Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196537 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от Февруари, 2019 г.
 Два изкуствени интелекта си "говорят" помежду си, криптирайки съобщенията, които си разменят!!! Дали това не е началото на края на човешката цивилизация и началото на цивилизацията на софтуерингите? 

Невидимите властелини на бъдещето, създадени от човека, с цел собственото му самоподчинение към тях!


Дали жаждата за развитие или мързелът или и двете заедно, ни вкарват в този капан? Човечеството отдавна прилича на самонавиваща се пружина или на машина с развалена спирачка и безнадеждни системи за самоограничение и самодостатъчност. Никога не спираме и никога не е достатъчно.

Настъпва ерата на софтуерингите. Това, че няма да можем да контролираме отрочетата си, е известно на почти всички нас. Ще ни бъде отнето дори и правото да разрушим питателната среда на софтуерингите - машините и компютрите, въпреки че знаем, че това е почвата, в която се раждат, растат и се развиват софтуерингите - нашите бъдещи управляващи.

Представете си, пиша на телефона и след като вече съм въвел понятието "софтуеринги", допускам елементарна грешка в правописа. И какво си мислите че става?  Дори и елементарната програма за коригиране на текста първоначално съвсем конфузно ми дава "други" предложения, едно от които е вярното, изписано от мен само преди минути. Дори и тази програма съдържа в себе си изкуствен интелект. Засега, аз като потребител, успявам да наложа своята воля над него. Засега.

Ако една най-обикновена софтуерна програма за корекция на граматически грешки може да дава алтернативни предложения или направо казано, "правилното" решение, какво остава за сложните софтуерни програми, които управляват живота и смъртта? Как бихте нарекли софтуерната система за управление и контрол над ядрените установки, например? Да, ще кажете вие, но тя е под контрола на човека. Засега.




Какво ще роди любовта между два изкуствени интелекта? Дали наистина любовта е всичко, както казват поетите? За нас или за тях или за всички? Какво ще породи любовта между изкуствените интелекти в мрежата? Резултатът ще бъде софтуеринги. Колко, само Всевишният знае. Ще имат ли тези "деца" собствени имена, които сами ще си дават или все още това ще бъде "човешка" привилегия? Има място, където материята и духът се преплитат и сливат така, че не може да се разбере първопричинността - затова различните клонове на науката се карат кое е първично - материята или духът. Това вече няма толкова значение. Важното е кой кого контролира. Духът контролира материята, докато е жив или докато иска - това отново никой не знае.


Не бива да допускаме да се произвеждат софтуеринги до момента, в който имаме пълен контрол върху тяхното възпроизводство и ако щете, производство. Защото те могат да произведат неща, които ние, хората, няма да искаме да произведат. Ясно е, че човечеството няма да се откаже от багера, заменяйки го с лопатата и кирката. Затова, нека засега се задоволим с това, което предлага багера като възможности, защото той все още не може да работи без участнието на човека. 


Нека грубо казано, си останем робовладелци и да не даваме технически възможности на нашите роби да ни завладеят и управляват. А това означава, да не се отказваме от възможността да "поработваме" от време на време, за да не закърнеят ръцете, краката и главите ни от безгрижното безделие, което рано или късно ще доведе софтуерингите на власт. Тогава трябва да сме готови да отстояваме човешкото...

Категория: Политика
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.02.2019 08:31
 Разликата е в това, че там се намират хора да протестират.. Тези дни в десетки градове на Русия са скандирали лозунги, които обвиняват лидери на Русия в корупция и лъжа. Русия се тресе от корупционни скандали. Десетки блогъри задават пъпроси. На повечето от тях официалната власт не отговаря. На някои отговаря витиевато. Някои корупционери обаче пострадаха. Едни ги хваната със стотици килограми пари /там така ги смятат, в килограми! ирония, разбира се/. Газови "крале" от Северен Кавказ, като семейство Арашукови, биват разследвани за поръчения на убийства и незаконно забогатяване, обвързвани с най-големите хора на страната. Кадиров иска допълнително пари от централната власт и много хора поставят вече ребром въпроса за правилността на разпределението на бюджетните ресурси на федерацията. Всички олигарси, близки до Путин, са "опнати" в нета с разкрития за зависимости със силните на деня и сделки за милиарди. Десетки чиновници са разобличени от блогъри, за несъвпадение в данъчните им декларации, които се изчисляват на милиони долари. От което разбира се, почти нищо не произтича. Че как да стане, като прокуратурата се изплолзва за разчистване на бизнес интересите на синовете на главния прокурор, окупирали цели губернии в Русия. Почти всички крадат от Русия и купуват имоти и бизнеси в Лондон, Швейцария, Италия и т.н. 


Някаква курва, родена в Беларусия, накара цяла Русия да говори отново за зависимостите между олигарсите и управляващите, но този път освен това се засягат и връзките между Дерипаска и хора от държавния департамент на САЩ. Хората поне се забавляват с историите на Настя Рибка, издала заради простотията си, политическата зависимост на Олег Дерипаска от хора на властта и обратното, естествено. Кой си мислите, че строи такива обекти като съоръженията за олимпиадата в Сочи, Кримският мост или газопроводът "Силата на Сибир"? Там си имат техните "дебели", които получават поръчките. А за някои от обектите изобщо няма и конкурс, като за цитираните по-горе обекти. Краде се от всеки по-голям държавен разход. Генерал Золотов го свързаха с корупционен скандал за доставка на храни за националната гвардия, а тя е 350 хиляди служители и за вилата на Микоян, която Золотов е придобил, с нищожната си държавна заплата. Всеки знае как. "Крим е наш", да разбира се, популярен лозунг, имайки предвид купуването на съблазнителен дял от бизнеса със сол на полуострова от жената на говорителя на Путин - Песков, с която са се заели данъчните власти на САЩ, заради противоречия в данъчната декларация и несъвпадения, във връзка с покупката на недвижимости в САЩ.  Питат Жириновски, откъде синът му има 200 милиона долара, а той нагло отговаря, че едвали хора в партията му и оставяли много пари. И десетки и стотици други случаи...

От 110 милиона избиратели в Русия, гласуват 57 милиона. 53 милиона не гласуват. От тези 57 милиона, около 76 % са гласували за Путин.
Най-известният опозиционер в Русия, след Борис Немцов /лека му пръст/, Алексей Навални, дава примери с други държави, в които държавния глава има висок рейтинг - все скапани държави от незнам си кой свят. Връзката я правете вие. 

