Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196106 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 11.03.2014 г.
Аман с този Катар. Още по времето на Бойко ми проглушиха ушите за катарските пари. Нека сега да ви го кажа още веднъж: КАТАР ПОСТРОИ ОНАЗИ СТЪКЛЕНАТА ПИРАМИДА В ЛОНДОН, ЗА КОЯТО ДАДЕ 2 МИЛИАРДА ЕВРО. НЯМА ДА ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ, НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО. ПОНЕ ДОКАТО ИМАМЕ ТОЛКОВА СМОТАНИ ПОЛИТИЦИ.

Щяха да правят скоростен път от Русе до Свиленград. Маса проекти още щяха да правят с катарски пари. Шейхът това, шейхът онова. Човекът и той е човек. Поразходи се из Балканите, да види как се развива Шериатът тук. Хапна кюфтаци на чаршията на Скопие, хапна чеверме у нас и какво от всичко това? Гозбите ни са страхотни, за разлика от политиците.

Плевнелиев още се вживява в ролята си на строителен министър. Газопровод щяло да има от Катар!!! Газта щяла да се товари на кораби и да идва в България през пристанището в Солун!!! Да, да, ако фалира Газпром, може и да стане.
Ще направят тръба, която да мине през Саудитска Арабия и Сирия. Вероятно Плевнелиев знае как ще се "движат" нещата с режимите в тези страни.

 СЛОБОДА ЛИПСВА НА ТАЗИ СТРАНА ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ. НЕ Й ТРЯБВА НИТО ГАЗ, НИТО ГЪЗ. СВОБОДА Й ТРЯБВА. АКО ИМАМЕ СВОБОДА, ЩЕ СИ КУПИМ ГАЗ И ОТ ЛУНАТА И НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОСРЕДНИЦИ КАТО ВАС, ДА ДА СИ Я КУПИМ. КАЖЕТЕ МИ КАК ШВЕЙЦАРИЯ СЕ СНАБДЯВА С ГАЗ? ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ КАЗВА ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ШВЕЙЦАРИЯ? СЪС СИГУРНОСТ НЕ ЗНАЕТЕ, ЗАТОВА ТЕ СА БОГАТИ, А НЕ НИЕ. ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ КАЗВА ПРЕЗИДЕНТЪТ. МЕЖДУ ВПРОЧЕМ, ТЕ НЯМАТ ПРЕЗИДЕНТ. НЕ ИМ ТРЯБВА.. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТАКЪВ КАТО ВАС.
Категория: Политика
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове: 3
Излизат премиерът и ръководителите на популистките партии и заявавят: Ние мислим за бедните. Ще дадем пари на пенсионерите, на майките с деца, на бабите без деца, на самотните и на несамотните. Ще дадем пари на земеделците, защото видяхме, че колкото повече пари даваме за земедение, толкова по-малко евтини и хубави краставици и домати има на пазара. Между впрочем, знаете ли колко функциониращи сергии за зеленчуци имаше на пазара на един град като Велинград? Отговорът е три. И сега още по-съществен въпрос - знате ли, че освен марулата, нямаше друг зеленчук, който е произведен в България?
И така да се върнем на въпроса - политиците обещават пари за бедените. Бедните да доволни, че ще им дадат по 30 лева за Великденските празници и ще си купят салам, който е пълен с нитрати и консерванти, но нищо, важното е, че саламът е вкусен. Карай да върви, нали не се умира веднага след консумацията.

Така се произвеждат лапнишарани. С хиляди, милиони, "маса, народ", както е казал поетът!

И никой от тези политици популисти не казва откъде ще вземат парите, за да изпълнят обещанията си. Лъжата е станала официална политика в държавата ни. Народът толкова е изпростяли изглупял, че вече децата в детската градина разсъждават по-трезво от него. Ама и те като порастнат, ще го "изглупеят" и "изпростеят".

Политикът и бюрократът нищо не произвеждат, нищо не създават. Само разпределяти  преразпределят, като първо мислят за себе си. И дават, дават, лесно и на поразия. Дават по-малко, но от сърце, както се казва в онази мъдрост. ДАВАТ, ДАВАТ, НО РАЗДАВАТ ЧУЖДОТО, А НЕ СВОЕТО.


