Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219163 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 29.03.2017 г.
 http://offnews.bg/news/Izbori_18760/Tomislav-Donchev-Za-edin-mandat-mozhem-da-udvoim-uchitelskite-zaplati_650947.html?ref=recomend


И СЕГА АКО КАЖЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОДОБРИ ЗНАЧИТЕЛНО КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАПРАВО ЩЕ МЕ ИЗКЕФИ.

Никой не говори затова, че немалка част от тези учители живеят в друга епоха. Мнозинството от децата ходят на училище като все едно са наказани да го правят. Училището не се асоциира с нещо забавно, хубаво, полезно, а с някаква досадно задължение.


По тези неща трябва първо да мисли Дончев, а не толкова за учителските заплати.

Сега си мисля, как ще се повиши качеството на образованието, което зависи от една учителка на 62 години, която не може да включи компютъра. 


И най-после направете една държавна стратегия за тези длъжности, които получават заплати от данъкоплатците - общински и държавни училища, болници, полицаи, военни и т.н., на най-накрая да разберем, коя професия  какъв статус има в обществото. Ако увеличите заплатите на учителите двойно, какво си мислите, че няма да се надигнат всички онези стотици хиляди служители, които получават заплати от държавата? И ще стане едно мазало. Интересни разсъждение на политиците. Само за доходи и заплати говорят, а за свършена работа - никой.
Категория: Политика
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове: 0
 Като преходен период към пряка демокрация, може да минем през идеята за забрана на партийните членове да заемат отговорни постове в държатата. КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ 1989г. НАСАМ?  НАЛИ ГОДИНИ ГОВОРИМ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ОБВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПАРИЯ ИЛИ ПАРТИИ И ДЪРЖАВА? КАКВО ОЗНАЧАВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ ДА СТАВА ПРЕМИЕР? КАКВО Е ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ?


Време е този народ да поумнее и да стане по-чувствителен, когато го прекарват. Българският народ се държи като едно дебелокожо същество, на което за нищо не му трепва окото.

Партийните работници да са такива, които всяка една партия да наема, за да вършат партийната работа. А каква е партийната работа? Да ни предлагат способни хора за админсистратори. Не е необходимо, пък и НАДАЛИ НЯКОЙ ОТ НАС ИМ ИСКА ДА ПОЕМАТ ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ, ОНОВА РАЗМИТО ПОНЯТИЕ, С КОЕТО НИ ЛЪЖАТ И НИ МАЖАТ ОЧИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД. НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРТИЯТА, КОЯТО И ДА Е ТЯ, ДА СЕ ОБВЪРЗВА ПО ТАКЪВ НАЧИН С ДЪРЖАВАТА. НЕКА СИ НАМЕРЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ДА НИ ГИ ПРЕДЛОЖАТ, ДА НАПРАВЯТ СВОИТЕ ПРОУЧВАНИЯ, ПЪК НИЕ ДАЛИ ЩЕ ГИ ИЗБЕРЕМ, ТОВА СИ Е НАША РАБОТА.

Никой администратор не бива да поема никакви задължения към членове на партията и към ръководството й. Неговото задължение е да служи на избирателите и да се съобразява със закона. Толкова е просто. Аман от партийни копелета. Това е начинът да разберем, че не ние имаме нужда от партиите, а партиите имат нужда от нас.
Категория: Политика
Прочетен: 665 Коментари: 2 Гласове: 1
 Мечтата на българина е ДА НЕ РАБОТИ.

Това обаче не включва "ДА НЯМА ПАРИ". Точно обратното - ако може "ДА НЕ РАБОТИ" и "ДА ИМА ПАРИ".

Той вече не говори за бизнес, за развитие, за производство и т.н. Той говори за "ПАРИ". Него не го интересува начина, по който той ще се добере до парите - важното е да ги има.

Дали това ще бъде наемен убиец, който отстрелва някого за 10 бона или тютюнопроизводител, който се бие през земеделското министерство за субсидия, резултатът е един и същ.

Правителството при социализма се превърна в най-големия крадец. Крадец не на едно ана СВРЪХЕДРО.

Скривайки се зад постулата за власт на мнозинството, правителството създаде котерийно мнозинство, което държи в неведение и бедност, за да получи от него политически измислени права, за да задоволява собствените си интереси.

Така бедните получиха напълно законни права да заповядват на имотните, да споделят с тях благата на труда им. Просто защото са повече. Имотните нямат нужда от правителството. Бедните имат нужда от него. За да продължават да бъдат бедни, защото явно им харесва.

