Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196885 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от Април, 2022 г.
2 3  >  >>
 В студентските си години, съм задавал въпроси за това, защо една нация е богата е другата бедна.

Простичкото обяснение би било - ето, арабите имат петрол и затова са богати.

Но Ирак не е толкова богат, колкото Кувейт, нито пък колкото ОАЕ, въпреки, че има повече петрол от последната държава, на глава от населението.


Впоследствие тези примери станаха още по-интересни - защо Венецуела, страната с най-големите запаси от суров петрол - 17% от всички доказани световни запаси, живеят в условия на хиперинфлация и недостиг на продукти и услуги, че да стигнат дотам, че и тоалетна хартия да нямат!

Защо богата на ресурси страна, като Русия, като изключиш столицата, Петербург и някои от големите градове, всичко останало е кърш, така да се каже. Нито пътищата им пътища, нито нищо. Страната, която дава газ на цяла Европа и Китай, няма газопреносна мрежа да снабди своите селища с газ. Има села и градове, в които не са видели още какво означава асфалт или тротоар на улицата.

В същото време, страна като Дания, която има само....вятър, е толкова богата и просперираща.


България също като Дания, няма съществени полезни изкопаеми на нейна територия. Значи ни остава, да създадем организация на обществото, която да ни направи богати. ОРГАНИЗАЦИЯ.

Каква е нашата организация? Строго централизиран тип, същата като в Русия. Какво да говорим тогава. Същата концентрация на власт, същата централизация на вземане на решенията и същия овчи народ. Е, малко по-малко промит в главите, но горе долу, същата работа.


Като резултат - крадене и корупция. Затова сме бедни. И нещастни. И болни. Неудачници.
В Китай също е строго централизирана политическата система и влиянието върху икономическите решения. Но там няма корупция, просто защото не се притесняват да наказват със смърт корупционерите. Ние сме в ЕС и не можем да направим това. Какво остава?




Какво предлагам ли? 


Предлагам ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ПРИ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, САМО ЗА 20 ГОДИНИ ЩЕ НАСТИГНЕМ И НАДМИНЕМ ЦЕНТРАЛНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ, А ЗА 30 ГОДИНИ ЩЕ НАСТИГНЕМ НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС.


Ирландия го направи за 25 години, при друга организация, каквато ние надали можем да направим. Ние нямаме нито техния политически елит, нито техните емигрантски диаспори в САЩ и Канада, нито англосаксонското разбиране за правене на бизнес.


Остава ни да променим политическата система и Суверенът да разбере своята роля и място в обществото, да се вземе в ръце и да управлява всеки ден своите избранници, които да бъдат само едни прости изпълнители на неговата воля.


Затова, докато не е станало прекалено късно: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 04.05.2022 10:23
 Тези редове ги пиша, на база на собствения си опит. Като цяло, медицинската услуга в БГ е БОКЛУК. С ГОЛЯМА БУКВА - БОКЛУК. КАТО ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ЩЕ ПОЛУЧИМ ЛИ И ПО-ГОЛЯМ БОКЛУК, ТАКА ДА СЕ КАЖЕ. БЪЗИК, НАЛИ РАЗБИРАТЕ?




Да кажем, че медицинското обслужване в България е КАТАСТРОФА. Абсолютна катастрофа. 

Тази катастрофа ни струва по 13 милиарда лева на година. Нека да го напиша с цифри, като число: 13 000 000 000. На път са да станат 15 000 000 000. След това 20 000 000 000.


Питам: КАТО ПОЛУЧАВАТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ И ПОВЕЧЕ ПАРИ, ДАЛИ НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВО НА УСЛУГАТА?


ОТГОВОРЪТ МИ Е НЕ. Преди 2 години в България умираха по 100 000 души от БОЛЕСТИ. Сега умират по 120 000. Какво означава това? Че колкото повече пари даваме на докторите, в правопропорционална зависимост се увеличават смъртните случаи от болести.


ЗАЩО СТАВА ТАКА?

ЗАЩОТО МЕДИЦИНАТА В БЪЛГАРИЯ Е МОНОПОЛИЗИРАНА ОТ МАФИЯТА И ВТОРОТО Е, ЧЕ Е ВСЕ ОЩЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА. ПРОБЛЕМЪТ ОБАЧЕ Е В ТОВА, ЧЕ КАТО СИСТЕМА НА ОРГАНИЗАЦИЯ, МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ В УСЛОВИЯТА НА ЖИВКОВИЯ СОЦИАЛИЗЪМ БЕШЕ ПО-ОРГАНИЗИРАНО ОТ СЕГАШНАТА СИСТЕМА.

