Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219636 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 08.03.2017 г.
 Не е било писано да се видим в този живот. Проявих слабост и нерешителност за да се видя приживе с този човек. Прочетох много неща от и за него. Смял съм се с глас, на неговото описание на случките му в Швейцария, на път към България, идвайки от Америка. Бил съм и тъжен, гледайки и чувайки онова, което той казваше за чисто житейски заключения, във филм, излъчен по една от телевизиите, който между впрочем го гледах 3 пъти. Спомних си и това, че съм изкарал 8 години в неговия роден град - Свищов, 4 като студент и още толкова като преподавател в института и не съм учуден, че е потърсил уединение в последните си години точно на другия край на България, в Ковачевица, вместо в родния Свищов, но това е друга тема.

Имаше момент преди 2 години когато си казах: Искам да се видя с този човек. Да ме прощавате, но си помислих не за друго, а като че ли усещах, че този гениален за мен човек има нужда да ни каже още нещо и че са му необходими още няколко години, за да го каже. Да ме извинявате, но през главата ми мина дори и легендата за тази моя нереализирана среща. Вече като на филм от бъдещето "прегледах" лентата, в която имаше някакъв наивен, но открит и честен план от моя страна, за да обоснова това мое желание за среща. Гледайки за пореден път филма за него, си казах, че този, наистина велик човек, никога не беше говорил или писал /сега говоря по спомени, дано не бъркам/, затова, как може да подобри мъничко своето здраве, за да бъде още време с нас, хората, които го харесваг, обичат и му се прекланят. Бях се ентусиазирар като малко дете, само да проявеше желание да говорим на тема - натурална медицина, източни практики и т.н. и т.н. Молех се само да прояви интерес да говорим на тази тема. В последно време ми се случваше да наблюдавам промяната в здравно отношение на хора на неговата възраст, поставени под определени условия. Участвах в този процес. И си мислех за Георги Данаилов.

Останах си само с мислите и когато ми се наложи да посетя района на Гоце Делчев по служба, тогава ми мина предателската мисъл през главата - ами как да отида сега при него и да му кажа: Здравейте, аз съм Добри Колев и съм ваш почитател, може ли да си поговорим? Просто нещо. Никога не ме е било срам да го направя, но ето, че ми се случи и на мен и затова съжалявам. Никога, ама никога не съм писал такива неща за вече починал човек и никога не съм съжалявал толкова за проявена от мен слабост и вероятно - малодушие.

Усещах го близък, без да съм го виждал на живо. Усещах го приятел, без да съм му стиснал ръката никога. Усещах го значим на фона на дребнотемието, което ни е обхванало. Усещах го значим и от гледна точка на философските му възприятия на света, миналото и очакванията пред нас, за бъдещето...

Усещам, усещам, усещам. Усещам, че ще се видя с него, въпреки всичко. Отвъд ограниченията на времето и пространството. Ще се видим г-н Данаилов. Вярвам в това.

Каква ирония. Когато се сещам за Русо си мисля и за Георги Данаилов. В Женева, пред родната къща на Русо, пред паметника му, построен от неблагодарните му съграждани насред реката.... Отидох до Женева да видя къде е крачил един човек преди повече от 250 години, а не намерих време и смелост, да отида да се запозная с един жив човек, с титана на перото - Георги Данаилов. Баси и тъпака съм наистина...

Мир и покой на душата ти Герги Данаилов!!! Рано или късно, ще се видим и ще си поприказваме, ако ми позволиш, разбира се...
Категория: Политика
Прочетен: 619 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 08.03.2017 23:04
 Консолидираната сметка на държавата е близо 35 милиарда лева.


ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВИ ПАРИ СА ТОВА?

От тези пари, пенсионерите получават едни 6 милиарда. Отделно са предвидени един милиард за цигани, тарикати и каква ли още не сволоч.

