Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197378 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 19.03.2017 г.
 http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134682112

Ако някой иска да го прегледа. Единственото нещо, което се разбира от закона, това е какво е малко и средно предприятие. Разбира се и какво значи микропредприятие.

Според чиновниците от министерството на икономиката, които са писали или преписали този закон от някой европейски закон, малко предприятие е това, което има 19 500 000 лв. активи или същият размер на приходи.

Не знам дали можете да си представите размера на тази сума, но тя недостижима поне за 90% от малките предприятия. Само си помислете - в България има стотици хиляди фирми, в които основните работници и служители са самите собственици - това са собствениците на малки търговски обекти, сервизни работилници, различни фирми за предлагане на услуги на граждани. Може би, когато бюрократите са правили закона, са били или пияни или напушени. Затова казвам, че бюрократ и то високопоставен, не бива да бъде назначаван, ако не е страдал поне 10 години като управител на частна фирма. Да види, откъде излиза и как излиза хлябът, както се казва.


Дори и критериите за микропредприятие са преувеличени. Как си мислите, дали един малък търговски обект, може да направи 3 900 000 лева оборот за годината? Нека така да го сметнем, имаме 252 работни дни през годината. Ако разделим посочения по-горе оборот на тези дни, ще получим над 15 хиляди лева оборот за деня. Дали чиновниците знаят, какво означава този оборот и как се прави?  За микропредприятие, даже и 1 милион оборот са много, а камо ли почти 4 милиона.


И всъщност каква е файдата от този закон? Щели да стимулират малките и средните предприятия, щели да ги подпомагат, щели да увеличават тяхната конкурентоспособност... АБЕ ДЪРВЕНИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ - ПРЕСТАНЕТЕ ДА "СТИМУЛИРАТЕ" И "ПОДПОМАГАТЕ", ЗАЩОТО ОТ ВАШИТЕ СТИМУЛИ И ПОДПОМАГАНЕ СМЕ НА ТАКОВА ДЕРЕДЖЕ. СПРЕТЕ ДА ПРЕЧИТЕ, ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ. АКО ПОДОБРИТЕ КОНКУРЕНТНАТА СПОСОБНОСТ НА КОЕТО И ДА Е ПРЕДПРИЯТИЕ, ВИЕ ГО ПОСТАВЯНЕ В ПРИВИЛЕГИРОВАТА ПОЛОЖЕНИЕ СПРЯМО НЕГОВИТЕ КОНКУРЕНТИ И ТОВА ГО ПРАВИТЕ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ!!! ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПРОСТИ БЕ ДА ЕБА ВАШАТА МАМА БЮРОКРАТСКА ИЛИ ВСИЧКО ОТНОВО ГО ПРАВИТЕ, ЗА ДА ЦАПНЕТЕ ЕДНИ ПАРИ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ПРОГРАМИ И ПРОГРАМКИ, ФИНАНСИРАНИ С ОТКРАДНАТИ ОТ НАС ПАРИ!!!


С какво помогнахте на микропредприятията, онези, които включват 88% от българските фирми? Нима им намалихте бюрократичната тежест? Тези фирми не могат да си позволят нито скъпо платени юристи и счетоводители, че да се оправят в административната каша, която сте им подготвили. Какво сте направили, че да им улесните живота? Да ви кажа ли какво направихте? Задушихте ги. Погледнете наоколо - виждате ли малки бензиностанции, такива, каквито има в Германия, Франция, че и чак в Хонг Конг? Колко магазини съсипахте, като пуснахте чуждите вериги супермаркети не само да окупират околностите на градовете, но и техните центрове? Това ли е помощта ви? Това ли е осигуряването на "благоприятна среда за развитие"? Фарисеи сте вие, а не държавни служители. Фарисеи, които продадоха националните ни интереси и допуснаха глупавия народ да се тъпче с всякаква изкуствена храна, пробутвана ни от тези международни нехранителни вериги! Всичко стана с вашето благоволение. Месеци наред обикалях институциите, за да получа разрешение за отворя един скапан магазин, в който години наред се самоексплоатирахме цялото семейство. За колко време дадохте по същото това време, разрешение, такива като Метро да открият своя огромен хипермаркет? Да ви кажа ли за колко? По-бързо, отколкото за моето магазинче и ще ми говорите за подпомагане на малкия бизнес. Паразити и лицемери сте това държавните служители. Паразити и лицемери. Долни слуги на собствените си усти и гъзове. Да ви го начукам за цявата тази безсмислена нормативна боза, която сте измислили и затова, че ни бъркате и промивате мозъците от сутрин до вечер, че правите нещо за нас. Да, правите - ОГРАБВАТЕ НИ КАКТО НАМЕРИТЕ ЗА ДОБРЕ. СЪЗДАВАТЕ НИ ПРЕЧКИ, ЕДНА СЛЕД ДРУГА, ЕДНА СЛЕД ДРУГА....ТОВА ПРАВИТЕ. Не предприятията са малки и средни - възможностите ви са малки и средни. Така да знаете. Затова не си отваряте свои малки и средни предприятия, а се възползвате от нашите малки и средни предприятия. Защото със сигурност знаете, че трябва да си дадете живота и да се убиете от работа, за да изкарате това, което сега изкарвате, пречейки на всички нас да си гледат нормално живота.
Категория: Политика
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.03.2017 17:00
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197378
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031