Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219973 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 18.04.2017 г.
 Продъниха ми ушите по всички канали на информация, за чудесата на вярата, за огънят, който пламвал от само себе си, за възкресението на сина Божи, за икони, които плачат, за изцелени от страшни болести вярващи в християнския бог.


Много пъти съм се питал, как онези в Индия, Китай и Япония живеят, без нищичко да знаят за сина божи и за неговата история, възкресения и чудеса, които е творил приживе, ако на това му се вика живот. Вече и аз не знам от толкова много пустословия и празни приказки изобщо.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6172712
Ето още едно обяснение за вярата. ЗАЩО ОБАЧЕ ХРИСТИЯНСКИТЕ СВЕЩЕНИЦИ ОБВЪРЗВАТ ВЯРАТА С ВЯРАТА В ТЯХНОТО УЧЕНИЕ, СЛУЧКИ ИЛИ КАКТО ТАМ ГИ НАРИЧАТ И ОПИСАНИ С НЕВЕРОЯТНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ В КАКВИ ЛИ НЕ ЗАВЕТИ И БИБЛИИ.

Вярата не е ли надпартийна? Не е ли надрелигиозна? Какво значение има дали вярата е вяра в пророка, аллаха, сина божи, Господа бога, Шива, Буда, Зевс или Тангра? Не може ли всяко едно учение и религия, да излязат от тесногръдото си обяснение на вселената и да не измислят различни имена на Господа, ако изобщо има такова нещо. Говоря за вселенския разум или вселенската материя, построена засега, по необясним за простите ни глави, начин!


Явно не може, защото всяка една религия си има обслужващ персонал, който профитира от глупостта на хората.

Вървя си аз из центъра на София и си мисля, защо след като постоянно поповете говорят за духовното начало и вярата, защо половината център на София по нотариален акт се води на тяхно име? Някога да сте попадали на тема за размисъл - "църковни имоти" и как се издържа църквата? Защо им са материални неща, когато говорят само за духовни ценности? Защо са се накичили с тези скъпи позлатени дрехи, след като духът е по-важен от тялото и както учи християнският син божи - Не си правете кумири! Всичко, което ние свързваме с духовния живот на църквата е борба за власт и постове, за църкви и имоти, за кадилаци и ролекси, за свещоливницата. Чудесен бизнес са измислили някои умници. Бизнес с въздуха. Продават ни надежда. Приказки за вярата. Е ние лапаме като шарани, обикаляме църквите, кланяме се като някакви йоги в джамиите, ходим на поклонение на светите места и харчим луди пари  за нещо, СМИСЪЛЪТ НА КОЕТО ТАКА И НЕ РАЗБИРАМЕ.


Та да се върнем на ВЯРАТА. Да сте чули някой християнски или мюсюлмански проповедник да ви каже, че важно е да се вярва в космическия разум и няма никакво значение дали ще се кланяте на Христос или Мохамед или на някой друг, важното е да вярвате? Ама както виждате и светите текстове са различни. Ще си харесате някой в края на краищата и ще станете вярващ по особен начин, чрез особеностите на всяка една религия. И като започне едно надлъгване и надвярване, започват един телефонни обаждания, едни превземки по улици и по средствата за масова дезинформация - "Христос воскресе". Само си помисли какви чувства ще се разгорят, ако не споделяш неговия ентусиазъм. Ще те намрази, ако му кажеш, че дали ще вярва в такова събитие, станало преди толкова хиляди години или не, това си е избор на всеки един от нас и ако иска някой да бъде щастлив от една такава "новина", та дори и тя лъжлива, то това си е негов проблем и избор. Не е необходимо да се натрапва с лека ръка на всеки срещнат. Ами не допуска ли въпросният религиозен човек, че отсрещния не споделя неговите виждания, но въпреки това не ги налага с такъв плам и енгусиазъм на другите, като него самият! И какво от това, че милиони хора да "повярвали", че божият син е възкръснал? Станаха по-добри, по-човечни и светът с всеки един ден става все по-хубав! Същите боклуци сме си останали, независимо от това дали се правим, че вярваме, че някой бил възкръснал. Същите страхливи копелета и копелтачки сме си останали. Няма значение кого ще разпънат на кръста и за каква кауза се бори. Няма значение, кой бил слязъл на козлодуйския бряг с решимостта си да умре за свободата на този народ. Няма значение, че някой се отказал от живота си, за да прави революционни комитети, за да може този народ да получи свобода. Народът не се впечатлява много много от добрите примери. Чака някой достоен да умре, че да започне да лицемерничи след това на неговия гроб. Така е устроен човекът и нека да не се заблуждаваме, че вярваме в някаква религия, в някаква кауза, в някакъв син божи, който дошъл да изкупи греховете на хората. Та тези хора да не би аз да съм ги създал? И ако Големият е допуснал грешка с хората, защо ще мъчи сина си, вместо да раздаде набързо шамари на лошите и работата да тръгне в правилна посока.