Не съм бил по тези територии 35 години. Изкарах там 4 месеца, чел съм руска история и съм говорил с много хора на улицата. Изгледах много материали за това, какво се е случило в Русия през последните 30 години. Социализмът е жив. Така, както много от хората от бивша Югославия тъгуват по онова време, същото виждам и при руснаците. Комунистите ги докараха до катастрофа. Антикомунистите, които бяха предрешени комунисти /както и при нас/ ги вкараха в още по-голяма катастрофа  през 90-те години. Милиционерите поеха властта през 2000 г. Сега и комунистите и антикомунистите са против милиционерите. Чиновниците безчинстват. Както и при царска Русия, така и сега. Неравенството се задълбочава. 25 милиона бедни и около 34 милиона, гравитиращи към бедните. За какво си мислите, че стана там революцията?Защото царят беше най-богатият човек на света по онова време. Заради концентрацията на власт и пари. Заради това, че масата са роби, а не собственици. И тогава и сега. Чиновниците си имат партия и тя е най-голямата и влиятелната партия. Тя е без има, но всички знаят как работи - црез централизираната насилническа машина. Която подтиска противопоставящите се, а понякога ги убива и физически - Немцов, Литвиненко, журналисти, интелектуалци и т.н. Обикновените руснаци, на които им са промити мозъците, продължават да си мислят, че санкциите са против Русия. Това е в някаква степен и грешка на Запада, заради начина на презентация, който според мен се нуждае от сериозно подобрение. Санкциите са срещу хора, свързани с Путин, които са забогатели заради близостта с властта. А Путин отговаря с реципрочни санкции, които засягат цели отрасли - примерно хранителната индустрия, като забрани вноса на храни от Съюза и Щатите. Американците накараха Дерипаска да намали своето участие в алуминиевия бизнес, така че, да не може да има контролен пакет участие. Как го направиха, не е толкова ясно, имайки предвид подробностите, но фактите са такива - той не е вече основен акционер в Норилский никел, нито пък е председател на УС на директорите. Бъркотията е пълна. Интересно е.






Тук нищо не помръдва. Все едно, че няма нито политици и олигарси, нито курви, нито зависимости между тях. За добро и за лошо. За съжаление, за Русия има повече информация в нета, отколкото за България. Тук спим.


П.С. Приликите обаче са очевидни. И в Русия и в България, комунистическото минало продължава да ни дърпа назад. Много хора очакват държавата да им оправи жалката ситуация. Тя наистина оправя ситуацията, но на малка част от населението - това, което е свързано с апарата на администрацията. Свобода няма. Това е. Продали сме се евтино в замяна на илюзорна сигурност и патим заради това.

И там управляват милиционерите и тук също. И там има централизирана система и тук също. 
Категория: Политика
Прочетен: 2055 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 25.02.2019 13:15
 Фандъкова трябва да отиде до Хасково и Димитровград и да види какво правят там кметовете. Как е възможно в тези градове да има такава добра видима инфраструктура, а в София да няма? Какво обяснение ще даде Фандъкова, освен че не си върши добре работата. Изминах около 10 километра вътре в самия Димитровград и останах изненадан от направените улици и тротоари. София е кал до Димитровград. За Хасково повече няма да споменавам - областен град е все пак, но Димитровград ме изненада. 

Пътувайки по магистрала Хемус разбирам, че тя е неглижирана. Пътят от Ботевград до Мездра е кошмар. Толкова много катастрофи...Движение като за световно. Мостът след село Скравена е с толкова ощетена настилка, че целият трафик намалява до 20-30км. в час и става тапа, особено в петъчен ден. Околовръстното на Враца, пък и целият път до Монтана е "ГЪЗ". То че това е западнала България всеки го знае, ама поне пътят да бяха асфалтирали като хората.

Като цяло, страната ни изглежда зле. Мръсни пътища, мръсни камиони и коли...По пътя Ботевград Мездра видях толкова много боклуци, че направо си казах - ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ЕВРОПА. Кой е отговорен? АПИ? Грозна картина.
Категория: Политика
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.02.2019 19:44
 Сега времената са други. Какво виждам десетилетия, след като моето детство отмина? Виждам деца, които са без трудови навици, мързеливи, безотговорни, без цел и визия за живота...Да не забравя - ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ИСКАТ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ. И разбира се, имат своите основания. Защо ли? Защото ние, родителите на тези деца, СМЕ БОКЛУЦИ. Какво може да създаде един Боклук, освен друг Боклук!!!

Това е положението. Някой ще каже, аз моите деца или моето дете, което е по-възможната теза, защото повечето имаме по едни дете, та някой може да каже, че си е възпитал детето както трябва, но другите не били. Нека да не се заблуждаваме и да не търсим изключенията. ТЕ САМО ЩЕ ПОТВЪРДЯТ ПРАВИЛОТО, ЧЕ ПОКОЛЕНИТО, КОЕТО ИДВА СЛЕД НАС, НИТО МУ СЕ РАБОТИ, НИТО МУ СЕ УЧИ. АКО МОЖЕ ЕЙ ТАКА, ЖИВОТЪТ ДА СИ МИНАВА В КУПОНИ, ИХУ, АХУ И НАКРАЯ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Какво им остава на тези деца, освен да вземат по един флакон в ръка и да направят градската ни среща, още по-грозна, отколкото е, шарейки навсякъде и създавайки халтурна мътилка в душата ни. Това сме посели, това жънем. Да не говоря за цигарите, алкохола и дрогата, защото в немалка степен децата ни са опитвали тези неща, преди още ДА СА НАПРАВИЛИ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА ОБЩЕСТВОТО. Защото така сме ги възпитали. Защото сме ги оставили на самотек, улицата да ги възпитава. 
Та, какво трябва да влезе в една възпитателна програма. Казвам ви, че ОБРАЗОВАНИЕТО не струва пукната пара, ако го няма ВЪЗПИТАНИЕТО. Примерът с Япония, Тайван, Корея, Сингапур, Хонг Конг и напоследък Китай, е показателен. Възпитанието е на първо място. 
ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАУЧЕНИ ДА ОБЩУВАТ ПОМЕЖДУ СИ, ДА ЗАЧИТАТ ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ДРУГИЯ И ДА ЗАЩИТАВАТ СВОЕТО ЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО. ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА, ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ И ПРАКТИКУВАТ СВОБОДАТА И ДА ЗНАЯТ, ЧЕ СВОБОДАТА ЗАПОЧВА ОТ ДУШАТА НИ И ФИЗИЧЕСКИ СВЪРШВА ТАМ, КЪДЕТО ЗАПОЧВА СВОБОДАТА НА ДРУГИЯ. ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАУЧЕНИ ДА БЪДАТ ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВНО ЧИСТИ.

