Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195056 Постинги: 6870 Коментари: 4295
Постинги в блога от 30.03.2011 г.

1.     Някаква общочовешка ценност – общите приказки, бла, бла, бла - преди чл. 1.

2.     Всеки има право на лична свобода – чл. 30.

3.     Записано е нещо за лишените от свобода – чл. 31.

4.     Свободата на кореспонденцията била гарантирана – чл. 34.

5.     Чл. 37 говори за „свобода” на мисълта и за „свобода” на съвеста.

6.     Чл. 54 казва, че трябва да има свобода на художественото и научно-техническото творчество.

7.     Всички други писания за свободата, по-надолу засягат понятието свобода, когато става дума за ЛИШАВАНЕ от свобода.

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,

СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО ЗА КАКВО ВИ ГОВОРЯ? ЗА ТОВА, ЧЕ КОНСТИТУЦИЯТА НИ Е ПРАЗНА РАБОТА, АКО СВОБОДАТА НЕ Е ИЗВЕДЕНА НА ПИЕДЕСТАЛ, ТАКА КАКТО Е НАПРАВЕНО В КОНСТИТУЦИИТЕ НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ. На нас ни гарантират свободата само като ОБЩОЧОВЕШКА ЦЕННОСТ. Каквото и да значи това.

Конституцията ни гарантира „свобода на мисълта”. Въх сакън, ако ти я забранят какво ще правиш? Лоша работа, няма да имаш свобода на мисълта. Ще измислят машина, която да засича свободната мисъл и ще влизаме в затвора за проява на свободна мисъл. Няма значение, дали тази мисъл приема някаква словесна или писмена форма. Ей така, заради спорта, само заради мисленето. Какво губене на ценно време за обществото!

 

НЯКЪДЕ ДА СТЕ ВИДЯЛИ НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ ДА ГАРАНТИРА СВОБОДАТА ДА РАБОТИШ И ДА СЪЗДАВАШ?

НЯМА КАК ДА НИ ДАВАТ ПРАВА, БЕЗ ДА НИ ГАРАНТИРАТ СВОБОДА. ТОВА СА СВЪРЗАНИ ПОНЯТИЯ. НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ ПРАВА, БЕЗ СВОБОДА. А НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ НЕ НИ ДАВА СВОБОДА. ЗНАЧИ И ПРАВАТА НИ СА ИЗМИСЛЕНИ ЛЪЖИ.

 

НИЕ НЕ СМЕ СВОБОДНИ. АКО БЯХМЕ, ЩЯХМЕ ДА СМЕ НАПРЕД В КЛАСАЦИИТЕ ЗА СВОБОДА. НИЕ СМЕ НАЗАД. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. ДЪРЖАВАТА НИ ЛЪЖИ С ПРАВА И ПРИДОБИВКИ, БЕЗ ДА НИ КАЗВА, ЧЕ ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОСТИГНАТ, АКО НЯМА СВОБОДА. САМО СВОБОДАТА МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДЕМ В ЕДНО ОБЩЕСТВО. АБСТРАХИРАМЕ СЕ ОТ СЛУЧАИТЕ, КОГАТО ВСЕВИШНИЯТ Е РЕШИЛ ДРУГО, КАТО Е ДАЛ ПЕТРОЛ НА АРАБИТЕ.

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО СЪС СВОБОДАТА В НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ – ХИЧ Я НЯМА.

 

Швейцарската конституция, Чл. 27 - „Икономическата свобода е гарантирана”.

Да сте чували такова нещо да гарантира българската конституция? Много им пука на управляващите, че сме на последно място в Европа по този показател! Важно е да се гарантира, че важните решения, пък и не толкова важните, да не говорим, че всички решения в държавата, се вземат от политическата класа, от бюрократите, от какви ли не държавни структури, само не и от СУВЕРЕНА. Той представлява един бостан, в който всеки влиза и си взема колкото си иска.

Българската конституция гарантира не икономическа свобода. Високопарно заявява, че държавата ще се ГРИЖИ за кого ли не – за майките, за децата, за науката, за изобретателите...И за децата и за изобретателите и за „рядкото” и за „честото”, държавата ни е поела ангажимента да се грижи. На едното място дават СВОБОДА, а на другото ГРИЖИ.

 

А сега кажете, къде лъжат повече!

 

Това патерналистическо отношение към народа, залегнало и в нашата конституция, доведе дотам, че той е деморализиран до степен, в която далаверата и мързелът са станали ценност, вместо труда и почтеността. Това се получи, следствие на десетилетията „грижи” от страна на социалистическата ни държава. Същият този социализъм, който продължава и сега. И като че ли, като относителни числа загубихме повече през тези 20 години. Въпреки, че не харесвах тази обществена организация, тогава имахме на „всеки по нещо”, сега имаме „на някой по всичко”. И то не следствие на основата на честно състезание, а благодарение на ръката на държавата, която вземаше от едни и щедро даваше на други.

Не е казано в българската конституция за какво ще се ГРИЖИ българската държава – за това ДА СМЕ ДОБРЕ или за това ДА СМЕ ЗЛЕ? Ще се ПОГРИЖИ да не забогатеем случайно, без тя да РАЗБЕРЕ? И очакваме, тези олигофрени или тотални манипуланти, които са писали конституцията ни, да вложат енергия и позитивизъм! Достатъчно комунизъм са вложили в нея, така че ни стига за столетия напред.

 

В нашата конституция нищо не се споменава за СВОБОДАТА НА ИКОНОМИКАТА, за разлика от швейцарската и затова България е на койрука на Европа, а Швейцария е най-свободната икономика на Европа.

По една „случайност” богати са тези държави, които предоставят на суверена си свобода, а бедни са тези държави, в които бюрократите се „грижат” за суверена.

 

Това е положението.

 


Категория: Политика
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 23.04.2011 08:59
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195056
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031