Останалото централизирано се разпределя по министерства и ведомства и общини. Образованието гълта едни 2 милиарда. Двете силови министерства са малко под 2,5 милиарда и т.н. Държавата обезпечава заплатите на близо 700 хиляди служители. Представяте ли си, каква добра държава имаме. Тя дава пари на тези служители, които да ни пробутват некачествени услуги или да ни хванат за гушите, ако сметнем да кръшнем и да не им платим колкото те са казали да платим.


Какво предлагам в дългосрочен план.


Тези 35 милиарда лева, които всяка година даваме на републиканския бюджет и на бюджетите на общините да бъдат разпределени по следния начин:
  1. Държавата да заплаща образованието само на тези ученици и студенти, които са показали успех поне "добър". За останалите, нека бъдат задължени родителите да им плащат образованието. Тези, които не могат да си го позволят, да бъдат образовани колкото е възможно и сметката да им бъде връчена, когато навършат 18 години. Те трябва да си платят за усилията на учители и държавни служители, затова, че не са полагали достатъчно усилия и са останали учени - недоучени. Така, тези 2 милиарда лева за образование, ще бъдат редуцирани съществено.
  2. Заплащането на всички, които са заети в сферата на образованието да се определя от качеството на постигнатите резултати. Да се приеме беспорна система за обективна оценка, която не подлежи на манипулиране и ще дава точна представа кой на какво ниво е. Ако даден учител произведе качествен "материал" ще вземе много пари. Ако ли не, няма да вземе. Просто е. Премахване на субективизма в оценките. Даскалите няма да могат да пишат високи оценки, за да вземат субсидията. Аз се подложих на такъв тест през 1995г. във Вашингтон.  Видях система за оценка, която никой не може да манипулира. Но затова американското образование е по-добро от нашето. Помислили са хората.
  3. Държавата постепенно да се изтегли от субсидирането на НОИ, така че в следващите 20-30 години да престане да пълни касата на осигурителния институт. Бюджетът няма никакво основание да раздава пари на пенсионерите. Това е толкова тъпо и антиикономическо средство, резултатите от което всички виждат. Хората трябва да бъдат накарани да разберат, че "каквото постелят, на това и ще легнат". Примерът с Чили. Така бюджетът ще спести милиарди в следващите десетилетия.
  4. Нямаме нужда от централизирано МВР. Имаме нужда от ФБР по американски образец, което ФБР да се намесва само тогава, когато става дума за федерални престъпления. Всичко останало да се върши от местните шерифи, които да се избират от населението. Така ще отпадне "необходимостта", бюджетът да се натоварва с излишни плащания към силовите ведомства било за 20 заплати при напускане на работа, било за измислени от болни мозъци привилегии, като пенсиониране на 51 години. Кой идиот измисли това? В най-продуктивните години, държавата пенсионира млади и прави мъже, а на останалите им вменява задължение да работят още 15 години!!! От тази система могат да се спестяват по няколко стотин милиона на година.
  5. Държавата трябва да се изтегли от заплащането на каквито и да е здравни услуги. Това е работа на здравната каса и на застрахователните институти. Това е услуга. Не е работа на бюджетът да ни предлага и да заплаща услуги, които могат да се предлагат и извършват от частни лица.
