Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217788 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 27.03.2014 г.
https://www.google.com/maps/place/Sofia/@42.7139324,23.330041,1683m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x40aa8682cb317bf5:0x400a01269bf5e60



Централните софийски гробища.

Преди години ходих в гр. Пела, Северна Гърция. Исках да видя древната столица на Македония. На площ от 100 квадрата видях няколко купчини камъни, но както и да е.

Разгледах градчето. Невероятно поддържано, подредено, чисто. Във всеки двор имаше спрян комбайн за прибиране на памук, голям трактор или друга техника. Тогава бях шокиран от такова изобилие и богатство. Но нямаше градинки и дървета в града.

На най-високата точка на града видях много дървета - големи, хубави. Оградени с прекрасна ограда. Реших отдалече, че става дума за парк и реших да отида да се поразходя в него. Да, ама не. Беше гробище. Нямаше по-хубаво място в целия град. Зелено, чисто, подредено....

Защо умрелите да заслужават по-добро архитектурно планиране от живите? Същият въпрос важи и за София.

Какво им е пречело на архитектите на София да планират града така, както са планирали гробището преди години?

Всичко друго в София, гледано "от горе" е голяма бъркотия.


Сега се поразходих из квартал Витоша в София. Предполага се, че това е скъп квартал. И е наистина скъп. Вървя по улиците, защото няма тротоари. Някъде има малки подобия на тротоар, направен от някой от частниците. Дори и не са очертани. По улиците - коли, които се опитват да се промушат някакси между спрелите автомобили по и без това тесните улици. Нищо не е направено както трябва. И мръсно, мръсно. Боклуци разхвърляни навсякъде.  За какво плащаме на общината един куп пари при покупка на жилище и при всяка следваща продажба на имот, след като нито пътищата пътища, нито тротоарите тротоари?
Опитах се да проверя за този квартал инвестиционната програма, а също така и колко БВП произвежда квартала и колко данъци плаща на общината и на държавата. Останах си само с опитите. Всичко е тайна и е централизирано. Нямаме достъп до такава информация. И като се измориш от задаване на въпроси, просто махаш с ръка и се примиряваш.
Не се примиряват само циганите които обикалят квартала и набелязват нещо за крадете за през нощта. Както и предполагах, не срещнах нито един полицай, а преминах през квартал, в който със сигурност живеят поне 10 хиляди човека.

Категория: Политика
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.03.2014 15:59
Всеки прави това, което му разреши държавата. Държавата разрешава на един човек да прави така бъркотия, че срещу него да има заведени 48 дела и нито едно приключило.
Държавата прави така, че този човек да забогатее по съмнителен път. Държавата прави така, че някой друг от неговия бранш решава да му отнеме живота и дори пренебрегва 40 хиляди лева, които той носи по джобовете си - бах ти и джобовете е имал.


Държавата създаде и в същото време и уби този човек. Сега ще похарчи пари, за да разследва, разследва или имитира разследване. Сега хората от онази същата система, която не си е свършила работата, ще получат пари, за да не си свършат отново работата.


И нега да ви съобщя интересна и актуална вест - ДНЕС, 27.03.2014г., до 12.49 часа на обяд, ВСЕ ОЩЕ НИКОГО НЕ СА УСПЕЛИ ДА УБИЯТ.
Категория: Политика
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове: 2
Това чух от устата на мой служител, който коментираше работата на КАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове: 1
И тъй като е насила, на практика предизвикват нещо като при физиологическата смърт, която се отлага с помощтта на физиологически препарати. Нещо като примера сега в развитите държави - хората живеят по-дълго, но в същото време и по-дълго време са болни. Тоест живеят болни, защото така иска бизнесът. Подобна е тенденцията и при икономическата смърт. Икономическите формации трябва да живеят по-дълго, защото само и единствено бюрокрацията има полза от това. Кой е виновен за междуфирмената задлъжнялост? Защо преди повече от 15 години фалираха банки, а не фалираха техните длъжници? Защо икономически субекти фалираха след като държавата не си плати задълженията си към тях? Защо държавата не осигурява справедливост и бързо решаване на спорове между физически лица, между фирми и между фирми и физически лица и между физически лица, фирми и държавата като страна? Много въпроси нали. И всичко това довежда от отлагане на икономическата смърт и до "лечение" на многобройни пациенти, което изисква огромен бюрократичен апарат, който е осигурен с "работа" десетилетия напред. А икономиката не върви...

