Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217501 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 18.03.2016 г.
 http://dnes.dir.bg/news/es-turtzia-sporazumenie-bezhanskiat-natisk-22042018


Меркел продължава да се държи като баба, която е под въздействие на слаби наркотици. Някак си витае извън реалността.


ТРАФИКАНТИТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ВАЖНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ПРИДВИЖВАТ НЕЗАКОННО. АКО ИМА ТАКИВА, КОИТО ИСКАТ ДА ПЛАТЯТ ЗА НЯКАКВА УСЛУГА, ВЕДНАГА ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ХОРА, КОИТО ДА СИ ПРЕДЛОЖАТ УСЛУГИТЕ И ДА ПРИБЕРАТ ЕДНИ ПАРИ. ТОВА Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА И В ТОВА НЯМА НИЩО СТРАШНО. ТАКА РАБОТИ ПАЗАРЪТ.


АКО МЕРКЕЛ ИСКА ДА НЯМА ТРАФИКАНТИ, НЕКА ДА ОСИГУРИ САМОЛЕТИ ЗА ПРЕВОЗ НА БЕЖАНЦИ И ЕМИГРАНТИ. ДА ГИ КАЧВАТ НА САМОЛЕТИТЕ И ДА ГИ КАРАТ В КЬОЛН, ЗА ДА ОПИПВАТ НЕМКИНИТЕ "ПО-КАЧЕСТВЕНО", ТАКА ДА СЕ КАЖЕ.


ИНТЕРЕСНО НЕЩО Е ГЕРМАНИЯ. НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРЪВОПРОЛИТИЯ НАВРЕМЕТО СА СЕ ВОДИЛИ ИМЕННО ПО ТЕЗИ ЗЕМИ, КАТО СЕ Е СТИГНАЛО ДА РАЗДЕЛЯНЕ НА ГЕРМАНСКИТЕ НАРОДИ НА ДВЕ - ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ, В ЗАВИСИМОСТ ОТ РЕЛИГИЯТА, КОЯТО ИЗПОВЯДВАТ. В ПРОДЪЛЖЕНИЯ НА СТОЛЕТИЯ ТАМ Е БИЛО КАСАПНИЦА - ВЗАИМНО СА СЕ ИЗБИВАЛИ С ТАКАВА ОЖЕСТОЧЕНОСТ, ЧЕ Е ТРЯБВАЛО ДА РАЖДАТ ПО 10 ДЕЦА НА СЕМЕЙСТВО, ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ ЗАГУБАТА НА НАСЕЛЕНИЕ. НЕ СТИГА ДРУГО, АМИ В КАШАТА СА НАБЪРКАЛИ И ТАКИВА ЗЕМИ КАТО БОХЕМИЯ, ОПИТВАЙКИ СЕ ДА НАЛАГАТ СВОИТЕ РЕЛИГИОЗНИ РАЗБИРАНИЯ НАСИЛА.

СЛЕД ТОВА ИДВА ХИТЛЕР И КАЗВА, ЧЕ РАСАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЧИСТА. СУМА НАРОД Е ИЗТРЕБИЛ, ОСЪЩЕСТВЯВАЙКИ БОЛНАТА СИ АМБИЦИЯ ЗА ЧИСТА РАСА.

