Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196384 Постинги: 6870 Коментари: 4297
Постинги в блога от 04.03.2014 г.
При това яко крадене и пет пъти да увеличат цената на преноса, пак няма да се оправят разклатените баланси.

Има един много важен пример във финансите, независимо дали са държавни или корпоративни или лични: ИЛИ СМЕНЕТЕ КАЦАТА С НОВА, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА Я ПЪЛНИТЕ ИЛИ ЗАПУШЕТЕ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ДУПКИ. АМА КАК СЕ ЗАПУШВА ДУПКА НА ОБЩЕСТВЕНА ИНСТИТУЦИЯ КАТО НЕК ИЛИ КАТО БДЖ ИЛИ КАТО ВМЗ? НИКАК, ОСОБЕНО КАТО ВСЯКА ЕДНА ДУПКА Е ПРАВЕНА ОТ КАКВИ ЛИ НЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ. ВСЕКИ СИ Е НАПРАВИЛ ДУПКА ЗА СЕБЕ СИ. ТАМ Е ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО, КЪДЕТО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ СЪЖИТЕЛСТВАТ МИРНО И КРОТКО. ЗАЩО ЛИ?
Категория: Политика
Прочетен: 608 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 04.03.2014 15:19
  1. Нека някой да ми каже дали могат да живеят сърби и косовари заедно. Могат, но временно, ако между тях има "сини" каски;
  2. Нека някой да ми каже, дали могат да живеят в мир и дружба македонци и албанци - могат, ама ако има два реда полиция и танкова армия помежду им. Питайте някой албанец дали обича македонците и колко македонци обичат албанците - може някой албанец да чука някоя македонка и да се обичат или обратното, но дотук. Ако имат възможност, македонците не биха живяли заедно с абланци. Знаете ли как са се купували къщите в Тетово преди, по време и след войната? Първата къща, продадена от македонец на албанец е била за половин милион евро. Последната - за без пари.;
  3. Някой да каже, дали палестинци и евреи  Камъните и омразата са подпомогнали процеса на изгонване на македонците от Тетово. Да останали са няколко хиляди македонци и могат да живеят мирно с албанците и да се обичат. Колкото таралежът обича змията.  Единият винаги ще бъде жертва на любовта;
  4. Хората не се търпят дори тогава, когато имат една религия, но членуват в различни секти - къде в арабския свят, шиитите живеят в мир и братство със сунитите?;

Народите трябва да си ходят на гости едни на други, да харчат пари като ходят на екскурзия по други земи, ако искате да се смесват чрез бракове, но да не се формират отделни народностни и етнически общности, които не отговарят на основната народност и религия на страната. Помислете си, как ще някой ще разреши, ако християните решат да направят собствен квартал и да построят църкви в Мека? Не ви изглежда сериозно нали?

По-скоро може би трябва да разделя народностните от религиозните различия. Наистина народностните различия не са толкова дразнещи публиката, колкото са религиозните. Основните противоречия и насилието по света в последните години се проявява като религиозно насилие. Може би косоварите нямаше да са толкова мразени от сърбите и обратно, ако двата народа имаха едни религиозни корени. Същото е и между босанците и сърбите.

Но има и друг вид омраза  - междунационалната. Сърбите мразят хърватите и обратно. Но тук пак има религиозни различия - едните са католици, а другите  - източноправославни. Румънци мразят унгарци, заради Трансилвания. Смятат я за своя, както и унгарците. Ние не се обичаме със сърбите. Нито те имат инвестиции в БГ нито ние имаме там. Ковачки пробва и го изгониха. Цветан Василев също. Мишковик пробва в БГ с Пикадили, ама го изритаха още първата година. Да не говорим за отношенията ни с турците. Колкото и политиците да се опитват да се правят на добри, няма как да се помним 5 века подтисничество или най-пресния пример - бежанската вълна от Турция и Гърция, в края на балканските войни.
Гърците не се понасят с македонците заради името.
Единствено някакво добро сътрудничество има ако две държави и два народа нямат обща граница. Сърбите се имат с гърците, както и черногорците. Ние нямаме нищо против албанците и хърватите. Румънците нямат нищо против чехите.

Така в основата на всички международни конфликти стои или религиозна омраза и нетърпимост или териториални претенции и граници. Религията и границите обслужват интересите на политици и бюрократи, защото ако ги няма те, ще трябва да се хванат здраво за работа. Нещо, от което те бягат като дявол от тамян.

Затова, ако работим за каузата да махнем политиците и поповете от пътя си към прогреса, няма да има кой да експонира всяко едно малко противоречие и да го превръща в огромен проблем, който води след себе си катастрофални последици.

Категория: Политика
Прочетен: 638 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 04.03.2014 15:15
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196384
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31