Икономическата смърт е като физиологическата смърт. Просто едно нещо е живяло и престава да съществува.

Ако смъртта от гледна точка на физиологията е процес на изтощаване на една система, било слествие на обективни процеси на стареене, загниване, отравяне или преамортизиране, то икономическата смърт е колапс на едно бизнес начинание, също така поради различни причини - естествени и неестествени.


Следва текст....
Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.03.2014 12:14
Всички знаят, че руснаците са направили доста поразии и в Европа и в Азия. В същото време,  не съм сигурен дали дори и един англичанин, немец, франзуцин, испанец, австриец или италианец да е загинал за освобожданието на която и да е балканска страна от турско робство. И съм сигурен, че няма й да го направят в бъдеще, ако се наложи.

Сега да се върнем на темата.
Кога руснаците са присъединили територия към Русия, след референдум на местното население? Никога. Винаги са действали твърдо и безкрупулно. Спомнете си войната с Финландия, анексирането на малките страни от Балтика, Украйна, Беларусия, Молдова, целият Сибир и  Далечния Изток. Никой не е питал ненците, якутите или чукшите дали искат да бъдат анексирани от руснаците. Че и Аляска е била тяхна през 19-ти век. И веднъж в тяхната история народът на една територия провежда референдум и иска да се присъедини към Империята и целият свят нададе вой. Това е типично първична реакция. Тя не се поражда от разумни мисли, а от емоции и елементарно геостратегическо противопоставяне на всякаква цена. И ето сега да го кажа пак. СЪС СИГУРНОСТ РАЙОНЪТ НА ЛВОВ НЯМА ДА ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ, ТАКА КАКТО И ЕСТОНИЯ НЯМА ДА ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ. ЗАЩОТО В ДЪНОТО НА ДУШИТЕ СИ ТЕЗИ ХОРА ТАМ МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО. ХИТЛЕР ИЗБИ 6 МИЛИОНА ПОЛЯЦИ - ВЯРНО, ЧЕ БЯХА ОТ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД И ЧЕСТО И САМИТЕ ПОЛЯЦИ ПОКАЗВАХА НА НЕМЦИТЕ КОИ СА ЕВРЕИТЕ, ЧЕ СЪЗНАТЕЛНО ДА СЕ ОТТЪРВАТ ОТ ТЯХ, НО ВСЕ ПАК - 6 МИЛИОНА ПОЛЯЦИ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОЛЯЦИТЕ МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НЕМЦИТЕ. ЗАЩОТО СЪМ БИЛ В ПОЛША НА ДВА ПЪТИ И СЪМ ЧЕЛ ТЯХНАТА ИСТОРИЯ И СЪМ ГОВОРИЛ С ПОЛЯЦИ. НЯМАТЕ СИ НА ПРЕДСТАВА КОЛКО МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ. ЧУДЯ СЕ, АКО ХИТЛЕР БЕШЕ ИЗБИЛ ВСЕКИ ВТОРИ ПОЛЯК, ДАЛИ ЩЯХА ДА МРАЗЯТ НЕМЦИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ РУСНАЦИТЕ. СЪМНЯВАМ СЕ. И ЗАТОВА КАЗВАМ - ЛВОВ НЯМА ДА ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ - БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ. УКРАЙНА НЕ Е НАУЧИЛА НИЩО ОТ СВОЯ ФАВОРИТ ХРУШЧОВ И ОТ СТАЛИН. МОЖЕХА ДА ИЗСЕЛЯТ РУСНАЦИТЕ В РАЙОНА НА ЛВОВ И ЗАПАДНИТЕ ЧАСТИ НА УКРАЙНА, А ДА НАСЕЛЯТ КРИМ С ПОЛСКИ ФЕНОВЕ. СЕГА ОБАЧЕ Е КЪСНО - МАНДАЛОТО ХЛОПНА. САМАТА УКРАИНСКА АРМИЯ НЕ ИСКА ДА ИЗСТРЕЛЯ ЕДИН КУРШУМ СРЕЩУ РУСКИТЕ ЧАСТИ В КРИМ, ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ УКРАИНЦИТЕ НЯМАТ МЯСТО ПОВЕЧЕ НА ПОЛУОСТРОВА. ПРОСТО СА ПРОПУСНАЛИ СВОЯ ИСТОРИЧЕСКИ ШАНС. НЕ СА РАЖДАЛИ ДОСТАТЪЧНО И СЕГА НЯМАТ ПРАВА НАД ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ.