СЕГА ПЪК ДРУГАТА КРАЙНОСТ. ОЩЕ ПРЕЗ 1992Г. ВИДЯХ В МЕТРОТО НА ФРАНКФУРТ ТОЛКОВА МНОГО "НЕГЕРМАНЦИ", ЧЕ БЯХ САМИЯТ ОТВРАТЕН ОТ МИЗЕРИЯТА, КОЯТО ЛЪХАШЕ ОТ ТОЛКОВА МНОГО НЕСРЕТНИЦИ, СЪБРАНИ НА ЕДНО МЯСТО. ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА ГЕРМАНИЯ ПРОДЪЛЖАВА. АВСТРИЯ СЪЩО НЕ СТОИ НАСТРАНА ОТ ТОЗИ ПРОЦЕС НА ОБРИЧАНЕ НА ЕВРОПА НА ГЛУПОСТТА НА НЕЙНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ. ЧЕСТО СПОМЕНАВАМ, ЧЕ В РОДНИЯ ГРАД НА МОЦАРТ В АВСТРИЯ, НЕ ЧУХ НЕМСКА РЕЧ НА ДРУГО МЯСТО, ОСВЕН НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА. ЦЕЛИЯТ ПАРК БЕШЕ ОКУПИРАН ОТ "ИНДИАНЦИ", А С ПОЛИЦАЯ РАЗГОВАРЯХМЕ НА АНГЛИЙСКИ. МРЕЖАТА Е ПЪЛНА СЪС ЗАПИСИ, НА КОИТО СЕ ВИЖДА, КАК ХИЛЯДИ МЮСЮЛМАНИ СА БЛОКИРАЛИ ПЪТИЩА И ТРОТОАРИ В НЕМСКИТЕ ГРАДОВЕ, ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ РЕДОВНИТЕ СИ РИТУАЛИ. НА НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ИМ ПУКА ЗА НЕМСКАТА КУЛТУРА И РЕЛИГИЯ. ПУКА ИМ САМО ЗА СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НА ГЕРМАНИЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ФИНАНСИРА САМОУБИЙСТВОТО НА СЪЩАТА ТАЗИ ГЕРМАНИЯ. ЖАЛКО ЗА СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА. ЖАЛКО И ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ НА ЕВРОПА И НА БЕЛИЯ ДРОБ НА ЕВРОПА И Т.Н.
Категория: Политика
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 21.03.2016 09:24
 Напоследък доста четох на тази тема. Освежих си малко познанията. Разгледах пак някои от тезите на такива автори като Томас Мор, Дейвид Хюм, Мартин Лутер, Калвин, Цвингли, Русо, Монтескьо... Понагледах се няколко дни на католически катедрали и на протестански църкви. Видях нещо, подобно на онова, което османлиите преди столетия са правили - превръщали са църкви в джамии. Видях католически църкви, превърнати в протестански. Малко грубичко изглежда в архитектурен смисъл на думата, ама това е животът, както се казва.


Томас Мор е бил толкова силно привързан към католицизма, че някои го определят като "слуга на папата". Дори и в най-известното си произведение - "Утопия", някак си не почувствах мястото и ролята на църквата и като че ли останах в съмнение, дали си е заслужавало да губи живота си, защитавайки делото на католическата църква. В Англия в началото на 16-ти век върви процес на отделяне на църквата от лоното на католицизма и подчиняването й на краля, а той се репчи на краля, като защитава папата и в същото време мечтае за безкласово общество. 

Мартин Лутер с неговите 95 "заповеди", окачени на вратата на църквата, в която е проповядвал. Една сутрин този човек се е събудил и се е възмутил на лицемерието на католиците и най-вече затова, че продават индулгенции. Не е бил съгласен с това, папата да строи "Свети Петър и Павел" в центъра на Ватиката, като рекетира християните да му плащат лепта. Искал е "евтина" църква. Може би затова, защото вече е имало "скъпа" църква и на този "пазар" за него няма място. Какво му е да измисли нещо, с което да не е съгласен. Църква, която да е по-близо до народа. Не е искал повече да проповядва на латински. Може би защото не му е бил добър латинския. Немският му е бил достатъчен. Проповядвал е обединение срещу турците и е мразил евреите. Предизвикал е наистина голяма бъркотия в Европа, като почти половината от 17-ти век католици и протестанти са се избивали толкова организирано, че някои говорят за това, че тогава е била първата световна война, която довежда до разорение на Свещенната римска империя, а в тази война участват всички колониални сили, познати по това време. Да не забравя - католицическите попове не трябва да се женят. Ама пустият му нагон! Столетия се говори за това лицемерие и докато преди време е било голямо грехопадение, католически поп да си легне с жена, сега са се модернизирали дотам, че в последните десетилетия постоянно се говори за злоупотреби с непълнолетни момчета от тяхна страна. Че чак и на папата му писна по едно време и уволни няколко от свещениците. За последния папа говоря, разбира се.


Калвин - поредният ненормалник, който е решил да реформира католическата църква и някак си това е оправдало действията му, да лиши от живот по особено жесток начин както обикновени хора, така и хора на науката и изкуствата, само защото нещо не са били съгласни с него.