СЛЯПАТА ВЯРА Е ОТКАЗ ОТ МИСЛЕНЕ. КОЙ ИМА СМЕТКА ОТ ТОВА ХОРАТА ДА НЕ МИСЛЯТ?
Категория: Политика
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.04.2017 12:22
 Доколкото разбрах, Радев е отказал да се публикува стенограмата от събрание на "вождовете на пролетариата" при него, преди фалита на КТБ.

Ще ми бъде интересно, ако президентът направи изявление, ЗАЩО КРИЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСТИНАТА ЗА ТОВА ЗАСЕДАНИЕ? КАКЪВ ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС ИМА ДА СЕ КРИЕ И НА КАКВО ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ ТОЙ КРИЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ОТ НАС?


Колкото повече управляващите крият от нас каквато и да е информация, толкова повече ги мразя. Мразя ги с цялата възможна сила на душата си. Вероятно и други хора ги мразят. Тази омраза няма как да не руши и нас самите и държавата. Ако утре, тези мръсници, които ни управляват, вземат, че умрат, аз няма да плача за тях. Нека да идват други, по-честни от тях.




ЗАТОВА ДРУГАРЮ РАДЕВ, ОМРАЗАТА КЪМ УПРАВИТЕЛИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ САМИТЕ ВАС, ТЕЗИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ. КАКВО СИ МИСЛИТЕ? ДОВЧЕРА БЯХТЕ ШОФЬОР НА САМОЛЬОТ, А СЕГА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ИМАТЕ ТАЙНИ ОТ НАС. ТАЙНИ ЗАТОВА, КОЙ Е ВИНОВЕН, НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ОЛЕКНЕМ С ЕДНИ 4,5 МИЛИАРДА ЛЕВА. РАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС. ЗНАЕХ, ЧЕ СТЕ СЪЩИЯТ БОКЛУК КАТО ПЛЕВНЯТА И НЕ СЪМ СЕ ИЗЛЪГАЛ. МОЖЕ И ДА СТЕ ПО-МАЛЪК БОКЛУК ОТ НЕГО, НО ВСЕ ПАК СЪЩЕСТВИТЕЛНОТО СИ Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО.


