Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216674 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 05.04.2018 г.
 https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135514513

Чета ДОК - Данъчно осигурителен кодекс и за кой ли пък стигам до едно и също заключение. КОДЕКСЪТ СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ ТОВА, ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ. КОГАТО ГОВОРЯТ ЗА ПРАВА НА ДАНЪЧНО - ОСИГУРЕНИТЕ, СТАВА ДУМА ЗА ПРАВА, ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕТЕНЦИИ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ КЪМ СЪОТВЕТНОТО ЛИЦЕ.

ДРУГАТА ГОЛЯМА ГЛУПОСТ, КОЯТО СЪДЪРЖА ТОЗИ КОДЕКС Е ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ ОРГАНИТЕ ПО ПРИЛАГАНЕ НА ДОК СА "НЕЗАВИСИМИ". ЛЪЖА ПОДИР ЛЪЖА. НЕ Е ЛИ СМЕШНО ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ НАП Е НЕЗАВИСИМ ОРГАН?


Вместо ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛЕН ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС, трябва да се кръсти ПРАВИЛНИК ЗА ДОБРОВОЛНО И ПРИНУДИТЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ФИРМИТЕ. Така ще отговаря на действителността.


А иначе очаквах, в самия кодекс да БЪДАТ ЗАЛЕГНАТИ И ДВЕТЕ СТРАНИ НА ПРОЦЕСА - СЪБИРАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ И ТЯХНОТО РАЗХОДВАНЕ. Значи засега, ние, данъкоплатците, имаме само задължение. А правата са прехвърлени към Закона за държавния бюджет и нормативните актове, свързани с отделните данъчни и осигурителни закони, КЪДЕТО МОЖЕШ ДА СЕ ИЗГУБИШ ТАКА, КАКТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗГУБИ ИГЛА В КУПА СЕНО.


Държавата се гради на основата на данъкоплатците. Те дават парите за издръжка на администрацията, за армията, за полицията, за издръжка на стари и болни хора, за децата и за кравите, за житото и за опазването на лалугерите, ако щете. Значи данъкоплатците са най-важните хора в една държава, нали? ХА СЕГА ПОТЪРСЕТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО И ПРАВАТА НА ТЕЗИ ХОРА В ОСНОВНИЯ ЗАКОН НА ДЪРЖАВАТА - КОНСТИТУЦИЯТА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВА ИЗМАМА ВИ ГОВОРЯ.

НИКЪДЕ В БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ДУМАТА "ДАНЪКОПЛАТЕЦ". ИДЕЯТА Е ДА СЕ ПРИНИЗИ НЕГОВАТА ОСНОВНА РОЛЯ В ОБЩЕСТВОТО И ДА СЕ ДАДЕ ПРЕДИМСТВО НА ТЕЗИ, КОИТО ХАРЧАТ НЕГОВИТЕ ПАРИ - ОНЕЗИ С ПИСТОЛЕТИТЕ, ВЪОРЪЖЕНИТЕ С ВЛАСТ, САМОЗВАНЦИТЕ И КУКЛОВОДИТЕ.

ЗА СМЕТКА НА ТОВА, В КОНСТИТУЦИЯТА Е ОПРЕДЕЛЕНО ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА ЧЛ. 60, АЛ.1, СЪГЛАСНО КОЙТО "ГРАЖДАНИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ТАКСИ, СЪОБРАЗНО ТЕХНИТЕ ДОХОДИ И ИМУЩЕСТВО". Оттук простото правило - АКО НЯМАШ ДОХОДИ И ИМУЩЕСТВО, НЕ СИ ЗАДЪЛЖЕН ДА ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ И ТАКСИ. И АКО ОНЕЗИ, КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ПРИМЕРНО ДАНЪК "ЗДРАВЕ", НЯКОЙ ИМ ПОДСКАЖЕ, ЧЕ САМО НА ТОВА ОСНОВАНИЕ, ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЛИШИ ОТ ПОЛЗВАНЕТО НА ЗДРАВНИ УСЛУГИ, ТО АДМИНИСТРАЦИЯТА Е ЗАГАЗИЛА ЗДРАВО И МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА ОТ ВСЕКИ ГРАЖДАНИН БЕЗ ДОХОДИ, АКО НАИСТИНА НАМЕРИ ЗАИНТЕРЕСОВАН АДВОКАТ.

ТАКАВА БЪРКОТИЯ СЕ ПОЛУЧАВА ЗАЩОТО НЯМА НИЩО ПРИРОДНО В НАШИТЕ ЗАКОНИ. НО ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ОСНОВНАТА ТЕЗА: ДАЛИ НЯКОЙ ЕБАВА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В ТАЗИ СТРАНА!

В ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНИЯ ПРОСЕСУАЛЕН КОДЕКС, ДУМАТА "ДАНЪКОПЛАТЕЦ" СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ВЕДНЪЖ, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА АМЕРИКАНСКИ ФЕДЕРАЛЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ. ВАЖНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ТОВА СА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ПРЕДИЗИДЕНТЪТ, МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ, ПРОКУРОРЪТ, СЪДЪТ И Т.Н. ДАНЪКОПЛАТЕЦЪТ НИКАКЪВ ГО НЯМА. И НЯМА ДА ГО ИМА, ДОКАТО ДАНЪКОПАЛАТЕЦЪТ НЕ СИ ПОТЪРСИ ПРАВАТА НА УЛИЦАТА. ЗАЩОТО В СЪДА НЯМА КОЙ ДА МУ ГИ ДАДЕ.

ИЗВОДИТЕ СИ ПРАВЕТЕ САМИ.

 
Категория: Политика
Прочетен: 174 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.04.2018 14:49
 И ако правителството най-сетне не каже как я вижда работата за в бъдеще, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ НИЕ ДА МУ КАЖЕМ.
Категория: Политика
Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове: 1
 Циганите имат нужда от българите, за да се възпроизвеждат. Те са като паразитите, които трябва да се "прикачат" към такъв приемник.

Българите нямат нужда от циганите, защото трябва да ги издържат.

Ако паразитите убият приемника, трябва да се търсят друг приемник. Като съсипят българите, те ще се нахвърлят на други народи, от които да смучат. Вече го правят, просейки из цяла Европа.


Всъщност, очаквам от финансовото министерство да ни каже: 
  1. КОЛКО ДАНЪЦИ ОТ ПЪРВИЧНОТО ПРОИЗВОДСТВО НА СТОКИ И УСЛУГИ ПЛАЩАТ ЦИГАНИТЕ? За пояснение, това че циганите купуват стоки и плащат ДДС на всяка покупка, всъщност означава, че те самите не плащат нищо, ако парите са добити от обществените фондове. Мен лично ме интересува, колко фирми на цигани има и какви данъци плащат на бюджета. Също така ме интересува, колко ДОД, данък здраве и социални плащания имат. Колко имуществени данъци плащат и колко данъци за прехвърлени имоти, тъй като тези данъци формират основните приходи на всяка една община.
  2. След това искам да знам, колко получават под различна форма от Републиканския бюджет, под формата на различни помощи и субсидии и колко получават от общинските бюджети. Към тези суми трябва да се прибавят и всички разходи, които се правят, за да може тази сган да се учи. Колко пари се харчат, за да се издирват децата им и да ги карат насила да посещават училище. Колко пари се плащат за охрана на гетата? Колко пари се плащат като разходи от обществото за насилието сред тях, за болничното лечение на пострадалите, за посещенията им в Бърза помощ и т.н.
  3. Накрая искам да знам, колко получават по различни европейски и неевропейски програми за интеграция и тем подобни глупости, от които видно е, че няма никаква съществена файда.
  4. Тоест искам да видя така нареченият цигански бюджет. Тоест колко пари внасят и колко получават от бюджета. БЕЗ ДА СЪМ ПРОРОК, ЩЕ СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ЦИГАНСКИ БЮДЖЕТ Е НА МИНУС С МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ, КОИТО ЕТНИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРИН ПРЕДИ ВСИЧКО, ТРЯБВА ДА ПЛАТИ. ЗАЩО ЗА БОГА ДА ГО ПРАВИ? КАКВА БЛАГОДАРНОСТ ПОЛУЧАВА ЗА УСИЛИЯТА, КОИТО ПОЛАГА ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НА ТОЗИ ЕТНОСТ?
  5. Нека да започнем оттам. Първо да знаем за какви цифри става дума. След това да се питат самите български данъкоплатци, дали искат ТОЗИ МОДЕЛ ДА ПРОДЪЛЖАВА И ЗА В БЪДЕЩЕ И ДАЛИ ИСКАТ С ТЕХНИТЕ ПАРИ ДА СЕ ФИНАНСИРА ЦИГАНСКАТА РАЖДАЕМОСТ, ОТ КОЯТО НИКАКВА ФАЙДА ТЕ НЕ ВИЖДАТ. ВИЖДАТ САМО МРЪСНИ ГЕТА, НАСЕЛЯВАНИ ОТ ХОРА, КОИТО СА ХИЛЯДОЛЕТИЯ ИЗОСТАНАЛИ В СВОЕТО УМСТВЕНО И КУЛТУРНО РАЗВИТИЕ И НАЙ-ВАЖНОТО, НЕ ПРАВЯТ НИЩО, ЗА ДА ИЗЛЯЗАТ В ДУПКАТА, В КОЯТО САМИ СА СЕ НАТИКАЛИ. АКО ИМА НЯКОИ ОТ ТЯХ, КОИТО СА УМНИ, УПОРИТИ И НАЛОЖИЛИ СВОЕТО ИМЕ В ОБЩЕСТВОТО, ТЕ САМО ДОКАЗВАТ, ЧЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИЯТА, КОИТО ПОКАЗВАТ ВЕРНОСТТА НА ПРАВИЛОТО - ЧЕ ТЕ НЕ МОГАТ ДА РОДЯТ, ОТГЛЕДАТ, ВЪЗПИТАТ, ОБРАЗОВАТ И ПОДГОТВЯТ ИНЖЕНЕРИ, ЮРИСТИ, ОТКРИВАТЕЛИ И НОВАТОРИ, КОИТО ДА ДАВАТ ТЛАСЪК НА ОБЩЕСТВОТО, ЗА ДА ВЪРВИ НАПРЕД.