СЕГА ТЕ ПРЕХВЪРЛЯТ КАТО ФУТБОЛНА ТОПКА ОТ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР НА СПЕЦИАЛИСТ И ОТНОВО НА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР И ПАК НА СПЕЦИАЛИСТ, ВМЕСТО ДА ОТИДЕШ НА ЕДНО МЯСТО И ДА ТИ КАЖАТ ВСЪЩНОСТ КАКВО ТИ Е И ОТТАМ ДА СЕ ЗНАЕ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ.


СИСТЕМАТА Е НАПРАВЕНА ЗАРАДИ ДОКТОРИТЕ, ДА ПРАВЯТ МАНГИЗИ, НО НЕ И ЗА ПАЦИЕНТИТЕ. ТЕ СА ДОЙНИТЕ КРАВИ И НАКРАЯ ГИ КОЛЯТ, КАТО СПРАТ ДА ДАВАТ МЛЯКО, ОБРАЗНО КАЗАНО.


ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА?

ВЕЧЕ КАЗАХ, ПЪРВО ЗАРАДИ МОНОПОЛА НА АЛОПАТИЧНАТА МЕДИЦИНА. ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО НА КАКВАТА И ДА Е ПРОФИЛАКТИКА НА ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ЗАЩОТО АКО ИМА ТАКАВА ПРОФИЛАКТИКА, КАКВО ЩЕ ИЗКАРАТ ЛЕКАРИТЕ ОТ ОПЕРАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И Т.Н. ТАМ Е ДАЛАВЕРАТА - ДА РЕЖАТ, ДА КЪЛЦАТ, ДА БОЦКАТ И ФАРМАЦИЯТА ДА РАБОТИ ТУРБО.


ВТОРАТА ПРИЧИНА Е ТЪПАТА ОРГАНИЗАЦИЯ С ЛИЧНИ ЛЕКАРИ И НАПРАВЛЕНИЯ ЗА СПЕЦИАЛИСТ.


НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ, ДА НЯМА ЛИЧНИ ЛЕКАРИ И НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ, ДА ОТИДЕШ В МЕДИЦИНСКО ЗАВЕДЕНИЕ, КЪДЕТО ДА ТИ НАПРАВЯТ ПЪЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДА ТИ ПРЕДПИШАТ ЛЕЧЕНИЕ, АКО СЕ НАЛАГА. ЗА ОСТАНАЛИТЕ - ПРОФИЛАКТИКА ДО ДУПКА, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ.


ДА, АМА НЕ. МАФИЯТА НЕ РАЗРЕШАВА.

А ЗАЩО НЕ РАЗРЕШАВА, ЗАЩО Й ПОЗВОЛЯВАМЕ?

ЗАЩОТО СМЕ БЕЗУЧАСТНИ.


КАКВО Е РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ТАЗИ СИСТЕМА СЕ ГРИЖИ НЕ САМО ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО, НО И ЗА ФИЗИЧЕСКОТО И МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЕ НА ГРАЖДАНИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 75 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.05.2022 19:30
 "Ние, народните представители, приемаме тази конституция" - текст от българската конституция.


Нали разбирате разликата? ШВЕЙЦАРСКИЯТ НАРОД И КАНТОНИТЕ СИ ПРЕДОСТАВЯТ ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ.



Швейцарският народ, а не народните представители. Това е важно да се разбере. В Швейцарската конституция ясно е определен Суверенът - това е швейцарският народ и неговите административни формирования - това са кантоните.


При нас, някакви си самозванци, определени от манипулаторите за представители на народа, си правят каквото си поискат. Приемат си правила и след това карат хората да ги спазват, без на същите да им се дава правото да поставят управлението под въпрос.

При нас казват - ако не си съгласен, ходи на улицата и там викай. На това у нас му викат демокрация. Колко такива гласовити протести сте видели в Швейцария? Май николко, нали. Че защо да ходят да крещят на улицата, след като има  демокрация?



Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


Това е истинската демокрация, много по-развита форма и от швейцарската демокрация. Това е новият фундамент, върху който може да се изгради едно съвременно и развито общество, в което Суверенът ще бъде Суверен, а не крепостен.
Категория: Политика
Прочетен: 76 Коментари: 0 Гласове: 1
 Преамбюл на Швейцарската конституция.


Знаете ли как завършва живота на стотици хиляди българи, които заради физически или психически отклонения не могат да се грижат самостоятелно за себе си?

Старите хора нямат нужда от пари, дори и заради това, че не умеят вече да ги използват. Те имат нужда от грижи. Грижи, които сега се осъществяват непрофесионално от близки или роднини. Казах - НЕПРОФЕСИОНАЛНО. Образно казано, умират от болести, защото общественото здравепогазване не е устроено така, че да осигури адекватни грижи на тези хора. Умират преждевременно и болни. Не само че стотици хиляди хора са напълно безполезни в това общество, поради болести и отсъствие на медицински грижи, но и са във финансова и друга тежест и така никой не е доволен. Нито умиращите, нито тези, които се грижат, пак казвам, НЕПРОФЕСИОНАЛНО, за тях.

