Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217293 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 05.03.2023 г.
 https://www.actualno.com/healthy/brakuvame-oshte-28-mln-vaksini-za-covid-19-news_1918971.html

Но докато министърът реве, че българите не искали да си слагат ваксини и това компрометирало правителствените решения, аз рева затова, че някой е харчил от моите пари и сега те са пропаднали. А също, че няма да има отговорност за безстопанственост. Рева за това, че с тези пари може веднъж и за много години напред, можеха да се решат проблемите с липсата на детски градини и ясли в столицата. Ето затова рева. Защото там, където държавата се опитва да прави бизнес, няма значение с какви подбуди - ТРЕВА НЕ РАСТЕ.

Сега този, който ги е купил, НЕКА ДА ГИ ПЛАТИ. НЯМА ДА ГИ ПЛАЩАМ АЗ Я.

ИЛИ ДА СИ ГИ НАЧУКА ОТЗАД.
Категория: Политика
Прочетен: 26 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.03.2023 07:46
 Това е професията на ЛЕКАРЯ. Изненадани ли сте?

Само един пример. Какво се случи с онзи доктор, който слагаше стентове на пациенти, без те да имат най-малката необходимост от това? Този проклетник вземаше 60 хиляди лева заплата месечно и си делкаха паричките с шефа на болницата в Пазарджик.



Та какво се случи с него? НИЩО.

Къде беше Лекарският съюз. Те освен за заплатите си, за друго дали си говорят?


АКО ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИМАХА СЪВЕСТ, ЩЯХА ЛИЧНО ДА ОБЕСЯТ ТОЗИ ДОКТОР НА ПЪРВОТО ДЪРВО СРЕЩУ ВХОДА НА ПАЗАРДЖИШКАТА БОЛНИЦА, ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ, КОИТО ДОРИ И СА СИ ПОМИСЛИЛИ ДА НАПРАВЯТ ТАКОВА НЕЩО.


Но не го направиха. Защо? Защото така. Толкова им е моралът. Защото повечето от тях ЗАВИЖДАТ НА КОЛЕГАТА СИ, КОЙТО Е ВЗЕМАЛ ПО 60 БОНА ЗАПЛАТА. ПАЦИЕНТЪТ ЛИ? МАЙНАТА МУ НА ПАЦИЕНТА.
Категория: Политика
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове: 0
 И САМО ТЪПУНГЕРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ВИДЯТ.


КАКЪВ Е ОСНОВНИЯТ ПОКАЗАТЕЛ ЗА ТОВА РАЗЛОЖЕНИЕ?


ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛЯТ - КОЛКО  ХОРА РАБОТЯТ И ИЗКАРВАТ ПАРИ И КОЛКО ХОРА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТЕЗИ ИЗКАРАНИ ОТ ДРУГ ПАРИ.


В България работят около 3 000 000 души. От тях 1 000 000 души работят, но получават пари просто, защото се водят някъде на работа и бюджетът им плаща пари, а не ЗАЩОТО СЪЗДАВАТ НЯКАКЪВ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА. ТЕ ПРОСТО ПРОИЗВЕЖДАТ БОКЛУК, ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ, НО СИ ТРАЯТ, ЗАЩОТО НЕ ИМ ПУКА НИТО ЗА МОРАЛНИ НИТО ЗА КАКВИТО И ДА СА ЦЕННОСТИ. ВАЖНОТО Е ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ.


Значи, останаха 2 милиона, които произвеждат стоки и услуги. Останалите малко по-малко от 5 милиона души чакат на тези 2 милиона работници и служители. Това са пенсионери, деца, болни или правещи се на болни, хора на социални помощи, чиновници, военни, полицаи, прокурори, съдии и всякакви други паразити. 1 човек издържа 2, 5 души. Ние, тези които бачкаме, НЕ МОЖЕМ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ВЪЗПРОТИВИМ НА ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ И МНОГО ХОРА ПРОСТО ЗАПОЧВАТ ДА ЛЪЖАТ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО ТЯ ПЪРВО ТЯХ ГИ Е ИЗЛЪГАЛА И ГИ КАРА ДА РАБОТЯТ ЗА ПАРАЗИТИ. А НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ЗА ПАРАЗИТИ.

Какъв е нормалният показател?


Нормалният показател е държавата да плаща заплати на не повече от 6 % от заетите. Ако заетите са 3 милиона души, то държавата и общините трябва да плащат заплати на не повече от 180 хиляди души. Това е Южна Корея и след това да не се чудим, че това е страната на върховните технологии, а България се разпада. Разпада се, защото държавата плаща заплати на 4 пъти повече хора, отколкото корейската държава.

