Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218891 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 16.04.2018 г.
 Днес говорих с политик от много високо ниво.


След разговора обобщенията са следните:
  1. Милиони българи ще бъдат засегнати от една бъдеща реформа, която обхваща всички сфери на живота ни. Това са пенсионери, цигани, държавни и общински служители, служители в частни фирми, които се облагодетелстват от неработещата държавна машина и т.н. и т.н.
  2. Стотици хиляди получават пари, без да ги заслужават. И какво очакваме тогава - те да са вдъхновени от идеята за реформа и да им развалиш рахата - Те са щастливи със статуквото си, макар и то да ги обрича на мизерия. Свикнали са и всяко едно движение, което би ги накарало да излязат от конфортната им зона, ще бъде посрещнато "на нож". Представяте ли си някой честен политик да излезе и да каже на българския народ - "Ей вие, стотици хиляди хора, които получавате заплати от държавата и от общината - ние нямаме нужда от вас. Вие сте безполезни на тези си позиции. Трябва да си вървите и да си изкарвате по друг начин прехраната, вместо да "чиновничите" срещу нас. Ей вие, стотиците хиляди дребни измамници, които получавате пари от бюджета и от обществените фондове, без да имате основание затова - на вас ще ви спрем парите."
  3. Всички тези хора имат семейства. Стотиците хиляди стават милиони. Ха прави реформи де. Те са гласоподаватели. За кого си мислите ще гласуват те? За справедливостта или за своите жалки привилегии?
  4.  
Категория: Политика
Прочетен: 115 Коментари: 0 Гласове: 2
 Това са приказки на мой приятел.


Той каза още нещо: "Българинът обича пенсията. Обича да получава някакви малки пари, но да не поема никаква отговорност. След това мърка и недоволства."

Аз бих допълнил. Той обича да прецаква социалните фондове. Ако може да вземе болничен, без да е болен, той ще го направи. Ако може да вземе инвалидна пенсия, без да я заслужава, той ще го направи. Ако може да крадне нещо, той ще го крадне. И ако се разболее, на никой не му пука, дали е внасял здравни вноски или не - той просто иска да получи най-доброто здравно обслужване. Да не говоря затова, че не поема никаква отговорност затова, че е болен. Той смята, че външни сили са причината за неговата болест. БЪЛГАРИНЪТ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, САМО И САМО ДА НЕ СЕ ИЗКАРА ТОЙ ВИНОВЕН - ВСЕ НЕЩО ИЗВЪН НЕГОВИТЕ СИЛИ И СПОСОБНОСТИ СА ВИНОВНИ И ДРУГ ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ. Тогава с такъв народ - накъде?

Това е.
Категория: Политика
Прочетен: 118 Коментари: 0 Гласове: 0
 Ето ви конкретен казус.

Обект регистриран като хотел. В един момент хотелът фалира. Купува го собственик, който променя концепта и оформя хотела като жилищен блок. След това разпродава хотела на части на частни лица, които си купуват стаи или апартаменти. Дотук нищо нередно, нали?


А какво се случва с околната инфраструктура? тази сграда няма гаражи. Няма нито външни, нито вътрешни гаражи. Ако хотелът ползва таксиметров превоз за гостите си, КЪДЕ ЩЕ ПАРКИРАТ СЕГА НОВОНАСТАНИЛИТЕ СЕ ГРАЖДАНИ, ЗАКУПИЛИ СТАИ И АПАРТАМЕНТИ? То и досега беше хаос с местата за паркиране по околните улици, пък сега си представете, че идват още 25 новодомци, като някои от тях са с по две коли.


