Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3233912 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 02.03.2017 г.
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6088843


Съдия Алексей Трифонов става зам. министър! Какво право сме дали на премиера да назначава министри или да назначава областни управители? 


НЕ Е ЛИ ТОВА НАША РАБОТА, НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ?

ВРЕМЕ Е ИЛИ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ИЛИ ЗА НЕЙНАТА ОТМЯНА. ВРЕМЕ Е ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. АМАН ОТ ПАРТИЙНИ, ПОЛИТИЧЕСКИ ИЛИ СУБЕКТИВНИ НАЗНАЧЕНИЯ. ТОВА Е РАБОТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, НЕ Е РАБОТА НА ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ ДА НАЗНАЧАВА ДРУГА ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ. ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 489 Коментари: 2 Гласове: 0
Стандартна новина е тази, при която група роми пребиват горски служители. ТОВА Е НЕДОПУСТИМО. Нека на горските да им се разреши да задържат нарушители и да ги предават на органите на МВР. Да им сложат белезниците и толкова.

Но нека да не забравяме и друго - ако МВР допусне някой да бие държавни служители, явно нямаме нужда от такова МВР.


Така, че имаме тема на размисъл. МВР не си върши работата. След това се появява и общинска полиция и пак работата не върви. Появяват се десетки и десетки хиляди частни охранители и пак работата в раздел Сигурност не върви. Имаме десетки хиляди горски и пак няма сигурност.


ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛЕН ДЕБАТ ПО ТАЗИ ТЕМА, ЗАЩОТО ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА, КОЯТО НИ ПРИНУЖДАВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ, СИ Е ИЗЖИВЯЛА ВРЕМЕТО.

ЩЕ ПОВЯРВАМ, ЧЕ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛО КЪМ ДОБРО, АКО ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ЗАСТРЕЛЯТ НЯКОЛКО КРАДЛИВИ ХУНИ В КРАКАТА, ЗАЩОТО СА СЕ ОПИТАЛИ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ С ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И СЛЕД ТОВА СЪДЪТ ДА ОТСЪДИ, СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХУНИ ДА СИ ПЛАТЯТ И МЕДИЦИНСКИТЕ РАЗНОСКИ ПО ТЯХНОТО ЛЕЧЕНИЕ. НЯКОЛКО ТАКИВА СЛУЧАИ ДА ДАДАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ХУНИТЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ДАЛИ ДА ВДИГАТ БРАДВИ СРЕЩУ ВЛАСТТА.
Категория: Политика
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове: 0
 Днес отново прегледах данните за държавния дълг на САЩ. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3_%D0%BD%D0%B0_%D0%A1%D0%90%D0%A9

Заглавието е точно на място. Имам притеснения за финансовата стабилност на света, като най-голяма вина за това, че се движим вече по тънкия лед на финансовата стабилност има именно Обама. Заглавието е адресирано към бъдещето, защото именно Обамата заложи тази страшна дългова бомба, която все някога ще гръмне в бъдещето.


Ситуацията с дълга на САЩ е по-тревожна от тази в следвоенната 1950г., когато САЩ харчеха луди пари за формиране на ядрен арсенал и превъоръжаване. Тогава дългът е стигнал до 96% спрямо БВП на страната. За периода след 1950г., до момента, в който нобелистът за мир Обама, му дадоха властта през 2008г., дългът се е движел между 54% и 77% от БВП. Но както виждате, светът не е виждал по-голям човеколюбец от Обама. На кого ли не даде пари и забрави да си ги поиска. Народът на Америка постъпваше така, както и народът на Гърция - който можа се облажи и всички си траят. Сега държавният дълг надхвърля 106%. На тези, които твърдят, че Обама е демократ, какво да им кажа, освен да ги питам, дали не са ослепели и не виждат очевадни неща.  КАКВО ДЕМОКРАТИЧНО ИМА ДА НАБУТАШ БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ДА ТИ ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ, А СЕГА ДА ПЛЮСКАШ БЕЗМЕТЕЖНО? КАКВО ДЕМОКРАТИЧНО ИМА В ТОВА ДА ВЗЕМЕШ НАЗАЕМ ПОВЕЧЕ ОТ 9 ТРИЛИОНА ДОЛАРА И ДА ГИ ПОХАРЧИШ ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРОГРАМИ. МАМКА МУ И СОЦИАЛИЗЪМ, НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ НЕГО - ИЗБЯГА ОТ СССР И СЕ ПРЕМЕСТИ В АМЕРИКА И В ЕС.