КАТО КРИЕТЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, НИЕ ПЪК МОЖЕМ ДА СИ ПОМИСЛИМ И ВЕЧЕ СИ МИСЛИМ, ЧЕ СТЕ КОРУМПИРАН, СЪЩАТА ОТРЕПКА КАТО ТЕЗИ, КОИТО СМЕ СМЕНИЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. НЕДОСТОЙНА ПОСТЪПКА, КОЯТО САМО ПОКАЗВА, ЧЕ ЧЕНГЕДЖИЙСТВОТО НИКОГА НЕ СИ Е ОТИШЛО ОТ НАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА. ЖАЛКО НАИСТИНА. ДОСЕГА ЗНАЕХ, ЧЕ СТЕ ВОЕНЕН ПИЛОТ. СЕГА ВЕЧЕ ЗНАМ, ЧЕ СТЕ ЧЕНГЕ, ОТ ОНЕЗИ ЛОШИТЕ, ТАЙНИТЕ, КОИТО ПРЕНАРЕЖДАТ НА ТЪМНО ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СПЕКТЪР, ЗАД ГЪРБА НИ, ЗАД НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, В ПОЛЗА НА ВАС САМИЯ И НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. КОГО ПРИКРИВАТЕ, ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ? СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ НЕ ПРИКРИВАТЕ ДОСТОЙНИ ХОРА.
Категория: Политика
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.04.2017 17:24
 Така, значи всеки, който получава 1000 лева чисти пари, ще трябва работодателят да му даде 1520 лева по сметка. След което, данъкоплатецът трябва да получи от държавата сметка, където да преведе всичките дължими данъци - в случая 520 лева, с разбивка за това, кои фондове от бюджета трябва да захрани. Ето пример:

  1. МВР - 1 200 000 000лева, в това число 600 000 за служители, които никаква работа не вършат - чиновници шапкари, които са назначени по политически причини и нямат отношение с оперативната дейност на министерството;
  2. Отбраната - 1 200 000 000 лева, за армията, която едни граници не може да опази, поради административна бъркотия. Армията ни е 30 хиляди души. Швейцарската армия е 10 000 хиляди души. Правете си сметката, дами и господа данъкоплатци.
  3. За начално, основно и средно образование - 2 000 000 000 милиарда лева. Това е цената на обучението на нашите деца - неграмотни, немислещи и неразбиращи млади хора, с големи претенции и малки възможности. 
  4. За инвалидите - 1 700 000 000 лева. Половината от които инвалиди са фалшиви.
  5. За висшето образование - 400 000 000 лева. Само 5 % от завършващите са заслужили оценките и заслужават дипломите си. И т.н. и т.н. и т.н.
Тогава ще си зададете въпроса: ЗАЩО ЗА БОГА ДА ПЛАЩАМ ЗА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕНУЖНИ РАЗХОДИ? А НЯКОИ МОЖЕ И ДА НЕ ПЛАТЯТ. ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА НАКАЖЕ ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПЛАЩАТ, НО САМО, АКО СА МАЛКО. АКО МНОЗИНСТВОТО ОТКАЖЕ ДА ПЛАЩА, ТОГАВА ТЯ НЯМА ДРУГ ИЗХОД, ОСВЕН ДА ПРЕДЛОЖИ ДРУГА СДЕЛКА НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ ТРЕПЕРИ ЗА ВСЯКА СТОТИНКА, КОЯТО ПОЛУЧАВА ОТ ТЯХ.


