Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196617 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 01.04.2015 г.
Извинете ме, ако засегна някой, но НЕ СЕ СЕТИХ ЗА НИКОЙ ПОЛИТИК, КОЙТО Е НАПРАВИЛ НЕЩО ХУБАВО ЗА ТАЗИ СТРАНА, ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА СЪЗДАВАНЕ НА ПО-ДОБЪР ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КЛИМАТ И ПРИЛАГАНЕ НА ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ В ЖИВОТА НИ.


Сега, ако искат да се изфукат пред нас, политиците ни казват: НИЕ ПОСТРОИХМЕ ТОВА ИЛИ ОНОВА, ПО ВРЕМЕ НА МАНДАТА СИ.


ЧАКАЙТЕ БЕ ХОРА, НА НАС СТРОИТЕЛИ НЕ НИ ТРЯБВАТ. НИЕ СИ ИМАМЕ СТРОИТЕЛИ. НА НАС НИ ТРЯБВАТ ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ, А НЕ ИЗМЕКЯРИ КАТО ВАС, КОИТО СТРОЯТ НЕ ЗАРАДИ НАС, А ЗАРАДИ ТОВА ДА ВЗЕМАТ РУШВЕТИ ОТ ТОВА СТРОИТЕЛСТВО. НА НАС НИ ТРЯБВАТ ЗАКОНОТВОРЦИ, КОИТО ДА ОСИГУРЯТ СПРАВЕДЛИВОСТ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА ТАЗИ СТРАНА И ДА ОСИГУРЯТ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ.

НЕ НИ ТРЯВБАТ СТРОИТЕЛИ. НИЕ СИ ИМАМЕ СТРОИТЕЛИ. ПОЛИТИЦИ НИ ТРЯБВАТ. НЕ ИЗЗЕМВАЙТЕ ФУНКЦИИТЕ И ХЛЯБА НА СТРОИТЕЛИТЕ. СВЪРШЕТЕ СИ ВАШАТА РАБОТА И ОСТАВЕТЕ СТРОИТЕЛИТЕ ДА ВЪРШАТ СВОЯТА.
Категория: Политика
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове: 1
В МВР много от служителите са твърди обидчиви хора. Вместо да си свършат съвестно работата както трябва и да ни ОСИГУРЯТ СПОКОЙСТВИЕТО, ЗАРАДИ КОЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ, ТЕ СЛУХТЯТ ЗА ГЛУПОСТИ И СЕ ПРАВЯТ НА ОБИДЕНИ.


Днес ходих за една жалба в МВР в Симеоново и там служител ми направи забележка, че съм снимал на телефона. В същото време аз говоря на спикър фон /на микрофон/. Показвам му, че не съм направил никакви снимки, но съмнението в полицая остава. Не го интересува дали съм снимал или не, важното е да обвинява и да те прави на парцал. Това е българската полиция.


Каква била обаче работата. Влезли сме с колата на служебния паркинг и не сме видели бариерата. Това било служебен вход за коли. И тъй като нямат никакво основание да ни санкционират, защото на практика няма никакво обозначение дали е служебен вход или не и какъв е достъпът до него, те си намират друго поводи да те тормозят.


Взеха ни документите и ни записаха личните данни на един халваджийски тефтер. Попитах ги няма ли да ни издадат някакъв документ, че са ни проверили докумените и са ни взели личните данни, а те отговориха, че по силата на дадените им от МВР правомощия можели да го правят без да се обясняват много и без да дават никакъв документ. Тогава ги попитъх дали по силата на защона за МВР те трябва първо да се легитимират като служители на МВР и тогава да искат документите за проверка, а те ми отговориха, че ще ме "пуснат" в системата, за да проверят дали съм бил обявен за национално издираване.


КЪДЕ ГО ЧУКАШ, КЪДЕ СЕ ПУКА. Аз съм влязъл в МВР, в сграда на министерството, а те щели да ме пускат в системата, за да проверят, дали ме издирват. Още повече, че от година ходя там за да си получа отговор на жалба за акт против мен. ИДИОТИ, какво да ви кажа.


Написах жалба преди една година И НЯМАМ ОТГОВОР. Показаха ми някакъв документ, че от МВР са изискали информация по моя случай от шефовете на полицията в Монтана и Кюстендил и че в рамките на седмица трябва да бъда уведомен по съответния ред. И така не СЕДМИЦА, А ГОДИНА МИНА И УВЕДОМЛЕНИЕ НЯМА.

Но те се заяждат затова, че съм влязъл в служебния им паркинг с частна кола и тъй като нямат законно основание да ме санкционират за нарушен знак, защото такъв там няма, търсеха "под вола теле", за да си удовлетворят нараненото его.


