Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194754 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 29.04.2018 г.
 Много интересен въпрос, уж лесен за намиране на отговор, ама не толкова...

На Григор не му се плащат данъци, така, както би платил данъци, ако жИвееше в България. Тук той щеше да плати 10% данъци на дохода си. Не съм запознат с данъчното законодателство в страните, където той играе на турнири и дали там се плащат данъци върху получените премии. Също така не съм запознат дали тези държави имат споразумения за избягване на допълнителното данъчно облагане.


Вероятно в Монте Карло жИвее и треньорът му. Вероятно там има по-хубави тенис игрища от българските. Вероятно там климатът е по-добър от нашия. Както и да е. Важното е, че живее в Монте Карло, а не в София, например.


Защо аз живея в София, а не във Валенсия, например, където мога да се установя? Това патриотизъм ли е или глупост или двете заедно? Защо Григор пренебрегва родината си? Срамува се от нея ли или какво? Когато тренираше на кортовете в Кенана, Хасково, той не се срамуваше. Когато започна да изкарва много пари, започна да се срамува. България си има трески за дялане и всички си ги знаем, но бихме искали НАШИТЕ ИДОЛИ ДА ЖИВЕЯТ ОКОЛО НАС, А НЕ В МОНТЕ КАРЛО. ИНАЧЕ ЛИЧНО АЗ ОТКАЗВАМ ДА ГИ ПРИЕМАМ ЗА НАШИ ИДОЛИ. ТОЙ НЕ Е ОБИКНОВЕН МИЯЧ НА ЧИНИИ, ЧЕ ДА ИЗБЕРЕ ПО-ВИСОКАТА ЗАПЛАТА В МОНТЕ КАРЛО, ПРЕД ЗАПЛАТАТА НА ЧИСТАЧ В СОФИЯ. ТОГАВА НЯМА ДА СЪМ ТОЛКОВА УКОРИТЕЛЕН. АМА БИХ ИСКАЛ ТАКИВА КАТО НЕГО, ДА ДОЙДАТ НА РОДНА ЗЕМЯ И ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ЗА ТАЗИ СТРАНА, КАТО ОНЕЗИ МАНЕКЕНИ, ВАЛЕНТИНА И КРИСТИЯН, КОИТО ВЛОЖИХА ИЗКАРАНИТЕ ОТ АМЕРИКА ПАРИ В ЕКО ФЕРМА В АКАНДЖИЕВО, ОБЩИНА ВЕТРЕН, ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК. ЕТО НА ТОВА ВИКАМ ИДОЛИ ЗА ПОДРАЖАНИЕ. ТОВА СА МОИТЕ ГЕРОИ. ЗАСЕГА ГРИГОР НЕ Е ВКЛЮЧЕН В ТОЗИ "СПИСЪК". 

ГРИГОР МОЖЕ ДА НАПРАВИ НАЙ-ХУБАВИЯ ТЕНИС ПАРК НА БАЛКАНИТЕ И ДА ПОМОГНЕ НА СТРАНАТА СИ ТАКА, КАКТО СТРАНАТА МУ Е ПОМОГНАЛА, ЗА ДА СТАНЕ ТОЙ ГРИГОР ДИМИТРОВ. НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ?


http://www.hiclub.bg/Article/6631270
Ето какво казва Григор в едно интервю: "Аз cъм 100% бългаpин". Казва, че иска да изгради тенис академия в България. Ха де, да видим...
Категория: Политика
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.04.2018 14:01
 Цяла България знае за случая. Новата служба за борба с корупцията, съвместно с прокуратурата и МВР направиха зрелищен арест на кмета на община "Младост", която е част от Голяма столична община.


Няма да коментирам дали Иванчева е взела подкуп или не. Това е работа на следствените органи и накрая на съда, който да се произнесе.

Искам да коментирам отново и отново фактите, че в София продължава да се строи и презастроява, БЕЗ ОБЩИНАТА ДА Е НАЯСНО, НАКЪДЕ ОТИВА ГРАДЪТ. Според мен той отива към грозотия и хаос. Идете в който искате район на София, като се започне от центъра и се стигне до кварталите. Опитайте се да намерите една асфалтирана улица, с направени тротоари и добра околна среда, паркове, градини, училища, детски градини и ясли. НЯМА ДА НАМЕРИТЕ. Общината гледа да вземе колкото се може повече пари от издаването на строителни разрешителни, пък после КАКВОТО СТАНЕ. Това е манталитетът на това управление, водено от ГЕРБ като политическа партия и в частност от Фандъкова, като кмет. Бъркотия до шия и мръсотия до шия. Прах навсякъде. Поразходете се из който и да е квартал на града - примерно - Банишора, Св. Троица, Бенковски, Враждебна, Мусагеница, Дървеница и най-вече това важи за скъпите райони на София като община Витоша, към която приспадат един куп квартали като Княжево, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Малинова долина и т.н. и т.н. Дупки, кал и мръсотия. И прах, навсякъде прах. През зимата особено е страшно - смърдящи автомобили, в комбинацията с изхвърлените пушеци от печки на твърдо гориво, разпадаща се инфраструктура, като се започне с изградени или неизградени пътища и тротоари и рушащи се от самото им построяване жилищни кооперации... Сега поне печките ги няма и въздухът е сравнително чист, разбира се тогава, когато има вятър, че да го изнесе в посока Елин Пелин, с цел да отрови всичко наоколо, което не е виновно за този смрад. Това е състоянието на София.

