Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3230423 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 17.04.2014 г.
Щели да реконструират Зимния дворец в Студентски град. Щяло да струва до 55 милиона лева. За 4000 места или близо 14 хиляди лева за едно седящо място. За справка, това е себестойността на една гарсониера, с цялата й прилежаща инфраструктура и цена на цемята.

Преди време се съпротивлявах за строителството на Арена София. Тогава правителството на Борисов хвърли 100 000 000 лева за сградата. Никой не даде сметка как смята държавата да си върне тези пари.
В същото време, в София има над 12 хиляди деца без детска градина!!!

Кое уважаеми управляващи е по-важно за обществото? Да осигуриш с държавни пари някой да се пързаля и да си прави кефа и бизнеса или да осигуриш място в детските градини на децата на София? Да не говорим и за един куп други по-рационални нужди, които трябва да се задоволяват с приоритет.


Но, решението е решение. От детските градини вероятно по-малко може да се открадне. Иначе няма друго обяснение.
Категория: Политика
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 17.04.2014 17:29
Също без да ме питат.
За мен най-прагматичния народ в Европа това са швейцарците. Ако те не са членове нито на НАТО, нито на каквато и да е военна организация, защо ние да сме?


Изпратихме войска в Афганистан без да ме питат. Същото беше и в Ирак. Също без да ме питат. Спраха да строят Южен поток, също без да ме питат. ТА НАЛИ ТОЗИ ПРОЕКТ ЩЕШЕ ДА НАМАЛИ ЗАВИСИМОСТТА ОТ ДОСТАВКИТЕ, ЗАРАДИ ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО ИМАХМЕ ПРЕДИ ГОДИНИ, СВЪРЗАНИ С "ПРЕМЕРВАНЕТО НА ИНСТРУМЕНТИТЕ МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА"? КАКВО СТАНА СЕГА - ТОВА ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ ЛИ Е, СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ВИЖДАТ, ЧЕ ОТ ТОЗИ ПРОЕКТ ИМА ПОЛЗА ЗА СТРАНАТА НИ? ВСЕ ЕДНО ОТПРАВЯМЕ ВЪПРОСИТЕ СИ КЪМ НЯКАКВА СТЕНА, А НЕ КЪМ РЪКОВОДИТЕЛИ, КОИТО УЖ РАБОТЯТ ЗА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ.

Разбирате ли колко струва нашето мнение? НИЩО не струва.

Премиерът прави изказване с голяма обществена значимост. Не си прави и труда да провери какви са обществените нагласи.

Президентът си ги тропа едно към гьотьоре, също без да се интересува от това какви са обществените нагласи.

Продължават да вземат най-важните решения за бъдещето на нашата държава, на база на лични пристрастия и на база на решение на политически кръгови, които нито аз, нито вие сте оторизирали да говорят от наше име.

Демек, правят каквото си поискат и не им пука за нашето мнение.

Това господа не е демокрация. Нито пък ние сме свободни хора.

Какво пречи и на премиера и на президента да сложат на сайтовете си един прост въпросник, на който ние гражданите да си даваме мнение по важни за бъдещето на страната ни въпроси. Поне от кумова срама да ни попитате. Дори и един такъв жест не сте способни да направите и да замажете малко положението, според което нашата държава не е демократична държава. По да се опитате да ни излъжете префинено, а не така юрголешката.
Категория: Политика
Прочетен: 413 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 18.04.2014 13:28
http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0211&n=90&g=

Оттук можете да си свалите и да разгледате отчета за дейността на правителството към 2013г.
 ЦЕЛИ 170 страници. Обзалагам се на каквото си искате, ако някой от министрите е чел този отчет. Представяте ли си да четат 170 страници общи приказки и глупости откровено казано, вместо да направят някоя далавера!


Знаете ли аз как по прочетох? Едва издържах да разгледам няколко страници от доклада. Същите глупости, с които ни забавляваха научните работници от времето на Живков. Абсолютно пустословие. След което преминах на системата - страница за 10 секунди. Няма да ви занимавам с това, което е свършило правителството. В доклада можете да видите цялата наша обсурдна гротескност, как двама служители са отишли на някакъв пиклив курс за преквалификация и са отчели дейност. Само на кратко ще кажа моето мнение по въпроса, какво е свършило правителството:

ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ Е СВЪРШИЛО НИЩО СЪЩЕСТВЕНО ПРЕЗ 2013Г.

НЕЩО ПОВЕЧЕ, ТО Е СВЪРШИЛО ЕДНА ГОЛЯМА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, ЧЕ НИ Е ЗАГУБИЛО ВРЕМЕТО, ПАРИТЕ, НАДЕЖДИТЕ И ОЧАКВАНИЯТА, ЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В ТАЗИ ТЪПА СТРАНА.

ПО НИТО ЕДИН ОТ ПОКАЗАТЕЛИТЕ ЗА ОЦЕНКА НА ИКОНОМИКАТА, СОЦИАЛНИЯ ЖИВОТ И ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ, БЪЛГАРИЯ НЕ Е МРЪДНАЛА СЪЩЕСТВЕНО НАПРЕД. КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ Е ХАРЧИЛО ПАРИТЕ НАПРАЗНО.

И НАЙ-ВАЖНОТО, ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА НИКАКВО ЖЕЛАНИЕ ДА НАПРАВИ РЕФОРМИТЕ В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО И В СИСТЕМАТА "ОБЩЕСТВЕН РЕД, СИГУРНОСТ И ПРАВОСЪДИЕ. ДЕМЕК ИСКА ДА ГО ОСТАВИМ НА МИРА, ЗА ДА СИ ПРАВЯТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, МИНИСТРИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ ДАЛАВЕРИТЕ ТАКА, КАКТО ГИ ПРАВИХА ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ И ПО ВРЕМЕТО НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОТЕЖЕТА СЛЕД НЕГО. ЕТО ТОВА ИСКА ПРАВИТЕЛСТВОТО.


Знаем ,че искат да емитират дълг. Да вземат пари назаем, за да си купуват гласовете  на простите и необразованите ида си играят на играта "държавата мисли за тях", като всъщност само една малка част предоставят като социални програми на бедните, а другите ги насочват в "правилната" посока определена от партията.

ДАЛИ ЩЕ МУ ПОЗВОЛИМ, ТОВА ЗАВИСИ ОТ НАС.
Категория: Политика
Прочетен: 165 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.04.2014 02:01
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230423
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930