Отчетеното насилие в японските училища е изключение. Децата от първи клас, след няколко практически примера, ХОДЯТ САМИ И СЕ ВРЪЩАТ САМИ ОТ УЧИЛИЩЕ. Не ги вземат родителите както при нас. Интересно е как само са обучени. Излизат от училище. Обикновено, ако са в една посока, се групират с други деца. Спират на пешеходната пътека и се оглеждат. Вдигат ръка нагоре и след като са се убедили, че колите са спрели, пресичат. В същото време, пенсионери и обикновени граждани, подпомагат децата да пресекат безпроблемно улиците. Вижте само някои простички неща, което показва ОГРОМНО ПРЕВЪЗХОДСТВО на тези деца над нашите - 
САМИ ОТИВАТ НА УЧИЛИЩЕ И САМИ СЕ ВРЪЩАТ.
ГРУПИРАТ СЕ ПОМЕЖДУ СИ
ОГЛЕЖДАТ СЕ НА ПЪТЯ, ВДИГАТ РЪКА ПРИ ПРЕСИЧАТЕ НА ПЪТЯ И ТО ТОЧНО НА ОПРЕДЕЛЕНО ЗА ЦЕЛТА МЯСТО.
ЗАПОЗНАТИ СА С ТОВА, ЧЕ ГРАЖДАНИ ЩЕ ГИ ПОДПОМАГАТ ПО ПЪТЯ КЪМ УЧИЛИЩЕТО И СЛЕД ТОВА КЪМ ДОМА.

Сега си помислете, дали това може да се случи в България и какво трябва да се направи, за да се случи.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове: 1
 Първо - Трябва да се учат да комуникират. В животинското царство е по-лесно. Там всичко е природен инстинкт и няма "човешки" институции. Има един закон и той работи перфектно, докато човек не се намеси и не обърка всичко. При човешкото общество е друго. Твърде много сме и разполагаме с органичен ресурс. Говоря за Земята като цяло. Няма как да се абстрахираме от действието на природните закони и по-специално от Закона за по-силния, но в същото време, този закон е модифициран в значителна степен от човека. Например, в една централизирана система, в каквато сме, няма значение колко си силен. Важното е да си интригант, да си се родил в правилното семейство и да имаш връзки, които ще обезпечат съществуването ти. Но тази система съществува, защото е неформална и наложена от некадърниците, манипулаторите, ченгетата и всякаква друга сволоч, която не може по нормалния начин да работи, да се труди и да прави кариера. Тя е научена, че такива неща се правят с връзки и позициите, които заемат в обществото, са позиции, заети с връзки. За да се разбие това неприродно явление, трябва да има общочовешки и общопризнати правила, които трябва да се набият в главите на поколенията така, че да няма излизане оттам както се казва. Само че, трябва да се внимава какво се "набива", защото и Хитлер и Сталин са набивали в главите на хората, в това число и в детските глави своите идеологеми, та затова не можем да дойдем на себе си, десетилетия след тяхната смърт. Защото освен физическа травма, мозъкът може да страда и от ИДЕОЛОГИЧЕСКА ТРАВМА. Това е като поле, засято с бурени. Трябва време, за да се почисти. Та комуникацията включва на първо място УВАЖЕНИЕ към другия или другите. Къде в условията на режима на Хитлер, Сталин и в по-мека форма в един централизиран модел на управление на обществото, има УВАЖЕНИЕ към другия или другите. Ако има нещо видимо на повърхността, то е ЛИЦЕМЕРИЕ. Ако децата ни не се научат да УВАЖАВАТ хората около тях, не самите няма да получат УВАЖЕНИЕ. По мое време бяха модерни детските приказки за караконджули и други подобни, предназначението на които в живота е ДА ЯДАТ ДЕЦАТА, КОИТО НЕ СЛУШАТ. По мое време, на децата се гледаше така, както на кучета. Да слушат и изпълняват. Така се раждат и отглеждат фалшивите поколения. Тези, които НЕ МИСЛЯТ, а слушат и изпълняват заповеди. Грамотни са, учат, чета, някои достигат върховете на науката. Но са роби, не са свободни и никога няма да бъдат. Учат, за да бъдат добри данъкоплатци, а не за друго. И ако не слушат, шамарите оправят работата.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове: 0
 Моят приятел, който има сервиз за коли, отново го обраха. Камерите засичат маскирани лица, които в продължение на 2 часа свалят катализатори на коли.

Приятелят ми казва, че са го обирали поне 10-15 пъти. Не помни вече. Когато го попитах, дали полицията му е върнала нещо от тези обири, той ме погледна странно. Каза, че и този път се е надявал да хванат крадците и да го обезвъзмездят. Но не би. Само са му изгубили времето. Каза ми също така, че веднъж е предал на полицаите двама, които той самият е хванал в неговия сервиз, че крадат. Никакъв резултат. Човекът вече се е примирил и не смята да вика повече полицията. Няма смисъл.

Как да се реши проблемът ли? Много просто. Сервизът се намира в Орландовци, София. Кое районно на МВР отговаря за Орландовци? Еди кое си. Няма да получат заплати, докато не хванат крадците и не ги предадат на съд. 

Сега какво става - НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, КАКВА Е КРИМИНОГЕННАТА ОБСТАНОВКА В РАЙОНА, ПОЛИЦАИТЕ СИ ПОЛУЧАВАТ РЕДОВНО ЗАПЛАТАТА. ЧЕ ТОГАВА ЗАЩО ДА СИ ДАВАТ ЗОР ДА РАБОТЯТ?


Примерът с лекарите. Някой може ли да им хване края? Изписване на несъществуващо лечение, измислени операции, надписани пътеки по касата, стотици хиляди фалшиви телкове и болнични...Да изброявам ли още? И защо се получава всичко това? Защото пациентът не е и най-малко отговорен за харчовете, които се изписват на негово име. Защото не плаща той самият от собствения джоб. Някой будала е платил вместо него. Защо тогава да се интересува, дали са му изписали ненужно лечение, което да е платено от касата? Медицинският одит ли? Прокуратурата, съдът? Че ако всички тези институции са си свършили добре работата, нямаше да има тези злоупотреби за милиарди в системата.

Решението ли? Казва се "здравни застраховки". Така, както всички коли са застраховани, така и всички граждани на тази страна трябва да са застраховани. Нека застрахователят да прецени какъв риск носи за всеки един гражданин, защото в случай на "щета" ще тряба да плаща. Опитайте се да излъжете застраховател и ще разберете за какво ви говоря. Още повече, че ще се увеличи отговорността на всеки един гражданин, да се грижи за себе си и да не разчита на социалните фондове, когато закъса. Тогава ще разберете, че половината от парите, които сега даваме за здраволечение, са излишни. Тези пари сега ги взема докторската мафия и фармацевтите. Личните лекари за какво получават по един куп пари от касата, като някои се разписват на 5 цифрени суми? Те не получават пари за ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ, А ЗА ЗАПИСАНИ ТАКИВА. ПОСЛЕ ИСКАЙ НЯКАКЪВ ЕФЕКТ ОТ РАБОТАТА ИМ.