  6. Стотици милиони могат да бъдат икономисани от бюджета на военното ведомство. Вижте Швейцарците - имат 8 хилядна войска, предимно ВВС. Те по-прости ли са от нас? Останалите са инструктури, които да обучават населението на военна подготовка. Много пъти съм казвал - 64 държави воюват срещу Ислямска държава в продължение на години и не могат да я победят с целите си там космически сили, авиация, кораби, ракети, самолети, Ауакс - ове и каква ли още не върховна технология. А какво притежава Ислямска държава? Притежава джипове Тойота и кауза, за която да умира. Може и да е тъпа, но върши работа за тях. Затова казвам, че ефективна армия не се прави с изсипването на пари. Ще се получи същото като в образованието и медицината - изсипваш пари, но ако не промениш системата, тези пари ще потъват като дъжд в пясъците на Сахара.
  7. Милиарди могат да бъдат спестени, като се съкратят поне половината държавни чиновници, а тези, които сега получават заплата от бюджета, като учители, лекари и други, нека да отидат на пазара на труда като всички нас - хората, които работим в частния сектор и които не се прибираме като чиновниците рано, рано в къщи. Нека да видят какво е да работиш и сам да заработваш заплатата. Тогава ще се разбере кой какъв е. Държавата трябва да участва в пазара на труда с не-повече от 5%, какъвто е показателят на Япония и Южна Корея, а не с 27%, какъвто е нашият показател и този на Гърция. Разбирате ли намека?
  8. Стотици милиони и по-ефективна съдебна система може да се направи, като се децентрализира и съдът. Нека местните общности да си избират съдиите. Това не е работа на централизирани общности. Сега съдът ни струва повече от 400 милиона и нямаме правосъдие. Това, което аз предлагам е, правосъдието да струва много по-малко и да е по-ефективно. Мислите ли, че в един град някой ще допусне съдията да влачи едно дело 20 години, какъвто случай имаме при централизираното съдебно производство? Няма кой да го търпи този съдия. Местните общности ще го уволнят и ще го пратят да отглежда домати в някое съседно село.
  9. Мога да дам и други примери, но нека да се концентриламе на най-главните неща. Така от тези 35 милиона лева, които сега се вземат от всички нас, за да функционира държавата и общините, могат да се икономисат поне 15 милиарда лева. В същото време ние ще имаме най-добрата медицина, най-доброто образование и най-добрата сигурност в Европа. Тези икономисани пари трябва да отидат, за да може да имаме най-добрата инфраструктура в Европа. Всичките няколко изброени предимства по-горе, в съчетание с най-добрата инфраструктура, могат да направят България да изглежда и да бъде като Швейцария в рамките на един период от максимум 10-15 години. Ако някой ви каже, че тази няма да я бъде, ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТОВА Е ЧОВЕК, КОЙТО ИМА ПОЛЗА ОТ СЕГАШНАТА СИСТЕМА. АКО ВИЕ НЯМАТЕ ПОЛЗА ОТ ТАЗИ СИСТЕМА, ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИТЕ, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ПО НЕГОВИТЕ, ТОЕСТ ПРИ СЕГАШНИТЕ ПРАВИЛА. ДАЛИ ЩЕ ВИ ХАРЕСА ТОВА?
Категория: Политика
Прочетен: 332 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 16.03.2017 19:49
 Тази неделя си направих една проста сметка. Семейството ми ползваше личния автомобил в София за два последователни дни. Изминахме 35 километра и това ни струваше малко под 4 лв., при цена на газта от 1,08лв. на литър и среден разход около 10 на сто.

