Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195652 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 18.04.2010 г.
НАЦИЯТА НИ Е БЕДНА, ЗАЩОТО Е ЗАТЛЪСТЯЛА. НАЦИЯТА НИ Е ЗАТЛЪСТЯЛА, ЗАЩОТО Е БЕДНА. СЪЩОТО Е И С ДЪРЖАВАТА. НЕКА ДА Я ПОСТАВИМ НА ДИЕТА – 50 % ОРЯЗВАНЕ НЕ НА РАЗХОДИТЕ, А НА ПЕРСОНАЛА. ОРЯЗВАНЕТО НА РАЗХОДИТЕ Е СЛЕДСТВИЕ НА ОРЯЗВАНЕТО НА ПЕРСОНАЛА. ДРУГОТО Е „ПУНТА МАРА”, БУРЯ В ЧАША ВОДА – НИЕ СМЕ ДОБРИТЕ, НИЕ НЕ КРАДЕМ, НИЕ СМЕ ЧЕСТНИ, НИЕ СМЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ – ВСИЧКО ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ЛЪЖИ, НА КОИТО ТЕ РАЗЧИТАТ ДА СЕ ХВАНЕМ. ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОБЪР ЧИНОВНИК ТОВА Е УВОЛНЕНИЯТ ЧИНОВНИК. НЕЩО КАТО ПРИКАЗКАТА С ИНДИАНЦИТЕ, АМА НЯМА ДА Я КАЖА, ЗАЩОТО СЪМ ВЪЗПИТАН И ИНТЕЛИГЕНТЕН. ВИЕ СИ Я ЗНАЕТЕ.
Категория: Други
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове: 2
Нашият Премиер също страда от излишна Кафа – и той е тежък и муден, често сменя мнението си и решенията си. Иска да угоди на всички и всеки. Той също има нужда от лечение на излишната кафа. Ако реши този проблем при себе си, със сигурност ще помогне повече на държавата, тя да се освободи от излишната тежест. Същата е работата и с другите пороци – ако шефът ти пуши, няма как да се спазва закона за забрана за пушене в обществени места. В община Витоша служителите си имат до себе си скрит пепелник, за да се отдават на страстта по време на работа. Не заради закона, заради началника им, който също пуши, се правят тези компромиси. Същото е и с Премиера – ако има прекомерна тежест в него, това го прави повече майка и по-малко мащеха. Децата стават прекалено дебели и мудни. В природата и обществото трябва да има БАЛАНС. Но хората в света умират повече от преяждане, отколкото от глад. Дори и Африка не може да преобърне тази тенденция, ако се гледат цифрите в световен мащаб.

12.

Категория: Други
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове: 1
Така, както е в човешкото тяло, през първите ден, два, тялото изхвърля излишна вода и какви ли не боклуци, докато мине на автономно хранене, така и преходът на Държавата към едно друго ниво няма да е лесен. Човек лесно не може да промени кармата си, но това не означава, че не трябва да се опита. Същото е и с държавата – лесно няма да стане. В това отношение държавата ни има нужда както от Майка, така и от Мащеха.

11.  


Категория: Други
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове: 1
Нека управниците да не ни заблуждават – 10 % съкращение на разходите е едно, 10 % съкращение на чиновниците е друго. Нека да схванем същността – да съкратиш разходите е добро дело в условията на криза, ама да съкратиш чиновниците е още по-добро. Защото така, наред със съкращението на разходите, ще съкратиш и тормоза, наложен на цял един народ. България има нужда от не повече от половината от сегашните си чиновници. Имаме рядката възможност да опитаме голям експеримент. СИТУАЦИЯТА Е ТОЛКОВА ЛОША В ИКОНОМИЧЕСКИ, СОЦИАЛЕН И ДУХОВЕН ПЛАН ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, ЧЕ ВСЕКИ ЕКСПЕРИМЕНТ В ПОЛЗА НА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА БИ ИМАЛ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ. СЕГА ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМА НЕВЕРОЯТНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРА. ИМАМЕ НУЖДА ДА ПОДЛОЖИМ ДЪРЖАВАТА СИ НЕ САМО НА ПРОФИЛАКТИЧНА ДИЕТА ОТ 1 ДЕН, А ОТ ПОРЕДИЦА ОТ ГЛАДУВАНИЯ ОТ ПО НЯКОЛКО ДНИ В СЕДМИЦАТА, В ТЕЧЕНИЕ НА ПОНЕ ДВЕ ГОДИНИ НАПРЕД.

