Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3231413 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 14.03.2009 г.

Каква е разликата между безработния и мързеливия?


Държавата ни е затънала в боклуци, а ние не можем да изкараме онези, които получават помощи за безработица, да почистят улиците, градините и парковете. Още повече, че плащаме с тези помощи и цигарите и алкохола, които те си купуват. Какво прави държавата – ПЛАЩА ПАРИ НА НЯКОЙ, ЗА ДА НЕ РАБОТИ! ЕГА ТИ ИДИОТСКАТА ДЪРЖАВА.

 

На това някои му казват патернализъм. Аз си го наричам по друг начин, ЛИЦЕМЕРИЕ.

 

Това, държавата да взема от по-богатите и да дава на по-бедните, не е много лошо. По-лошото е, че по-бедните така се учат на лошо. Учат се да получават, а не да Д А В А Т. Учат се на по-лесно, което е по-лошо от лошо.

 

Няма богати хора, пък макар и нечестно забогатяли /то кое ли е честно?/, да работят само по 8 часа. Повечето от тях си плаща данъците. Те нямат много време, за да се занимават със социални активности. Плащането на данъци е достатъчно. Какво правят тогава безработните? Те не плащат данъци, а се издържат от нашите данъци – не могат ли тогава  поне да почистят околоблоковите пространства, така и така стоят без работа? Какво им пречи? Аз мисля, че им пречат две неща – държавата, която ги хрантути и второ вътрешното им мързеливо АЗ, което чака някой друг да мисли за тях.

Ей хора, даже и мафиотите работят повече от 8 часа, защото някой ще им открадне бизнеса и трябва да са нащрек.

А някой просто си го мързи! И това ако е основание за получаване на държавна помощ, здраве му кажи.

Категория: Други
Прочетен: 1227 Коментари: 2 Гласове: 1

За избора на Критерии

 

За да ти приемат детето в детска градина, щяло да има критерии, водещи от които да бъдат социалните.

 

Мисля си, кога най-после нашето общество ще престане с тези простотии.


Само си помислете, какво стана с БДЖ, една фирма, която се ръководи преди всичко, изхождайки от принципа на удовлетворяване на социалните критерии?


На всички нас ни се иска да се возим с евтини билети – ама трябва да знаем, че следствие на това се возим в несигурни влакове, в които можеш да изгориш като факла, придвижването е със скоростта от времето на Дивия Запад, а хигиената е нулева, както се пее в една песен. Мислили ли сте да се изпикаете навън по време на движение? Това е нещо като връщането към лудите млади години, като протест срещу лошата хигиена във вагоните. Сега има и по-безопасно решение, да пикаеш до тоалетната, а не вътре, по хигиенично е.

 

Виждате ли, какво творчество може да се появи, следствие на даването на приоритет на социалните критерии. Дали ще ви минат такива мисли през главата, ако се возите на МАГЛЕВ, на влакът-стрела или на влака от Париж за Лион? Първо кенефите /интелигентно казано, тоалетните/ са чисти и второ, скоростта е прекалено висока, за да пикаеш навън. Още повече, че проклетите врати на тези влакове се отварят доста по-трудно от нашите.

 

На всички трябва да ние ясно. ВСЯКО НЕЩО, което е стока или услуга струва пари. Ако критерият не са парите и детските ни градини и училищата ще изглеждат и вече изглеждат като БДЖ. То цялата ни държава започна май да изглежда на БДЖ, именно защото е водена предимно от социалните критерии.

 

Категория: Други
Прочетен: 816 Коментари: 1 Гласове: 1

Когато не си се осрал и застанеш до някой, който се е осрал, как ще обясниш на хората, че миризмата не идва от теб?

/За коалицията Мартин Димитров-Иван Костов/

 

"Боже, какво унижение за този, който не се е осрал, но мирише така, че все едно е осран. Поне да беше се осрал наистина. Ама то май няма значение вече дали си осран или не. Важното е, че вече миришеш."

 

На това му викат коалиционна политика. Прилича на непочистена тоалетна.

Категория: Политика
Прочетен: 1301 Коментари: 2 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3231413
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2009  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031