ЗА ТЕЗИ РАБОТИ ТРЯБВА ЗА МИСЛИ ОБЩИНАТА, КОГАТО ДАВА РАЗРЕШИТЕЛНО. НО СЛЕД КАТО СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА, ЯВНО НА ОБЩИНАТА Й Е ПРЕЗ ОНАЗИ РАБОТА, КАКВО СЕ СЛУЧВА. Те си получават заплатите и не им пука от нищо. Да не казвам, че тези нови 25 семейства, допълват хилядите други семейства, които я "карат" без обществена детска градина и без училище. След това имало задръстване от коли, имало замърсяване имало това, имало онова. Като нищо не е планирано като хората, така ще бъде и като общината няма реален коректор от нас, гражданите.


Сега се питам и за друго нещо. ТОЛКОВА ЛИ СА ТЪПИ ТЕЗИ ХОРА, ПЪРВО ДА КУПЯТ ЖИЛИЩЕ И ЧАК СЛЕД ТОВА ДА ИМ МИНЕ ПРЕЗ ПИЛЕШКИЯ МОЗЪК, ЧЕ НЯМА МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ, ЧЕ НЯМА ДЕТСКА ГРАДИНА, ЧЕ НЯМА УЧИЛИЩЕ, ЧЕ НЯМА ДОРИ ЕДНА ГРАДИНКА В РАЙОН, КОЙТО Е НЯКОЛКО КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА ПЛОЩ И ХИЛЯДИ ЖИВУЩИ!!!

ДА, ТЪПИ СА И ТОВА Е. Българинът все повече и повече доказва, ЧЕ НИТО Е СВОБОДЕН, НИТО ЗАСЛУЖАВА ЗА БЪДЕ СВОБОДЕН. ОВЦЕ, И ТОВА Е...
Категория: Политика
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове: 0
 http://bnr.bg/post/100958839/ispanski-ucheni-izobretiha-membrana-ot-porest-grafen


Нещо се замълча около казуса БАН. Активи за стотици милиони левове и пряко финансиране за 120 милиона лева...

Какво създават българските учени и как се харчат парите на данъкоплатците? Или това са поредните обществени служби, платени с обществени пари, хвърлени изглежда на вятъра.


От отчета за 2016г. /друг не видях/ се вижда или се казва, че 48% от научната продукция на България се прави от БАН. Ама какво е това "научна продукция" и каква е файдата за държавата от това, никой не казва нищо. Работят си там, живеят си в свой измислен свят, платен от нас, данъкоплатците, разбира се. Като им гледам отчета, все едно ме връщат в годините на ТНТМ, ако някой си спомня, какво означаваше това. Или Техническо и Научно Творчество на Младежта. Лъха на социализъм отвсякъде.


И като погледнете отчета виждате, че РАБОТАТА, КОЯТО ИЗВЪРШВА БАН, МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ И ОТ ЧАСТНИ ФИРМИ, БЕЗ ПРЕДИ ТОВА ДА СЕ НАЛАГА ДА ЗАДЕЛЯТЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ЗА ИЗДРЪЖКАТА ИМ. ПРОСТО ОБЯВЯВАТЕ КОНКУРС  И ТОВА Е. НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ПОДДЪРЖАТЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ СТРУКТУРИ. САМО ЗА ТИТЛИТЕ СИ МИСЛЯТ. КОЙ БИЛ ПО-ГОЛЯМ УЧЕН ОТ КОГО! ХАБИЛИТАЦИИ, ДОКТОРАНТИ...И НАКРАЯ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. ТОВА Е БАН. ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА, КОГАТО РАЗЧИТАШ, ЧЕ НАУКА МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ОТ КАЗИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 195 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 16.04.2018 08:29
 Наслушах се на какви ли не коментари, във връзка с поредното англо-американо-френско "въздействие" върху Сирия.