Ние сме природно интелигентен народ, който е хванал грешния път - ПЪТЯТ НА СОЦИАЛИЗМА. В Библията е записано: Почукай и ще ти се отвори. Искай и ще ти се даде.

Но какво искаме ние. Как не са могли онези, които са писали Библията, ДА КОНКРЕТИЗИРАТ МАЛКО ТОВА ПУСТО ИСКАНЕ!!! Защото едно е да искаш коричка хляб, съвсем друго е да искаш някой да те издържа, а съвсем друго е да искаш да създадеш нещо на тази земя и да оставиш диря след себе си, но не лайняна, разбира се.

И кой каза, че всички трябвало да имаме еднакви права? Как е възможно един да стане в 7 часа и в 8 да е на работното си място, да работи 10 часа, да се бори за своето оцеляване, да плаща заплати, да създава продукти и услуги, които да продава в страната и чужбина и да има едни и същи права с този, който получава от него пари, на основание, че бил беден. ДА СТЕ ВИЖДАЛИ БЕДНИ ХОРА, КОИТО СТАВАТ В 7 ЧАСА, РАБОТЯТ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН, УЧАТ И СА ПОЛИТИЧЕСКИ, СОЦИАЛНО И АДМИНИСТРАТИВНО АКТИВНИ? Все намират начин да оправдаят проваления си живот, обвинявайки всички други, само не и себе си. Какво очаквате от тези хора? Очаквайте да гласуват за тези, които им обещаят национализация, конфискация, затвори за богатите и реки от мед и масло, за които те няма да полагат труд.

Е какъв ще бъде тогава народът, създаден именно за такава цел - народ от уж свободни роби. Социалистите ни "свикнаха" да се интересуваме от дребното си оцеляване, защото този, който се бори за оцеляване, не може да бъде свободен. Свободният човек е надраснал елементарните си материални нужди. Но за да ги надрасне, той има нужда от свобода. Затворен кръг, нали? Лозунгът "Дайте да дадете", не върши работа, освен ако не е насочен именно към тези, които баланси спрямо обществените баланси, постоянно са на минус и имат "нужда" като някакви паразити, да са закачени за общественото тяло, наречено бюджет. В тази категория включвам не само онези, които не работят, а и всички онези, които "работят", получавайки заплата от нас, първичните данъкоплатци.

За да се променят нещата към по-добро, няма как това да стане без държавна политика в областта на възпитанието и образованието. Не произведем ли достатъчно критичен "материал" под формата на хора, доникъде няма да стигнем. Но нали виждате - искаме от държавата да направи нещо, срещу която тя усърдно работи десетилетия наред. Затова без всички нас работата няма да стане. Без нашето активно участие нищо съществено няма да се промени. Време е да забравим за личния си интерес, когато той се удовлетворява по нечестен и несправедлив начин, въпреки, че някога този начин може да бъде законен и нерядко е такъв. Време е зрънцето на пламъка в нас, който озарява душата ни и който дълбоко в нас копнее за справедливост, да вземе връх над предметливата същност на социалистическата душа, целта на която е да направи от хората тухли, които да са удобни за хващане от ръцете на МАЙСТОРИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 521 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 29.03.2017 16:23
 Но тогава няма да е БСП. Ще бъде някаква друга партия Сега Корнито и Серго се опитаха да ни баламосат, че това е някаква друга партия, а не БСП. Като лансираха Радев, като предложиха в своите листи такива като празнодумеца пишман професор Иво Христов, като джурналистката Хелена Йончева и други "нови" лица, се опитаха да ни представят СТАРАТА БАБА, ДЕМЕК, ЧЕ БИЛА МЛАДА БУЛКА. Да, ама не. Същата стара парясница е партията столетница. БСП НЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА ЛЪЖЕ АНДРЕШКО. 


НАЙ-ПОСЛЕ И САМАТА ВЪРХУШКА НА БСП РАЗБРА, ЧЕ РАДЕВ НЕ Е БСП И БСП НЕ Е РАДЕВ.

Нужни са твърде много Радев- ци и твърде малко Сергов- ци и Ниновки. Когато обаче вторите са повече от първите, се получава това, което се получи на изборите. Шамар.