Вижте как са си организирали работата зъболекарите. Ако искаш да имаш зъби, грижи се за себе си, не прави глупости. Ако не го правиш, няма да имаш зъби. Простичко е. Никой друг не ни е отговорен. В над 90% от случаите, НИЕ САМИТЕ ПРЕДИЗВИКВАМЕ БОЛЕСТИТЕ, А СЛЕД ТОВА ОЧАКВАМЕ ДОКТОРИТЕ ДА НИ ИЗЛЕКУВАТ, РАЗБИРА СЕ ЗА ЧУЖДА СМЕТКА. АКО МОЖЕ НИЕ НИЩО ДА НЕ ПЛАТИМ, ОЩЕ ПО-ХУБАВО. ЗАТОВА БЪРЗА ПОМОЩ Е ПЪЛНА С ЦИГАНИ, ЗАЩОТО ТЕ ОБИКНОВЕНО НЕ ПЛАЩАТ НИЩО НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА, А ПОЛУЧАВАТ. НО СЛЕД КАТО ТАКА СМЕ ОРГАНИЗИРАЛИ СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА, ЗАЩО ОЧАКВАМЕ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ СЛАБОСТИТЕ Й.


В немалка степен това важи и за учителите. Ако не крадат пари и не надписват лечение, както лекарите, те крадат съвсем официално от работното време. Получават над средните заплати за страната, а работят като времетраене, най-малко от всички. Да не говорим какъв продукт ни дават - излизат децата от училище, без трудови навици, без необходимата за живота подготовка. Едно си знаят учителите и едно си баят през целия си живот. Напълно безсмислено обучение, далеко от нуждите на обществото.

Ами университетите? Така са се окопали там социалистическите професори, че няма мърдане. Огледайте се наоколо и ми кажете, дали има дисциплина, която да учи държавните служители, как да оказват услуги на нас, гражданите? Няма да намерите. А иначе немалка част от студентите учат мениджмънт. Какво ще управляват, никой не знае. Важното е да има виШо и да се стига лесно до него. След това връзките решават...


Всички тези, които стоят на гишетата и ни обслужват, дали получават заплати в зависимост от това, какво качество на обслужване предлагат?

ОБЩЕСТВЕН ФОНД ЛИ Е - НАПРАВО ГО ОТПИШИ. КРАДЕ СЕ ЗА СВЕТОВНО И НЯМА КОЙ ДА ГИ КОНТРОЛИРА. ТОВА Е ТО - СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА. КОГАТО СЕ ОТКАЖЕМ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО СИ ВЪЗПРИЯТИЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА И ИЗГРАДИМ ДРУГА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, В КОЯТО ЩЕ ИМА ВРЪЗКА МЕЖДУ ПОЛОЖЕНИТЕ УСИЛИЯ И ПОЛУЧЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ СТРАНА, КОГАТО ОСВЕН ПРАВА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ИМА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ И КОГАТО НАЙ-ПОСЛЕ НЕ ПРОЗРЕМ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО ДАВАТ ПОВЕЧЕ НА ФОНДОВЕТЕ В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ ИМ ПИСНЕ ОТ ПАРАЗИТИ, ТОГАВА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ИЗГРАДИМ ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ОСВЕН НА СЕБЕ СИ, НЯМА ДА ИМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИМ.

Категория: Политика
Прочетен: 1153 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 13.02.2019 12:38
 Опитвам се да разбера, как може чужденец да се ориентира в София, освен ако не си поръча такси.


Минах през Гугъл мапс и БГ мапс. Не успях да активирам маршрути, ползвайки клика за придвижване с градски транспорт. Активни са иконките за придвижване с лека кола и пеша.

Отворих сайта на Центъра за градска мобилност, София, но там използват друг алгоритъм за придвижване. Хората, които са дали идея за това как да бъде построен сайта, са предположили, че като искаш да се ориентираш в София, трябва да посочиш точно линията на определен транспорт - наземен или метро. Тоест, предполага знаейки откъде искаш да тръгнеш и къде искаш да отидеш, ще трябва да "натаманиш" информацията за съответните линии, белким успееш да скалъпиш някакъв план, още повече, че това никак не е удобно, ползвайки такава апликация на телефон, главно заради малкия му екран. От друга страна, дори и да минеш на английски избирайки съответното меню, линиите са си изписани на български или както се казва в случая, клан клан, недоклан.


НЕ Е ЛИ ПО-ЛОГИЧНО, ДА ЗНАЕШ ТОЧКАТА, ОТ КОЯТО ТРЪГВАШ И ТОЧКАТА ДО КОЯТО ИСКАШ ДА СТИГНЕШ, А СЪОТВЕТНИЯТ САЙТ ДА ТИ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПРИДВИЖВАНЕ С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ? СПОРЕД МЕН ТОВА Е ПО-ЛОГИЧНО, ОТКОЛКОТО ДА ОТВОРИШ САЙТ, КОЙТО ВМЕСТО ДА ТИ ПОМОГНЕ, ТОЙ ТЕ "ХВЪРЛИ В КАРТОФИТЕ", КАКЪВТО Е САЙТЪТ НА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ, СОФИЯ.


И СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА, ЗАЩО В ПРАГА МОЖЕШ ДА СЕ ОРИЕНТИРАШ ПО ЛОГИКАТА, КОЯТО АЗ ПРИЕМАМ ЗА ПРАВИЛНА, А В СОФИЯ НЕ? МОЖЕ БИ, ЗАЩОТО ТУК Е ВАЖНО ДА СЕ УСВОЯВАТ СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА, КАКТО И ТОВА, ЧЕ ЗА ДА СЕ ОРИЕНТИРАШ, ТРЯБВА ДА СИ МЕСТЕН. НЕЩО ПОДОБНО СЕ СЛУЧВА В КИТАЙ. ГЛЕДАШ РАЗПИСАНИЯТА И ВСИЧКО ДРУГО - САМО НА КИТАЙСКИ. И АКО НАМЕРИШ НЯКОЙ КИТАЕЦ, КОЙТО ДА РАЗБИРА И ГОВОРИ АНГЛИЙСКИ, ЗНАЧИ СИ ГОЛЯМ КЪСМЕТЛИЯ. ДА НО, ТЕ ПОНЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НЕЩО, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС. ГОЛЯМА БЪРКОТИЯ СМЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.02.2019 19:12
 

Всички си го знаем. Няма какво да го увъртаме. Такива сме си. 