ЗАЩО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КАКВО ИСКА НАРОДЪТ? Ако украинският народ /прилича ми на македонската приказка/. иска Крим да остане в границите на Украйна, кое е по-важно - мнението на украинския народ - смесица от полско-литовско, казашко, беларуско, руско, австро-унгарско и каква ли още не манджа или мнението на руския народ, който живее в Крим. А татарите къде ги забравихме? Тяхното мнение не е ли важно? Ако Сталин не беше ги изселил в степите на Средна Азия, как руснаците щяха да направят референдума в Крим успешен? Всички знаят, че държава като Украйна няма бъдеще. Също като държава като Югославия. Всякаква формация, която е политически създадена, а не е слествие на народната воля, се разпада още преди да се е стабилизирала. Защото не може да се стабилизира.

Нали знаете историята на Швейцария. Някой да знае как се е създала конфедерация Швейцария? Със сигурност не е създадена от Ленин, Сталин, Хрушчов или от великите сили. И точно земи от великите сили са се откъснали с решение и с волята на народите, населявали тези територии, за да образуват държава, която е по-добра от държавите, от които е формирана.

Всички знаят историята. Руснаците не са китка за мирисане както се казва, но са по-малкото зло от татарите и монголите, защото това, което са направили тези две племена /само си помислете колко други народи, освен хуните през 4 век след Христа, са извършвали такива зверства - Батий, Тохтамиш,Тимерлан са изтривали цели градове от картата на света. Примерът с Дамаск е показателен в това отношение/. Руснаци, поляци и литовци са спрели техният ход на Запад. Може би Западът нямаше да съществува в този си формат, ако ги нямаше тези народи.
От своя страна, руснаците не са простили на татарите, когато са били в упадък и така са се развихрили, че за малко да са глътнали и Америка, ако не беше се появила необходимостта да освободят братския български народ от турско иго. Братята руснаци са чули, че у нас има въстание и българите са дали много жертви през 1876г. и веднага са взели решение - да воюват за нашата свобода с турците. Но откъде пари? Има пари, американците дават, а руснаците продават Аляска на тях. С парите от продажбата, руската армия се екипира и побеждава турците.

Този елементарен начин на разказване на историята не означава, че няма частица истина в него. Само искам да покажа, че светът е толкова сложен, че повече няма накъде. А ние, българите, можем да постигнем успехи само тогава, ако обичаме селото и градът в който живеем, общината в която са нивите на прадедите ни и държавата след това като цяло, също толкова, колкото швейцарците обичат и защитават дома си, селото си, градовете си и държавата си. Всичко друго е вятър. Тогава никой нашественик няма да има шанс  да ни окупира, защото той ще знае, че на тази територия живее народ, който не е позволил на собственото си правителство да го окупира, пък камо ли и на чужд нашественик. Само тогава ще бъдем силни, успешни и богати едновременно и няма да се налага да чистим кенефите в Хърватска, и на паркинга след Любляна и в Берн и къде ли още не. Където отида да пикая в тази част на Европа, все българин чисти говната на света. Жалка картина сме, а нашите политици се загрижили за Крим.