Пресметнах и цената на билетите, ако вместо колата бяхме ползвали градския транспорт. Сметката излезе малко над 20 лева. Зададох си въпроса - какво щях да платя, ако цените на билетите не бяха субсидирани. При почти 40% субсидирана от държавата цена на билета, реалната цена би била 3 лева на единично пътуване или тогава трябва да платя за същото това разстояние над 30 лева.

Вярно е, че не мога да смятам само цената на горивото като разход. Простата калкулация, която съм си направил е, че амортизацията на колата и разходите по нея са на стойността на изразходеното гориво. Тоест, като включа и тях, на мен това "шетане" из града през тези два дни ми е струвало 8 лева.

Тук изобщо няма да говоря за удобството, за бързината на придвижване, а да не споменавам и ако носите някакъв багаж, който при определен обем трябва също да таксувате в градския транспорт, което аз в случая не съм направил.


Да направя и друго уточнение. През по-голямата част от денонощието, превозните средства от градския транспорт пътуваха почти празни. Шокиращото откритие за мен беше, че дори и в 18 часа привечер, виждах автобуси в центъра, които са заети с не повече от 15% от техния капацитет.


Нека накрая да попитам - НИЕ НАИСТИНА ЛИ СМЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ, ЧЕ ДОПУСКАМЕ ВСИЧКО ТОВА ДА НИ СЕ СЛУЧВА? Да плащаме стотици милиони за обществен транспорт, който на практика отказваме да ползваме в този обем, в който общинарите се опитват да ни накарат! Градският транспорт да ни е толкова скъп, та прескъп. Как е възможно градският транспорт да е почти три пъти по-скъп, отколкото транспортът с личен автомобил? Говоря само за автомобил от ниска класа, който струва в рамките на около 3-4 хиляди лева, нещо, което повечето семейства в България могат да си позволят.

ЗАЩО ТОГАВА СЪЩЕСТВУВА ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ В ТОЗИ МУ ВИД?

ОТГОВОР: ЗАЩОТО ТОВА Е ИДЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КРАДЕНЕ - ОФИЦИАЛНО, ЗАКОННО КРАДЕНЕ. КРАДЕНЕ В ГОЛЕМИ МАЩАБИ. КРАДЕНЕ ЗА МИЛИОНИ И ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ. ЕТО ЗАТОВА СЪЩЕСТВУВА. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ДАЛИ ТАКЪВ ТРАНСПОРТ Е ЕФЕКТИВЕН, КОЙ ГО ПЛАЩА, КОЛКО СТРУВА. НАДУВАТ НИ ГЛАВИТЕ С ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ СОЦИАЛНИ ПРИКАЗКИ, ЗА НУЖДИ, ЗА ЕКОЛОГИЯ И ЗА КАКВО ЛИ НЕ - САМО И САМО СА ВЗЕМАТ ОНЕЗИ 200 МИЛИОНА, ЧЕ ОТ ТЯХ ДА ОТКРАДНАТ ЕДНИ 30-50 МИЛИОНА. САМО ТОВА ГИ ИНТЕРЕСУВА. НА НИКОЙ ОТ ОБЩИНАРИТЕ НЕ МУ ПУКА, ЧЕ НОВА МОТРИСА ЗА 2 МИЛИОНА ЕВРО СЕ "ЛАНГУРКА" ПО РЕЛСИТЕ С ТРИМА ИЛИ ЧЕТИРИМА ПЪТНИКА. ВАЖНОТО Е, ЧЕ КОМИСИОНИТЕ СА ПРИБРАНИ. ТЪПОТО ОБЩЕСТВО ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА.


КОГА ТОВА ТЪПО ОБЩЕСТВО ЩЕ СТАНЕ УМНО И РАЗУМНО, НЕ СМЕЯ ДА ПРОГНОЗИРАМ. САМО МОГА ДА МЕЧТАЯ, ТОВА ДА СТАНЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СКОРО.
Категория: Политика
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове: 3
 Колко пъти сме чували кметицата на София, да ни агитира да се возим в градския транспорт? Много пъти, нали. Постоянно ни говори за метрото, за новите автобуси.

Нека да си спомним и онова, което пише в библията: НЕ СЛУШАЙ КОЙ КАКВО ГОВОРИ, А ГЛЕДАЙ КОЙ КАКВИ ГИ ВЪРШИ.


Преди около 2 седмици видях кметицата да слиза от голяма черна лимузина и отиде на посещение при омбудсмана, Мая Манолова. Мая се помещава на улица Георг Вашингтон в София, в близост до Халите. Оттам до кметството на София са около половин километър. Какво й пречи на Йорданка да повърви малко пеша, пък може и да поговори с простосмъртните. Само да добавя, че погледите ни се срещнаха. Кметицата не отмести погледа си от мен за няколко секунди. Вероятно е предусещала какви ще ги "трескам" в нета за нея. Шегувам се, разбира се.


Преди малко четох за кметицата на Стокхолм. Тя е на 41 години и си е поставила задачата, да започне промяна, която да доведе града до състояние, в което там няма да се използват изкопаеми горива и нефт. Това означава, че всички коли трябва да са електрически или такива с нулеви емисии, да няма печки, камини, котли и каквото там си помислите на дърва и въглища. Та кметицата на Скокхолм ходела на работа с велосипед. Само когато имало снеговалеж, тя ползвала друг транспорт.