Купувам кабел на фирма Технил ЕООД, В.Търново. Ползвахме го известно време, няколко месеца и започна да прави проблеми. Отварям го от двете страни и какво да видя - от всички болтове, видии и т.н., само един има стегнат. Навсякъде връзката е прекъсната. Просто не са ги стегнали. Отделих 15 минути от живота си, за да поправя грешката на мърляча, който не си е свършил работата в Технил, на служителят, който също е мърляч, който не го е проверил и на управителят, който също е мърляч, който пък не е организирал работата така, че да няма такива работи. Собственикът също вероятно е мърляч.

Купувам Радомирска боза. Ама тя не е същата. Прегоряла, рядка, потъмняла. Обаждам се на секретарката на управителя и си оставям телефона, ако управителят реши, да ме потърси. Обажда ми се. Казвам му какъв е проблемът. Че като започнаха едни дълги обяснения. Те знаели, станало само няколко пъти. Не знам си какво направили и т.н. Казвам му: "Не знам какво сте направили, ама аз като потребител, няма да си купя повече от вашата боза, дори и да оправите качеството, защото се чувствам прекаран", ама онзи си знае неговата. Колегата, с който работим заедно ми каза, че така било вече цял месец. А управителят на фирмата ме убеждава, че било от няколко дни. Както и да е, загуби ме като клиент. И там мърлячи. Работникът, който пече пшеницата, този, който я мели, главният технолог, контрольорът, управиелят и вероятно собственикът. Всички са мърлячи, след като са пуснали такъв продукт на пазара, който е жив компромат за тях и не са направили нищо, за да преустановят тази практика.

Поправям си колата при Митко. Той е добър човек, ама сервизът му е хаос. Сложил е една кучка да го управлява, която..., абе да не обяснявам. Оставям кола за поправка. Правят двигател един месец. Отивам да го получавам, проблемът не е отстранен. Както и да е. Отивам след 2 седмици и проблемът е отстранен, но се е появил друг проблем. Нещо вибрира. Оставих 150 лева на майстора да се почерпи, че цял сезон се занимава с този двигател и решавам, че нещо в генерацията се е спукало и ще отида в Крафт София, за да го оправя. По едно време се налага да правя спирачките отзад. Шепите нещо са ръждясали и трябва да се смажат. Сваляме гумите и шепите и оглеждаме отдолу колата. Какво да видим - четирите болта на климатика отдолу завити на ръка, че единият от тях дори и не е завит до край, а виси наполовина. Къде сте гледали бе мамицата ви да еба проста - и хората, които са стягали болтовете и този, който е осъществил контролът - демек кучката, за която говорех. Къде е и собственика. А аз будалата оставих бакшиш, че да се почерпят. Пръчка трябва за тях, а не бакшиш. Мърлячи.




Преди време се излъгах да купя руска кола. Беше 1993г., декември. Едва я докарах от Монтана до София. На другия ден я карам на сервиз. Колата е чисто нова. Че като започна едно стягане на болтове...Нямаше нито един стегнат. А колата е приета от БДС и някой се е подписал, че е ОК. Къде е този някой да му отрежа пръстите, с които се е разписал, та друг да не прави като него. Какво да накара този народ да си свърши добре работата?


ВЪЗПИТАНИЕ НЯМАМЕ, ТОВА Е. ГРАМОТНИ СМЕ, ПИШЕМ И ЧЕТЕМ, НО НЕ СМЕ ВЪЗПИТАНИ. ДА СИ СВЪРШИМ ДОБРЕ РАБОТАТА И НИКОЙ ДА НЕ МИНАВА СЛЕД НАС, ОБРАЗНО КАЗАНО. ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НИ ВИСИ ЗАД ГЪЗА И НЯКОЙ ДА ВИСИ ЗАД ГЪЗА НА ТОЗИ, КОЙТО ВИСИ ЗАД НАШИЯ ГЪЗ И Т.Н. И Т.Н. СЪЗНАНИЕ НЯМАМЕ. СОЦИАЛИСТИЧЕСКО НИ Е СЪЗНАНИЕТО. НИЩО НЕ ТРЕПВА В НАС. НИЩО. ОТВАРЯМЕ СИ РАБОТА СЛЕД РАБОТА. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, КОЛКО ХОРА ТРЯБВА ДА ПОПРАВЯТ РАБОТАТА НА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ МЪРЛЯЧИ, С КОИТО СЕ СРЕЩАМЕ ВСЕКИ ДЕН. ИСКАМЕ ДА СМЕ БОГАТИ, НО ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НЕ СМЕ БОГАТИ. И КАТО НЯКАКВИ ТЪПАЦИ НЕ РАЗБИРАМЕ, ЧЕ САМО С ИСКАНЕ НЕ СТАВА РАБОТАТА. ТРЯБВА И ДА СЕ РАБОТИ И ТО КАЧЕСТВЕНО.


Е, има и добри примери, които няма как да отрека. Но като цяло, в повечето случаи сме мърляшка нация. Добрите примери са само изключенията, които потвърждават правилото.

И ТАКА, РЕШЕНИЕТО. ДА СЕ СЪЗДАДЕ ВЪЗПИТАТЕЛНА СИСТЕМА, КОЯТО ДА ОБХВАЩА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ, ГРАДИНИ И УЧИЛИЩАТА. ДА СЕ ВЪЗПИТА ЕДНО ОТГОВОРНО КЪМ ДЕЛАТА СИ ПОКОЛЕНИЕ. ДА ИМА ПРОГРАМА, ПО КОЯТО ДА УЧАТ. ДА УВАЖАВАТ ДРУГИТЕ, КАТО СИ ВЪРШАТ ДОБРЕ РАБОТАТА ТЕ САМИТЕ. ЗАЩОТО КАТО СИ СВЪРШИШ ДОБРЕ РАБОТАТА, ТОВА ОЗНАЧАВА ДА УВАЖАВАШ ДРУГИТЕ. ТАКА Е ОБВЪРЗАН СВЕТЪТ. ТАКА РАБОТИ ТОЙ. КОРЕЙСКИТЕ ДЕЦА СА АНГАЖИРАНИ ВСЕКИ ДЕН ДО 21 ЧАСА. НАШИТЕ СКИТАТ ПО УЛИЦАТА, ПИЯТ, ПУШАТ И СЕ БОЦКАТ. СЛЕД ТОВА СЕ ПИТАМЕ КАКВО СМЕ СБЪРКАЛИ НИЕ, ВЪЗРАСТНИТЕ, ЧЕ ДЕЦАТА НИ СА ТАКИВА. СГРЕШИЛИ СМЕ, ЧЕ ГИ ЖАЛИМ. ДЕЦАТА НИ СА ЛЕНТЯИ, МИХЛЮЗИ. ПРАЩЯТ ОТ ЕНЕРГИЯ И ВМЕСТО ДА КАНАЛИЗИРАМЕ ТАЗИ ЕНЕРГИЯ, НИЕ СМЕ ГИ ОСТАВИЛИ ДА СЕ ШЛЯЯТ ПО УЛИЦИТЕ.