10.  


Категория: Други
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове: 1
СЕГА НАШАТА ДЪРЖАВА ПРЕВРЪЩА В ГОВНА НАШИТЕ ПАРИ. НИЕ Й ПЛАЩАМЕ, ЗА ДА МОЖЕ ТЯ ДА ПРЕЯЖДА. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ НЕ ОТГЛЕЖДАМЕ ПРАСЕ, А ДЪРЖАВА. АКО БЕШЕ ПРАСЕ, ПОНЕ ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ НЯКАКВА ОТПЛАТА ЗА ХРАНАТА, КОЯТО СМЕ Й ДАЛИ И УСИЛИЯТА, КОИТО СМЕ ПОЛОЖИЛИ. МАЙ ХРАНИМ НЯКАКВА ЛАМЯ, А НЕ ПРАСЕ. НЕЩО, КОЕТО НЕ СЕ ЯДЕ, А ЯДЕ НАС.

9.      


Категория: Други
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове: 1
Прекомерната Кафа, според Аюрведа се лекува с простичко средство – ГЛАД. Докато при животните кафа се натрупва заради оцеляване – например мечките така плюскат през топлия сезон, за да могат да изкарат зимата, като ограничат движението и запазят топлината в себе си, по време на зимния период, то ПЛЮСКАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В СПОРТ ЗА НЕЯ. Вечно ГЛАДНА, НЕНАСИТНА, АЛЧНА, ДЕБЕЛА, МАЗНА, ТРЪТЛЕСТА. Държавата ни е загубила БАЛАНСА. Този баланс, който кара и личностите и държавите да са в КОНДИЦИЯ. Необходим е „зверски” глад, да може нашата държава да влезе в БАЛАС И ДА ЗАПОЧНЕ ДА НИ СЛУЖИ, А НЕ НИЕ ДА СЛУЖИМ НА НЕЯ.

8.      


Категория: Други
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове: 1
И оттук, Държавата има нужда от Лечение. Държавата ни е болна от ПРЕКОМЕРНА КАФА. Лечението на Кафа според Аюрведа е ограничаване на „тежкото”, „мазното”, „слузта”. Звучи ли ви познато? Това не са ли характеристиките на БЪЛГАРСКИЯ ЧИНОВНИК?  Да сте видели български катаджия със следните характеристики: висок, строен, усмихнат, любезен, непушач, вдъхва доверие и разчитате на него, че е справедлив и че превенцията на нарушенията за него е водеща политика в работата му? Да, това определение предизвиква усмивки по лицата ви.

7.     


Категория: Други
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове: 1
Как да стане промяната? Решението е просто. Ако едно куче страда от някаква болест, то отказва да СЕ ХРАНИ. Същият е и природно заложеният механизъм в човека. При него обаче този механизъм е тотално ДЕФОРМИРАН от обществено наслоени емоции, чувства, организация и не на последно място интереси. НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА СЕ ТЪПЧЕШ, ПЪРВО - МНОГО И ВТОРО, С БОКЛУЦИ. Така, както ние сме ОТРОВЕНИ и физически и духовно като нация, така е ОТРОВЕНА и нашата Държава.

6.      


Категория: Други
Прочетен: 355 Коментари: 0 Гласове: 1
За да схванем по-точно какво се случва, не е лошо да направим една аналогия. Кризата на Държавата е същата работа като кризата на отделния човек. Когато кризата на Кафа в нас стане твърде голяма ние придобиваме същите характеристики, с каквито описах по-горе Държавата ни. Простичко казано дебелеем без мярка, дебелеем като за световно. Тежко ни е, нямаме самочувствие, вдигаме кръвно или решаваме други следствие на това проблеми и вместо да гребем от живота с пълни шепи, превръщаме живота си в МЪКА.

5.     


Категория: Други
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове: 1
Необходимо е да се направи диагноза. Според мен, Държавата ни е болна от излишък на Кафа/тежка-затлъстяла, тромава, мудна, неефективна, негъвкава, не й пука от нищо и за нищо, мазна, водниста…

3.     
Необходимо е да й се предпише система за лечение. Да се ограничи Кафа до степен, в която администрацията ще стане ефективна.

4.     


Категория: Други
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове: 1

 

1.       Няма спор, Държавата ни е болна.

2.      


Категория: Други
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195652
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930