Нямаме нужда от тяхната раждаемост, за да подобряваме демографските показатели на България. Аз поне нямам такава нужда, защото децата им не струват. Те нашите не струват, пък камо ли техните.

Категория: Политика
Прочетен: 166 Коментари: 0 Гласове: 0
 И така без спор, искаме деца, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА НИ ИЗДЪРЖА, КОГАТО СТАНЕМ СТАРИ. Гаден извод, ама това е истината, независимо дали ни харесва или не. Това заключение е валидно за времето в което, социалистическите идеи завладяват Европа още Бисмарк, че до наши дни. КОГАТО ТЕЗИ, КОИТО РАБОЯТ СЕГА, ПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ НА ОНЕЗИ, КОИТО СА РАБОТИЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ, ТОВА Е ПЪРВАТА И МОЖЕ БИ ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ СЪЩНОСТНИ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕИ. ДА ПРЕКАРАШ ДРУГИЯ - ТОВА Е МЕЧТАТА НА СОЦИАЛИСТА. ДА ТИ СЕ ГУБИ СМЕТКАТА, ДА НЕ ЗНАЕШ НА КОЙ СВЯТ СИ - ЕТО ТОВА ИСКАТ СОЦИАЛИСТИТЕ. ДА ТЕ ОБЪРКАТ, ДА ТЕ ЗАБАЛАМОСАТ С ПРИКАЗКИ ЗА РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СВОБОДА И НАКРАЯ ДА СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ ТЕ ЧУКАТ И ТИ ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ТОВА Е ХУБАВО ЗА ТЕБ И ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИШ ЗАТОВА.

Както всички знаете, обикновено мъжът чука жената и си плаща затова. Правителството чука населението, но иска пари от населението. Разбирате ли - слагат коня зад каруцата и искат тази каруца да върви. Природата е объркана от социалистите. А когато правителството чука народа, не очаквайте раждаемост. ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ИМПОТЕНТНО И НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ДЕЦА.


Но ако е демократично правителство и е избрано от народа, МОЖЕ ПОНЕ ДА ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛА, ОКОЛО КОИТО ВСИЧКИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ. Сегашният модел, наложен насила на българските граждани е неработещ. Ражда се дете и правителството ти хвърля едни пари, затова, че се е родило това дете. След това следват безплатно тровене чрез ваксини, някои безплатни придобивки като субсидиране на ясли, градини и училища, но всичко е така половинчато и недовършено, че просто не знаеш какво се случва. Уж помагат, но и същото това време ти пречат. Помагат ти с някакви пари, но ти вземат много повече, за да ти помагат. И не знаеш В КАКВА ПОСОКА ОТИВА ТОВА ОБЩЕСТВО. ПРОСТО НИКОЙ НЕ КАЗВА КАКВА Е ПОЛИТИКАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА РАЖДАЕМОСТТА.


КАКВА РАЖДАЕМОСТ ИСКАМЕ? РАЖДАЕМОСТ ИЗОБЩО, РАЖДАЕМОСТ НА БЪЛГАРИТЕ, РАЖДАЕМОСТ НА ЦИГАНИТЕ ИЛИ РАЖДАЕМОСТ НА ДРУГА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА.
Сега защитниците на различни човешки права ще ни кажат, че не трябва да има такова нещо, че хората са равни, че всички сме български граждани и т.н. и т.н. Но аз ще ви кажа, че БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО ИМА НУЖДА ОТ БЪЛГАРСКА РАЖДАЕМОСТ, А НЕ ОТ ЦИГАНСКА РАЖДАЕМОСТ. АКО ИСКАМЕ СЛЕД ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ КАЗВА "ЦИГАНИЯ", ТОГАВА МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ТАЗИ ГЛУПАВА САМОИЗЯЖДАЩА СЕ ПОЛИТИКА, ЕДИН ЕТНОСТ - БЪЛГАРСКИЯ, ДА ПЛАЩА НА ДРУГ ЕТНОСТ - ЦИГАНСКИЯ, ДА СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА, ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ЗА СМЕТКА НА НАМАЛЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОСТ. НАИСТИНА ТОВА Е ПРОСТОТИЯ - ВМЕСТО ДА ФИНАСИРАШ СОБСТВЕНАТА СИ РАЖДАЕМОСТ, ТИ ФИНАНСИРАШ ЧУЖДАТА РАЖДАЕМОСТ.


