Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3228708 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 04.03.2023 г.
 И на Китай.
Страните, които традиционно произвеждат или улавят скариди в естественият им хабитат.


Ние какво произвеждаме по нашите плодородни поля?

Внасяме 93% от зеленчуците от чужбина.

Произвеждат скариди и корали в ПУСТИНЯТА!!!


От десетилетия задавам един и същ въпрос: БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЛИ НЕ СТРУВА ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ СТРУВАТ ИЛИ И ДВЕТЕ НЕ СТРУВАТ?

Какво се случи с този наш народ през последните десетилетия, че така закъсахме?

Прекъснахме нишката на хората със земята по време на проклетия комунистически режим. Не оставихме нещата да се развиват според природния си естествен път, а насила вкарахме добитъка, земята и хората в ТКЗС-та. Изобщо не питаха тези хора дали искат или не. Не беше важно за тях да питат. Тъпите комунисти.


Сега правят същото. Тъпите комунисти. Не питат. Вземат ти парите. Харчат ги и не питат.
Тъпите комунисти. Проклети да са.
Категория: Политика
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 0
 
Преди години, бащите на Съюза са се обединили около идеите за СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ, УСЛУГИ, ХОРА И КАПИТАЛИ.

А каква стана тя?

Комунисти и социалисти взеха властта и започнаха да харчат общите пари. СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ, ОТ ОБЩИТЕ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ПОТЪНАЛИ В ДЖОБОВЕТЕ НА ПОЛИТИЦИ, АДМИНИСТРАТОРИ, ФИРМИ И ЧАСТНИ ЛИЦА.


Къде бащите на Съюза са записали, че общите пари ще се харчат по начин, по който се харчеха в Съвета за икономическа взаимопомощ и СССР? Че стана и по-лошо. Дори и при социализма нямаше такова преразпределение на общ ресурс В ПОЛЗА НА ЧАСТНИ ЛИЦА?


ДА СТЕ ЧУВАЛИ НЯКОГА ПРИ СОЦИАЛИЗМА, НЯКОЙ ДА СИ Е НАПРАВИЛ КЪЩА, ПОЛУЧАВАЙКИ ЗАКОННО ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА?


ДА СТЕ ЧУВАЛИ НЯКОГА ПРИ СОЦИАЛИЗМА, НЯКОЯ ФИРМА ДА Е ПОЛУЧАВАЛА ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, ЗА ДА ЗАЩИТАВА БЕЛИТЕ МЕЧКИ, ЧЕРВЕНИТЕ ГЪСКИ ИЛИ ГРАДИНСКИТЕ ЧЕРВЕИ?

НА ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ.


В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, ДЕМОТИВАЦИЯТА НА ОБЩЕСТВОТО ЩЕ СТИГНЕ ДОТАМ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА РАБОТИ, А ЩЕ ЧАКА ПАРИ НАГОТОВО. ТАКА СОЦИАЛИЗМЪТ СЕ ИЗРОДИ В ИЗВРАТЕН СОЦИАЛИЗЪМ, ПРИ КОЙТО ХОРАТА НЯМА ДА ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, А САМО ПРАВА. ПРАВА ДА КОНСУМИРАТ.


ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ХУНИТЕ СА НА ГРАНИЦАТА НИ, А МИЛИОНИ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ И ПРЕСКАЧАТ, БЕЗ ДА НИ ПИТАТ.


ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ КОМУНИСТИ УПРАВЛЯВАТ В БРЮКСЕЛ Е ФАКТЪТ, ЧЕ БВП НА СЪЮЗА Е МНОГО ДАЛЕКО ОТ ОНЕЗИ 10%, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ОСИГУРЕНИ САМО ОТ ЕДНА ДЕМОКРАТИЧНА И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.
Категория: Политика
Прочетен: 22 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.03.2023 13:56
 https://seu.dfz.bg/drupal/


Изгубих сума ти време и НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА, КОЛКО ВСЪЩНОСТ СА СУБСИДИИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ЗА ЕДНА ГОДИНА И КОЙ КОЛКО Е ПОЛУЧИЛ.

Има направо абсурдна схема за търсене на бенефициенти. Вместо да ти излизат просто подредени по големина на субсидията, излиза схема, в която трябва да попълниш каква ли не информация, включително и на бенефициара, че да получиш някакви данни.

Тъпотия.


Всъщност вижте бенефициарите по програма "де минимис"
https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8100:::NO:::

А по другите програми?
А някакви обобщени данни за субсидиите изобщо?





Вижте таблицата, която ви "помага" да се ориентирате. Страшна боза. Трябва да знаете програмите наизуст, за да ви даде някаква информация. Вижте и по какъв начин са направени филтрите. Просто не мога да повярвам, каква формална работа вършат държавните чиновници, само и само да не научим нещо за тяхната работа.

https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8110:::NO:::


СЛЕД КАТО ИЗГУБИХ ЕДИН ЧАС ОТ ЖИВОТА СИ, ТАКА И НЕ РАЗБРАХ КАКВА Е ОБЩАТА СУМА НА СУБСИДИИТЕ, ОТПУСНАТИ ОТ ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА.

НИТО КАКВА ЧАСТ ОТ ТАЗИ СУМА Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯ БЮДЖЕТ И КАКВА ЗА СМЕТКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ.

НИТО ПО КАКВИ НАПРАВЛЕНИЯ СА ОТИШЛИ ТЕЗИ ПАРИ.
Категория: Политика
Прочетен: 19 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.03.2023 13:04
 Имало инфлация. Харно де. Случва се.

Ама всички знаем защо. Заради правителствената намеса. Правителствата по света са като мерудията - навсякъде се слага. И накрая - проблем.