Откакто Обама дойде на власт, държавният дълг се е увеличил с точно 100%. Такова нещо никой американски президент не е успял да "постигне". Дори и Джордж Буш - младши, който води две големи войни - В Ирак и Афганистан и потроши над 1 трилион долара за тази цел, не успя толкова да увеличи дългът на страната, но социалистът -утопист Обама го направи, с глупавите си социални програми. Но като се огледаме по внимателно, той направи богатите още по-богати, но не намали равнището на бедност, тъкмо обратно, никога Америка не е плащала купони за храна за бедни, на близо 50 милиона американци. Това е също голяма заслуга на Обама. Страхотен демократ, няма що - бедните стават още повече, а богатите стават още по-богати. Типичен постсоциалист, като нашите и като руските. Постсоциализъм в действие - бедни, сакати и болни - колкото искаш и от друга страна богати, ама богати олигарси. По средата средна класа, която има по-голяма опасност да станат бедни, отколкото богати.

Гледам и друг неоспорим факт - страните, които са най-големи длъжници са най-развитите страни на света. Бедните, обратно - дължат сравнително малка част от общия световен дълг. Ако погледнете статистиката с какво впечатление ще останете? Тези, които дължат на света живеят богато, а тези, които нямат задължения - мизерстват. Изключенията като Сингапур или Лихтенщайн са само едно потвърждение на правилото.
Единствено не мога да направя изчисления, които да прихванат дълговете на богатите страни към други богати страни, за да се види дали съществено ще се промени този извод.

Не е опасно, ако социалист ръководи малка държава. Но когато социалисти ръководят такива големи общности като ЕС, САЩ и Канада, тогава светът е в по-голяма опасност, отколкото по времето на Студената война.
Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.04.2017 23:06
 От много години си задавам такъв въпрос: ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА ИЗБИРАТЕЛНИ РАЙОНИ, КОГАТО СТАНЕ ДУМА ЗА ИЗБОР НА НАРОДНИ ПРАТЕНИЦИ?


Ако се замислите, ще видите, колко несправедлива е избирателната система. Нека първо да уточним, кому са нужни районите. Те са нужни на партиите, за да си направят листите. НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, НЯМАМЕ НУЖДА ОТ НИКАКВИ ИЗБИРАТЕЛНИ РАЙОНИ. ИМАМЕ НУЖДА, ДА МОЖЕМ ДА ИЗБЕРЕМ ТАКИВА ПРАТЕНИЦИ, КОИТО ДА БЪДАТ ЗАКОНОДАТЕЛИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА ДАЛИ СА РОДЕНИ В СУХОДОЛ, СОФИЯ, СВИЛЕНГРАД, СУНГУРЛАРЕ, СПАХИЕВО, САРАНЦИ, САМОИЛОВО, СИЛИСТРА,  ИЛИ СИМИТЛИ. Нарочно избрах всичките да започват със "С", за благозвучност.


Парламентът е единствената институция, която се "захранва" с хора, избрани от избирателни райони. Когато избираме президент, няма такова нещо. Гласуваш за личност и не се интересуваш къде е роден, нито къде е роден избирателят, който гласува. Да, обаче при парламентарните избори, нас избирателите, ни разпределят така, все едно е някаква компютърна игра. Разпределят ни и кандидати, за които да гласуваме. 


АКО ПРИ СЪЩЕСТВУВАЩАТА ПАРТИЙНА ИЗБОРНА СИСТЕМА ИМА ЕДНА ИЗБОРНА ЛИСТА, ЩЕ БЪДЕ КЪДЕ ПО-ЛЕСНО ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.

Какво означава това - няма нужда Волен Сидеров да се кандидатира в район Ямбол, нито Бойко да се кандидатира с Корнелия в един от избирателните райони на София. Като има единна листа за кандидати, излъчени от партиите и листа, излъчени от други организации или независими кандидати и те да са качени на сайта на ЦИК, няма да е необходима цялата тази сложна избирателна система, която сега съществува. На бюлетината отбелазваш партията, за която искаш да гласуваш и я пускаш в урната. Ще икономисаме хартия.

Проблем става, ако искаме да гласуваме за независими кандидати. Ако са много, тогава наистина е технически проблем, защото трудно ще бъдат изписани. Но като гледам независимите на тези избори, няма да е проблем да се запишат всичките на бюлетината.



Тогава избирателните райони ще бъдат заради нас, избирателите, за да можем да отидем да гласуваме и да ни запишат, че сме гласували, но няма да има никакво значение за партиите. Представете си колко ще бъде удобно за тях. А ако има независими, още по-добре и за тях, защото много хора ще задраскат някой независим, ако мразят партиите. Цялото общество ще спечели.


Защо написах тази статия. Защото искам да гласувам за отделна личност, но не мога да го направя, защото не е в моя избирателен район.  Ако искам да гласувам за тази личност, трябва да гласувам за партията, в която тази личност участва, но в моя район не харесвам тези, които са записани в листата. Още по-сложно става, когато той е независим кандидат. Ако се различаваме по райони, не мога да гласувам за него.


В крайна сметка, на нас ни трябват законодатели и всеки трябва да има възможност да си избере такъв, независимо откъде е кандидатът и независимо, откъде е избирателят. Нали този човек ще пише закони, които са закони на цялата страна. Той не е кмет, че да има териториална ограниченост.
Категория: Политика
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.03.2017 10:56
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3233912
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031