Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216487 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 21.03.2014 г.
http://www.youtube.com/watch?v=8ux3oiWELIQ


Вижте само какъв въпрос задава Хуберт Зайпел на Путин. И през цялото време, журналистът се правеше на толкова сериозен, все едно вярваше, че срещу него е някакъв оригофрен, който трябва да повярва на глупостите му.
Ето такива тъпунгери правят Путин известен.

Признавам си и аз се смях и толкова повече ми ставаше смешно, колкото по-сериозно изглеждаше г-н Зайпел, след като зададе този изключително тъп въпрос. Наистина, много хора от Запада са толкова откъснати от света и толкова обработени от политическата система, че не могат да мислят със собствената си глава. Ако Изтокът има проблем със свободата, то Западът не би трябвало да има проблем с нея. Колко "свободен" трябва да си, за да си мислиш, че американците ще съсредоточат ракети в Полша и Балтика, за да ни предпазят от Иран?
Вместо да го пита, защо в Русия няма достатъчно свобода на икономиката и че бюрокрацията е разядена от корупция, той го пита не смята ли, че ракетният щит на американците бил насочен срещу Иран. Направо да паднеш.

Все по-често забелязвам, че хората са загубили възможността си да мислят със собствените си глави и приемат светът като картина, нарисувана от собствените им правителства.

Категория: Политика
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.03.2014 00:11
Путин говори езика на Обама и този на Меркел.

Обама не говори езика на Путин нито този на Меркел.

Меркел не говори езика на Путин, нито този на Обама.

Значи Путин може да се разбере и с Обама и с Меркел.

Какво ще правят Обама и Меркел, като не могат да се разберат помежду си?

Може би ще трябва да поканят Путин за преводач.

Предишните управници на Русия бяха лесни. Брежнев яко дънкаше водка и обичаше колите. Горбачов се продаде за без пари. Елцин беше алкохолик и женкар.

Путин обаче е по-добър от предшествениците си. Може да го описват като диктатор, но Русия сега е фактор, за разлика от времето, когато Горби и Елцин бяха на власт. Тогава Русия беше в колапс.

Мисля, че ако руснаците си извоюват малко повече икономическа свобода, има какво да покажат. Имат потенциал. Само им трябва повече свобода, за да реализират тази глобална интелектуална енергия, която има в Русия, за целите на пазарното стопанство. Тогава и в политческо отношение Русия ще стане по-открита и светът ще я възприеме не като военна заплаха, а като икономически партньор. Наистина е учудващо, страната, в която е имало и има такива светила в науката, да зависи преди всичко от износа на суровини, все едно е развиваща се страна. Прекалената централизация е може би добра за формиране на боеспособни въоръжени сили, но е пагубна за развитието на демокрацията и икономиката. Трябва да се търси по-добър баланс.
Категория: Политика
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.03.2014 16:57

Ето за какво могат да те арестуват във Вашингтон. За това че танцуваш и се целуваш в мемориала на Томас Джеферсън.
http://www.youtube.com/watch?v=8jUU3yCy3uI


И ето за какво могат да те арестуват в Русия. Затова, че в православен храм правиш пънк концерт.

http://www.youtube.com/watch?v=yZKaBh9pX64



Имам няколко въпроса:
1. Как биха постъпили американските власти, ако Pussy Riot изнесат този "концерт" в Катедралния събор във Вашингтон?
2. Как биха постъпили руските власти, ако Аdam Kokesh се целуваше с неговата приятелка пред някой паметник на известен руснак в Москва?

Аз лично не бих арестувал никого и нито едно от тези деяния не ме притеснява в такава степен, че да съм доволен, ако някой бъде арестуван, но искам да чуя мнения, ако сложите на кантара деянието на двете страни, кое повече ви притеснява?


Мадона подкрепи Pussy Riot и ги направи още по-известни, макар, че музиката им изобщо не струва.
В същото време не знам Алла Пугачьова да е протестирала срещу арестуването на Адам във Вашингтон.



Не е ли идиотско това, което се случва във Вашингтон и в Москва?



Категория: Политика
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 21.03.2014 23:37
Мислех си, че науката ни е пропаднала. Няма ни в класациите, университетите произвеждат дипломи, студентите са демотивирани да научат нещо, защото преподавателите са "сухари" и освен да цитират някой колега, друго няма какво да им кажат. Сега разбирам, че науката ни не е пропаднала, а ПРОПАДА. Значи процесът по пропадане НЕ Е ЗАВЪРШЕН. Пропаднала е тази наука, където процесът е завършен.


Гледахте ли резилът на тази жена, когато я "изслушваше" Комисията ли беше или Парламентът на Европа? Няма всъщност значение, кой я е излушал. Аз го гледах и умрях от срам, че съм българин.

Знаете ли тогава каква мисъл ми мина през главата. Бойко може да изпрати тази жена, въпреки рисковете, които съществуват да се изложи, само ако му е любовница. Той обича жени, които с малко повече фантазия можеш да оприличиш на скумрия.

След това нов резил - през 2012г. Бойко отново се опита да я пробута, като административно лице в Европейската народна партия, но беше в дъното на класацията и въпреки политическите връзки, работата не стана.