Та пустите му реформатори, са се борили срещу разточителството на църквата, но успешно са крили собственото си богатство. Ако се разходите в град, където протестантите са взели превес над католиците, виждате едни каменни постройки - всичко е толкова сухо и безцветно. Правят се на бедни, а пред същите тези постройки е спряло поредното порше или БМВ. Видях и едно Бентли, супер спорт континентал. Да, в стар протестански град, където хората не си знаят парите, но отвън нищо не се вижда. Пълно лицемерие. Настройват населението срещу папата и католиците, но и те събират пари. Вместо простичко да си кажат, че вместо 100 пари, които искат католиците, те ще минат с 50 пари, примерно... Тогава ще разберем, че и едните са алчни мръсници като другите, но някои са по-малко алчни от другите. И тогава всичко ще си дойде на мястото.

И за да бъде циркът пълен, Калвин казва: "Работете и господ ще ви прости греховете". Интересно нали - папата си стои катедрала, на която всички се възхищават след това в продължение на столетия, продавайки индулгенции на грешните католици, за да финансира строежа, а Калвин проповядва всички женевци да бачкат като ненормални и ако посегнат на нещо "чуждо", примерно, ще бъдат простени, защото работейки, те ще изкарат достатъчно пари както за себе си, така и за църквата. Парите отново са в основата на всичко.

И една информация от съвремието. Фирма, която "върти" над 500 000 000 евро привлечен ресурс, наема волунтери за по 3 месеца, без да им плати и едно евро. Е на това му се вика протестанска фирма. Навън в един магазин видях да се продава кокошка за 100 лева и я снимах за доказателства /вероятно е златна/, а служител, който работи на същата тази най-богата улица в света, не получава и едно евро възнаграждение. Това е случай с мои познати, с които дискутирахме тези теми миналата нощ. Интересно нали, Калвин е подсетил богатите граждани да не го забравят и да заделят за неговата църква част от спестяванията си, но е забравил да им каже, да не експлоатират по такъв безобразен начин робите си. 


Та приликите между католици и протестанти са в това, че се бият за гласовете за хората, като едните им предлагат "по-скъпа" религия, а другите, за да намерят място в църковния пазар, им предлагат "по-евтина" религия. Нещо като дъмпинг в цената на вярата. Приликата в съвременния свят е в това, че и католиците и протестантите обичат да карат скъпи коли - гледайки улиците на Париж и Женева, какво друго да кажа. Само че едните обичат по-видимия блясък, който да вземе "акъла" на всеки, който застане в една католическа катедрала, с величието на блясъка и богатството й, докато протестанските проповедници се опитват пак да вземат "акъла" на хората и да ги направят зависими, като ги вкарват зорлем в едни студени каменни сгради, които наричат църкви и в които човек са чувства нищожество, затворено между тези каменни стени. Как да не платиш, само и само да се измъкнеш оттам. Такова беше моето усещане, когато влязох в такава протестанска катедрала в Нюрнберг, преди години. Всеки обаче иска парите ти. И за да стане по-лесно цялата тази работа, наговарят ти един куп глупости, в които и те самите не вярват.


Както знаете, религията има нужда от тъпи хора и тъпите хора имат нужда от религия, защото иначе са изгубени в своята тъпота в такова голямо измерение, че нуждата от себеосъзнаване е толкова силна и толкова завладяваща, колкото по-малко са защитните сили на организма, от гледна точка на показателя на тъпомера.

Колкото тъпомерът отчита по-високи показатели, толкова душата на обикновените хора става зависима от манипулаторите, независимо от това какви са те. Те искат душите ни и като цяло "им се получава".


Всъщност не говорихме за разликите...Разлики ли казах? Ах, да. Има разлики, но всичко е формално. Същности разлики няма. Едните ще ти отслужат богослужение за 1000 франка, а другите за 650. Затова в Швейцария и Германия, протестантите са силни. Защото продават по-евтино от невидимата стока, наречена "спасение".
Категория: Политика
Прочетен: 1827 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.03.2016 21:58
 http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1560549

Информацията идва от вътрешния министър.


Сметката показва, че във всеки един момент, в която и част на денонощието да е, трябва да имаме на улицата 4067 полицаи. Ако приемем, че 67 от тях отсъстват по различни причини, то за охранителната дейност трябва да има на разположение 4000 полицаи.

В тази бройка не се включва общинската полиция, където има такава, граничната полиция, пожарникарите....

Не съм сигурен, дали са включени кварталните отговорници. Не би трябвало в тази бройка да се включват и тези полицаи, които охраняват БДЖ. Тази държавна компания трябва сама да осигури сигурността си, така, както правят частните компании. Да сте видели полицай да охранява някоя частна транспортна фирма? Не, нали? Но когато става дума за точене на обществен ресурс, това най-лесно става чрез държавните фирми, които прехвърлят на данъкоплатците кражбите и разхищенията на всички нива.