Вижте системата на домовете за стари хора. Обикаляли ли сте, за да видите какви са условията, как се постъпва в тях, какво струва и какви са грижите, които се полагат там?


Значи какво излиза, че БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА СИЛА, СЛЕД КАТО ТЯ СЕ ИЗМЕРВА С ДОБРОТО СЪСТОЯНИЕ НА НАЙ-СЛАБИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩЕСТВОТО?


Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Тогава всичко ще си дойде на мястото.
Категория: Политика
Прочетен: 103 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 29.04.2022 12:57
 Преамбюл на Швейцарската конституция.


Колко пъти българският народ се е възползвал от своята свобода? Понякога, ако му разрешат властите. НЕГОВИТЕ ВЛАСТИ. Властите, които уж той избира, но накрая се установява, че той служи на своите власти, вместо властите да служат на него.


Как става възползването от свободата?


Става, като ДЪРЖИШ ВЛАСТТА ТОЛКОВА ИЗКЪСО, ЧЕ ТЯ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ Е НЕЗАВИСИМА. ВСИЧКИ ВЛАСТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАВИСИМИ. ОТ СУВЕРЕНА. ТРЯБВА, АМА НЕ Е.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове: 0
 Няколко примера.


Висше учебно заведение. Принципал - държавата. Има закон за академичната автономност. Има общо събрание на учебното заведение. Там се докладват резултатите и се избират ръководителите. 

НО ВСЪЩНОСТ КОЙ ИЗБИРА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ?  КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА?

НИКОЙ.


ТОВА Е СТАДО БЕЗ ОВЧАР И СМЕТКА БЕЗ КРЪЧМАР.


Какви са интересите на студентите? Ако могат да вземат дипломи, без дори и да се явяват на изпити.

Какви са интересите на преподавателите? Ако могат да си вземат заплатите, без дори и да се вясват /появяват/ в университетите.


Какви са интересите на администрацията в университетите. Също като на останалите - да си вземат заплатката и това е.

Всъщност, НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА, КАКЪВ ПРОДУКТ СЪЗДАВАТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ И ЗА КАКЪВ ПРОДУКТ ТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.


Данъкоплатците пък от своя страна нищо не могат да направят, защото манипулаторите са направили така законите, че данъкоплатците да бъдат само донори, източници на средства, които след това ще бъдат на практика прахосани, откраднати, от всички по веригата.


Университетите трябва да имат реални, заинтересовани собственици, ако искаме да имаме добро образование. Сега университетите дават същия "боклук-продукт", който дават и всички институции, КОИТО СА НА ОБЩЕСТВЕНО ФИНАНСИРАНЕ.

ДЪРЖАВАТА НЯМА РАБОТА В БИЗНЕСА. УНИВЕРСИТЕТСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е БИЗНЕС. ЧУДНО ЛИ ВИ Е, ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВНИ УНИВЕРСИТЕТИ В ТАКА НАРЕЧЕНАТА "БРЪШЛЯНЕНА" ЛИГА? ЕДИНСТВЕНО ПЕКИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, НО ПО-СКОРО, ЗА ДА ПОТВЪРДИ ПРАВИЛОТО.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО ПРЕКАЛЕНО КЪСНО, ИМАМЕ НУЖДА ОТ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО ДА ДАДЕ ОСНОВАТА НА СОЦИАЛНО И ИКОНОМИЧЕСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА СТРАНАТА НИ, А ТОВА Е СИСТЕМАТА НА ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Тогава всичко ще си дойде на мястото.
Категория: Политика
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2022 14:41
 Откакто се помня, все проблеми. Говоря за политически, военни, социални и икономически проблеми в света.
В различна степен, спомням си много знаменателни събития и се опитвах в различен етап от живота си, да анализирам доколкото стигат способностите ми, да задавам въпроси и да търся отговори, защо се случва всичко това. Като дете гледах на събитията по един начин, като младеж и като пълнолетен след това, по съвсем друг начин. Естествено е.