Чаках с часове и накрая ме прие един любезен служител на МВР, няма да споменавам името му, който рязко контрастираше с фатмащината, от която би трябвало да се срамува цялата система на МВР. Накрая се разбрахме с човека, че пак трябва да пиша писма до МВР и да искам да получа отговор, който те са ми обещали още през април миналата година. Това е положението.


Сега за реформите в МВР. ТАМ НЯМА РЕФОРМИ. ТАМ ИМА УВОЛНЕНИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ. ИМА ВСИЧКО, САМО НЕ И СЛУЖБА В ИМЕТО И В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО. ИМА СЛУЖБА В ПОЛЗА НА ТОЗИ, КОЙТО ГИ Е НАЗНАЧИЛ НА РАБОТА. ПОПИТАХ УНИФОРМЕНИЯ СЛУЖИТЕЛ НА ВХОДА НА ВЕДОМСТВОТО, ДАЛИ Е ПОЛОЖИЛ ИЗПИТ ПО ЗАКОНА ЗА МВР И ПО ГЛУПАВОТО МУ ИЗРАЖЕНИЕ РАЗБРАХ, ЧЕ НЕ Е. ТОЙ СЪЩО МИ ЗАПИСА ДАННИТЕ ОТ ЛИЧНАТА КАРТА И СЪЩО МИ КАЗВАШЕ КАКВИ СА НЕГОВИТЕ ПРАВА ПО ЗАКОНА ЗА МВР. АЗ ПЪК ГО ПОПИТАХ ДАЛИ ЗНАЕ КАКВИ СА МОИТЕ ПРАВА И НА КОГО СЛУЖИ ВСЪЩНОСТ ТОЙ. ОСОБЕНО СЕ ОБИДИ, КОГАТО МУ ПОИСКАХ ДОКУМЕНТИ ЗА ЛЕГИТИМАЦИЯ И МУ КАЗАХ, ЧЕ ТОЙ ТРЯБВА ДА МИ ГИ ПРЕДСТАВИ И БЕЗ ИЗРИЧНО ДА МУ ГИ ИСКАМ. АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ - МВР СИ ОСТАНА ЕДНА МИЛИЦИОНЕРСКА СТРУКТУРА ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ, САМО ЧЕ МНОГО ПО-ЛОШО РАБОТЕЩА ОТ ТОГАВА, ЗА ЖАЛОСТ.


КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ? МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ - ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ, ТАЗИ СТРУКТУРА МОЖЕ ДА СВЪРШИ ПОНЕ 100 ПЪТИ ПОВЕЧЕ РАБОТА, ОТКОЛКОТО ВЪРШИ СЕГА. ЗА ЖАЛОСТ ОБАЧЕ СЕГА ТЯ НЕ ВЪРШИ НИЩО, ЗНАЧИ МОЖЕ ДА СВЪРШИ 100 ПЪТИ ПО НИЩО.

ТАКА, ЧЕ ЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЯТА:
1.  В България има над 20 000 полицая. Това се пада по един полицай на 350 души население. В нашият квартал сме 22 хиляди души, значи ни се полагат 63-ма полицая. Сега имаме само 1! и неговото работно място е в друг квартал. ЗНАЧИ НЯКОЙ ЯКО НИ ЛЪЖЕ И НИ КРАДЕ И ТОВА Е ДЪРЖАВАТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. КЪДЕ СА НАШИТЕ ПОЛИЦАИ?
2. Бюджетът да се децентрализира и на всеки квартал да се предостави бюджет, в размер, съгласно броя на населението;
3. Ръководителят на полицията да се избира от гражданите на квартала и той да се отчита на същите тези граждани. Ако гражданите преценят, че искат да го сменят, да могат да го направят по всяко време на неговия мандат. Така този човек и подчинените му ще ни служат на нас, а не на политиците;
4. Всички останали 37 хиляди служители от МВР да бъдат прецизирани - дали това ще са пожарникари или служители на гранични войски, те също могат да бъдат разпределени на териториален принцип, без да е необходимо да участват в някаква централизирана система като сегашното МВР. Така всяка община ще си има отделен бюджет за пожарната безопасност например, а ръководителите на тази служба също ще се избират и сменят пряко от гражданите;
5. Единствено централизирана служба ще остане само информационното обезпечаване на вътрешната сигурност, като ръководителят също трябва да се избира от гражданите и да се отчита пред тях.
6. Същото важи и за такива структури като ДАНС, НРС, НСО и т.н. Всички шефове там трябва да се избират от гражданите и да бъдат сменяни от тях. Тогава те ще служат на избирателите, а не на политиците. Простичка и разбираема идея.