НЕ ЗНАМ ОБАЧЕ ТОВА КОГА ЩЕ СТАНЕ. АКО ВСЕ ПАК СЕ ОСЪЩЕСТВИ, НЯМА ДА ИМА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА ЗАСТАНЕ ПРЕД НАС В ИКОНОМИЧЕСКО И СОЦИАЛНО ОТНОШЕНИЕ. НИЕ СМЕ БЕДНИ, ЗАРАДИ КРАДЛИВОСТТА НА СОБСТВЕНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО И УПРАВЛЯВАЩИ И ЗАРАДИ НЕМАРЛИВОСТТА, КОЯТО ПРОЯВЯВАМЕ В КАЧЕСТВОТО НА ДАНЪКОПЛАТЦИ. ВТОРОТО НИ КАЧЕСТВО СЕРИОЗНО ЩЕ ПРЕТЪРПИ ПОЗИТИВНО РАЗВИТИЕ, АКО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС, БЪДЕ ЗАДЪЛЖЕН ДА ПЛАЩА СВОИТЕ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА, КАТО В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ, РАБОТОДАТЕЛИТЕ СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ТЕЗИ НЕСВОЙСТВЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ТЯХ. ТРЯБВА СЕРИОЗНО ДА СЕ ПРОМЕНИ И ТЪРГОВСКОТО ПРАВО И ЗАКОНЪТ ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ. ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИМА ДОГОВОР СЪС ВСЯКО ЕДНО ДАНЪЧНО ЗАДЪЛЖЕНО ЛИЦЕ, С ЯСНИ ОЧЕРТАНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ИНАЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ФИНАНСОВ ТЕРОРИЗЪМ, ОСЪЩЕСТВЯВАН НАСИЛА И С ОПРЯН ПИСТОЛЕТ В ГЛАВАТА. ТАКА ИКОНОМИКА НЕ СЕ ПРАВИ И ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА. НАОКОЛО ВИЖДАМЕ САМО БЕДНИ И МАФИЯ, В РАЗЛИЧНИТЕ Й ПРОЯВЛЕНИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 118 Коментари: 0 Гласове: 1
 Ако нищо не се промени в системата на данъчното облагане, от гледна точка на размера на вноските, но се даде ПРАВОТО НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДА ПОЛУЧИ БРУТНОТО СИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, ПЛЮС ОНОВА, КОЕТО ВСЕКИ ЕДИН РАБОТОДАТЕЛ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ПЛАТИ ЗА СВОЯ СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е НАЕЛ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ, ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ ИСТИНСКИТЕ МАЩАБИ НА ОГРАБВАНЕТО.

НЕКА ВЪПРОСНИЯТ СЛУЖИТЕЛ, ВМЕСТО 1000 ЛЕВА ЧИСТА ЗАПЛАТА, ПОЛУЧИ 1520 ЛЕВА, КОЛКОТО СА РАЗХОДИТЕ ЗА НЕГОВАТА РАБОТНА СИЛА ОТ СТРАНА НА РАБОТОДАТЕЛЯ. ТОГАВА НЕКА ДЪРЖАВАТА СЕ ОПИТА ДА ВЗЕМЕ ОТ ТОЗИ РАБОТНИК ИЛИ СЛУЖИТЕЛ, ОНОВА, КОЕТО ВЗЕМА СЕГА. НЕКА ВЪПРОСНИЯТ СЛУЖИТЕЛ ДА ПРЕВЕДЕ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА МОЖЕ ЦЕЛИЯТ ТОЗИ МАФИОТСКИ ДЪРЖАВЕН ОКТОПОД ДА СЪЩЕСТВУВА, НЕКА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ГО НАПРАВИ. СЕГА Е ЛИСНО - ПРЕВЕЖДАТ МУ ЕДИН 1000 ЛЕВА ПО СМЕТКАТА И ТОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НИЩО ДРУГО. НИКОЙ НЕ ГО ЗАДЪЛЖАВА ДА ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА ТОЙ САМИЯТ И ТАКА  СВИКВА С ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПОЛУЧАВАЩ ЗАПЛАТА, НО НЕ НА ИСТИНСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ.



ВСЕКИ ТРЯБВА САМ ДА СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, А НЕ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ПРИХВАЩА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ. ТАКА СЕ РАЗМИВА ОТГОВОРНОСТТА И СЕ ПРИСПИВА БДИТЕЛНОСТТА НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ. НА ТЯХ НЕ ИМ ПУКА КОЛКО ПАРИ ОТИВАТ В ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО НЕ ТЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРЕВОДА.