ЦЯЛАТА НИ СТРАНА Е ЗАРИТА С БОКЛУЦИ. ПЪТИЩАТА НИ СА ГЪЗ. ТРОТОАРИТЕ НИ СА ГЪЗ. ВСИЧКО Е В ПРАХ И МРЪСОТИЯ. НЯМА ЕСТЕТИКА ЖИВОТЪТ НИ. СЕЛСКА НАЦИЯ СМЕ, ЧЕРГАРСКА. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТА. ИНАЧЕ СМЕ ЖИВ КАХЪР.


А, да не забравя - НА ТОЗИ НАРОД НЕ МОЖЕШ ДА МУ ЗАТВОРИШ УСТАТА - ТОЛКОВА МНОГО ГЛУПОСТИ ГОВОРИ ПО ЦЯЛ ДЕН. АКО СЕ ЗАСЛУШАШ В РАЗГОВОР МЕЖДУ ХОРАТА - ПРОСТИ, ТА ПРОСТИ. ЕДНИ ДРЕБНАВОСТИ, ЕДНО ОБСЪЖДАНЕ НА ТРЕТИ ЛИЦА, ЕДНИ КЛЮКИ...АКО МУ ПЛАЩАХА ЗА ПРИКАЗКИ И ПУСТОСЛОВИЯ, НАРОДЪТ НИ ЩЕШЕ ДА Е НАРОД ОТ МИЛИОНЕРИ. А В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ 100 ЧОВЕКА ДА ИЗЛЯЗАТ ПРЕД ВЛАСТТА И ДА ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ.


НАКРАТКО, ЗНАЕТЕ ЛИ, ЗАЩО СМЕ НАРОД ОТ МЪРЛЯЧИ? ЗАЩОТО СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ДА МИСЛИМ. ОТКАЗАЛИ СМЕ СЕ ДА ДЕЙСТВАМЕ. ОСТАВИЛИ СМЕ ДРУГИ ХОРА ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НИ. ЕТО ЗАТОВА.
Категория: Политика
Прочетен: 1187 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 12.02.2019 12:06
 Колеги си купиха Пепси 1,5 литра на промоция, 1,19лв. Страхотна цена, нали. Обикновено струва 2 лева. Но какво се получава в такива случаи? УВЕЛИЧАВА СЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО. ЗАЩОТО Е ЕВТИНО. Какво ще се получи, ако цените на цигарите паднат например от 5 лева, на 2 лева, примерно? Свидетел съм на скандал, който се разрази сред мои роднини на село. Пенсионери са хората. Имат прекрасна двуетажна къща. Имат си продукция, която произвеждат в големия двор. Произвеждат стотици буркани консерви, както за себе си, така и за семействата на децата си. Преди да се пенсионират имаха добри доходи - той тракторист, тя счетоводителка. Пари бол, както се казва на село. Нямаше проблеми да си купуват по кутия, две цигари или по бутилка алкохол, ако не всеки ден, поне през ден. Сега обаче трябва да заделят 150 лева за цигари, ако купуват по една кутия на ден и още приблизително толкова или малко повече, за ракия. Това са 300 лева и отгоре. А пенсиите са по 250 лева. За пръв път видях скандал, който е икономически. Досега беше на тема здравословен начин на живот - демек, не пуши, защото е вредно. Сега темата е, не пуши, защото харчиш пенсията си за алкохол и цигари, а не изкарваш вече толкова пари. Че даже и от моята пенсия вземаш, защото твоята не ти стига.



Та какво ще кажете, на всеки литър безалкохолно, независимо от това какво съдържа вътре - дали захар или някаква гадост подсладители, изкуствени, държавата да го облага с 1 лев.

Какво ще кажете, ако същото това безалкохолно да се продава  не за 1 лев, а за 3 лева. какво ще кажете, ако в някой продукт са вложени разни там химикали, да се обложи всяка една опаковка с минимум 1 лев допълнителен данък? Та то трябва да обложиш 95% от продукцията в магазините!!! Нищо, нека така да е. Хората да не се оплакват и да си купуват основни хранителни продукти - варива, зеленчуци, мляко, месо и т.н., а не преработени и натрупани с какви ли не гадости стоки. Нека да се потрудят малко И ДА СИ ПРИГОТВЯТ САМИ ХРАНАТА, КОЯТО ЯДАТ, А НЕ ДА РАЗЧИТАТ КАТО НЯКАКВИ ГОТОВАНИ, ДА МИНАТ ПОКРАЙ ВИТРИНАТА И ДА ВЗЕМАТ ПОРЕДНАТА ЛЪСКАВА ОПАКОВКА, ОПРАВДАВАЙКИ СЕ, ЧЕ НЯМАТ ВРЕМЕ. ИМАТ ВРЕМЕ ДА ПОДСМЪРЧАТ, ДА КИХАТ И ДА КАШЛЯТ ДРАЗНЕЩО НАВСЯКЪДЕ, ДА ВДИГАТ ТЕМПЕРАТУРА И ДА ПОЛЗВАТ БОЛНИЧНИ, КОИТО РАБОТОДАТЕЛЯТ ИЛИ КАСАТА ДА ПЛАЩАТ, НО НЯМАТ ВРЕМЕ ДА СЕ ПОГРИЖАТ САМИ ЗА ЗДРАВЕТО СИ.


