Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197241 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 10.03.2017 г.
 Народът ни може да е прост, но за прост човек няма да гласува.


Народът ни може да е страхлив, но за страхлив човек няма да гласува.


Народът ни може да е злобен, но за злобен човек няма да гласува.


Народът ни може да е гаден, но за гаден човек няма да гласува.


Пряката демокрация е най-стойностният измерител на качествата на тези, които искат да ни управляват. Нямаме нужда от това някой партиен вожд да ни каже, кой да ни управлява и кой не. Партийният ни вожд винаги ще си гледа първо неговия интерес, а след това, ако остане време и ако все още нещо свястно му е останало в съзнанието, може да свърши нещо и за нас. Защото вождът има нужда от мафия, която да го подкрепи. 
Със силата на организираното насилие, на промиването на мозъците, с ликвидирането на неудобните.


Нали си спомняте, как болшевиките са дошли на власт? Първо е лъжата. Болшевиките стават болшевики едва при Сталин. Дотогава са били меншевики на практика. Но са си казвали, че са болшевики. Че са повечето...Така лъжата хваща дикиш. Къде в някакво сибирско провинциално село знаят кои са болшевиките. Те може да са една шепа хора, но в отдалеченото село вече фантазиите се развихрят.

Второ е насилието. Защото чрез лъжа се омотават лесно хората, които са прости и нямат достатъчно информация, за да вземат страна. Казвам да вземат страна, защото не може да се каже че някой ги е питал за нещо, пък камо ли да вземат решение.


Пряката демокрация ще ни предостави правото да вземаме решения и да караме избрани от нас хора да ги изпълняват на практика.

Сега измерителят за качествата на хората са ВРЪЗКИТЕ. Народната воля никъде я няма. Затова започнах с нея. Народът ни може да е боклук, но никога няма да избере и да търпи да го управляват боклуци, освен ако тези боклуци не са се обзавели със служби, униформи, оръжие, политически партии или така наречените атрибути за вземане и задържане на властта.


Затова трябва да искаме и да се борим за пряка демокрация. Защото обществото ни ще разбере, че е нямало никаква нужда от съществуването и поддържането на тези "атрибути", защото няма да има нужда власт да се взема насила и да се отстоява насила. Ще разберем, че цялата тази журналистическа плява, която ни залива от екраните на медиите и от страниците на вестниците целят задържане на тази отвратителна партийна система, че това са платените клакьори на един измислен, насилнически обществен порядък, който кара в хората да избуяват лошите страсти, мисли, действия....


Време е да намерим друг, по-надежден и справедлив стойностен измерител на нашите усилия, мисли, чувства, копнежи за бъдещето.... Време е за пряка демокрация.
Категория: Политика
Прочетен: 1227 Коментари: 9 Гласове: 5
 www.24chasa.bg/novini/article/6029793

Агенцията е осигурила доставка на 2695 тона ЗАХАР за бедните. ДВЕ ХИЛЯДИ И ШЕСТОТИН, ДЕВЕТДЕСЕТ И ПЕТ ТОНА ЗАХАР!!!!!!!!

Само вижте какво раздават на бедните:
  1. Захар
  2. Брашно
  3. Ориз
  4. Макарони
  5. Картофено пюре
  6. Гювеч
  7. Компот
  8. Конфитюр
  9. Местни консерви
  10. Вафли
НЕ ВИЖДАМ В СПИСЪКА - МАРГАРИН, ОЛИО И ОТРОВА ЗА МИШКИ И ТОВА НАИСТИНА МЕ ПРИТЕСНЯВА.



Осем от тези храни са висок гликемичен индекс. Част от бедните вероятно са с диабет, но на кой ли му пука. Останалите храни са от така наречените храни за военно време, когато няма какво да се яде.

Втората ми забележка е, че тези храни, всички, без изключение, при приемането им ще влияят негативно на алкално-киселинното равновесие, освен ако не представляват едва 10-15% от общия обем на прием на храна за всеки отделен прием. Но кой да ти знае такива подробности. Те със сигурност ще бъдат използвани като основни храни, а не като допълнителни.

Третата ми забележка е затова, че всички тези храни са или свръхрафинирани по своята природа /захар, брашно, ориз, макарони/ или съдържат свръхрафинирани храни /компот, конфитюр, вафли/. Нали не очаквате вафлите, които дават на бедните да са направени с краве масло, вместо с палмово масло и кафява захар, вместо съмнителни подсладители или бяла захар!!! Или компотите или конфитюрът!!! Нали не очаквате да им дадат пълнозърнесто брашно или брашно от ръж, ечемик или лимец!!! Нали не очаквате да им се даде друг ориз, освен полиран!!!

Е как искате тези хора, бедните де, да са здрави?

Какво й пречи на държавата да даде на бедните /така и така е решила да дава помощи в натура/, нещо, което е полезно!

Защо не дадат на бедните шарен боб, леща, елда, зеленчуци, плодове?  Защо не им дадат овесени ядки - толкова са евтини, полезни и лесни за приготвяне? Да, ама не...

Докато не се намери някой, който да ми даде правдоподобно обяснение, ще си мисля, че тези от Агенцията са или тъпаци или наистина искат да уморят бедните по-бързо.

Категория: Политика
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.03.2017 10:58
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197241
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031