Когато всеки сам си плаща данъците, а  не както е сега, работодателят да плаща на държавата данъците на своите служители, тогава финансовата култура на българина ще се повиши до степен, че самите данъкоплатци да изискват повече от държавата си и от общините, за какво искат тези пари и за какво ги харчат. Това е пътят към значителният икономически растеж, спъван сега от държавната бюрокрация, политиците и общинските бюрократи. Чак тогава на всеки един обикновен данъкоплатец ще му дойде акълът в главата, че е ограбван. Естествено, става дума за тези, които работят и плащат данъци. За тези, които се скатават и го карат на бюджетна издръжка, този механизъм не е изгоден. Но тъй като те са данъкоплатци, колкото по-скоро решим този проблем на национално ниво, толкова по-скоро можем да избягаме от националната бедност като понятие. Сега държават не само, че произвежда много бедни - тези, които получават пенсии и тези, които са на държавна издръжка, но и държи в позицията "ПОТЕНЦИАЛНО БЕДНИ", всички лица, които получават заплати от най-ниските заплати, които са си направо бедни, до тези, които получават средни и малко над средните заплати - а всички тези хора са приблизително 2 милиона души. Какво излиза тогава? Пенсионерите са 2,2 милиона души. Тези, които получават заплати, дори и тези, които получават малко над средните заплати, не се различават много от статуса на един пенсионер, който получава 400-450 лева пенсия, защото поне е необлагаема, а това означава, че независимо от заплатата, тези хора са си бедни по презумпция, заради данъчната система. Така общо стават 4,2 милиона българи. Като сложиш 1 милион, които са на издръжка на бюджета, стават общо 5,2 милиона граждани, които са бедни или потенциално бедни. Това е политическата социалистическа гадост - всичко е толкова сложно и объркано като финансов модел, всички тези преразпределителни крадливи процеси и накрая да я докараш дотам, че българските граждани да живеят с мечтата да се пенсионират, ако може по-рано, защото вместо 2,5 лв. потребителска такса при доктора, ще плащат по 1 лев и ще имат достатъчно време да висят на опашка пред лекарските кабинети, ще получават лечение, което макар и мизерно, няма да се налага да доплащат, ще получават някаква отстъпка за лекарствата от здравната каса, ще разчитат на енергийни помощи в размер на 350 лева, ще разчитат на добавките на пенсиите за Коледа и Великден, ще разчитат на боб, фасул, леща, захар и други подобни, раздавани като натурални помощи и т.н. и т.н. ВМЕСТО ДА СЕ ДАДАТ ЯСНА СМЕТКА, ЧЕ ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ И ЧЕ АКО ИСКАМЕ ДА СМЕ БОГАТИ, ТРЯБВА ДА РАБОТИМ МНОГО И КАЧЕСТВЕНО И ТРЯБВА ДА ДЪРЖИМ ПОД КОНТРОЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ. НЯМА ДРУГО РЕШЕНИЕ. СОЛИДАРНАТА ИКОНОМИКА СЕ ПРОВАЛИ. НА ВСИЧКИ ТОВА Е ВИДНО. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ОСТАВИМ ХОРАТА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ЖИВОТА СИ И ЗА ТОВА, КОЕТО СЪДБАТА Е ПРИГОТВИЛА ЗА ТЯХ, БЕЗ ДА СЕ БЪРКАМЕ В ЖИВОТА ИМ ПОВЕЧЕ. ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕМ НАИСТИНА, КОЛКО МОЖЕМ ДА БЪДЕМ БОГАТИ И УСПЕШНИ. СЕГА РАБОТИМ ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ, САМО НЕ  И ЗА СЕБЕ СИ. ТАКА ИКОНОМИКА НЕ СЕ ПРАВИ. ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА. ИМА ДА ЧАКАМЕ ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ, КАТО ТАКА НАГЛО КРАДЕМ ОТ ТРУДА НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ, ОБЕЩАВАЙКИ ИМ ЖАЛКИ ПОДАЯНИЯ, НЯКОЛКО ГОДИНИ ПРЕДИ СМЪРТТА ИМ.

Държавата не иска да контактува на данъчни теми с отделните граждани, освен ако не трябва да им вземе общински данъци - данък сграда, данък смет, данък за притежавана кола... Не иска, защото е по-лесно да принудиш работодателите да платят всичко това, което в противен случай трябва да го искат от работниците и служителите. Защо да се карат с тях, докато може да настрои същите тези хора, да се карат с работодателите и постоянно да им мрънкат за пари, без да знаят всъщност, че на практика държавата ограбва всички нас, но тихичко, накак си мърчешком се е оттеглила в ъгъла и чака там да мине бурята - данъчната буря...Защото ако всички граждани потърсят сметка, защо трябва да платят на държавата си едни 500 лева еднократно и след това още толкова под различна друга форма, дали крадливата ни държава щеше да съществува в сегашния си крадлив вид? Нямаше разбира се.