Категория: Политика
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.03.2014 12:18
Как ви звучи тази новина?
И струпа всичката си армия на границите с Турция.

Българите на хан Аспарух са нарушили неприкосновеността на Византия.

Киевска Рус е нарушила неприкосновеността на българската граница. След което византийците са нарушили нашата граница, за да изгонят натрапниците варяги оттатък Дунава.

Турците в продължение на 4 столетия са нарушавали неприкосновеността на всички граници. Не са останали по-назад Русия, Испания, Франция, Англия, Италия, САЩ, Австро-Унгария, че и кой ли още не. Някои като Прусия и Полша са унищожили цели държави, като държавата на Тевтонския орден, например. Хуни, авари, хазари, монголи, викинки - н а никой от тях не им е пукало дали границите на съседите им са прикосновени или не. Половината от южните щати на САЩ са "цапнати" от Мексико или Испания. Всеки краде от всеки. Това е истината на живота. И всеки се опитва с високопарни думи да се оправдае и да изкара другия виновен.


Продължавам да задавам въпроси за проклетото международно право, което така и не разбирам.
Как ще тълкуваме създаването на Израел? На какво международно право е стъпил Сталин, че да помогне на практика да се създаде тази държава. Същото важи и за САЩ. Изхвърлянето на английския чай на пристанището в Бостън не означава ли нарушаване на законите на краля на Англия? Метежът организиран от Вашингтон не е ли нарушаване на законите на международното право по това време? Някой питал ли е краля на Англия, дали иска да даде независимост на Щатите?
По същата логика задавам и следващия въпрос - дали битката за независимост в САЩ не е битка срещу споразумението между английския крал и старейшините на индианските племена, белите да не преминават границата на Апалачите? Сега какво излиза, че английският крал е хуманен, а заселниците, които са искали независимост, са го правили от чисто користни подбуди, защото кралят не им е разрешавал да избият индианците и да им вземат териториите? На това какво му се казва, че не разбирам, освен геноцид? На базата на какви международни закони англичаните са избили десетки хиляди бури в Южна Африка? Които пък от своя страна са избили десетки хиляди местни жители. На базата на какъв международен ден германците са изтребили 9 хиляди човека в Намибия за 1 ден? На базата на какъв договор португалците са владеели територия, която превишава 30 пъти метрополията? И така нататък и така нататък.

А как ще тълкуваме създаването на швейцарската държава? Една част от нея се самооткъснала от Франция, по същият начин, както и Крим в наше време,  друга от Германия, трета от Италия, а столетия наред Хабсбургите са изпращали войски към границите, защото са смятали, че това е тяхна територия.

Преди 3 години швейцарците забраниха изграждането на минарета. Европейският съюз беше против. Защо не санкционира Швейцария, след като са нарушени човешките права на мюсюлманите, които искат тяхната религия и храмове да доминират над всичко и всички? През февруари тази година същите тези швейцарци наложиха ограничение върху емиграцията в страната. Европейските страни и институциите на Европа бяха против. Защо не санкционираха Швейцария? Ако съседния кантон на Женева реши да се откъсне от Франция и швейцарските кантони решат да го приемат в своята федерация какво ще се случи? Франция, която тогава ще бъде мюсюлманска страна и по улиците ще се движат фереджета ще бъде против естествено. Какво ще стане тогава?

Нека политиците да не си затвалят очите. Големите корпорации искат контрол над пазарите. Това е ясно. Но нека политиците да не пренебрегват опасностите, които носи в своя зародиш прекаленото смесване на народи и култури. Няма да се учудя когато Шотландия поиска независимост от Великобритания, а защо не и северните части на Англия. То в Лондон не останаха англичани. Напълно ги разбирам. Всички знаят какво се е случило с Вавилон. Това ли искат политиците и бизнеса, че допускат всичко това да се случи?