Категория: Политика
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове: 0
Тази част от Украйна нямаше шанс, управлявана от измислени от Киев олигарси.


Тя няма да има и кой знае колко шансове при Путин. Е, ще бъдат малко по-богати, предвид, че Русия е по-богата от Украйна. Но нищо повече.


Единственият шанс на народа на Новорусия е НЕЗАВИСИМОСТ И ДЕМОКРАЦИЯ.


Това обаче е мисия трудно постижиме. Нали и Косово получи независимост и някаква демокрация. Накрая нищо - икономика в колапс и ако не са парите от албанците от чужбина, всичко в Косово ще рухне за седмица.


За жалост Новорусия няма такава силна диаспора по чужбина.


При народ, който иска да бъде зависим от управляващите, диктаторът Путин е повече за предпочитане от диктатора Порошенко. Поне дава  по-големи заплати и по-големи пенсии. Само че Путин си направи добре сметката за Крим. Нещо Новорусия ще му дойде малко в повече, тъй като не разполага с ресурса, необходим да направи това, което направи с Крим.



Така че, бъдещето на тази част от света е същата като Приднестровието - военизирана администрация, а както всички знаем, никоя държава не е успяла да просъществува като успешно развиваща се икономика, контролирана от военните.


Новорусийските лидери на бунтовниците твърде емоционално подходиха при вдигането на бунта. Още от самото начало беше известно, че народът там нито иска истинска демокрация, нито е дорасъл за нея. В Новорусия обичат Ленин повече, отколкото в самата Русия. Значи обичат и едноличното управление твърде много, което е предпоставка за създаване или поддържане на икономика в лошо състояние. Сега положението е - нито да се върнат в Украйна, нито да влязат в състава на Русия, нито да направят своя независима и демократична държава.


Икономиката е в разруха, а всеки 8-ми жител е напуснал тези предели и вероятността да се завърне е много малка. Така че, нищо добро не очаква Новорусия в близките 10 години. Народът - подтискан и мачкан и нито разбира, нито иска, нито може да отстоява демокрация. Съседите - бедни, корумпирани и подчинени на олигархични интереси. Жалка работа.
Категория: Политика
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове: 0
  1. Че винетните такси не отиват предимно за ремонт и строителство на пътища и затова няма пари за ремонт на магистралата. Това не е ли простотия? По тези магистрали минават хиляди автомобили на ден и нямало пари за ремонт!!!;
  2. Няма пари за пътища, защото половината от тях се крадат и вложените строителни материали издържат най-много периода на един мандат, от което и да е правителство. Никое правителство не строи пътища, които да издържат и в следващия мандат, защото просто знаят, че те няма да са на власт тогава и няма да могат да получават бенефит от добре свършена работа. Пък и когато се строи качествено, не могат да се крадат много от материалите;
  3. Че винетните такси за тировете и камионите са прекалено ниски, а те са най-големите разрушители на пътищата, особено, ако същите тези пътища не са направени качествено;
  4. Че най-облагодетелствани ще бъдат катаджиите, защото им се отваря много "работа" и пари следствие на тази "работа", разбира се;
  5. Че имахме една завършена магистрала, която вече я нямаме;
  6. Че Лиляна Павлова ни хвърли прах в очите, че ограниченията били направени заради нашата безопасност. Никаква информация и статистика не ни беше предоставена. Просто ни поставиха пред свършен факт;
  7. Отново и отново ни казват, че ние сме прости и не можем да преценим рисковете с каква скорост да караме. Ако досега на тези участъци сме карали със 140 и сега се налага да ограничим скоростта до 90, на база на каква статистическа информация се е взело това решение? Защо ограничението не е 120 или 110 или 100? Можеха просто да ни отговорят честно, че нямат други табели, освен с надпис 90. А защо не ограничат скоростта на 50? Ще бъде още по-безопасно за всички участници в движението. Ако ни задължат да не напускаме домовете си, няма да стават никакви проишествия на пътя.
Категория: Политика
Прочетен: 218 Коментари: 0 Гласове: 0
Отново и отново не се поставя на въпрос, на какви принципи да се изгради пенсионната система в България. Принципът на сегашната система е дълбоко погрешен и несправедлив. Системата е от една страна явна кражба на доходи, а от друга не стимулира гражданите да спестяват за старини.

Принципът сега е ОБЩИЯТ КАЗАН. Пълни се НОИ с вноските на работещите, за да получават пенсионерите. Когато парите не стигат /а те никога не стигат/ поне още толкова пари се доплащат от бюджета.


На второ място, в НОИ не се събират само пари за пенсии, а има и социални плащания, които тотално деформират основното изискване - парите да са само за пенсии за прослужено време.