Моето предложение е: НеКА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ИСТИНСКАТА СУМА НА ТОВА, КОЕТО СТРУВА РАБОТНАТА ИМ СИЛА. В НАШИЯ СЛУЧАЙ - 1520 ЛЕВА И НЕКА ТОГАВА ДА ВИДИМ, КАК ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ СЪБЕРЕ ДАНЪЦИТЕ ОТ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. ЕДВА ТОГАВА ВСЕКИ ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА ДАНЪКОПЛАТЕЦ, КОГАТО ТРЯБВА ДА НАРЕДИ НА ДЪРЖАВАТА ЕДНИ 1000 ЛЕВА ЗА ДАНЪЦИ. А ДАЛИ ЩЕ ГИ НАРЕДИ, ТОВА ЩЕ ВИДИМ В БЪДЕЩЕТО. АЗ ЗНАМ ОТГОВОРА. А ВИЕ?

Категория: Политика
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.04.2017 12:18
 Както навсякъде и тук живеем в лъжа. Данъците в България били ниски. Чудим се защо не идвали чуждите инвеститори. Всичко, което прави българският бизнес за осигуряване на работни места и всичко, което правят българките работници и служители е ВЪПРЕКИ усилията на правителството.


Помислете си, ако сте работодател. Ако трябва да осигурите 1000 лева чиста заплата на персонала си, трябва да предвидите разходи за това, които надвишават 1500 лева. Една част от задълженията са за сметка на работниците и служителите, а друга за сметка на работодателя. В крайна сметка, данъчната тежест е 50 %. 

Ако решите да изхарчите всички тези пари за покупка на стоки, ще трябва да се лишите от още приблизително 180 лева, което представлява данъчното задължение към държавата, за сметка на ДДС-то.

Работата става по-сложна, ако имате автомобил - задължително ще трябва да отделите поне едни 100 лева за гориво, масла, филтри и други подобни, без които колата няма да върви. Не включвам амортизация и ремонти. Обикновено с 1000 лева заплата, служителят и работникът карат кола втора ръка и то не от по-новите модели. Поне при случаите, които аз знам, е така. На тези 100 лева разход, около 60 са "давачките на държавата.

Значи 1000- 180 - 60 = 760лв. Моите служители са от провинцията и средно се предвиждат едни 30 лева данък месечно за наема. Остават 730 лева. Сметкат става по-сериозна, ако се консумират цигари и алкохол, защото там ДДС-то и акзица формират съществена част от цената. И всъщност какво излиза - на 1500 лева разход на работодателя за един служител със средна работна заплата в страната, на него ще му останат приблизително 1/3 от тези пари за харчене. И ако плаща едни 300 лева за наем, какъвто е случаят с моите служители, ще му останат около 300 лева. Какво да прави с тези пари? Да прави семейство, да издържа жена и деца, да си плаща парното, тока и водата....Ей, забравих, да ги инвестира в някой фонд или да си купи акции на Епъл!!! Как не се досетих!!! Пък да дъвче трева през останалото време.

Как е възможно хора, за които са предвидени разходи за 1500 лева месечно, да им остават накрая по едни между 8 и 10 лева на ден, в които трябва да си покрият всички разходи!!!