Категория: Политика
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 27.03.2014 16:02
От години следя публикации, свързани с палмовото масло. Евтин продукт, който се произвежда в държави като Малайзия и Индонезия, на базата на изсичането на естествената гора в джунглите и засаждането на палми.

Навсякъде се говори затова, че това масло води до запушване на артериите и води до заболяване на сърдечно-съдовата система. Ако започна да изброявам и тук вредите, няма да ми стигне и час време.

Но малко време, място и внимание се отделя на най-голямата вреда на това масло: ПАЛМОВОТО МАСЛО Е ВОДНОНЕРАЗТВОРИМО.

ДАЛИ СЕ ДОСЕЩАТЕ ЗА ДРУГ ПРОДУКТ, КОЙТО ТАКА УСЪРДНО ЛАПАМЕ НА ТРАПЕЗАТА СИ, КОЙТО НЕ Е ВОДНОРАЗТВОРИМ?

АКО ЧОВЕШКОТО ТЯЛО Е 70% ВОДА, НЕ Е ЛИ ВОДАТА ОСНОВНИЯ ФАКТОР ЗА СМИЛАНЕТО НА ХРАНАТА?

А АКО ХРАНАТА НЕ СЕ РАЗТВАРЯ ВЪВ ВОДА, КАКВО СТАВА ТОГАВА?

ЗАТОВА АПЕЛИРАМ КЪМ ОНЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ, ДА ИЗХВЪРЛЯТ ТАЗИ "ХРАНА" ОТ РАФТОВЕТЕ НА МАГАЗИНИТЕ, ЗАЩОТО КОЛКОТО Е ПРОСТ, БЕДЕН, ГЛАДЕН И СМОТАН НАШИЯ НАРОД, ЩЕ СЕ ТЪПЧЕ И ЩЕ МРЕ ПРЕДИ ДА СИ Е ВЗЕЛ ПЪРВАТА ПЕНСИЯ, КАТО ПЛЮСКА ТАКИВА ПРОДУКТИ. ОСВЕН, АКО ТОВА НЕ Е ЦЕЛТА НА АГЕНЦИЯТА И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

НАИСТИНА СЕ ВБЕСЯВАМ ОТ ТАКИВА ЧИНОВНИЦИ КАТО ТЕЗИ ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ. ТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЩА, ЗА КОИТО ТАКИВА КАТО МЕН ВДИГАТ ГЮРУЛТИЯ. ВСИЧКО ЗНАЯТ МАМИЦАТА ИМ МРЪСНА, НО СИ МЪЛЧАТ И СИ ТРАЯТ. ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА НАРОДНОТО ЗДРАВЕ. ИЛИ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ГИ РАЗКАРАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА СЛУЖБА ИЛИ СА НА ПЛАТЕН СПИСЪК ПРИ ВНОСИТЕЛИ, ТЪРГОВЦИ И ИЗОБЩО ИЗМИСЛЕНИ БИЗНЕС ПРЕДПРИЕМАЧИ. НА ТЯХНАТА СЪВЕСТ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЛЕЖАТ НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ ОНЕЗИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ, КОИТО СА СИ ОТИШЛИ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОТ ТОЗИ СВЯТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ДОСТОЙНСТВО, ЛИПСАТА НА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ЧЕСТНОСТ, ОТКРИТОСТ - ИЗМЕТ, ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА В ГОЛЯМА ЧАСТ БЪЛГАРСКОТО ЧИНОВНИЧЕСТВОТО. СЪС СИГУРНОСТ ОБАЧЕ ТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА НЕ ЯДАТ ПАЛМОВО МАСЛО.

Категория: Политика
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 27.03.2014 09:40
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217788
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31