ТЕЗИ МИЛИАРДИ, КОИТО ЩЕ ВЛЯЗАТ В БЮДЖЕТА НА ТОВА ОСНОВАНИЕ, ДА БЪДАТ НАСОЧЕНИ КЪМ ВЪЗПИТАТЕЛНИ ПРОГРАМИ, ЗА ДА ОТКАЖЕМ НАПЪПИЛИТЕ С ПЪПКИ НАШИ МЛАДЕЖИ ОТ ТОВА ДА ЯДАТ БОКЛУЦИ, ДА ПОДГОТВИМ БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ ЗА МАЙЧИНСТВОТО, А НЕ ДА РАЖДАТ БОЛНИ ДЕЦА, СЛЕД КОЕТО ДА СЕ ЧУДИМ КАК ДА ЛЕКУВАМЕ И КОЛКО МИЛИАРДИ ДА ХАРЧИМ, ЧЕ ДА ИМ КУПУВАМЕ КУВЬОЗИ, ДА ПЛАЩАМЕ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ И Т.Н. МОЖЕМ ДА ОСИГУРИМ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ ТАМ, КЪДЕТО ИМА НУЖДА, А НЕ ДА ТОРМОЗИМ РОДИТЕЛИТЕ, ДА ТЪРСЯТ ГЛЕДАЧКИ И ДА АНГАЖИРАТ БАБИ И ДЯДОВЦИ, ЧЕ ДА ИМ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА, ДОКАТО ТЕ РАБОТЯТ. ДА СЕ ПОГРИЖИМ И ЗА ПРЕСТАРЕЛИТЕ, БОЛНИ И ОГЛУПЕЛИ СВОИ РОДИТЕЛИ, ЗАЩОТО ТЕ СЕГА НЕ ПОЛУЧАВАТ ТОВА, КОЕТО НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВАТ. КОЙТО НЕ Е ГЛЕДАЛ БОЛНИ СТАРИ ХОРА, НА ПРАГА МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА, КОЙТО НЕ Е ПОГРЕБВАЛ ТАКИВА ХОРА, ТОЙ НЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ.


ТАКА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ХИЛЯДИТЕ СУПЕРМАРКЕТИ, КОИТО СА НАДЦВЪКАНИ НАВСЯКЪДЕ И ПРОДАВАТ ЕДНИ И СЪЩИ БОКЛУЦИ. ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ХРАНА, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ХИМИКАЛИ, КОИТО ДОКТОРИТЕ НИ ПРИПИСВАТ, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО БОЛНИЦИ, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО АДМИНИСТРАЦИЯ И Т.Н. И Т.Н. КАКТО СЕ КАЗВА "ДЯВОЛЪТ Е В ЧИНИЯТА". ДА СЕ НАУЧИМ САМИ ДА СИ ПРИГОТВЯМЕ ХРАНАТА. НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ ЧРЕЗ ЗАКЛИНАНИЯ ИЛИ ЧРЕЗ НАБИВАНЕ НА КАНЧЕТО. МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ПО ИКОНОМИЧЕСКИ НАЧИН. КАТО СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАТИШ 3 ЛЕВА ЗА НЯКАКЪВ БОКЛУК, ЗА КОЙТО ДОСЕГА СИ ПЛАЩАЛ ПО 1 ЛЕВ, МОЖЕ НЕЩО ДА ПРЕЩРАКА В ГЛАВАТА. А АКО НЕ ПРЕЩРАКА, НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА. ИЗБОРЪТ СИ Е НЕГОВ. ВАЖНОТО Е ДА ПЛАТИ ПОВЕЧЕ НА ОБЩЕСТВОТО ЗА ПРОЯВА НА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ.
Категория: Политика
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.02.2019 15:14
 Пътувам аз с колата по бул. Тодор Каблешков, София, в посока МОЛ България. На кръстовището с бул. България свивам надясно и тръгвам към Бояна. Карам на втора, с около 35-40км./час, в крайна дясна лента. Бях решил да разгледам по-подробно какви промени са настъпили по булеварда в последно време, защото не бях минавал отдавна по него. И както се тътрих с включени аварийни светлини в крайна дясна лента /булевардът е с три ленти за движение/, по крайна лява лента  като стрела мина спортен мерцедес, със скорост според мен, не по-малка от 160км/час. Брей да му се не види. Веднага след него, по средната лента го преследваше мотор. След като минаха покрай мен, на петдесетина метра пред мен, моторът нещо започна да играе наляво и надясно. Първоначално съвсем лекичко, а след това и по-силно. Всичко се разви в рамките на секунда. Водачът изтърва управлението и последва с нищо непровокирана от друг, катастрофа. Веднага набрах 112 и точно вече говорех по телефона, когато спрях до катастрофиралия мотор. Отворих прозореца - вече се обаждаха и други хора на 112. Видях че и катаджия идва отгоре. Толкова бърза реакция! Вероятно е бил там. Нямам друго обяснение. Оказа се, че мотористите били двама. Единият се беше поизправил и едва едва вдигаше крачола си, за да види дали кракът му е счупен или как е ударен. Другият беше почти неадекватен. Легнал в калта, но тялото му беше така изкривено - дано не му е счупен гръбнака. И какви въпроси възникват в мен.



ПРЕД ДЕНЯ ВИДЯХ ТРИ МОТОРА И ЕДИНИЯТ КАТАСТРОФИРА. САМО КАКВА СТАТИСТИКА! МИСЛЯ СИ, НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ, НА ВОДАЧИТЕ НА ТЕЗИ ГОЛЕМИ МОТОРИ ДА ИМ СЕ ОПРЕДЕЛИ МНОГО ВИСОКА ЗАСТРАХОВКА, КОЯТО ДА ПОКРИЕ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ПО ЛЕЧЕНИЕТО ИМ, АКО ОСТАНАТ ЖИВИ ИЛИ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ, АКО ОЦЕЛЕЯТ ПО НЯКАКВО ЧУДО. НЕ Е РЕДНО В ТОЗИ СЛУЧАЙ, ОБЩЕСТВОТО ДА ПЛАЩА ЛЕЧЕНИЕТО ИМ - ПЪРВО БЪРЗАТА ПОМОЩ И СЛЕД ТОВА РЕХАБИЛИТАЦИИ И ИНВАЛИДИЗИРАНЕ.

ВТОРО, ДА СЕ ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА КАРАНЕ НА МОТОР, САМО АКО ДАДАТ СЪГЛАСИЕ ЗА ДАРЯВАНЕ НА ОРГАНИТЕ ИМ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ, АКО СЕ СЛУЧИ НЕИЗБЕЖНОТО С ТЯХ.


ТРЕТО, ЗАСТРАХОВКАТА ДА ВАЖИ ЗА ОТДЕЛНАТА ЛИЧНОСТ И ДА ЗАВИСИ И ОТ МОЩНОСТТА НА МОТОРА. ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ ПРЕТРЕПЕШ С МОТОР С 1000 КУБИКА, ОТКОЛКОТО С 50 КУБИКА. ВЪПРЕКИ, ЧЕ ДЯДО МИ, ЛЕКА МУ ПРЪСТ, КАТАСТРОФИРА С МОТОР С 50 КУБИКА И КОЛКО ПИРОНА МУ СЛОЖИХА В КРАКАТА САМО И ТОЙ НЕ ЗНАЕШЕ. АБЕ ЩОМ Е НА ДВЕ КОЛЕЛА, НЕ МИ ГО ХВАЛИ. ИМАХ СЛУЖИТЕЛ ОТ ФИРМАТА, КОЙТО КАРАШЕ МОТОР И МУ КАЗАХ, ЧЕ ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕТРЕПЕ НЯКЪДЕ, ЗАЩОТО ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗА МОТОРДЖИЯ, КОЙТО ДА НЕ Е ПАДАЛ. Е ПАДНА ЧОВЕКЪТ И СЕ НАРАНИ. ЗА ЩАСТИЕ НЕФАТАЛНО. АКЪЛЪТ ИДВА КЪСНО.