Тези, които го правят това са истински национални предатели. По същата логика, защо българският етност не финансира пакистанската раждаемост, китайската, индийската или индонезийската раждаемост. Нима достатъчно основание за глупостите, които творим е фактът, че циганите населяват една територия с нас и затова сме задължени да плащаме за тяхното възпроизводство?

Следва статия.
Категория: Политика
Прочетен: 137 Коментари: 0 Гласове: 0
 Няма спор, не раждаме достатъчно деца. Сега възникват един куп въпроси:
  1. Трябва ли да има държавна политика в това направление и каква?
  2. До каква степен тази държавна политика ще се меси в живота на семействата?
  3. Важно  е и как, с какви средства ще се осъществява тази политика.

Ако погледнем какво се случва по света, ще видим наистина фрапиращи примери, когато държавата всячески се опитва да ограничи раждаемостта. Самият процес на раждане е толкова естествен процес, колкото и смъртта. С технологизиране на обществото и с въвеждането на нови производствени практики, особено през последните столетия, чрез механизиране на производството на храни и чрез развитието на транспорта, милиони тонове храни могат да преодоляват хиляди километри разстояния и да стигат до потребителите. Стига тези потребители да имат пари, за да са си купят тези стоки, всичко останало е само въпрос на логистика.

Обикновено в развиващите се страни раждаемостта е толкова висока, че приказките на Малтус за пренаселената ни земя от преди няколко стотин години, ни изглеждат като приказки за деца от детска градина. Неговите предупреждения на фона на това, което се случва сега ни показват още веднъж, че човекът, като висше творение на природата, променяйки самата природа около себе си, може да ускори процеса на собствената си гибел, "произвеждайки" предпоставките за тази гибел. 

Само за момент си представете, кое друго животно на планетата се възпроизвежда така, както човек. Скакалците. Напаста от скакалци, редовно опустошават цели райони от Африка, Азия или Австралия. Създадени са предпоставки за тяхното неимоверно размножение и те се размножават. Но природата там сравнително бързо възстановява равновението. За разлика от скакалците, хората имат по-усъвършенствани модели за оцеляване. Изолирането от природата прави човека неимоверно много по-защитен от коригиратата мощ на природата. Поне засега.

На тази основа се стига дотам, че една жена в детеродна възраст в Нигерия, например, има средно по 5 деца, а на други места като в България, страната не може да се възпроизвежда. Бедните раждат, а богатите се наслаждават на живота, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАКЪРНЕНИТЕ ИМ ПРИРОДНИ ИНСТИНКТИ. ЗАТОВА Е ВРЕМЕ ДА ПОДЛОЖИМ НА ОБСЪЖДАНЕ ВЪПРОСА, ДАЛИ ЕВРОПА НЕ СЕ ИЗПЕДЕРЕСТИ ТВЪРДЕ МНОГО И НЕ ЗАБРАВИ ЗА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ИНСТИНКТИ.

И тъй като гражданите на Европа отказват да се възпроизвеждат, тогава се намесват други фактори - допуска се внос на население, което да компенсира недостига на гора в самата страна, започва да се плаща за раждане и отглеждане на хора така, както се плаща за отглеждане на добитък, а нерядко се случва и конфискация на чужди деца в полза на държавата, за да се спаси видът от унищожение. Пример в това отношение е една Норвегия. Много ми е странно, как всички тези международни организации, включително и Съдът за правата на човека, могат спокойно да гледат какво се случва в тази богата и просперираща, засега, държава в Скандинавия, където така нареченото Детско Гестапо може във всеки един момент да нахлуе в дома ти без съдебна заповед и да конфискува децата ти. Такова чудо няма дори и в такива държави, за които знаем, че отсъствието на свобода се смята за нещо нормално, като Саудитска Арабия или Сомалия. Да, но за Норвегия може. И след като разберете, че вторият или третият човек на Юнеско е с успешна кариера на военен, всичко ви става ясно.
Следва статия.




Категория: Политика
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216674
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30