1. Първото нещо, което си спомням беше войната във Виетнам. В детската ми глава са останали спомените, как "малките човечета с калашник в ръце се бият с американците". Събирахме буркани от мляко и ги предавахме в специални пунктове, а паричките отиваха за подкрепа на виетнамците. В началото на 70-те, по телевизията предаваха напускането на американските войски от Сайгон. Запомних кадрите с падащия хеликоптер в морето, който не можа да излети нормално дали заради претоварване или поради друга причина, вече не е толкова важно;
2. Спомням си събитията в Чили. В детското ми съзнание тогава остана огромна дупка от въпроси, на които нямах отговор, но най-големият от тях беше, защо армията на Чили ще атакува президентството на Чили. Нали това беше чилийското президенство? Какво се случва. Това не е противопоставяне между една държава на друга, а убийство на едни чилийци от други. Сложно за асимилиране събитие от главата на едно дете;
3. Приблизително по това време беше и нефтената криза. Цената на нефта поскъпна и комунистическата пропагадна ни показваше, как американците се редят на опашки за гориво и как техните големи коли - талиги, които са произведени да харчат по 20 литра на 100 километра, ще трябва да бъдат образно казано "заземени".
4. След това вече много ясно си спомням икономическите събития през 1980г. Тогава комунистически емисари ходеха навсякъде, включително и по училищата, за да обясняват, защо цените на всичко се повишават. Виновен естествено беше световният империализъм, капитализъм и така нататък. Бензинът вече струваше 1 лев за литър. С една заплата можехме да си купим малко по-малко от 200 литра бензин. Изключения правеха миньорите и работниците по заводите, които вземаха повече. За номенклатурата не говоря. Те винаги са били "извън класацията";
5. След това дойдоха събитията през 1984г. и разбира се, най-студената зима, която помня. Видях птица, която падна от стълб на една автогара. Беше замръзнала. Минус 27 градуса. В Кнежа беше минус 33. Тогава разбрахме какво е режим на тока. В студентското общежитие, температурата в стаята беше минус 14 градуса. Снегът беше навял малка преспичка под прозореца. Смятайте каква дограма е имало сложена. Спяхме разбира се, с дрехите, а отгоре си слагах дюшека. Отдолу две одеала върху пружината. Стая 602, Студенско общежитие, блок №5. Свищов;
6. През тези години социализмът вече издишаше. Поне храна имаше. На практика се редяхме на опашки и правехме списъци за почти всичко - нямаше печки, телевизори, перални, магнитофони и списъците бяха навсякъде. Връзки и уреждания. Намери ми това, за да ти дам онова. Имахме пари, които не можехме да похарчим. Ладата, която струваше 7600 лева в Мототехника, се продаваше над 16 хиляди на свободния пазар. Доларизацията на икономиката беше факт, но разликата спрямо официалния курс, беше повече от 3 пъти. Нямаше нищо в достатъчност...Жилищата - с връзки, уреждания и доказване на нужда. Колите, след повече от 10 години чакане. Москвичът, трабантът и запорожецът бяха по-лесно достъпни, защото бяха откровени боклуци;
7. Дойде 1989г. НАЙ-ПОСЛЕ ИЗЛЯЗОХМЕ НА ПЛОЩАДИТЕ И ПОИСКАХМЕ ПРОМЯНА. Псувахме Живков и комунистите и си мислехме, ще промяната дойде. След това комунистите отново спечелиха изборите. След няколко години, демокраците спечелиха, но се установи, че те не са никакви демократи, а пребоядисани комунисти. След това отново комунистите. Така управляваха, че ни прегази страшна инфлация. След това отново демокраците, които отново не бяха никакви демократи, а преоблечени комунисти или техни наследници. Те фиксираха правото си на собственост, чрез държавната власт. Властта ги направи богати. След това дойде царят. Нищо не се промени, освен, че ни приеха в НАТО и в ЕС. След него отново комунистите. То беше крадене, то беше чудо. След него пак преоблечените комунисти. То беше крадене, то беше чудо. Не милиони, милиарди се откраднаха. Не милиарди, десетки и стотици милиарди се откраднаха и разпиляха.


ДА, ПРОМЯНА ИМАШЕ, НО НЕ ЗА НАС. ЗА НАС ИМАШЕ ПОДМЯНА.



