Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196566 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 27.03.2019 г.
 ...така трябва да се преследват хора, които не плащат ИЗОБЩО данъци.

Ето ви един пример за идиотия, на който попаднах. Често го цитирам, така че се извинявам на тези, които знаят за него.


Отивам в общинския съвет на областен град. Искам да получа смъртен акт за близък роднина. Не може. Бил съм задължен на НАП. Каква е сумата, питам аз. Отговорът ме потресе 2,71лв. Пред мен минава циганин. Как го познах ли? Нищо лично - черен като катран, с мустаци и мирише на долнопробен тютюн в комбинацията с физическа нечистоплътност. Та без да навлизаме в подробности, защото много пъти съм казал, че имам и цигани приятели и съм възхитен от тяхната хигиена и почтенност, продължавам по темата. Циганинът получи смъртен акт, защото нямаше задължения, а аз не получих. Не ми взеха парите, защото трябвало да платя на НАП, а не на тях. Питам къде е НАП, казват ми. Отивам, ама те не работят. Било 2-ри януари и не работели с клиенти. Аз трябва да си ходя. Живея на 220 километра оттук. Отивам си, след което се връщам отново и пак си отивам. Изминавам 666км., за да си получа смъртния акт. Платих си дълга от някакви си 2 лева и някви "СТИНКИ". ТОВА, ЧЕ СЪМ ПЛАТИЛ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ДАНЪЦИ, НА ДЪРЖАВАТА И НА ОБЩИНАТА НЕ ИМ ПУКА. ТЕ СИ ИСКАТ ДВАТА ЛЕВА И МЕ РАЗКАРВАТ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРА, ЗА ДА СИ ГИ ПЛАТЯ И ДА СИ ПОЛУЧА ДОКУМЕНТА!!!


Ние, данъкоплатците, НЕ СМЕ РАВНОЗАДЪЛЖЕНИ. Един плаща едни данъци, друг плаща други данъци. НЯКОЙ НЕ ПЛАЩА НИЩО. Какво прави държавата в случая? Оправдава се, че от него не може да вземе нищо. КОЛКО УДОБНО, НАЛИ. Ако има балъци, от които да вземе пари, тя взема. Лесно и удобно. Другите може и да не плащат.


Всички български граждани трябва да плащат своите задължения към НОИ, Здравната каса и към централния бюджет. Не намесвам умишлено общинските бюджети, защото всеки, който има някакъв имот, плаща данъци на общината за него и такса смет. Говоря за цитираните 3 институции. Ако имаме централизирана здравна и осигурителна система, всички трябва да плащат. ЗНАМ, ТЕ СА ОТВРАТИТЕЛНО СТРУКТУРИРАНИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ И ГАДНИ ИНСТИТУЦИИ, НО КАКВО СЕ КАЗВА, ГАДЕН ЗАКОН, АМА ЗАКОН. ДО НАМИРАНЕТО НА ДРУГО РЕШЕНИЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА.


Та стотици хиляди хора не плащат нито здравни осигуровки, нито социални осигуровки нито персонални данъци и данъци за безработица. Някои имат купища пари и пак не плащат. Синчета и щерки на богати хора, които се ползват от благата на родители и общество, но нищо не дават. Други нямат документално оформени приходи, но работят и изкарват пари, но не плащат. Познавам такива хора. Занимават се със селско стопанство, строителство, ремонт на автомобили и битова техника и други професии, които трудно могат да се контролират. Те също трябва да бъдат накарани да плащат. Има и трети, които нямат никакви приходи и не плащат. Това е оправдание. 

Тези, които наистина нямат пари да платят, нека да полагат обществено полезен труд, който да се плаща от различни източници - има толкова програми за безработни - десетки милиони левове, от които няма никаква файда. Нека поне тези пари да отидат да се изчисти страната - навсякъде сме потънали в боклуци - край пътищата, незаконните сметища с битови и строителни отпадъци. Погледнете коритата на реките в какво са се превърнали.

ТАКА, НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПЪЛНОЛЕТЕН ГРАЖДАНИ, ЗА КОЙТО ДА НЕ СЕ ПЛАЩА СОЦИАЛНО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ. НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИТО ЕДИН ЗДРАВ И ПРАВ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, КОЙТО ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА СИ. ВСИЧКИ СЕ ДВИЖИМ ПО УЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА. МНОГО ОТ НАС КАРАТ КОЛИ. МНОГО ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА БЪРЗА ПОМОЩ, КЪДЕТО СЕ ЛЕКУВАТ И ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ ХОРА. ВСИЧКО ТОВА СТРУВА ПАРИ И НА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА И Е ЯСНО, ЧЕ НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА ГОНИ ТЕЗИ, КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, А ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ И ЗА ОНЕЗИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ТАРИКАТИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ ОФИЦИАЛНО И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ. В ТОВА ЧИСЛО НЕКА ДА ПОМИСЛИ И ЗА ТЕЗИ ,КОИТО ПОЛУЧАВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗАПЛАТИ, КОИТО ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ПО ЗАНИЖЕНИ ТАРИФИ. АКО НЕ НАПРАВИ ТОВА, ДЪРЖАВАТА Е ОБРЕЧЕНА ДА БЪДЕ МРАЗЕНА ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СИ. А ТАЗИ ОМРАЗА Е ГОЛЯМА И НЕ ВОДИ КЪМ ДОБРО.

Категория: Политика
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196566
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2019  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031