Нека Йорданка да се поучи от този факт и да слезе от мерцедеса. Стокхолм е къде къде по-голям град, в транспортно отношение, от София. 
Ето едно предложение - Нека Йорданка да вземе една детска количка и да се опита да извърви няколко километра от и към центъра и тогава ще я питам, дали се чувства удобно.


Нали в библията пишеше и друго - по делата ще ги познаете. КАТО СЕ ВОЗИШ В ГОЛЯМ МЕРЦЕДЕС, ЗАЩО ДА ТИ ПУКА ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ СЕ СПЪНЕ В ОБРЪЩАЩИТЕ СЕ НАВСЯКЪДЕ ПО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, ПЛОЧКИ ПО ТРОТОАРИТЕ ИЛИ КАК СЕ ЧУВСТВАЛИ МАЙКИТЕ С ДЕТСКИ КОЛИЧКИ.

П.С. Данче, кметовете на Стокхолм, Копенхаген и Амстердам, ходят с колело на работа, а не с Мерцедес. Борис Джонсът също ходеше на работа с колело, когато беше кмет на Лондон. Хайде качи се на колело и ходи на работа с него, за да ти "текне" на ума, какво трябва да направиш за София. Аз съм автомобилист, признавам си. От време на време се опитвам да стигна до работата и пеша. Тя е на 6 километра от дома ми. Но като стигна до Парадайз център в София, използвайки пространството на Южен парк, си "викам" служител да ме вземе с колата оттам, защото целият новопостроен южен район на София, този, под Южната дъга, не става нито за "пешачене", нито за велосипед. Нали това са нови квартали? Защо позволи на Диков да ги осере така, че да можеш да се придвижваш или с джип или с вертолет.
Категория: Политика
Прочетен: 530 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 08.03.2017 19:48
 https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/lovna-druzhinka-hvana-50-nelegalni-migranti-6044049

Ето за това говоря от години. Да се даде право на ловните дружини в селата покрай границата, да задържат нелегални.

Заглавието на статията трябваше да бъде: ЛОВНАТА ДРУЖИНКА /ЕДИ КОЯ СИ/ СВЪРШИ РАБОТАТА НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ В ЕДИ КОЙ СИ УЧАСТЪК НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА. 

На финансов език тази новина ще звучи така:  ЛОВНАТА ДРУЖИНКА ЩЕ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ, КОИТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ГРАНИЧНАТА ПОЛИЦИЯ В ТОЗИ РАЙОН, А КОГАТО СЕ УВОЛНЯТ, ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ ЩЕ ПОЛУЧАТ НЕ 20 БРУТНИ ЗАПЛАТИ, А 19. ИНАЧЕ НЯМА ДА НАУЧАТ УРОКА СИ. А ако все пак тези граничари имат някакви забележки към ръководството на институцията за която работят, нека да не мълчат, а да си ги кажат - КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕЧИ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ДА ЗАДЪРЖА ВСИЧКИ, КОИТО ПРЕСИЧАТ ГРАНИЦАТА НИ НЕЛЕГАЛНО? Хора ли не стигат, пари ли нямат, джипове ли нямат. Какво джанъм им пречи. Ловната дружинка да не би да е имала държавни джипове, че е задържала нелегалните. Да не би някой да им е купил дрехите или пушките? СЪРЦЕ НЯМАТ ТОВА Е, КОЕТО ИМ ЛИПСВА ИЛИ АКО ИМАТ СЪРЦЕ, НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ НЯМАТ СЪРЦЕ ИЛИ ТЕХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ И Т.Н. НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИШ ОТ СЪРЦЕ В ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА, В КОЯТО ОБИКНОВЕНИЯТ СЛУЖИТЕЛ СЛУЖИ НА НЕ ЗАКОНА, А НА НАЧАЛНИКА СИ, А ТОЙ НА СВОЯ НАЧАЛНИК И ТАКА НАТАТЪК, ДОКАТО СТИГНЕШ НАЙ-НАКРАЯ ДО НЯКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА МУТРА, КОЯТО НИ Е ОБСЕБИЛА ЖИВОТА НИ.


