Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195611 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 28.04.2022 г.
 "Ние, народните представители, приемаме тази конституция" - текст от българската конституция.


Нали разбирате разликата? ШВЕЙЦАРСКИЯТ НАРОД И КАНТОНИТЕ СИ ПРЕДОСТАВЯТ ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ.



Швейцарският народ, а не народните представители. Това е важно да се разбере. В Швейцарската конституция ясно е определен Суверенът - това е швейцарският народ и неговите административни формирования - това са кантоните.


При нас, някакви си самозванци, определени от манипулаторите за представители на народа, си правят каквото си поискат. Приемат си правила и след това карат хората да ги спазват, без на същите да им се дава правото да поставят управлението под въпрос.

При нас казват - ако не си съгласен, ходи на улицата и там викай. На това у нас му викат демокрация. Колко такива гласовити протести сте видели в Швейцария? Май николко, нали. Че защо да ходят да крещят на улицата, след като има  демокрация?



Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


Това е истинската демокрация, много по-развита форма и от швейцарската демокрация. Това е новият фундамент, върху който може да се изгради едно съвременно и развито общество, в което Суверенът ще бъде Суверен, а не крепостен.
Категория: Политика
Прочетен: 76 Коментари: 0 Гласове: 1
 Преамбюл на Швейцарската конституция.


Знаете ли как завършва живота на стотици хиляди българи, които заради физически или психически отклонения не могат да се грижат самостоятелно за себе си?

Старите хора нямат нужда от пари, дори и заради това, че не умеят вече да ги използват. Те имат нужда от грижи. Грижи, които сега се осъществяват непрофесионално от близки или роднини. Казах - НЕПРОФЕСИОНАЛНО. Образно казано, умират от болести, защото общественото здравепогазване не е устроено така, че да осигури адекватни грижи на тези хора. Умират преждевременно и болни. Не само че стотици хиляди хора са напълно безполезни в това общество, поради болести и отсъствие на медицински грижи, но и са във финансова и друга тежест и така никой не е доволен. Нито умиращите, нито тези, които се грижат, пак казвам, НЕПРОФЕСИОНАЛНО, за тях.

Вижте системата на домовете за стари хора. Обикаляли ли сте, за да видите какви са условията, как се постъпва в тях, какво струва и какви са грижите, които се полагат там?


Значи какво излиза, че БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА СИЛА, СЛЕД КАТО ТЯ СЕ ИЗМЕРВА С ДОБРОТО СЪСТОЯНИЕ НА НАЙ-СЛАБИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩЕСТВОТО?


Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Тогава всичко ще си дойде на мястото.
Категория: Политика
Прочетен: 103 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 29.04.2022 12:57
 Преамбюл на Швейцарската конституция.


Колко пъти българският народ се е възползвал от своята свобода? Понякога, ако му разрешат властите. НЕГОВИТЕ ВЛАСТИ. Властите, които уж той избира, но накрая се установява, че той служи на своите власти, вместо властите да служат на него.


Как става възползването от свободата?


Става, като ДЪРЖИШ ВЛАСТТА ТОЛКОВА ИЗКЪСО, ЧЕ ТЯ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ Е НЕЗАВИСИМА. ВСИЧКИ ВЛАСТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАВИСИМИ. ОТ СУВЕРЕНА. ТРЯБВА, АМА НЕ Е.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове: 0
 Няколко примера.


Висше учебно заведение. Принципал - държавата. Има закон за академичната автономност. Има общо събрание на учебното заведение. Там се докладват резултатите и се избират ръководителите. 

НО ВСЪЩНОСТ КОЙ ИЗБИРА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ?  КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА?

НИКОЙ.


ТОВА Е СТАДО БЕЗ ОВЧАР И СМЕТКА БЕЗ КРЪЧМАР.


Какви са интересите на студентите? Ако могат да вземат дипломи, без дори и да се явяват на изпити.

Какви са интересите на преподавателите? Ако могат да си вземат заплатите, без дори и да се вясват /появяват/ в университетите.


Какви са интересите на администрацията в университетите. Също като на останалите - да си вземат заплатката и това е.

Всъщност, НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА, КАКЪВ ПРОДУКТ СЪЗДАВАТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ И ЗА КАКЪВ ПРОДУКТ ТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.


Данъкоплатците пък от своя страна нищо не могат да направят, защото манипулаторите са направили така законите, че данъкоплатците да бъдат само донори, източници на средства, които след това ще бъдат на практика прахосани, откраднати, от всички по веригата.


Университетите трябва да имат реални, заинтересовани собственици, ако искаме да имаме добро образование. Сега университетите дават същия "боклук-продукт", който дават и всички институции, КОИТО СА НА ОБЩЕСТВЕНО ФИНАНСИРАНЕ.

ДЪРЖАВАТА НЯМА РАБОТА В БИЗНЕСА. УНИВЕРСИТЕТСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е БИЗНЕС. ЧУДНО ЛИ ВИ Е, ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВНИ УНИВЕРСИТЕТИ В ТАКА НАРЕЧЕНАТА "БРЪШЛЯНЕНА" ЛИГА? ЕДИНСТВЕНО ПЕКИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, НО ПО-СКОРО, ЗА ДА ПОТВЪРДИ ПРАВИЛОТО.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО ПРЕКАЛЕНО КЪСНО, ИМАМЕ НУЖДА ОТ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО ДА ДАДЕ ОСНОВАТА НА СОЦИАЛНО И ИКОНОМИЧЕСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА СТРАНАТА НИ, А ТОВА Е СИСТЕМАТА НА ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Тогава всичко ще си дойде на мястото.
Категория: Политика
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2022 14:41
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195611
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Април, 2022  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930