Но на простият народ не му пука дали оскъдните левчета, които получава даром са чужди или на бюрократите. Даже му става хубаво, като разбере, че бюрократите са вземи от някой друг и са дали на него. Дребната му душица е задоволена толкова много, че и хиляди да беше изкарал с труда си, нямаше да му доставят толкова удоволствие, колкото онези оскъдни левчета, взети от друг и дадени му на него. ДРЕБНАТА МУ ДУШИЦА ТЪРЖЕСТВУВА. И точно там е силата на бюрократа - ДА НАКАРА ДРЕБНИТЕ ДУШИЦИ ДА ТЪРЖЕСТВУВАТ, ЗАЩОТО ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА ПРЕКАРАЛИ НЯКОЙ, ЗА ДА ПОЛУЧАТ СВОИТЕ ПОДАЯНИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА.

Ние, данъкоплатците на тази страна, изхождайки от своето икономическо благосъстояние, даваме едни 10 милиарда лева на бюрократите и политиците на тази държава, за да ги издържаме, на първо време, да издържаме онези, които са работили по 40 и повече години и за тези години са били така ограбвани от същите тези политици и бюрократи, че колкото по-дълги години са работили, толково по-зависими са станали от властта.
Даваме пари на бюрократите и политиците, за да ни построят едни хубави детски ясли, градини и университети, където децата ни да се учат на морал и наука и да станат там силни - физически, духовно и умствено. За жалост, децата ни са умни, красиви и добри, въпреки усилията на учители, бюрократи и политици. Някак си успяват да съхранят най-добрите си качества, благодарение на съпротивата си срещу тази омразна образователна система.

Даваме милиарди левове на политици и бюрократи, за ни построят едни хубави болници, където да се лекуваме, когато се разболеем. Следствие на което смъртността на българското население е на първо място в Европа и особено голяма е смъртността именно в тези болници, построени с нашите пари и благодарение на същите тези доктори, на които плащаме образованието и заплатите. Именно заради това, трябва да благодарим на нашите политици и бюрократи за прекрасната възвръщаемост на нашите пари и усилия.

Даваме милиарди левове на политици и бюрократи да ни организират сигурността, да гарантират правовия ред и да обезпечат съществуването на справедливост в обществото. Милиарди левове за заплати, оборудване, униформи. Милиарди левове всяка година, за да гарантираме спокойствието си и да сме уверени, че ако нещо ни се случи, следствие на несправедливост или насилие, има кой да ни защити. Да, ама не. Парите ни потъват като в бездънна пробита каца. Не само, че не отиват за нашата защита, а отиват за нашето дотълнително поробване и подчинение на същите тези политици и бюрократи, които използват нашите пари, да платят на десетки хиляди халогъзници, да ни държат в подчинение и неведение. Плащаме, за собственото си поробване.

Даваме, даваме, даваме. И няма край да му се не види. Колкото повече даваме, толкова повече става бедността, безпросветието, простотията и административния хаос и тормоз, на който сме подложени Ние плащаме пари на държавата да ни организира по-добре и да направи животът ни по-уреден, а тя използва нашите пари, за да създава лумпенизирано общество, което е способно да ти извади очите за едни 30 лева надбавки за Великден. Лицемерие, лъжи и открита манипулация. Разбира се, че тези манипулации лесно хващат дикиш в нашето общество. Та нали образователната система е подготвила добре нашите деца, които трябва да вярват, че същите тези политици и бюрократи правят нещо за тях. Нали те са бъдещите данъкоплатци, които безропотно трябва да плащат данъци на същите тези хиени и трябва да се примиряват с положението си на живи донори на тези боклуци. Докато един ден писне на всички. Докато един ден не поискаме сметка за всичко. Засега сметката се отлага. НАРОДЪТ НИ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ И ПИШЕ. НЕ РАЗБИРА ОТ СМЕТКИ. ТОЙ ЧАКА ПОДАЯНИЯТА СИ ЗА ВСЕКИ ПРАЗНИК. НЯКОИ МУ КАЗВАТ НА ТОВА - КОНФОРМИЗЪМ. ЗНАМ ЛИ...
Категория: Политика
Прочетен: 415 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196106
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31