И така, 4000 делено на 3 смени, това прави 1 333 полицая, които във всеки един момент би трябвало да са оперативни и да се грижат за осигуряването на обществения ред. И сега ето ви моите наблюдения. Днес минах от летището, през "Младостите", "Студенски град" и "Лозенец" - това са столични квартали, в които живеят поне 200 хиляди жители. Знаете ли колко полицаи видях? НИКОЛКО.

Връщам се от Женева. Един град, в който сигурността е на висота. Снощи бях до 2,30 часа след полунощ по улиците на града и то извън идеалният център, където всичко е опасано с камери. Бях извън центъра. И знаете ли - полицията е "видлива", забелязва се. Особено там, където има струпване на повече хора - около централната гара и районът наоколо, заради многото заведения, хотели и клубове. Поне такива са наблюденията ми. Наситено е в достатъчна степен полиция! Ей така, превантивно. Някои развеселени граждани си позволяваха да вдигат малко повече шум. Никой обаче не ги закачаше. Но всички знаеха, че са наблюдавани, защото ПОЛИЦИЯТА ТАМ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ ЗАБЕЛЯЗАНА ОТ ВСИЧКИ, ЗА ДА НЯМА И МИСЪЛ ДА СЕ ПРАВЯТ НАРУШЕНИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД. ПРЕЗ ДЕНЯ ПОЛИЦИЯ СЕ ВИЖДА МНОГО ПО-РЯДКО, НО ПРЕЗ НОЩТА Е ДРУГО НЕЩО.

Решавам да направя експеримент. Продължавам да се движа в София, като се отклонявам от главните булеварди, където така и не успях да видя полицейско присъствие. По кварталите е същата работа - няма никаква полиция. Или поне аз не я виждам къде е. За разлика от Женева. Но за разлика от Женева, в София или в който и да е български град има проблеми с престъпността. За селата да не говоря. 

Работата ми е свързана с много пътувания в страната. Навсякъде. Положението в провинцията е още по-зле от това, което виждам или не виждам в София. ПРОСТО ПОЛИЦИЯТА СЕ КРИЕ ОТ ВСИЧКИ НАС, ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО ДА Я ЗАБЕЛЕЖИМ. МЕЧТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИЦАЙ ДА РАБОТИ В ТАЙНАТА ПОЛИЦИЯ. ТОВА Е ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ГЕШЕВ. ТОЙ ДА ВИЖДА ВСИЧКО, А НЕГО ДА НЕ ГО ВИЖДАТ. ТАКА МОЖЕ ДА СИ ВЪРШИ ЧАСТНАТА РАБОТА И НИКОЙ ДА НЕ МУ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ, СКРИТ ЗАД АНОНИМНОСТТА.  В провинцията най много да видиш някоя катаджийска кола.

Единствено засилено полицейско присъствие имаше преди и по време на националния празник - 3-ти марк. Поне на мен така ми се стори.


Ако тези 1333 полицая излязат с полицейските си коли на улиците и се прилага принципът на работа на полицията в САЩ - един полицай - една кола, би трябвало във всеки един момент в България да има 1333 полицейски коли, които да охраняват обществения ред. Знаете ли на практика колко полицейски патрулки има през нощта в БГ? По-малко от 50 броя. За какъв ред и за каква сигурност говорим тогава. Представете си картата на България на една стена и се опитайте да разположите 1333 полицейски коли във всеки един момент, като ги отбележите на картата!!! То няма да се вижда почти нищо от картата, ако отбележите толкова позиции с някакъв маркер на нея. 

ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА ВМЕСТО ДА ОХРАНЯВА, КАКВАТО ВСЪЩНОСТ Й Е РАБОТАТА, ТЯ СЕ ЗАНИМАВА С ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ДРЕБНИ НАРУШИТЕЛИ - КОЙ НЯМАЛ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, КОЙ НЯМАЛ ГОДИШЕН ПРЕГЛЕД, КОЙ СЕ ДВИЖИЛ С 20 КИЛОМЕТРА ПРЕВИШЕНИЕ НА СКОРОСТТА И ПРОСТОТИИ ОТ ТОЗИ РОД. ВМЕСТО ДА ОЗАПТИ ЕДНИ 300-400 ОЛИГОФРЕНИ ПО ПЪТИЩАТА, КОИТО ПРАВЯТ ПРОСТОТИИ, ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВЕН ТЕРОР НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ И ПИШЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ АКТОВЕ ВСЯКА ГОДИНА, КАТО СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОВА Й Е РАБОТАТА. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАРА КОЛАТА БЕЗ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД ИЛИ БЕЗ СЪОТВЕТНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ. КАЗВАМ САМО, ЧЕ ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА Е ОСНОВНАТА РАБОТА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ. ЗАЩОТО ДОКАТО ТИ ПРОВЕРЯВАТ ДОКУМЕНТИТЕ, НЯКОЙ ЦИГАНИН ТИ ОБИРА МАЗЕТО ИЛИ ИЗНАСИЛВА НЯКОЯ БАБИЧКА НА СЕЛО. ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО ДА СА НИ ОХРАНИТЕЛИ НА ЖИВОТА И ИМУЩЕСТВОТО НИ, ТЕ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В РЕКЕТЬОРИ НА ДРЕБНО И СЪБИРАЧИ НА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ. ТОВА НЕ Е ПОЛИЦИЯ И НА ВСИЧКИ ТОВА Е ЯСНО.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ПО ТОЗИ КАЗУС - ДОРИ И ТВЪРДЕ МАЛКО, ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ ГИ НЯМА НА УЛИЦАТА. ПОНЕ АЗ НЕ ГИ ВИЖДАМ. НЯМАМ ТАКОВА УСЕЩАНЕ. АКО МЕ ПИТАТЕ ДАЛИ В НЮ-ЙОРК ВИЖДАМ ПОЛИЦИЯ ПО УЛИЦАТА, ЩЕ ВИ КАЖА ДА, ВИЖДАМ ПОЛИЦИЯ ПО УЛИЦАТА. АКО МЕ ПИТАТЕ ЗА ПАРИЖ, БРЮКСЕЛ /ОСОБЕНО ПЪК ТАМ. ИМАХ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ ТАМ СА ПОЛУДЕЛИ - СИРЕНИ, БЪРЗАЩИ НАВСЯКЪДЕ ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ, ВИДИМО ПРИСЪСТВИЕ, ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯ, ЧЕ УСЕЩАНЕТО МИ Е, ЧЕ ИМА ПОЛИЦИЯ. ДОРИ И ЗАДРЯМАЛАТА ИСПАНСКА ПОЛИЦИЯ В МАДРИД Я ЗАБЕЛЯЗВАМ. САМО СОФИЙСКАТА, ВАРНЕНСКАТА, ПЛОВДИВСКАТА И ПОЛИЦИЯТА НА КУРТОВО КОНАРЕ, НИКАКВА Я НЯМА. ТОЕСТ ХЕМ ОПЕРАТИВНАТА ПОЛИЦИЯ ПРИ НАС Е МАЛКО, ХЕМ Я НЯМА НА УЛИЦАТА, ХЕМ И АКО Я ИМА - НЕ СЕ ВИЖДА КЪДЕ Е, ХЕМ Е НЕОРГАНИЗИРАНА И ХАОТИЧНА. ПРИ НАС И УЛИЧНАТА ПОЛИЦИЯ Е ТАЙНА ПОЛИЦИЯ, СЛУЧАЙНО ДА НЕ РАЗБЕРЕМ КАКВИ ГИ ВЪРШИ.


ДА, АМА "НЕОПЕРАТИВНА" СЛУЖИТЕЛИ В МВР КОЛКОТО ИСКАТЕ, ЧЕ И ПОВЕЧЕ. ДЕСЕТКИ И ДЕСЕТКИ БЕЗСМИСЛЕНИ ЗВЕНА, ИЗЛИШНА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО ЗАПЪЛВА БРОЙКИ ПО ПАРТИЕН ИЛИ РОДНИНСКИ ПРИНЦИП. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО...

Да продължим нататък. Зададох въпроса, какво правят ОСТАНАЛИТЕ НАД 36 000 СЛУЖИТЕЛИ НА МВР? Границата ни не се пази добре и това е видимо за всички, след като ловджиите напоследък заловиха повече мигранти пресекли границата, отколкото бългаската гранична полиция. Един Динко от Ямбол има значително по-висок коефициент за успеваемост в залавянето на нелегалните емигранти, отколкото полицията в Ямбол.