Работодателят ли е виновен в случая или държавата, че по най-безобразен начин краде от работниците и служителите! Защото това си е пладнешки грабеж, който го няма в нито една европейска държава. А какво да кажат тези, за които фирмата планира разходи, свързани с работната им сила в размер на 1000 лева или с 1/3 по-малко? Ами какво да кажат тези, които се разписват на минимални заплати, а те са 600 хиляди работници и служители? На тях какво им остава за тях самите? Защото досега само чувам, че работодателите са виновни за ниското заплащане. Това е все едно да виниш бензиностанциите за високите цени на бензина, като в същото време забравят да ни кажат, че бензиностанциите вземат 3% от стойността на продаваното гориво, а държавата взема 51% от продажната цена и на всеки два лева продажна цена, прибира левче за себе си.

И ако в крайна сметка, всичко, онова, което ни връща държавата е качествено, да махнеш с ръка и да си кажеш, че вземаме малко пари, но услугите, които получаваме от държавата си заслужават цената. ДА, АМА НЕ. ДЪРЖАВАТА НИ ВРЪЩА БОКЛУК В РАЗЛИЧНА ФОРМА - НЕДОФИНАНСИРАНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, ФАЛШИВО И КРАДЛИВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НЕОБРАЗОВАНИ И НЕВЪЗПИТАНИ ДЕЦА, НЕСИГУРНОСТ И ЛИПСА НА БЪДЕЩЕ. СЛЕД ТОВА ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ВАЙКАТ, ЧЕ ВСЯКА ГОДИНА 40 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ НАПУСКАТ СТРАНАТА.


ЗНАЧИ ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ, КОИТО ВЗЕМА ОТ НАС ДЪРЖАВАТА И ПРИ ТОЛКОВА ЛОШИ УСЛУГИ, КОИТО НИ ВРЪЩА, НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО, ЧЕ ЯКО НИ КРАДАТ И СИТУАЦИЯТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЛОША ЗА НАС, ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ СТОИМ И С РОБСКА ПРИМИРЕНОСТ ПРИЕМАМЕ ТОВА, КОЕТО СЪДБАТА, РАЗБИРАЙ ПОЛИТИЦИТЕ, НИ СЕРВИРА ИЛИ СЕРВИРАТ. ЗА БОГА, СТАВА ДУМА ЗА 35 МИЛИАРДА ЛЕВА ВСЯКА ГОДИНА И ВСЕ НЕ ИМ СТИГАТ И НЕ ИМ СТИГАТ. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА КРАДАТ И НА ЕДРО И НА ДРЕБНО. ПОЛИТИЦИТЕ КРАДАТ НА ЕДРО. ОБИКНОВЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ КРАДАТ НА ДРЕБНО. ВСЕКИ, КОЙТО Е НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА "ВЛАЧИ". АКО НЕ КРАДАТ ПАРИ, ТЕ КРАДАТ ОТ ДРУГИТЕ НИ РЕСУРСИ - ВРЕМЕ, НАДЕЖДИ, ЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО, БЕНЗИН, НАФТА, КОНСУМАТИВИ, РАБОТНО ВРЕМЕ, ИЗМИСЛЕНИ РАЗХОДИ ЗА МИЛИАРДИ. НЯКОИ НАЧАЛНИЦИ НАПРАВО ИЗПОЛЗАТ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНА СЛУЖБА, ДА СТРОЯТ ЧАСТНИ ОБЕКТИ. КУЧЕ ВЛАЧИ, ДИРЯ НЯМА. ВАРВАРСКО КРАДЕНЕ, КОЕТО СЕ ИЗВЪРШВА С НАШЕТО ПОЗВОЛЕНИЕ И ПОД НОСА НИ.