Ето въпросите:
  1. Тези три държави, САЩ, Британия и Франция, НАШИ СЪЮЗНИЦИ ЛИ СА ИЛИ НАС НИ ИМАТ КАТО НА ПЕТЕЛА ЧОВКА? АКО СА НАШИ СЪЮЗНИЦИ, ЗАЩО НЕ НИ ПРЕДУПРЕДИХА, ЧЕ ЩЕ "МЯТАТ" РАКЕТИ В СИРИЯ?
  2. Тези три държави, членове ли са на НАТО? Ако са членове на НАТО, не би ли трябвало да интервенират, само под егидата на НАТО? Но за да го направят, трябва някой член на НАТО да е нападнат. Кой член на НАТО е нападнат и от кого?
  3. Шефът на НАТО, г-н Йенс, "подкрепял" ударите. Вместо да се почувства засегнат, че никой не го ебава за нищо, той "подкрепял" ударите!!!Белопишковецът не зададе нито един въпрос, на основата на кой законодателен акт трите велики сили "мятат" ракети в Сирия. Ако е заради спазването на човешките права, които са нарушени в Сирия, веднага да започнат да "мятат" ракети в Саудитска Арабия. Там жените нямат и половината права, които имат в Сирия. Ето ти истинска цел за обстрелване. Още повече, че там поне ракетите има какво да ударят, за разлика от разрушена Сирия.
  4. Президентът Тръмп, спазил ли е американското законодателство, защото той няма оторизацията на Конгреса, да води война със Сирия. Изстрелването на ракети срещу тази държава е война, независимо, че тя не е обявена официално. Същото важи и за британците и французите.
  5. Какви са доказателствата, за да се изпратят ракетите към Сирия? Съобщение от френското разузнаване! Чудесно, френското разузнаване гледа ЮТубата и констатира някои "несъвпадения" и това е основание, да се изпратят ракети за въдворяване на "мира" в Сирия. В същото това време, международна организация, която следи за неразпространяването на химическото оръжие е изпратила специалисти в Сирия, за да установи кой е изпалзвал химическо оръжие. Не можаха ли поне да изчакат заключенията на тази организация, още повече, че тя е към ООН, а в ООН командват американците. Това да изпратиш свои хора да констатират кой е използвал химическо оръжие и в същото това време да "мяташ" ракети там, си е чиста проба глупост и някакво младежко изхвърляне на стари години, както се казва.
  6. Последно, колко ракети са хвърлени и колко от тях "постигат целта си"? Нищо не разбрахме. При толкова много сателити и милиарди, които са хвърлени за контрол над света, сега виждаме, че нищо не може да контролират. Или не искат да ни покажат какво е станало там. Тръмп прави някакви бомбастични изказвания, че целите били постигнати, но не казва какви цели - американските или неговите лични цели или някакви бог знае какви цели, непознати на нас, обикновените граждани на страна, членка на НАТО.
  7. Ако ракетите трябва да поразят сгради, в които има съмнение за наличие на химическо оръжие, ТОВА ЛИ Е БЕЗОПАСНИЯТ НАЧИН ЗА НЕГОВОТО УТИЛИЗИРАНЕ? Интересна логика, не мислите ли?
  8. На нас, българите, Соломон ни казва, кой трябва да е на власт в Сирия и кой не трябва да е на власт, все едно той е народът на Сирия. https://news.bg/int-politics/v-siriya-nyama-da-ima-mir-dokato-asad-e-nachelo-ubeden-solomon-pasi.html

Само можем да си мечтаем изглежда за демокрация. Властта не произтича и не зависи от народа. Този случай с ракетите, които полетяха срещу Сирия, без оторизацията на народите на тези страни, чиито правителства са наредили тази операция, е поредното доказателство, че някой друг командва парадите по света, а не народите. На тях само им дават сметката за плащане.

Категория: Политика
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 16.04.2018 08:42
 Това не е моя мисъл. Прекопирах я от коментарите под една статия, във връзка с искане на "Дневник", за информация, във връзка с МВР.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/12/3161046_edin_ot_vseki_66_raboteshti_e_v_mvr/#comments-wrapper


Имаме 48 хиляди служители, а нямаме сигурност. И НИКОЙ ОТ ЛИДЕРИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ОТ КОИТО ЗАВИСИ РАБОТАТА НА ТАЗИ СИСТЕМА - НИТО ОТ КОМИСИЯТА ЗА СИГУРНОСТ В ПАРЛАМЕНТА, НИТО МИНИСТЪР РАДЕВ, НИТО ПРЕМИЕРА ИЛИ ПРЕЗИДЕНТА, НЕ ПОЕМАТ ДИСКУСИЯ, НА КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ОТГОВОР НА ПРОСТИЧКИЯ ВЪПРОС - "КО ПРАИМ СЕА?"