Сега какво правим? Шефът на гранична полиция ще носи ли някаква отговорност. Това са 50 души. Не е един нелегален. Шефът на гранична полиция, който отговаря за този участък от границата ще носи ли някаква отговорност? Познайте от един път.



Какво обаче очаквам - кривосъдната ни система може да възбуди дело срещу ловната дружинка за неправомерно използване на сила и използване на ловно оръжие не за целта, описана в разрешителното за оръжие. Никъде не е писано, че ловното оръжие може да бъде използвано за задържане на нелегални. 

ТАКА ВЛАСТТА УБИВА ВСЯКА ИНИЦИАТИВА НА ГРАЖДАНИТЕ. ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ ВЛАСТТА НЕ СЕ ЧУВСТВА ЗАДЪЛЖЕНА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА, А ДА ВЪРШИ РАБОТАТА НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ НЕ СЛУЖАТ НА ЗАКОНА, А СЛУЖАТ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ.

ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ СА РАЗГРАДЕН ДВОР, КАКВОТО И ДА НИ ОБЯСНЯВАТ ОТ ВЛАСТИТЕ. ЗАТОВА НЕ ИМ ВЯРВАМ. ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАШЕТО ДОВЕРИЕ. ЦЯЛАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ Е ПРОГНИЛА ОТ НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ, МИЛИЦИОНЕРЩИНА, ШУРОБАДЖАНАЩИНА. РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ. И ЕДИН ЧОВЕК ДА ПРЕМИНЕ ГРАНИЦАТА БЕЗ ДА БЪДЕ ХВАНАТ ОТ ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ЛИЦАТА, КОИТО СА НА СЛУЖБА НА ТАЗИ ГРАНИЦА, А КАКВО ОСТАВА ДА МИНАТ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО 50 ДУШИ.

А какво стана със служителите на Фронтекс, които ни помагаха да пазим границите на Съюза? Или всичко е пунта Мара, както се казва в този случай.

Ако ние, частниците си вършехме така работа, както си я върши полицията, нямаше да има с какво да им плащаме заплатите.



Категория: Политика
Прочетен: 435 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 08.03.2017 12:54
Опитах се да намеря народни поговорки, които да потвърдят комунистическия принцип на производство и разпределение: ОТ ВСЕКИМУ СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ, ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ, но за жалост не намерих нито една.


Но веднага си спомних няколко, които утвърждават индивидуалистическото ни начало в живота.

Човек сам идва на тази зема и сам си отива.

Няма общност, без индивиди.

Орташката кобила и вълците не я ядат.

Всяка жаба, да си знае гьола.

Най-обичам мене си.


В чужда манджа сол не туряй.


Да ме опази Господ от приятелите, от враговете сам ще се опазя.


В устата си сам слагаш. До тоалетната сам ходиш.

Единственото общо дело, което признавам е правенето на деца, но то не може да се определи като социализъм.

При социализмът не се знае добре, кой пие и кой плаща. Но най-добре си живеят партийните секретари, мухльовците и некадърниците. Първите имат много, а вторите се задоволяват и с малко, но за всички има от общата баница. Партийните секретари се правят че плащат, а мухльовците и некадърниците се правят, че работят. Само баламите бачкат както трябва, но такива има във всяка една политическа формация. С времето обаче, баламите стават все по-малко и по-малко, а тарикатите на дребно стават все повече и повече. И тъй като работата не върви, защото нищо природно няма в тази формация, партийните секретари го удрят на агитация и заплахи. Спомняте ли си каква стана тогава - масово се крадеше от държавните предприятия, партийните секретари съсипваха с глупостта си милиарди, а затворите се пълнеха с магазинери, на които не им се равняваше касата с 2 лева. Социализъм.

Основната клетка на едно общество е индивида. Ако се опиташ да накараш индивида да бачка за други, а не за себе си, рано или късно всичко се разпада.


Категория: Политика
Прочетен: 1459 Коментари: 9 Гласове: 1
Последна промяна: 08.03.2017 10:39
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219636
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031