Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217154 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 31.03.2017 г.
  1.  В областта на здравеопазването. Да се сдуши с личните лекари, като им плати допълнително пари, за да могат да приложат превантивна програма за предпазване от заболяване и постигане на оптимално здраве. Ако пациентите са неотговорни в този случай, да вкара застрахователите в здравеопазването, като по този начин, тези, които не се грижат за здравето си ще плащат по-високи вноски, да демонополизира касата и накрая, да се скара с докторите, които сега изписват ненужни манипулации и точат касата /Москов са скара с тях, заради пръстовия отпечатък, но те накрая победиха/; Така ще разберем, че сегашните над 3 милиарда лева, които плащаме ние, под формата на здравни вноски, няколкото стотин милиона, които плаща бюджета и още онези 3 милиарда лева, които доплащаме от джоба си, са многократно повече от онези разходи, които биха ни гарантирали по-добро от сегашното здравеопазване. Правителството трябва да каже, че това, което имаме сега в тази област е ЕДНО ЯКО КРАДЕНЕ ОТ СТРАНА НА ДОКТОРИ И БЮРОКРАТИ, А НЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
  2. В областта на образованието. Държавата да поеме всички разходи за издръжката на децата от раждането им до навършване на поне 16 години. Държавата да отнема децата от родители, които не могат да осигурят базисни условия за отглеждането и възпитанието на деца така, както го прави норвежката държава. Има пример, не е необходимо да откриваме топлата вода. Пари има достатъчно. Едно дете, израснало в гетото, няма кой знае какви шансове да успее в живота, дори и да посещава училище. Децата имат нужда от качествена среда на живот, а не живот в бордей. Държавата трябва да престане да дава пари на ръка на възрастните, за да раждат и отглеждат децата, а да се заеме с финансиране на потребностите на всяко едно дете, съобразно приети базисни норми. Възпитателната и образователната система трябва да произведе качествен народ - имаме нужда от възпитани, ученолюбиви и трудолюбиви деца, които знаят как да се грижат за себе си и за другите, които са научени да мислят и да творят. За целта, трябва да се приеме такава възпитателно-образователна програма, която да накара децата да ходят с радост в детските градини и училищата. Последните да станат центрове, където младите хора да изкарват деня си в учене, спорт, игри и развлечения. Нямаме сметка те да се шляат по улиците и там да се учат на лоши работи. Училището трябва да осигури минимум 9 часа на ден занимателни програми, които да са интересни и продуктивни за децата. Ако в края на деня, децата не искат да си ходят у дома, а сутрин рано препират родителите си да ги карат на училище, това е критерият, че престоят им в училище е бил продуктивен. Но затова, за жалост, правителството трябва да каже на поне половината от учителите, че няма нужда от тях. До завършване на основното си образование, децата трябва да бъдат учени от един, единствен учител. Специализирано обучение ще се предлага едва след 8-ми клас, освен ако не става дума за езиково обучение и за компютри. Така че , учителите ще имат нужда от повече обучение, отколкото децата, защото няма как да искаме от учители, които основният им житейски и учителски път е бил през 20-ти век, да бъдат на нивото на изискванията на 21-ви век, с малки изключения, разбира се.
  3. В областта на сигурността. Правителството трябва да каже на всички онези 100 хиляди души, служители на МВР, на отбраната, на различните други служби за сигурност, че тяхната организация на работа е толкова хаотична и некоординирана, че тези организации са толкова пропити с партийни и лични интереси, че на практика само вземат пари и не ни гарантират сигурност такава, каквато се очаква от тях. Всяка една от тези структури се нуждаят от коренни реформи, подобни на онези, които Грузия направи, уволнявайки в един ден цялата пътна полиция, например и обявявайки конкурс за назначение на нова полиция. Как си мислите, дали автомобилистите са се възползвали от този вакум и са нарушавали закона знаейки, че няма да бъдат санкционирани? Ние виждаме засилено полицейско присъствие само по време на избори и когато има национална акция. През останалото време все едно, че нямаме полиция. Да не говорим затова, че нашата ПОЛИЦИЯ, все още е МИЛИЦИЯ, защото служителите там са служители на началниците си и на партията, а не на закона. Време е поне при избиране на началниците на регионалните дирекции на полицията, да се вземат предвид и мненията на местните органи на властта и да се ограничи тази глупава и ненужна централизация на МВР. Време е местната полиция да се отчита на местните власти, а не на началниците в София. Всичко трябва да се промени изкорен.
  4. В областта на държавните финанси - ако искаме да имаме добре развита икономика, трябва съществено да се намали делът на държавата в БВП на страната и от сегашните 40%, постепенно да спадне на 30, 20 и оттам до 15%. Колкото повече пари изземва държавата от гражданите, толкова повече изземва и тяхната инициатива, а знаете, че гражданите могат да съществуват без държавата, но държава не може да съществува без граждани. Държавата трябва да се оттегли окончателно от икономиката и да запази златна акция във всички фирми и дружества, които имат стратегическо значение. Сега разбираме, че ако държавата имаше такава акция в Лукойл, нямаше така да може тази фирма да ни разтакава и съвсем законно да спестява данъци от дейността си в България. Същото се отнася и за БДЖ, топлофикациите и всичко, което е държавно и общинско. Нека да не забравяме, че нито една държава не може да произведе мерцедеси и беемвета. Тя е доказала, че може да произведе москвичи, пушки и снаряди. Затова държавата е много добра, ама не е добре за гражданите. 
  5. В областта на административното управление - време е, живеем в 21-ви век, а нямаме нито истинско електронно правителство, нито истинска електронна община. Имаме един куп чиновници, които не само че лапат яко пари, ами и пречат на всички ни да бъдем ефективни - постоянно трябва да ни се бъркат в работата и да ни смучат като пиявици.
Категория: Политика
Прочетен: 774 Коментари: 3 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217154
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031