ЗАЩО СТАНА ТАКА? ЗАЩОТО БЯХМЕ БЕЗУЧАСТНИ. ЗАЩОТО НЕ СЕ ДЪРЖАХМЕ КАТО СОБСТВЕНИЦИ НА ТАЗИ СТРАНА, А КАТО КРЕПОСТНИ. ЗАЩОТО БЯХМЕ ЖАЛКИ ДУШИ. НЕ БЯХМЕ НА ИСТИНСКОТО СИ МЯСТО. ЧОРБИЧКАТА С БОБА, ПАРЧЕТО ХЛЯБ И ЕДНА ГЛАВА С ЛУК НИ СТИГАШЕ. БЯХМЕ ПО СВОЕМУ ДОВОЛНИ. НЕ НИ ТРЯБВАШЕ СВОБОДА. ПЪК Е НЕ ЗНАЕХМЕ КАКВО Е ТОВА. НЕ ИСКАХМЕ И ДА ЗНАЕМ. НЕ НИ ПУКАШЕ. НАЛИВАХМЕ ВОДА В ЧУЖДА ВОДЕНИЦА. ЗАДОВОЛИХМЕ СЕ С ТОВА ДА МЪРМОРИМ, ДА МРАЗИМ И ДА ЗАВИЖДАМЕ. РЕЗУЛТАТЪТ - СТОПИХМЕ СЕ КАТО НАРОД, ТАКА, КАКТО НЕ СМЕ СЕ ТОПИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНИ И ЕПИДЕМИИ. И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ ТОПИМ. СТАНАХМЕ МЪРЗЕЛИВИ, НЕДЕЙНИ...ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА. ИЗТАРИКАТИХМЕ СЕ. ДОБРОТО ОТСТЪПИ НА ЗЛОТО. ЛОШИТЕ ПРАКТИКИ НА СОЦИАЛИЗМА СТАНАХА ОЩЕ ПО-ЛОШИ ПРИ ПОСТСОЦИАЛИЗМА. 3 МИЛИОНА РАБОТЯТ, НО ОТ ТЯХ 1 МИЛИОН СА НА ДЪРЖАВНА СОФРА. ОСТАНАХА 2 МИЛИОНА. ОТ ТЯХ 1 МИЛИОН СА ЧИНОВНИЦИ, СКАТАВКИ, ДРЕБНИ ТАРИКАТЧЕТА, КОИТО РАБОТЯТ НА ПРИНЦИПА - ДЕН ДА МИНЕ, ДРУГ ДА ДОЙДЕ, САМУНЪТ ДА СЕ ИЗЯДЕ. ОСТАНАХА 1 МИЛИОН, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗДЪРЖАТ ОСТАНАЛИТЕ ПОЧТИ 6 МИЛИОНА. ДЕМОТИВИРАЩО НАЛИ? Моралът се скапа. Лъжата стана лайтмотив в нашия живот. Всичко, което се движи или мърда - ЛЪЖЕ и КРЪШКА, КРАДЕ И НЕДОВОЛСТВА.


Какво очакваме тогава да ни се случи?

Необходима е цялостна промяна на обществото. Тя ще дойде от системата за ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, която ще ни даде възможност да въведем добри практики във всички сфери на живота. Личността ще заеме своето място като производител на блага и услуги, а държавата ще се занимава с функцията да гарантира правовия ред за функционирането на обществото и нищо повече. 

С извинение, ако държавата започне да произвежда олио и зарзават, КАКВО ЗА БОГА СЕ ОЧАКВА ДА ПРАВИ ЛИЧНОСТТА? Ако държавата продължава да казва кой да бъде богат и кой да бъде беден, кой да бъде "опраскан" и кой не, коя фирма да бъде открадната и коя не, кой да стане началник и кой не и т.н. и т.н., ще получаваме това, което имаме и сега - СКАПАНА ДЪРЖАВА, СКАПАНА ИКОНОМИКА, СКАПАНА СОЦИАЛНА СФЕРА И СКАПАН МОРАЛ.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО ПРЕКАЛЕНО КЪСНО, НЕКА СПРЕМ ТОЗИ ПРОЦЕС НА РАЗЛОЖЕНИЕ, ЧРЕЗ СИСТЕМАТА НА ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. НЕКА НАЙ-ПОСЛЕ ВЛЕЗЕМ В РОЛЯТА СИ НА СОБСТВЕНИК НА ТАЗИ ДЪРЖАВА.
Категория: Политика
Прочетен: 88 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.04.2022 12:29
 
ФЕДЕРАЛНА КОНСТИТУЦИЯ НА ШВЕЙЦАРСКАТА КОНФЕДЕРАЦИЯ

Член 161: Забрана за получаване на инструкции[редактиране]

1. Членовете на Федералното събрание гласуват без инструкции.



Сега разбрахте ли, защо швейцарците имат истинско народно събрание, а нашето е народно събрание на отбрани от избраните?

Ако пратениците гласуват "без инструкции", знаете ли какво означава това? Това е дълбока пропаст в разбирането за демокрацията по швейцарски и по български тертип /начин/. Ето заради това нямаме демокрация. Защото първо, депутат у нас се става с връзки и след това депутатите говорят това, което им каже лидера, защото даването на инструкции за гласуване, каквато е българската практика, е онова ОГРОМНО НЕЩО, КОЕТО НИ РАЗЛИЧАВА ОТ ШВЕЙЦАРСКАТА ПРАКТИКА И КОЕТО ОБЕЗСМИСЛЯ ВСЯКАКВИ ПРИКАЗКИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?



Затова, докато не е станало прекалено късно: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Искам да живея в държава, в която депутатите ще гласуват по съвест, а не по инструкции. Много ли искам?

Категория: Политика
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.05.2022 14:46
 Какво означава това, да направиш администрацията ОТКРИТА?


Това е да няма СКРИТО, ПОКРИТО.

Сега цялата ни администрация е СКРИТО - ПОКРИТО.

НАШАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ Е СИВА. ТЯ Е Ч Е Р Н А. ТОЛКОВА Е НЕПРОЗРАЧНА. И КАК ДА ТИ ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ ЩЕ БОРИШ КОРУПЦИЯТА.  АМИ ЗАПОЧНИ ПЪРВО ОТ СЕБЕ СИ, ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, ОТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ... 

1. Всички знаем, какво произвежда българската администрация - ЛАЙНА. ПРОИЗВЕЖДА ЛАЙНА. ЯДАТ И СЕРАТ. ТОВА ПРАВЯТ. АМИ НАПРАВЕТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ ЕФЕКТИВНА - ТОЕСТ МАЛКА, ЕВТИНА И ДА ВЪРШИ РАБОТА. ТОВА ИСКАМЕ, НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ;
2. КАКВО ПРОМЕНИХТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА 4 МЕСЕЦА? НИЩО ИЛИ НЕЩО, НО ТОВА Е, ПРИЛОЖИХТЕ ПРИНЦИПА - "СТАНИ ДА СЕДНА";
3. КОЛКО ЧИНОВНИЦИ УВОЛНИХТЕ? Според НСИ, българската администрация е в размер на 95 хиляди души. Колко от тях уволнихте?
4. Направихте ли така, че работата на администрацията да зависи от постигнатите резултати? Или администрацията е като докторите, полицаите, учителите и професорите - РАБОТИШ ИЛИ НЕ РАБОТИШ, ЗАПЛАТАТА СИ ВЪРВИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА КАКВА СИ Я ВЪРШИЛ;
5. Защо не започнете с нещо по-лесно? Уволнете шофьорите си и разпродайте автомобилния парк. Това са хиляди и хиляди шофьори, които разкарват вашите задници. Те получават заплати, плащаме им осигуровки, болнични, пенсии и какво ли още не. Ако се отишли да ни служите, надявам се, че не сте толкова БЕДНИ и си имате частни коли. Пътувайте с тях бе мама му стара, защо някой ще ви плаща скъпо и прескъпо, че да се возите на държавни коли?
6. Поставете си задача, да направите българската администрация ТОЛКОВА ГОЛЯМА, колкото е ГОЛЯМА НАЙ-МАЛКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СЪЮЗА, В КОЙТО ЧЛЕНУВАМЕ. Ама да видим, че нещо се случва, защото от десетилетия все планове гледаме, които не се изпълняват. План не за години, а за месеци и седмици, ЧЕ НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ;
7. Давайте ни отчет какви сте я свършили в рамките на работния ден и разбира се, седмични и месечни доклади, в рамките на една страничка, не повече. Нямаме нужда да слушаме празни приказки - само данни, числа и нищо друго.
8. Направете най-накрая списък на длъжностите на лица, които получават пари от обществените фондове, като започнете от самия себе си, в качеството на премиер и се стигне до чистачката в някоя общинска болница - НЕКА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ЗНАЯТ КОЙ КОЛКО ПОЛУЧАВА, АМА ВСИЧКО СИ КАЖЕТЕ - ЗАПЛАТИ, КОЛИ, КОМАНДИРОВЪЧНИ, ПАРИ ЗА ДРЕХИ, ЗА ОЧИЛА, ЗА ОБУВКИ, ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ РАЗХОДИ, ЗА ТОВА, ЗА ОНОВА...ЗА ВСИЧКО. КАКВО ТОЛКОВА ТАЙНО ИМА В ТОВА, НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ДА ЗНАЕМ НА КОЙ КОЛКО ПАРИ ДАВАМЕ,  ЗА ДА СВЪРШИ НЯКАКВА РАБОТА В НАША ПОЛЗА?


Нали не искам прекалено много? Направете това и СЛЕД ТОВА МИ ГОВОРЕТЕ ЗА КОРУПЦИЯ. КОРУПЦИЯ Е, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ НА ВЛАСТ И НИЩО НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ. КАКВА ПО-ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ ИМА ОТ ТОВА? ДЪРЖИТЕ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ, НАШИ ЛЕВОВЕ, В РЪЦЕТЕ СИ И НЕ НИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЗА КАКВО ГИ ХАРЧИТЕ И НИКОГА НЕ СТЕ НИ ПИТАЛИ ЗА КАКВО И КАК ДА ГИ ПОХАРЧИТЕ.


