Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3229388 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 26.04.2022 г.
 
ФЕДЕРАЛНА КОНСТИТУЦИЯ НА ШВЕЙЦАРСКАТА КОНФЕДЕРАЦИЯ

Член 161: Забрана за получаване на инструкции[редактиране]

1. Членовете на Федералното събрание гласуват без инструкции.



Сега разбрахте ли, защо швейцарците имат истинско народно събрание, а нашето е народно събрание на отбрани от избраните?

Ако пратениците гласуват "без инструкции", знаете ли какво означава това? Това е дълбока пропаст в разбирането за демокрацията по швейцарски и по български тертип /начин/. Ето заради това нямаме демокрация. Защото първо, депутат у нас се става с връзки и след това депутатите говорят това, което им каже лидера, защото даването на инструкции за гласуване, каквато е българската практика, е онова ОГРОМНО НЕЩО, КОЕТО НИ РАЗЛИЧАВА ОТ ШВЕЙЦАРСКАТА ПРАКТИКА И КОЕТО ОБЕЗСМИСЛЯ ВСЯКАКВИ ПРИКАЗКИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?



Затова, докато не е станало прекалено късно: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Искам да живея в държава, в която депутатите ще гласуват по съвест, а не по инструкции. Много ли искам?

Категория: Политика
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.05.2022 14:46
 Какво означава това, да направиш администрацията ОТКРИТА?


Това е да няма СКРИТО, ПОКРИТО.

Сега цялата ни администрация е СКРИТО - ПОКРИТО.

НАШАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ Е СИВА. ТЯ Е Ч Е Р Н А. ТОЛКОВА Е НЕПРОЗРАЧНА. И КАК ДА ТИ ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ ЩЕ БОРИШ КОРУПЦИЯТА.  АМИ ЗАПОЧНИ ПЪРВО ОТ СЕБЕ СИ, ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, ОТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ... 

1. Всички знаем, какво произвежда българската администрация - ЛАЙНА. ПРОИЗВЕЖДА ЛАЙНА. ЯДАТ И СЕРАТ. ТОВА ПРАВЯТ. АМИ НАПРАВЕТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ ЕФЕКТИВНА - ТОЕСТ МАЛКА, ЕВТИНА И ДА ВЪРШИ РАБОТА. ТОВА ИСКАМЕ, НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ;
2. КАКВО ПРОМЕНИХТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА 4 МЕСЕЦА? НИЩО ИЛИ НЕЩО, НО ТОВА Е, ПРИЛОЖИХТЕ ПРИНЦИПА - "СТАНИ ДА СЕДНА";
3. КОЛКО ЧИНОВНИЦИ УВОЛНИХТЕ? Според НСИ, българската администрация е в размер на 95 хиляди души. Колко от тях уволнихте?
4. Направихте ли така, че работата на администрацията да зависи от постигнатите резултати? Или администрацията е като докторите, полицаите, учителите и професорите - РАБОТИШ ИЛИ НЕ РАБОТИШ, ЗАПЛАТАТА СИ ВЪРВИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА КАКВА СИ Я ВЪРШИЛ;
5. Защо не започнете с нещо по-лесно? Уволнете шофьорите си и разпродайте автомобилния парк. Това са хиляди и хиляди шофьори, които разкарват вашите задници. Те получават заплати, плащаме им осигуровки, болнични, пенсии и какво ли още не. Ако се отишли да ни служите, надявам се, че не сте толкова БЕДНИ и си имате частни коли. Пътувайте с тях бе мама му стара, защо някой ще ви плаща скъпо и прескъпо, че да се возите на държавни коли?
6. Поставете си задача, да направите българската администрация ТОЛКОВА ГОЛЯМА, колкото е ГОЛЯМА НАЙ-МАЛКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СЪЮЗА, В КОЙТО ЧЛЕНУВАМЕ. Ама да видим, че нещо се случва, защото от десетилетия все планове гледаме, които не се изпълняват. План не за години, а за месеци и седмици, ЧЕ НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ;
7. Давайте ни отчет какви сте я свършили в рамките на работния ден и разбира се, седмични и месечни доклади, в рамките на една страничка, не повече. Нямаме нужда да слушаме празни приказки - само данни, числа и нищо друго.
8. Направете най-накрая списък на длъжностите на лица, които получават пари от обществените фондове, като започнете от самия себе си, в качеството на премиер и се стигне до чистачката в някоя общинска болница - НЕКА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ЗНАЯТ КОЙ КОЛКО ПОЛУЧАВА, АМА ВСИЧКО СИ КАЖЕТЕ - ЗАПЛАТИ, КОЛИ, КОМАНДИРОВЪЧНИ, ПАРИ ЗА ДРЕХИ, ЗА ОЧИЛА, ЗА ОБУВКИ, ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ РАЗХОДИ, ЗА ТОВА, ЗА ОНОВА...ЗА ВСИЧКО. КАКВО ТОЛКОВА ТАЙНО ИМА В ТОВА, НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ДА ЗНАЕМ НА КОЙ КОЛКО ПАРИ ДАВАМЕ,  ЗА ДА СВЪРШИ НЯКАКВА РАБОТА В НАША ПОЛЗА?


Нали не искам прекалено много? Направете това и СЛЕД ТОВА МИ ГОВОРЕТЕ ЗА КОРУПЦИЯ. КОРУПЦИЯ Е, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ НА ВЛАСТ И НИЩО НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ. КАКВА ПО-ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ ИМА ОТ ТОВА? ДЪРЖИТЕ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ, НАШИ ЛЕВОВЕ, В РЪЦЕТЕ СИ И НЕ НИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЗА КАКВО ГИ ХАРЧИТЕ И НИКОГА НЕ СТЕ НИ ПИТАЛИ ЗА КАКВО И КАК ДА ГИ ПОХАРЧИТЕ.


В СЛЕДВАЩИТЕ СТАТИИ ЩЕ ВИ ПИТАМ И ЗА ДРУГИ ВАЖНИ НЕЩА, КАТО ЗА СВОБОДАТА НА ИКОНОМИКАТА, ПОЛИТИЧЕСКАТА СВОБОДА И ТАКА НАТАТЪК И ТАКА НАТАТЪК. НО, КАКТО СЕ КАЗВА, ДА ЗАПОЧНЕМ С ВЪПРОСИ, КОИТО ЗАСЯГАТ ВАШИЯ ОБОР - ТОВА Е АДМИНИСТРАЦИЯТА. ДА НЕ СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ОТ ПУТИН, ЧЕ ДАЖЕ И МОЖЕ И ПО-ЗЛЕ ДА СТЕ ОТ НЕГО. ТОЙ НАЗНАЧАВА ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ ЗА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ, ДАВАЙКИ ИМ ДА РЪФАТ БЕЗОТЧЕТНО И БЕЗНАКАЗАНО ОТ ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА. ВИЕ КОЛКО ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ НАЗНАЧИХТЕ? А ТЕ СТАНАХА ЛИ ВЕЧЕ ПОНЕ МИЛИОНЕРИ?


ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?


Преди да продължа със следващите статии, питайки премиера, какви ги е вършил за вече 5 месеца управление, неща да завърша тази статия с любимата си сентенция:


Знаете решението за всички икономически, социални и морални проблеми, с които се сблъскваме: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 91 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 26.04.2022 17:07
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3229388
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2022  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930