Моят блог в Blog.bg
Постинги в блога от 25.03.2016 г.
25.03.2016 00:38 -
Каква държава сме - млякото се изкупува по 45 ст., а в същото време, половината от сиренето и кашкавала били фалшиви!
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5379609
Това значи, че производствената цена на сиренето не би трябвало да превишава 4 лв. за кило. Хайде, 5 лева да е. И въпреки това, по-изгодно е да произвеждаш боклуци и след това да ги продаваш на невежите потребители за 8 лева килото.
В тази държава нищо не е по реда си. Със сигурност нито сиренето ни е сирене, нито кашкавалът - кашкавал. Съмнявам се, че и бирата ни е истинска. Изобщо кажете ми, кое нещо, което е масово производство и може да бъде класифицирано като "добра практика"?
Наистина е прав г-н Зоров, като предлага да се забрани производството на всякакви млечни заместители. Сиренето трябва да се прави само от мляко и то прясно мляко.
Ако все пак се реши да се произвеждат тези боклуци, заместителите на сирене и кашкавал, то нека да бъдат обложени с акцизи, както се облагат цигарите. Това ще направи тяхното производство по-малко атрактивно.
Също така необходимо е да се санкционира и методът "претопяване" на вносни сирена и кашкавали или поне да се регламентира. Това е практика от началото на 90-те години, когато българския народ изяде хиляди тонове претопено масло и кашкавал, с наближаващ срок на годност, дошло от складовете на Запад.
Наистина българинът иска да си купи сирене за 3 лева, но трябва да разбере, че такъв филм няма. И друго, което ме учудва много в нашия сънародник. Той купува евтини боклуци и се тъпче с тях и когато му кажеш, че това са заместители със съмнителни качества, той те гледа умно и ти казва нещо от рода на: Аз ям такова сирене и виж ме - жив и здрав съм. Може би той очаква веднага да падне и да умре, след ядене на такива боклуци. Това да не е цианкалий все пак. Организмът се бори известно време, преди да "поддаде". И понеже българинът има най-лошата хранителна култура на Балканите от всички други народи, той не е научен да избира и купува качествени продукти. Особено това се отнася поне за половината от населението. Страни като Македония и Сърбия, например, където БВП на глава от населението е по-малък, отколкото е в България, практиката да се ядат такива боклуци почти не съществува.
Това значи, че производствената цена на сиренето не би трябвало да превишава 4 лв. за кило. Хайде, 5 лева да е. И въпреки това, по-изгодно е да произвеждаш боклуци и след това да ги продаваш на невежите потребители за 8 лева килото.
В тази държава нищо не е по реда си. Със сигурност нито сиренето ни е сирене, нито кашкавалът - кашкавал. Съмнявам се, че и бирата ни е истинска. Изобщо кажете ми, кое нещо, което е масово производство и може да бъде класифицирано като "добра практика"?
Наистина е прав г-н Зоров, като предлага да се забрани производството на всякакви млечни заместители. Сиренето трябва да се прави само от мляко и то прясно мляко.
Ако все пак се реши да се произвеждат тези боклуци, заместителите на сирене и кашкавал, то нека да бъдат обложени с акцизи, както се облагат цигарите. Това ще направи тяхното производство по-малко атрактивно.
Също така необходимо е да се санкционира и методът "претопяване" на вносни сирена и кашкавали или поне да се регламентира. Това е практика от началото на 90-те години, когато българския народ изяде хиляди тонове претопено масло и кашкавал, с наближаващ срок на годност, дошло от складовете на Запад.
Наистина българинът иска да си купи сирене за 3 лева, но трябва да разбере, че такъв филм няма. И друго, което ме учудва много в нашия сънародник. Той купува евтини боклуци и се тъпче с тях и когато му кажеш, че това са заместители със съмнителни качества, той те гледа умно и ти казва нещо от рода на: Аз ям такова сирене и виж ме - жив и здрав съм. Може би той очаква веднага да падне и да умре, след ядене на такива боклуци. Това да не е цианкалий все пак. Организмът се бори известно време, преди да "поддаде". И понеже българинът има най-лошата хранителна култура на Балканите от всички други народи, той не е научен да избира и купува качествени продукти. Особено това се отнася поне за половината от населението. Страни като Македония и Сърбия, например, където БВП на глава от населението е по-малък, отколкото е в България, практиката да се ядат такива боклуци почти не съществува.
Търсене
За този блог
Гласове: 2406