В СЛЕДВАЩИТЕ СТАТИИ ЩЕ ВИ ПИТАМ И ЗА ДРУГИ ВАЖНИ НЕЩА, КАТО ЗА СВОБОДАТА НА ИКОНОМИКАТА, ПОЛИТИЧЕСКАТА СВОБОДА И ТАКА НАТАТЪК И ТАКА НАТАТЪК. НО, КАКТО СЕ КАЗВА, ДА ЗАПОЧНЕМ С ВЪПРОСИ, КОИТО ЗАСЯГАТ ВАШИЯ ОБОР - ТОВА Е АДМИНИСТРАЦИЯТА. ДА НЕ СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ОТ ПУТИН, ЧЕ ДАЖЕ И МОЖЕ И ПО-ЗЛЕ ДА СТЕ ОТ НЕГО. ТОЙ НАЗНАЧАВА ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ ЗА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ, ДАВАЙКИ ИМ ДА РЪФАТ БЕЗОТЧЕТНО И БЕЗНАКАЗАНО ОТ ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА. ВИЕ КОЛКО ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ НАЗНАЧИХТЕ? А ТЕ СТАНАХА ЛИ ВЕЧЕ ПОНЕ МИЛИОНЕРИ?


ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?


Преди да продължа със следващите статии, питайки премиера, какви ги е вършил за вече 5 месеца управление, неща да завърша тази статия с любимата си сентенция:


Знаете решението за всички икономически, социални и морални проблеми, с които се сблъскваме: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 89 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 26.04.2022 17:07
 МИНАХА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НОВО УПРАВЛЕНИЕ.


С КАКВО НОВАТА ВЛАСТ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ СТАРАТА?


С НИЩО.


НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ СВЯТ СА.



ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗДАВАТ ПАРИ КАКТО ПРАВЕШЕ БОЙКО, БЕЗ ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ.


НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА.


ЗАТОВА, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО - ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. МОЖЕХМЕ ДА ГИ РАЗКАРАМЕ ОЩЕ НА ТРЕТИЯ МЕСЕЦ СЛЕД НАЧАЛОТО НА МАНДАТА, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА СЕ НАТРУПВА ИЗЛИШНО НАПРЕЖЕНИЕ. МОЖЕХМЕ, РАЗБИРА СЕ, АКО ИМАХМЕ ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 72 Коментари: 0 Гласове: 2
 Премиерът ли ги е подучил да мънкат така или неговите подлоги, ама това си е излагация.


То не беше мънкане, то не беше чудо.

Спомням си приказката на Иво Христов, че 80% от българите са дебили. ТЕЗИ БЯХА ИНСТРУКТИРАНИ ДЕБИЛИ.


В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ - ДА ТИ ОТНЕМАТ ПРАВОТО ДА ГОВОРИШ ИСТИНАТА И ХОРАТА ДА СЕ СЪГЛАСЯВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО. 


МОЖЕ ЛИ ПРЕМИЕРЪТ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА НИ КАЖЕ НА ВСИЧКИ НАС, ДАЛИ НЯКОЙ Е ВЪЗДЕЙСТВАЛ НА МОРЯЦИТЕ, ЧЕ ТЕ ДА МЪНКАТ КАТО ПЪРВОЛАЦИ? НЕКА "ПРОСТО КИРО" ДА СИ КАЖЕ. ТО СЕ ВИЖДА ДЕ, АМА ДРУГО Е ДА ТЕ ИЗЛЪЖАТ. НАЛИ ТАКА СМЕ СВИКНАЛИ.



ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО - ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


ТОГАВА НЯМА ДА ИМАМЕ ДЕБИЛЕН ОЛИГОФРЕН ЗА ПРЕМИЕР, А ЩЕ ГО РАЗКАРАМЕ НАВРЕМЕ ОТ ПОЛИТИКАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 73 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.04.2022 14:06
 Става дума за калориен прием на ден. От какво имаме нужда, приемайки храната?

От това да поддържа и развива клетките ни дотолкова, че да сме активни и успешни и по възможност, много рядко да боледуваме. Простичко казано.

Сега да видим по групи продукти.
  1. Въглехидрати. Прости висококалорични въглехидрати, с висок гликемичен индекс - пшеница, ечемик, ръж, просо, елда, киноа, амарант, царевица и други подобни - 100 грама в сухо състояние - приблизително 400 калории. Тук не говоря за хляб, а за онова, от което се произвежда хляба. Говоря, да си сварите на котлона горните неща;
  2. Сложни въглехидрати, които се приготвят с простите въглехидрати от т.1, по избор и според разрешените комбинации - лук, ряпа в различни разновидности, цвекло, моркови, картофи, спанак, коприва, броколи, целина и други подобни - 500 грама или приблизително 250 калории;
  3. Въглехидрати. Сложни и нискокалорични въглехидрати, с нисък гликемичен индекс, под формата на свежи краставици, домати, марули, зеле,  които са в рамките между 12, 15, до 20 калории на 100 грама, като в допълнение могат да се сложат и по-висококалорични зеленчуци - лук, репички, и отново като допълнение - земна ябълка, цвекло, ряпа, ряпа, цвекло, земна ябълка и т.н. - 1 килограм или средно 250 калории;
  4. Мазнини към салатата - 30 грама или 250 калории;
  5. Белтъчини и Мазнини в комбинирано идеално съчетани, включвайки витамин В3, който трудно може да се намери например в растителното масло - 200 грама риба - от сравнително евтините - скумрия или шаран - 200 грама или 500 калории. Предимствата на шарана е, че се отглежда на наша територия и може да се намери и пресен;

И така, нека да видим какво имаме за деня. Общо 1650 калории.