Така системата запазва основното предимство за властимащите - ТОВА Е, ЧЕ ДЪРЖАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА КЪСО ВЪЖЕ ЗА ВРАТА И ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ЗА СМЕТКА НА БЮДЖЕТА ИМ ДАВАТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ, ЧЕ ОНЕЗИ ДА ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, ЗА КОЯТО СА РАБОТИЛИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД. РОБИ, НО КАКВО ДА ГИ НАПРАВИШ - ТОЛКОВА ИМ Е БИЛ АКЪЛЪТ. РАБОТИЛИ СА ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ И СЕГА ГИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ, НО СЪЩИТЕ ТЕЗИ МАЙМУНИ, ВМЕСТО ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА И ДА СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА, СА ДОВОЛНИ И НА ЖАЛКИТЕ ПОДАЯНИЯ В КРАЯ НА ЖИВОТА ИМ. ТЕ ВЕЧЕ НЯМАТ НИТО СИЛАТА, НИТО СМЕЛОСТТА ДА СИ ПОИСКАТ ОНОВА, КОЕТО ИМ Е ОТКРАДНАТО. ТО НИЕ, ПО-МЛАДИТЕ НЯМАМЕ ТАКИВА КАЧЕСТВА, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ НИ ДА ИМАТ.


НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГА ПО-СПРАВЕДЛИВ ПЕНСИОННА СИСТЕМА, ОСВЕН ОНАЗИ, В КОЯТО ВСЕКИ ИМА ПРАВО САМ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА СТАРИНИТЕ СИ. САМ ДА СИ ВНАСЯ ВНОСКИ КЪДЕТО ИСКА, В ГРАНИЦИТЕ НА ОПРЕДЕЛЕН ОТ ДЪРЖАВАТА МАКСИМУМ НЕОБЛАГАЕМИ СРЕДСТВА И ДА ГИ ПОЛЗВА СЛЕД КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА. ВСЯКАКВА ДРУГА ИМПРОВИЗАЦИЯ Е КОМУНИЗЪМ И БИСМАРКИЗЪМ. САМО ЧЕ, ПО ВРЕМЕТО НА БИСМАРК Е ИМАЛО ГОЛЯМ ИЗЛИШЪК В ХАЗНАТА И ЗАТОВА ТОЙ Е КУПИЛ НАРОДНИТЕ МАСИ СЪС СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ. НО НЕКА ДА ОТБЕЛЕЖИМ, ЧЕ ТОВА ГО Е НАПРАВИ СЛЕД ПОБЕДАТА НАД ФРАНЦИЯ. ЗНАЧИ ЗА ДА ИМА СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ ИЛИ ТРЯБВА ДА ВОДИШ ВОЙНА И ДА ОТКРАДНЕШ НЕЩО ОТ СЪСЕДА СИ ИЛИ ДА ОСТАВИШ ВСЕКИ САМ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА СЕБЕ СИ.


НЕ ИСКАМЕ ВОЙНА. ОСТАВА ДРУГОТО - ДА БЪДЕМ ОСТАВЕНИ НА МИРА И САМИ ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ. ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ИЗМАМИ С ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ И НЯМА ДА ДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА МИЛИОНИ ХОРА ДА СЕ ПРАВЯТ НА БОЛНИ И СТРАДАЩИ СЕ, ВМЕСТО ДА ЗАПРЕТНАТ РЪКАВИ И ДА ИЗКОВАТ БЪДЕЩЕТО СИ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ УСИЛИЯ.

СЕГА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА Е НАПРАВЕНА ТАКА, ЧЕ ДА НЯМАШ ИНТЕРЕС ДА ВНАСЯШ, А ДА ИМАШ ИНТЕРЕС ДА ПОЛУЧАВАШ. ТОВА НИКЪДЕ НЯМА ДА РАБОТИ ЕФЕКТИВНО И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ ЗАТВАЛЯМЕ ОЧИТЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОТРИЦАТЕЛНА КАРМА СИ СЛАГАМЕ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.


ДРУГО - ВСЯКА ПЕНСИОННА СМЕТКА НА ВСЕКИ ИНДИВИД МОЖЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАСЛЕДЯВАНА. ЗАЩО СЕГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ТОВА? КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО УМРЕЛИЯТ ПРЕДИ ДА ПОЛУЧИ ПЪРВАТА СИ ПЕНСИЯ Е ЗАДЕЛЯЛ ЦЯЛ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ? ОТКРАДНАТИ СА ОТ КРАДЛИВАТА НИ ДЪРЖАВА. И ЗАТОВА НЯМА ПАРИ.
Категория: Политика
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196617
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Април, 2015  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930