ЗНАЧИ ОСВЕН ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО НЕ ВИЖДАМЕ НА УЛИЦАТА, НЕ ВИЖДАМЕ И ОСТАНАЛИТЕ 36 ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ. ЗНАЕТЕ ЛИ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ? С ГЛУПОСТИ. ИДЕТЕ В СОФИЙСКАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, КОЯТО СЕ НАМИРА ДО АМЕРИКАНСКИЯ КОЛЕЖ В СОФИЯ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ПАРКИРА НАОКОЛО, ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА, КОИТО ПЪЛНЯТ ДО ПРЪСВАНЕ ЕДНА ОГРОМНА СГРАДА С НЯКОЛКО КОРПУСА. Отидох преди 2 години да подам оплакване, че на мое име са пристигнали актове за превишена скорост и исках обяснение, защо идват на мое име, в качеството ми на управител на фирма и защо поне не са ме уведомили навреме, за да взема мерки, след като цялата информация я имат в досието и влязох във филм, както се казва. Чаках 9 месеца да ми дойде синия талон от Берковица, а той така и не се появи. Издадоха ми нов талон, защото другият участник в ПТП-то, в което участвах беше виновен. До този момент ходих 9! пъти, за да ми презаверяват акта. И когато се оплаках, че директорите на СДВР-тата в Кюстендил и Монтана са издали актове на мен, вместо на лицата, които са извършили нарушенията, от централата на МВР в София ми отговориха, да ходя и да се оправям в Кюстенлид и в Монтана, все едно става дума за някаква друга губерния и все едно Монтана и Кюстендил не са подчинени на София, а си имат своя собствена политика!!! Даже един полицай ме посъветва да си трая, защото имало давност и като гледал каква е лоша организацият при тях, не си струва повече усилието от моя страна. ЕТО ТАКИВА РАБОТИ РАБОТЯТ ОСТАНАЛИТЕ НАД 35 ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР. И ако някъде МВР е свършило някаква работа, за която трябва да го похвалим, тази работа някак си потъва в ОГРОМНОТО БЛАТО НА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ, БЕЗХАБЕРИЕ, ВРЪЗКАРСТВО, МИЛИЦИОНЕРЩИНА И ЦЕНТРАЛИЗИРАНА БЮРОКРАЦИЯ, ЧИЯТО ОСНОВНА РАБОТА Е ДА ВЪЗПРОИЗВЕЖДА ДОХОДИТЕ НА САМАТА БЮРОКРАЦИЯ И ДА ОСИГУРЯВА РАБОТА НА СИНОВЕТЕ СИ, ДЪЩЕРИТЕ СИ, ВНУЦИТЕ СИ, ПРИЯТЕЛИТЕ И ПОЗНАТИТЕ И Т.Н. - ШИРЕЩА СЕ ШУРОБАДЖАНАЩИНА В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ И ЛИПСА НА КАКЪВТО И ДА Е ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА МВР.


И НАКРАЯ ПАК ЛЮБИМАТА МИ ТЕМА. ЗНАЕТЕ ЛИ НА КОГО СЛУЖАТ ПОЛИЦАИТЕ - НА ЗАКОНА ИЛИ НА НАЧАЛНИКА? ЗНАЕТЕ ОТГОВОРА, ЗАЩОТО АКО СЛУЖЕХА НА ЗАКОНА, НЯМАХА ДА СЕ ДЪРЖАТ В МНОГО ОТ СЛУЧАИТЕ КАТО КУЧЕТА, НА КОИТО СТОПАНИТЕ ИМ КАЗВАТ "ДРЪЖ" И ТЕ СЕ НАХВЪРЛЯТ, БЕЗ ДА ГИ ИНТЕРЕСУВАТ, ЧЕ ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА. А ЗА ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНЪТ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНО ПОД СЪМНЕНИЕ ВСЯКО ЕДНО "ДРЪЖ", КАЗАНО ОТ НАЧАЛНИКА ИМ. ДОКАТО ТОВА НЕ СЕ ПРОМЕНИ, МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА НАЙ-МНОГО ДА ПРЕМИНЕ В ПОЛИЦЕЙЩИНА. ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЕДНО "ЩИНА", В КРАЯ НА СЪЩЕСТВИТЕЛНОТО.








Категория: Политика
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.03.2016 20:48
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217501
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2016  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031