ТОЗИ ПРОСТИЧЪК ВЪПРОС НИ ЗАДАВА ВСЕКИ ПЪТ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ, КОГАТО НИ СПРЕ ЗА ПРОВЕРКА. НО ТОВА Е СТРАТЕГИЧЕСКИ ВЪПРОС, НА КОЙТО ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ ПЪРВО ПРЕМИЕРА, ЗАЩОТО ВСИЧКО ОТ НЕГО ТРЪГВА, ТАКА Е В ЕДНА ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ЕДИН ЧОВЕК.



Минавах през центъра на София миналата седмица и ми направи впечатление, че има много полицаи на улицата. Веднага съобразих, че това е във връзка с идването на някой голям началник от ЕС и затова полицията е на улицата. Иначе няма да я изкарат, заради нас, обикновените хора, но заради някой голям началник - моля заповядайте.

Но какво на мен лично ми направи много силно впечатление: ПОЛИЦАИТЕ СЕ СЪБИРАХА НА КУПЧИНА, КАКТО СЕ КАЗВА, ВМЕСТО ДА СЕ РАЗПРЪСНАТ И ДА ПОКРИЯТ ПО-ГОЛЯМ ПЕРИМЕТЪР. ЗАЩО СА 6 БРОЯ ПОЛИЦАИ НА ЪГЪЛА НА ШЕРАТОН, КАТО ПРЕД ЦУМ НЯМА НИТО ЕДИН?

Събират се да пушат, да пият вода или просто да си приказват битовизми. Колкото пъти да се вслушам в разговорите помежду им, става дума за битовизми. Кой каква кола имал, къде ходил на ремонт, откъде можело да се купи нещо изгодно и ред подобни глупости. След това ги чакай да свършат работа.

Затова, на първо време ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ПОЛИЦАИТЕ, ПО ВРЕМЕ НА СЛУЖБА, ДА КОРЕСПОНДИРАТ ПОМЕЖДУ СИ ЗА ЛИЧНИ РАБОТИ И БИТОВИЗМИ. ТОВА НАЙ-ЛЕСНО ЩЕ СТАНЕ, КАТО ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА СЕ СЪБИРАТ НА ЕДНО МЯСТО, ЗАЩОТО ТОВА Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ВОДЕНЕТО НА ТЕЗИ ГЛУПАВИ РАЗГОВОРИ, ОТ КОИТО ОБЩЕСТВОТО НИ НАЙ-МАЛКО ИМА НУЖДА. СЛЕД ТОВА ВЪТРЕШНИЯТ ОТДЕЛ ДА ПРАВИ ПОВЕЧЕ ПРОВЕРКИ ЗАТОВА, КАК СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА УВОЛНЯВАТ ТЕЗИ, КОИТО "БЛЕЯТ" НАСАМ НАТАМ И ЧАКАТ ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТНОТО ВРЕМЕ. ТАКИВА ПОЛИЦАИ НЕ НИ ТРЯБВАТ. НАВЪН ЧАКАТ 60 ДУШИ МЕРАКЛИИ ЗА ПОЛИЦЕЙСКО МЯСТО. НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ДЕБЕЛАЦИ И БЛЕЕЩИ ПОЛИЦАИ, ДА ЗАЕМАТ МЯСТОТО НА ПО-ДОСТОЙНИ ХОРА, ОТ КОИТО ОБЩЕСТВОТО НИ МОЖЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПОЛЗА.


Категория: Политика
Прочетен: 84 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218891
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30