БСП заложи на нови лица наистина, но какво представлява един Иво Христов например - толкова много слова, толкова много информация, но накрая се разбира, че камилата е проста и пак магаре трябва да я води в пустинята. Да сте чули от него, как, по какъв начин и с какви средства вижда той програмата - само критика и нищо друго. Това не било така, онова не било така и нищо, ама нищо друго.

Същата работа е и с джурналистката Йончева. Така и не се разбра кой какво е плащал за нея. Да не говорим за политическите й възгледи. Другарката на няколко поколения партийни лидери е толкова икономически и политически тъпа, че нямаше как това да не проличи по време на кампанията. Разбира се, че е много трудно да защитаваш икономическата програма на БСП. Как и кой може да защити икономическа програма, написана от комунисти? Как ще кажеш на избирателите, че БДЖ е стабилна институция, как ще кажеш, че москвичите и ладите са по-добри машини от мердецесите? Какви аргументи можеш да имаш в защита на ТКЗС-тата? Какво по-добро можеш да измислиш от свободната воля на пазара? И ето тук е лицемерието на комунистите. Не стига, че те управляват и сега, чрез тяхната креатура ГЕРБ, но имат и наглостта да твърдят, че в България загивала заради демокрацията и либерализма.

На тъпите комунисти още веднъж трябва да се каже - В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО ЕДНА ИСТИНСКА ДЯСНА ПАРТИЯ И НИКОГА ИСТИНСКА ДЯСНА ПАРТИЯ НЕ Е ВЗЕМАЛА ВЛАСТТА. ОТ 1944г. В ТАЗИ СТРАНА УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ И НАСЛЕДНИЦИ - ПОСТСОЦИАЛИСТИТЕ. Вижте как във всеки икономически проблем на обществото как са набъркани тъпите комунисти:
  1.  Фондовете на пенсионерите бяха профукани - каквото е имало там, няма го вече. Кой го направи? Не го ли направиха комунистите, които десетилетия ни лъжеха, че се грижат за всички - от децата, до пенсионерите? Къде са им парите? 
  2. Не фалира ли социалистическаа държава по времето на Луканов, когато спря плащанията по външния дълг? Кой друг, ако не комунистите направиха тази бъркотия, че да се стигне дотам?
  3. Всички изродски правителства, които израстнаха от комунистите и бяха управлявани или пряко от тях или от техни поставени лица, не доведоха ли до краха на банките през 1996г., когато Виденов отправи нареждане на кредитополучателите да не плащат дълговете си на банките? Ами банките - кой позволи да се създадат с държавни пари толкова банки, от които нямахме нужда?
  4. Ами какво направи Иван Костов, че и досега му сърбаме попарата, с цялата мафиотска приватизация? Ами договорите с "Мариците"?
  5. Не бяха ли пак комунистите в основата на проекта на царя? Кой го доведе в България? Какво стана след това - БТК, ЕРП-тата, личните изцепки на царя, по осребряване на властта си? 
  6. Ами правителството на Станишев? То не беше кражба, то не беше чудо от страна на мистър "клиин". Добре поне, че икономическия цикъл в света беше позитивен, че не фалирахме за пореден път.
  7. Ами ГЕРБ? Това не е ли комунистическа креатура? Премиерът преди години напуснал МВР, за да остане партиен член. Вижте всички около него - или бивши партийни секретари или политработници и в най-лошия случай - бивши партийни членове на БКП. А както знаете, бивш комунист няма.
  8. Ами измисленото дясно, което никакво го няма! Не е ли пак комунистически проект? Бъгарският народ и българското политическо пространство, токова много е заразено от комунистическия бълвоч, че всичко, което се появи е омърсено от бивши и настоящи партийни членове, чегнета и доносници, подкрепени от комплексиран народ, който си мисли, че държавата трябва да се грижи за него, вместо той за държавата.
БСП ВИНАГИ Е БИЛА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ ПАРТИЯТА, ЗА КОЯТО ГЛАСУВАТ НАЙ-МНОГО УМИРАЩИ МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ. ЗАТОВА И БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА - ЗАЩОТО ВЪЗРАСТНИТЕ УБИВАТ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ - УПОРИТО, ТЪПО И БЕЗОТКАЗНО, ЗОМБИРАНИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕИ И ПЛЕНЕНИ ОТ СЛАДКИТЕ ПРИКАЗКИ, ЧЕ ЕДИН ЩЕ РАБОТИ, А ДВАМА ЩЕ ЛАПАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 560 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 29.03.2017 08:08
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219163
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031