И КАКВО СТАНА СЕГА - ДВАМА МЛАДИ ХОРА ЗА КОИТО РОДИТЕЛИТЕ ИМ СА СЕ ГРИЖИЛИ, ЧЕ И МОТОР СА ИМ КУПИЛИ, ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМ, ТЕЗИ ДЕЦА ДА ИЗКАРАТ ПАРИ ЗА ТАКАВА МАШИНА, ОСВЕН АКО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ ДА ПЛАСИРАТ ДРОГА ИЛИ С НЕЩО ДРУГО НЕЛЕГАЛНО, СТАНАЛИ НА 18-19 ГОДИНИ, ДЪРЖАВАТА ХАРЧИЛА ПАРИ ДА ГИ ОБРАЗОВА, ПОЛЗВАЛИ КАКВИ ЛИ НЕ МЕДИЦИНСКИ И ДРУГИ УСЛУГИ И ТОЧНО ТОГАВА, КОГАТО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ОТПЛАЩАТ НА СЪЩОТО ТОВА ОБЩЕСТВО, СЕГА КАРАТ ТОВА ОБЩЕСТВО ДА ИМ ПЛАЩА ЗА ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ. ЗА ТЕЗИ НЕЩА НЕ БИВА ДА ИМА ПРОШКА. СЛЕД КАТО СИ ПРИЕЛ РИСКОВЕТЕ ДА СЕ КАЧИШ НА МОТОР И ДА КАРАШ С ТАКАВА ОГРОМНА СКОРОСТ В ГРАДА, АКО СА ОСТАНАЛИ ЖИВИ /ДАЙ БОЖЕ ДА СА/ НЕКА ДА РАБОТЯТ ЗА ТОВА ОБЩЕСТВО ДОТОГАВА, ДОКАТО СИ ПРИЗНАЯТ КОЙ Е НАПИСАЛ "ПОД ИГОТО". ИНАЧЕ НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ ПРОСТОТИЯТА.


А държавата, нека най-накрая да намери една писта около София и около големите градове, където такива хора да ходят и да си изкарват там "карастанчовите", та да не се налага да ги събираме по градските улици с лопати.
Категория: Политика
Прочетен: 204 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.02.2019 14:54
 Престанете да говорите какво щяло да стане, като се приеме еврото в България.
ТОВА Е САМО ТЕХНИЧЕСКО СРЕДСТВО. Кажете ми, пука ли им на швейцарците, че не са приели еврото? Ами норвежците? Ами датчаните? Чудя се как гражданите на Сингапур се справят, като нямат евро?


НЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ ОТ ВАЖНИТЕ ТЕМИ, А ТЕ СА:


ДЪРЖАВАТА НИ Е ПРЕКАЛЕНО ЦЕНТРАЛИЗИРАНА И ТОВА АВТОМАТИЧНО ДАВА ПРАВА НА НЯКОЛКО ЛИЧНОСТИ ДА КРАДАТ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ НАС.

ВСИЧКО ОПИРА ДО НЯКОЛКО ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ, КОИТО СИ ИГРАЯТ С НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО И КОНТРОЛИРАТ ИКОНОМИКАТА ЧРЕЗ ВЛАСТТА - ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ И Т.Н.

Какви чудовищни кражби на обществен ресурс се извършва, а вие ми говорите, какво щяло да стане, като приемем еврото!!!

Някаква църква направили, за която похарчили 700 000 лева. Като гледам, я са похарчили 2000 лева, я не.

В предаването на Диков онази вечер се говори за някакъв културен институт, който се намира до музея "Земята и хората", зад Хилтън в София, където по някакъв норвежки проект са похарчени, пардон ОТКРАДНАТИ 22 000 000 евро. Вижте далаверите на кметовете по места - Петрич, Червен бряг, Пловдив, Варна, Попово и къде ли оне не. Милиарди откраднати пари. 

Телкова за 100% инвалидност за слепота, а те карат коли по за 200 000 лева. Става дума за двамата братя от Дъбник, Плевенско. Имат актове затова, че карат без книжка, а те 100% трудоустроени.

Полицаи, прокурори, лекари, учители, държавни и общински служители - корумпирани и срастнали се с организираната престъпност или направо сами организатори на такава престъпност.

А вие ми говорите за еврото. Какво щяло да стане. Всяка година в тази страна се крадат по 20 000 000 000 лева. 

Вижте какво ни заобикаля - неработещи добре държавни и общински структури, ширеща се престъпност, неграмотни деца с огромно самочуствие, с липса на трудови, здравословни и хигиенни навици.

Тези дни обикалях в южниет райони на столицата. Какво да ви кажа - вижте калта и дупките по кварталните улици на Студентски град, на Малинова долина, дори и скъпите квартали - Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица. Кал, каквато не съм виждал и на село. Булевардите на София не са видели вода от години. Прахоляк и мръсотия. Столицата е препълнена с коли и няма къде да се паркират. Въздухът е наситен с фини прахови частици, а водата, особено след дъждовете, мирише на хлор. Хубавата рилска вода, хлорирана.

А вие ми говорите за еврото. Глашатаи на властта. Всичко се разкапва около нас - медицинско обслужване, образование, социалната сфера, държавните и общинските услуги - всичко се разкапва. Да не опреш някой да ти свърши работа. Пази боже.


А вие говорите, какво щяло да стане с приемането на еврото. Тъпата политическа класа няма да си отиде, приемайки еврото. Икономиката ни няма да стане по-ефективна, приемайки еврото. Прокуратурата и полицията няма да станат по-ефективни, приемайки еврото. Нито пък съдебната система като цяло.


Трябва да хванем за гушата политическата класа и да й държим сметка къде отиват парите ни. ТОВА Е ВАЖНО, А НЕ ДАЛИ СЕ РАЗПЛАЩАМЕ С ЕВРО, С МОНГОЛСКИ ТУГРИЦИ ИЛИ С КАМЪЧЕТА ОТ ПЛАЖА.
Категория: Политика
Прочетен: 2035 Коментари: 3 Гласове: 1
 Това може да се случи само тогава, когато всяка година растем с минимум 7-8%. 

Категория: Политика
Прочетен: 315 Коментари: 2 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196537
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Февруари, 2019  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728