Иванчева се прочу с това, че не дава строителни разрешителни. МЕН, АКО ПИТАТЕ, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ НИКАКВИ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА СТРОЕЖ. НИКАКВИ! ВСИЧКО, КОЕТО Е ЗАПОЧНАТО ЗАКОННО КАТО СТРОЕЖ ДА СЕ ЗАВЪРШИ И НИЩО ПОВЕЧЕ. АКО НЯКОЙ ИСКА ДА СТРОИ, НЕКА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА СЪЩЕСТВУВАЩ СГРАДЕН ФОНД. НИКАКВИ НОВИ ОФИСИ, АПАРТАМЕНТИ И КАКВОТО И ДА Е В РАМКИТЕ НА ГРАДА. НЕОБХОДИМО Е ДА СЕ НАПРАВИ АНАЛИЗ НА СЪЩЕСТВУВАЩАТА ИНФРАСТРУКТУРА, НА НЕЙНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ПОЕМЕ ПОВЕЧЕ ХОРА И АВТОМОБИЛИ И ТОГАВА ДА СЕ РАЗРЕШАТ СТРОЕЖИТЕ. ЗА ЦЕЛТА Е НЕОБХОДИМ МОРАТОРИУМ В РАМКИТЕ НА ПОНЕ 2 ГОДИНИ. КАКВО ДА ПРАВЯТ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ ЛИ? НЕКА ДА ПОПРАВЯТ ОНОВА, КОЕТО СА ПОСТРОИЛИ С НЕКАДЪРНОТО СИ ИЗПЪЛНЕНИЕ. В СОФИЯ НЯМА НИТО ЕДНА СВЯСТНА НОВОПОСТРОЕНА СГРАДА, НА КОЯТО ДА КАЖЕШ "БРАВО". НЯКАКВО ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ТОВА ПРАВИЛО СА ТАКИВА ФИРМИ КАТО "АРГУС", НО ТЕ СА ТОЛКОВА МАЛКО, ЧЕ ТОВА ИЗКЛЮЧЕНИЕ ПРОСТО ПОТВЪРЖДАВА ПРАВИЛОТО. НАВСЯКЪДЕ ГРОЗОТИИ. ТО НЕ СТИГА, ЧЕ СА НАБЛЪСКАНИ ЕДНА В ДРУГА ТЕЗИ ГРОЗНИ СГРАДИ, ТО НЕ СТИГА, ЧЕ НЕ СА ПРОЕКТИРАНИ КАКТО ТРЯБВА, НО И ИЗПЪЛНЕНИЕТО ИМ Е УЖАСНО. МАЗИЛКАТА ЗАПОЧВА ДА ПАДА НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЛЕД КАТО Е НАПРАВЕНА. ОТВРАТ. СМЯТАЙТЕ КАК ПОЛУЧАВАТ ТАМ АКТОВЕ №15, 16 И ДРУГИ.


Сега да се върна на случая с Иванчева. Ако тя е спечелила с прокламацията, че ще спре застрояването и ще запази зелените площи и се е отметнала от своето обещание, лъжейки своите избиратели, ако още повече, използвайки това обещание за спиране на режима на издаване на строителни разрешения, тя подписва такива, получавайки подкупи за това, тя трябва да бъде осъдена до края на живота си да чисти с метла улиците на същия този квартал, без право на помилване.

Иначе бих гласувал за всеки кмет, който наистина обещае да спре строителството в София и да концентрира своята енергия, да подобри тази инфраструктура, която София има в момента, като създаде една приятна за живеене градска среда. Възможно е. Зависи и от нас, гражданите на този град. Но като гледам, слабо протестираме. Гледаме да си решаваме битовизмите поединично и не можем да видим с пилешките си мозъци, че ИСТИНСКИТЕ БИТОВИЗМИ СЕ РЕШАВАТ С НАТИСК ВЪРХУ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, КОИТО СМЕ ИЗБРАЛИ. НАТИСК, КОЙТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН, БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ, ДО ПОСТИГАНЕ НА ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ. СЕГА СЕДИМ И ДРЕМЕМ.
Категория: Политика
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://vivacredit-plan.bg/landing/?kpId227xz&gclid=EAIaIQobChMI8rnfz-Te2gIVjrx3Ch0OWA9PEAEYASAAEgI8FPD_BwE


Рекламно лице на фирмата е една млада, сърдита и определено грозна жена с големи уши. Идеално са я подбрали. Вероятно е любовницата на собственика. Или нещо подобно. 


Да се съсредоточим върху идеята: ДА ВЗЕМЕШ ПАРИ НА ЗАЕМ, ЗА ДА ОТИДЕШ НА ПОЧИВКА!!!

Ако нямаш пари за почивка, значи не си работил достатъчно, че да имаш право на почивка. Оставам тази тема без повече коментари, защото нямам нито желание, нито сила, за да си губя времето с лузъри, които не им се работи, но им се почива. ТАКОВА ОБЩЕСТВО СЪЗДАДОХМЕ - ДА ХОДЯТ НА ПОЧИВКА ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ НУЖДА ОТ ПОЧИВКА.
Категория: Политика
Прочетен: 180 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194754
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Април, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30