Ето една проста сметка от моя страна, която показва излишните разходи от страна на държавата само в няколко направления:
  1. МВР - 600 милиона надписани разходи;
  2. Войската - 500 милиона надписани разходи;
  3. Инвалидните пенсии 750 милиона надписани разходи;
  4. Образованието - 750 милиона надписани разходи;
  5. Висшето образование - 200 милиона надписани разходи;
  6. Държавната  и общинската администрация - поне 2 милиарда надписани разходи;
  7. Служби и службици, агенции и какви ли не държавни глупости. Милиарди и милиарди разходи за какво ли не...Измислени търгове за милиарди, нагласени процедури и фирми, които да спечелят, пръскане на милиарди по европейски проекти за инвестиции, които са провалени още в своя замисъл...Финансова вакханалия. И за какво да работиш, за какво да плащаш данъци, да градиш дом, да правиш семейство, като държавата те кара да работиш за нея, а не за себе си и като ти взема 2/3 от дохода. Та това и в турско не е било. След това се чудим, защо България е паднала под робство. Ами то някой да ни "натисне" на границата, няма да можем нищо да опазим, защото духът на българина е ограбен от крадливата му държава. Няма за какво да се съпротивлява. Държавата му е изпила кръвчицата. След това защо имало сива икономика. Черната икономика му е спасението, не сивата. Иначе сам си слагаш примката на врата и сам си риташ столчето отдолу.
Категория: Политика
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.04.2017 12:13
 Каквото и да казва Законът, Агенцията е тази, която го прилага и си измисля правилата, които на практика легализират закона.


Спомням си как десетилетия се борим за едно простичко право, когато се движим по магистрала "Хемус" - правото да ползваме две ленти за движение, когато се изкачваме от Ботевград към Витиня. Преди години, един депутат от НДСВ - Олимпи Кътев, пътувайки по магистралата и попадайки в задръстване, вдигна шум в медиите и следствие на това се стигна до формиране на две ленти за движение през тунела на "Витиня", което съществено облекчи трафикът. И ТАКА СВИКНАХМЕ С ТАЗИ ПРИДОБИВКА. Дори и забравихме да питаме, защо бе джанъм, един ремонт на една тунелна тръба ще се ремонтира години наред? Какво толкова сложно има в един ремонт на една тръба, че да е необходимо толкова време да стои затворена. Отговорът е - лоша организация. Всичко в България е ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ.

Сегашната организация за движение в тръбата на първия тунел след Ботевград и на този под Витиня е същата, като преди да разрешат две ленти за движение в една посока. ЗНАЧИ СМЕ СЕ ВЪРНАЛИ НАЗАД В РЕАЛИЗАЦИЯ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРАВА. И на никой не му прави впечатление. Трябва ли пак някай големец като Олимпи Кътев да вдигне шум, за да се направи нещо толкова елементарно, като промяна в организацията на движението в един тунел? П


Политически казано, пак загубихме права. Пак се върнахме в миналото. И знаете ли защо? ЗАЩОТО НЕ УЧАСТВАМЕ. ЧАКАМЕ НА НЯКОЙ ДЕПУТАТ ИЛИ ВЛАСТИМАЩ, ДА СВЪРШИ НАШАТА РАБОТА И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ. Какво трябва да направим - да се съберем пред АПИ и да ги замеряме с камъни, докато ги накараме да разберат, че не бива да се ебават с нас. С камъни, а не с приказки в нета и пустосване, когато сме в колите.

Като пътувате в тръбата под Витиня, виждате, че в посока София има сигнални зелени лампи, които дават право за движение в две ленти. Но на практика тези тъпаци от АПИ са сложили ограничителните колони точно по средата на пътното платно и така правят безсмислено съществуването на това "право", което е дадено от зелените светлини, поставени на тавана на тръбата. Да не говорим, колко прах има вътре, която се произвежда от пясъка, който е хвърлен през зимата там и който се е събрал около разделителните колчета.

Вчера пак е имало километрични опашки. Колко обществена енергия, излишни емоции, разходи за амортизация на всичките тези автомобили... Представете си, стотици автомобили, които стоят на полусъединител по тези височини, за да могат да се придвижват и то заради ТЪПАТА АГЕНЦИЯ. А, може би и заради нас самите, защото ако замеряме Агенцията всеки път, когато видим такава простотия или такава несвършена от тях работа, може би тогава няма да правят така. Ама нали знаете, ТЕ ПРАВЯТ ТАКА, ЗАЩОТО НИЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 148 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219973
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2017  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930