Всички, с изключение на държавните и общинските чиновници, полицаите, военните, съдиите, прокурорите и следователите, трябва ДА ОТИДАТ НА ПАЗАРА НА ТРУДА. УЧИТЕЛИ, ЛЕКАРИ, УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ...ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ОТИДАТ НА ПАЗАРА НА ТРУДА И ТАМ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ. ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ ПО-ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ТОВА, КОЕТО СЕГА ИМАМЕ. ЩЕ ИМАМЕ ПО-ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБЩЕСТВЕНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ СА НА ВИСОТА.


РАЗЛОЖЕНИЕТО НА ЕДНО ОБЩЕСТВО ИДВА ТОГАВА, КОГАТО ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРАВИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛ И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНИ БЛАГА. КОГАТО ОТ ДЪРЖАВНИТЕ РЕШЕНИЯ НЯКОЙ СТАВА БОГАТ, ЗАРАДИ ВРЪЗКИТЕ СИ И ЗАРАДИ МЯСТОТО СИ В ОБЩЕСТВОТО, А НЕ ЗАРАДИ СПОСОБНОСТИТЕ СИ. КОГАТО ДЪРЖАВАТА ЗАЕМЕ ИСТИНСКОТО СИ МЯСТО В ОБЩЕСТВОТО И ЗАПОЧНЕ ДА СЛУЖИ НА НЕГО, ВМЕСТО ОБРАТНОТО, КОЕТО СЕГА СЕ ПОЛУЧАВА В БЪЛГАРИЯ, ТОГАВА НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ СЪЩЕСТВЕНО.
Категория: Политика
Прочетен: 19 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2023 11:51
 Когато депутатите в Сената на Рим са накълцали Цезар, защото мръсникът е искал цялата власт за себе си, очаква се народът на Рим да застане зад тях.

Да, ама не. Застанали са зад Август, пременникът на Цезар, който с парите на Цезар е подкупил паплачта на Рим и е обявил война на депутатите. Така започва една от най-кръвопролитните граждански войни в империята.

Резултатът е ясен. Август е победител. Той става император. Демокрацията и демократите да го духат.

Няколко стотин години преди това, атиняните са се отказали от демокрацията и най-проспериращият град от 5-ти век преди Христа, се превръща в жалка картина.

Ние, българите, НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ДЕМОКРАЦИЯ, ЧЕ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ НЕЯ. НЯМАЛИ СМЕ ТАЗИ ИСТОРИЧЕСКА СЪДБА.

НО НЕ Е КЪСНО ДА ОПИТАМЕ.

ЗАТОВА, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО, ОСВЕН АКО НЕ ВИ МЪРЗИ, РАЗБИРА СЕ. ТОГАВА ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО.

НО ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ЩЕ СИ ГО НАПИША, ПОВТАРЯЙКИ И ПОТРЕТЯЙКИ КАТО ПАПАГАЛ: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 65 Коментари: 3 Гласове: 1
 Ама то, няма и няма.

БСП - комуняги
СДС - комунисти
БСП - ептен измислени комунисти
Възраждане - национал комунисти
ДПС - ченгекомунисти
Някакъв си там Възход - новородени комунисти
Партията на Мая - направо комунисти
Продължаваме промяната - супер новоизпечени комунисти
Слави Трифонов - и той комунист
Демократична България - комунисти, финансирани от комунистическа Америка


Всички са комунисти.

Всички раздават готови пари. Типични комунисти.
Всички идват, за да назначат роднините си на държавна служба.
Всичко е връзки и разчитат на връзки.
Милионите хора, които разчитат на подаяния от държавата, гласуват за комунистите.


А ние, бачкаторите, за кого да гласуваме? А ние не искаме много. Искаме малко.
  1. Администрацията сега е 115 000 души. Да стане 50 хиляди, не повече;
  2. Държавата да спре да ни продава стоки и услуги. Не е нейна работа да се бърка в икономиката. Всички тези стотици хиляди хора, които получават заплати от обществените фондове, да отидат на свободния пазар на труда и там да се реализират. Както правя аз и още два милиона като мен;
  3. Да имаме най-свободната икономика в света;
  4. Да имаме държава, в която най-лесно се прави бизнес;
  5. Да можем да избираме и да сваляме от власт избраните от нас обществени фигури.

Много ли искам? Май че да...

Категория: Политика
Прочетен: 23 Коментари: 0 Гласове: 0
 Като човек, на който детството му е минало на село, съм запознат със земеделието по принцип. Много работа ми е минала през ръцете като дете и като младеж. След това станах градско чедо, така да се каже, но връзката със селото продължи десетилетия. Връзка, разбирай - работа.

Тези дни проучвах някои неща за австралийското и новозеландското земеделие. Чудя се, докъде е стигнала човешката простотия. Мислех си, че България е водеща в това отношене, но австралийците ни прескочиха.

Континент, в който можеш да отглеждаш животни свободно, без да се налага да им правиш помещения

Нещо като гаучосите в Аржентина. То затова аржентинското месо е конкурентно, защото животните са милиони и са на свобода.

