тези, които създават брутния продукт на страната, получават по-малко от чиновниците и от тези, които получават заплата от държавата, на база на предлагане на некачествени услуги.

Боко даваше пари на учители, полицаи, съдии, прокурори и ред други подобни държавни служители и чиновници, независимо от това, че за 8 години нито един сектор в държавния и общинския апарат не беше реформиран. Така се тушираше социалното напрежение, но по отношение на качеството на работната сила, нейното участие в БВП и заслугите на обществения сектор почти нищо не се направи. Нито едно увеличение на заплатите, било на полицаи, на съдии, прокурори, учители или доктори, нито веднъж не получихме достатъчно надеждни доказателства, че това ще увеличи качеството на предлаганите ни от държавата услуги. Точно обратното - медицинските грижи ставаха все по-некачествени, децата ни ставаха все по-недоучени, селата и градовете ставаха все по-несигурни, а доверието в съда и прокуратурата ставаха все по-ниско. А заплатите продължаваха да се увеличават.


Така, нека да казваме истината такава, каквато е: При Боко се видяхме с повече пари. Особено тези, които работят в сектори, където е необходима висока квалификация. С повече пари се видяха и тези, които с нищо не допринесоха за увеличаване на богатството на държавата - чиновниците, политиците, полицаите, държавните и общинските доктори, съдиите, прокурорите, кметовете, общинските съветници и всички, които получават заплати от данъкоплатците. Такава е истината. Социалистическа, откъдето и да я погледнеш. За всички да има, независимо от това кой какъв принос има за икономиката и страната.
Категория: Политика
Прочетен: 999 Коментари: 7 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2017 14:24
 Каква стана тя, че още след първото си пътуване със Спартан-а, нещо се отказахте от тази идея?

Да не би жена ви да е повлияла, защото представете си, Деси да пътува със Спартан! Това да не е другарката, член на инициативен комитет за издигането ви, която упорито и разпалено ни убеждаваше, че пътувате за Брюксел с военния самолет, за да икономисате пари.

Това си е "първа" дама, въпреки, че нашата конституция никаква я няма в това отношение.

Къде, в кой закон е записано, че жена ви трябва да пътува с вас на официални посещения? И кой ще плаща сметката?

Г-н Президент, още споменавам институцията, която представлявате с главна буква. Ама ако така я карате, ще започна да я изписвам с малка буква и накрая ще ви говоря на малко име. Както тръгнало.
Категория: Политика
Прочетен: 241 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219127
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728