Ама и хората, които са избрали тези правителства, яко помагат, че да има инфлация. С покупките си, с липсата си на потребителска култура. Накратко - с простотията си. Не казвам с липсата на информация. КОЛКО ХОРА ВИЕ ЛИЧНО СТЕ ВИДЕЛИ В СУПЕРМАРКЕТА, КОИТО ГЛЕДАТ СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТОКАТА, КОЯТО КУПУВАТ?


Това обяснява всичко. НАУЧИЛИ СА ГИ ДА ЧЕТАТ, АМА НЕ ЧЕТАТ.

ТОГАВА НА КАКВО СА ГИ НАУЧИЛИ?
Категория: Политика
Прочетен: 20 Коментари: 0 Гласове: 0
 Такова видях в Лидл, онзи ден.

Тия са се побъркали. КОЙ ГЛУПАК ЩЕ ДАДЕ 10 ЛЕВА ЗА ВАРЕНО ЖИТО?

ЕДНО КИЛО ВАРЕНО ЖИТО СЕ ПРАВИ ОТ 650-700 ГРАМА ЖИТО И МАЛКО ЗАХАР. Това е 1 лев себестойност. Слагаш го в кукъра и след 5 минути е готово. Едно кило, за 1 лев. За по-здравословно можеш да му добавиш моркови, тиква или нещо евтино и полезно.


10 ЛЕВА ЗА КИЛО ВАРЕНО ЖИТО!


ТЕЗИ ХЕПТЕН НИ ВЗЕХА ЗА МЕЗЕ. НЕКА СИ ГО ЯДАТ ТОГАВА.
Категория: Политика
Прочетен: 24 Коментари: 0 Гласове: 0
 Мисля си, шибаното ни обазование на какво ни учи? На нищо.


АКО ЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ УЧИ ХОРАТА, КАК ДА СИ ПРАВЯТ СМЕТКАТА, ЗА ДА НЕ ГИ ИЗЛЪЖАТ, ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ СТРУВА.

Ето ви няколко примера, за които сега се досещам и може би съм ги споменавал в някоя от предишните си статии:

  1. Производител на кашкавал продава на Била стоката си за 16 лева килото. Не щеш ли, отишъл човекът да види, за колко веригата от супермаркети препродава неговият кашкавал и останал ошашарен - 32 лева!!! Как трябва да реагира потребителят? ДА СПРЕ ДА КУПУВА ТОЗИ КАШКАВАЛ. Аз така направих;
  2. Влизам в Лидл и гледам пуканки в хубава опаковка. Чета съдържанието - царевица, слънчогледово олио, сол. Прекрасно, купих си няколко опаковки, въпреки, че видях ненормална цена за тази стока - 2,25 лева за 125 грама. Това са 20 лева за кило царевица и малко олио и сол. Стоката е много вкусна, но ограничавам покупките до степен, до която почти не купувам или купувам само инцидентно. В същото време, пуканките, в които има палмово масло са 3 пъти по-евтини. Независимо от цената, тези пък изобщо не ги купувам. Ако искат и без пари за ми ги дават, няма да ги взема;
  3. Отивам във Фантастико - гледам, краставици на цена от 7 лева! Няма да ям краставици. Ще ям зеле и ряпа и точка. Всъщност, в Промаркет има за 4 лева. Това се ядва;
  4. Някъде, в някой магазин гледам агнешко за 30 лева. Ами няма да ям агнешко. Има свинско на 8 лева, яж свинско. Пък и ако не ядеш една седмица месо, няма да умреш я;
  5. Гледам на витрината - чипс от леща - 3.5лв. за има няма 60 грама. Вие луди ли сте бре? Това са 55 лева за кило леща!!! Ами купете си кило леща и си я сварете с моркови и лук и ще имате ядене за няколко дни, да не кажа седмица. Ще ви струва не повече от 7-8 лева;
  6. Същото е и с картофите. Продават ти ги за 30-40 лева килото и били много "вълнуващи". Колко тъп потребител трябва да бъдеш, за да си купуваш чипс и то редовно. Хайде разбирам, един път си купил, заради вкуса, ама това не е храна за наяждане.
  7. Обикновени бисквити за 16 лева килото. Опаковани с машини от времето на Живков и със същата опаковка. Захарни заводи Кристал, Пловдив. Чета какво има като съдържание - брашно, захар, някакви набухватели... Добре,че няма палма и глюкозен сироп. Ама 16 лева килото. Барем да бяха 6 лева, да си ги вземе човек. Тези бисквити се получават от половин кило брашно и 150 грама захар. Има няма 1,4 лева всичко. Защо да плащаме 11 или 12 лева по-скъпо, а да не говоря, при каква хигиена ги произвеждат.
  8. Същото е и с шоколадите - при някои има над 10 пъти надценка над себестойността. Да не говоря, че само 2 % от хората обичат какаото в естествения му вид - на зърна. Страшно гадно е да се яде. Но като го объркаш със захар, масло и мляко на прах, става приятно.
  9. Накратко, магазините са затова, за да влезеш и да си купиш нещо, от което да си приготвиш храна. Купиш ли нещо готово - значи си се прекарал - пълно е с боклуци и е с пъти повече от себестойността му. Особено това важи за "храни", произведени о зърнени култури с добавена захар, овкусители, оцветители. Същото е и при картофите, царевицата и други култури, от които произвеждат чипсовете.
И така, накратко - като гледам хората как купуват скъпи, опаковани в лъскави опаковки боклуци, разбирам колко е глупав българският потребител, да не кажа народ. И след това реве, че няма пари. Истината е, че го мързи. Мързи го да си приготви храната. Мързи го да работи. Мързи го да гледа. Само не го мързи да краде, да недоволства и да избира тъпаци да го управляват.

Категория: Политика
Прочетен: 20 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3228708
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2023  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031