Да отбележа, става дума за обикновени хора, а не професионални спортисти. Не става дума и за хора с нарушена обмяна, които не могат да усвояват добре веществата и изхвърлят немалка част от храната, която са приели, в необработено състояние, за такива, които от друга страна толкова много усвояват хранителните нутриенти, че и 1600 калории им са много към определен момент от живота им и т.н. Така че, някой може да се почувства прекрасно и като намали общият прием на калории към определен момент в живота си за някакво време, например седмица или месец, но това е строго индивидуално. Изобщо става дума за хора с проблеми с килограмите, ама тези, които имат ПОВЕЧЕ, а не някои хърби, които могат да се скрият зад електрически стълб!

Важното е да се спазват няколко основни принципа:
  1. Цялата тази храна да не превишава съществено 1600 калории за денонощие;
  2. Да отговаря на изискванията за съчетанията между основните макроелемента - въглехидрати, мазнини и белтъчини;
  3. Да бъде равномерно разпределена в зависимост от разбирането на всеки - или за 2, 3 или не повече от 4 приема в денонощието.
  4. Да съдържа необходимите минерали;
  5. Да бъде достатъчно ензимна, така да се каже;
  6. Да има съчетанията на всички "рази", тоест вкусове, в зависимост от аюрведическия тип, към който се отнасяте;
  7. Да е съобразена с вашата лична доша - ако сте Вата доша например, забравете за това количество пресни салати, защото това може да ви убие. Ако сте пита доша и горите отвътре - това е вашето спасение - зелентиите. И така...
  8. Да има все пак някаква физическа активност - примерна 6 хиляди крачки и някакви упражнения, като йога, гимнастика, танци или нещо подобно по избор;
  9. Показател за доброто действие на тези правила е правилното и добро отделяне на отпадъците от хранетето - фекалии и урина. Ако там нещо не е наред, приемът не е наред и трябва да промените нещо в системата. Просто е.




Разбира се, друг ден могат да се включат и яйца и млечни изделия, но трябва много да се внимава, защото не са малко хората, които не само, че не извличат ефективно хранителните вещества от тези групи продукти, но те са и вредни за тях. Например, аз съм такъв човек. Имам приятели, които също са си направили изследвания за хранителна съвместимост и тези продукти са доста ограничени за консумация и при тях. С възрастта знаете, в повечето хора изчезват ензимите, които спомагат да преработката на млечната захар, например и млечните изделия обикновено натрупват слуз в организма, предизвикват аглутинация на кръвта и т.н. и т.н. Но това всеки може да си го изследва във всяка лаборатория.

В случая какво се казва. ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕ Е НАПРАВЕНО СТРОГО ЗА ВАС, А Е МОЯТ ВАРИАНТ И ИЗБОР. КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ В НАШИЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ЗА ВСИЧКИ АСПЕКТИ НА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ, АКО ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕС У ВАС.


ОБИКНОВЕНО ТАКА СЕ КАЗВА НАЛИ?

АМА ЩЕ ВИ КАЖА, ЧЕ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ХАБЕР ПОНЯТИЯ СИ НЯМАТ ОТ ТЕЗИ НЕЩА, НЕ ВЯРВАТ В ТЕЗИ НЕЩА, НЕ ИСКАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА ТЕЗИ НЕЩА, ПЪК И ОТКЪДЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ВРЕМЕ ЗА ТОВА, СЛЕД КАТО НЯКОИ ОТ ТЯХ ИМАТ ХИЛЯДИ ЗАПИСАНИ ПАЦИЕНТИ.


ИЛИ ПОНЕ 98% ОТ ТЯХ. ТЕ ЩЕ ВИ ГОВОРЯТ САМО ЗА ПРЕПАРАТИ, КОИТО ДА СИ КУПИТЕ ОТ АПТЕКИТЕ. ТЕ ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖАТ ТАКАВА СИСТЕМА, В КОЯТО И СЕГА СИ ЖИВЕЕМ - СИСТЕМА В КОЯТО СМЕ БОЛНИ И ХАРЧИМ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ, А ЗДРАВЕ НЯМАМЕ. НИТО РАДОСТ, НИТО ЩАСТИЕ. ВСИЧКО Е НАВЪРЗАНО.


ВИЕ ИЗБИРАТЕ. БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ПРОЧЕТОХТЕ ТОВА. ИЗСТРАДАНО Е...БЪДЕТЕ СИГУРНИ.










Категория: Политика
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 16.04.2022 11:20
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196885
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Април, 2022  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930