Но какво се случва в Австралия? Пуснали зайци, някои от тях избягали и така са се развъдили, че са станали заплаха за цялото селско стопанство на страната. Започнали да ги избиват. Няма свършване. Започнали да ги тровят, пак не помага. Накрая са решили да изградят стена, за да се предпазят източните и югоизточните райони на Австралия от зайци.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ЗАЕШКОТО МЕСО Е ЕДНО ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ МЕСА В АВСТРАЛИЯ. Каква глупост е това? Ами отровата била такава, че генетично променяла зайците на свобода и те били вече не в ред, така да се каже и не трябвало да се ядат. Стотици милиони зайци, са отишли бадева, станали са зян. Че и разходи, да се опазят сега от тях. Вместо да организират подвижни кланици, да трепят зайците, да ги обработват, да ги замразяват и след това да ги продават на целия свят, те какъв проблем са направили.

Втори пример. Камилите. Имало много камили в Австралия. Малко хора знаят. Диви. Всяка година трепели десетки хиляди камили и основен проблем бил, как да ги заравят. И таз хубава. Убиваш диви животни, месодайни и вместо да ги ядеш, търсиш начин как да ги закопаеш в земята. ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА?
Същото е и с кенгурата. Тази напаст в Австралия създава толков проблеми на фермерите. Ами пуснете българските ловци и фирми за обработка на месо и кожи и ще видите как ще се реши проблема. А сега какво? Месото от кенгуро е едно от скъпите меса в света. А те го заравят в земята.

НЕЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА АВСТРАЛИЙСКАТА ЗЕМЕДЕЛСКА ПОЛИТИКА. Но със сигурност е много по-тъпа от европейската и от българската, взети заедно.

А в България какво се случва? Няма вече мащабно пасищно земеделие. Внасят се породи крави и овце, селектират се и се гледат на ясла. Заплождането също е под контрол. Нищо естествено няма. Ядат измислени от корпорациите фуражи и доят по 40 литра мляко от крава. Зелена трева не са виждали тези животни.

Какво трябва да направим ние като потребители? Ами трябва да спрем да купуваме млечни изделия и по възможност да намалим потреблението на месо, което се произвежда от животни, които не са видяли нищо друго през живота си, освен клетки. ТРЯБВА ДА ДАДЕМ НЯКАКЪВ ЗНАК НА ПОЛИТИЦИ, НА КОРПОРАЦИИ И НА ФЕРМЕРИ, ЧЕ ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ.

Аз лично от години наред съм се отказал да консумирам млечни изделия. Яйца също, като знам как отглеждат кокошките. Не ме интересува дали кравето сирене щяло да стане 20 или 30 лева. И 100 лева да стане, все ми е тая. С кашкавала е същото. Мляко не купувам. Който иска да яде тези боклуци, моля, да заповяда. Но купувайки такива продукти, ние даваме лоши сигнали както казах и на правителствата и на политиците и на корпорациите и на фермерите. Ние ПОДКРЕПЯМЕ ТЕХНИТЕ ЛОШИ ПРАКТИКИ. ЛУДОСТ Е ДА ИМАШ ЦЯЛ КОНТИНЕНТ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ, ЖИВОТНИТЕ ДА СЕ ОТГЛЕЖДАТ И РАЗМНОЖАВАТ САМИ, БЕЗ НАМЕСАТА НА ЧОВЕКА И СЪЩИЯТ ТОЗИ ТЪП ЧОВЕК, ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА, ДА ОТИДЕ ПРИ ТЯХ, ДА ИЗТРЕПЕ ХИЛЯДИ И МИЛИОНИ СВОБОДНО ОТГЛЕЖДАНИ ЖИВОТНИ, ЗА ДА СИ ОСИГУРИ МЕСО ЗА ЦЯЛА ГОДИНА. Нещо не е в ред с човечеството. И ние участваме в това "мероприятие".
Категория: Политика
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове: 1
 Преди малко проучвах какво правят китайци, подкрепени от лаосци, тайландци, а вероятно и след някоя година и от малайци и сингапурци.


Правят ж.п. линия, по която да се движи скоростен влак от Китай, през Виентян - столицата на Лаос, към Бангкок. Ще струва 67 милиарда долара. След това ще продължи към Куала Лумпур, който град има претенции да стане следващата финансова столица и да засенчи Сингапур.


А моите мечти за развитие на страната вече се ограничиха до това, Фандъкова да изчисти Симеоновско шосе, а АПИ да се организира по някакъв начин, да се съберат пластмасовите боклуци по отбивките на основните пътни артерии в страната. Вече не говоря за всички пътища, а само за основните. Смятайте, докъде стигат мечтите ми. Ама с такава кметица и с такова правителство, избрани от такъв народ - толкова.
Категория: Политика
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.03.2023 07:59
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217293
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2023  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031