След всички тези напъни, Румяна сега ще прави наука. Дано е научила къде се намира Грузия и къде Аденския залив. Важното обаче е, че ние, данъкоплатците ще продължаваме да я издържаме. Ега ти тъпите данъкоплатци сме наистина.
Категория: Политика
Прочетен: 577 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 22.03.2014 00:14
Преди време, когато нобеловият носител на наградата за мир, Президентът на САЩ, г-н Обама, нареди на тюлените да убият Осама си зададох въпроса, с какво носителят на наградата за мир се различава от обикновения терорист, след като отказва правото на процес на Осама и на основата на какъв международен закон е разпоредил да се отнеме човешки живот?

Не защитавам Осама. Доста глупости направи и ако искаше да се бори с Америка, можеше да го направи по-умно с парите, които има. Можеше да се бори срещу Монсанто, срещу Макдоналдс или Кентъки фрайд чикън. Можеше да се бори срещу тъпата им политика да модифицират храната ни, мислите ни и нас самите. И щеше да получи голяма подкрепа. Вместо това, той тръгна да им събаря небостъргачите.

Прави ли ви впечатление, колко си приличат имената ОСАМА и ОБАМА? Само една буква ги дели.

Нещо се е объркало в главата му. Както и да е. Дори и невнемяем да е, има право на процес. Но си мисля, дали той е човек на Обама или на неговите служби и затова президентът Обама се разпореди да го убият? Беше излязъл извън контрол. А и знаеше твърде много. Простичко казано, беше неудобен отвсякъде. Иначе няма друго обяснения. И след като така се постъпва, всеки има право на съмнение. Интересно е къде бяха онези вресливи организации за защита на правата на човека? Ако трява да се срещна с Обама, какво ще ми е първото нещо в главата? Като го гледах как се радва, че Осама бил убит! Нима светът стана по-спокойно място за живеене след това убийство. Дори и турците излязоха по-хитри, че не претрепаха кюрдския водач, а го държат като заложник на своята политика.

Сега как ще реагира българското правосъдие? Ще има много въпроси. Ще бъде интересно да се следи това дело. Но те пък ще го засекретят, защото ще го води военна прокуратура и съд и пак нищо няма да разберем. Но все пак ще бъде интересно.


Но мислите напират ли напират. Ако българските полицаи бяха така подготвени като Петко Петков, ако българските войници са така подготвени като Петко Петков, ако всички ние сме така подготвени да защитаваме дома си като него, къде щеше да бъде държавата ни. Нека да не го анатемосваме, защото и в лошото има добро. Стига да сме достатъчно обективни, за да го видим. Мога да съм негативно настроен само към човек, който е причинил физическо насилие над друг човек или животно. Петков си има своя версия, която е логична според него. Почувствал е заплаха и се е защитавал. Със сигурност е осъзнавал, че може да го убият. И въпреки това се е защитавал. Глупава или не е неговата постъпка, всеки може сам да прецени. Представям си го този човек като охранител или като човек, който пази нивите на хората от посегателства през лятото. Кой мислите, че ще си позволи да влезе там и да краде?  Ако държавата ни беше на място, този човек можеше да го използва да преследва бандитите, а не да го превръща зорлем в бандит. Ама за това се иска акъл и педагогически опит. Кой от хората, които ръководят институции в Лясковец мислите, че има интелекта на Петко? Човекът знае добре немски, не пие, не пуши. Колко човека могат да му излезат насреща? И затова изпращат баретите да го озаптят. Те не знаят немски и никога няма да научат. Като гледам и да стрелят не умеят.

Мислили ли сте как трябва да се постъпва с буйните деца в училище? Най-лошото нещо е да се опиташ да ги укротяваш. Буйните деца са най-голямото богатство на нацията. Ако ги "вържеш" към електромера ще произвеждат безплатна енергия за държавата. Ако успееш обаче да ги вържеш...В това е силата на институциите. Явно нашите не са силни в тези работи.

Категория: Политика
Прочетен: 364 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.03.2014 23:21
Вижте само какво заглавие има в пресата:

ОРЕШАРСКИ: БЪЛГАРИЯ Е ПРОТИВ МАЩАБНИ САНКЦИИ /ВЕРОЯТНО СРЕЩУ РУСИЯ, ВЪВ ВРЪЗКА С КРИМ/.

Г--н Орешарски, не говорете от името на България. Можете да говорите от името на кабинета, който управлявате.

Правилно е да кажете: Българското правителство е против мащабни санкции.

Често и журналистите "залитат" с такива обяснения: Вашингтон предприема мерки за стабилизиране на положението.

Г-да журналисти, град Вашингтон е един хубав американски град, с прекрасни улици, тротоари, административни сгради и жилищни постройки. През пролетта целият е в зелено, заради моравите, които са се проточили на километри разстояние между Капитолия и мемориалът на Джордж Вашингтон.
КАК МОЖЕ ВАШИНГТОН ДА ПРЕДПРИЕМЕ МЕРКИ ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО?

Думите са важно нещо и се отнасяйте към тях като към важно нещо!
Категория: Политика
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216487
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31