Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218612 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 29.04.2022 г.
 В студентските си години, съм задавал въпроси за това, защо една нация е богата е другата бедна.

Простичкото обяснение би било - ето, арабите имат петрол и затова са богати.

Но Ирак не е толкова богат, колкото Кувейт, нито пък колкото ОАЕ, въпреки, че има повече петрол от последната държава, на глава от населението.


Впоследствие тези примери станаха още по-интересни - защо Венецуела, страната с най-големите запаси от суров петрол - 17% от всички доказани световни запаси, живеят в условия на хиперинфлация и недостиг на продукти и услуги, че да стигнат дотам, че и тоалетна хартия да нямат!

Защо богата на ресурси страна, като Русия, като изключиш столицата, Петербург и някои от големите градове, всичко останало е кърш, така да се каже. Нито пътищата им пътища, нито нищо. Страната, която дава газ на цяла Европа и Китай, няма газопреносна мрежа да снабди своите селища с газ. Има села и градове, в които не са видели още какво означава асфалт или тротоар на улицата.

В същото време, страна като Дания, която има само....вятър, е толкова богата и просперираща.


България също като Дания, няма съществени полезни изкопаеми на нейна територия. Значи ни остава, да създадем организация на обществото, която да ни направи богати. ОРГАНИЗАЦИЯ.

Каква е нашата организация? Строго централизиран тип, същата като в Русия. Какво да говорим тогава. Същата концентрация на власт, същата централизация на вземане на решенията и същия овчи народ. Е, малко по-малко промит в главите, но горе долу, същата работа.


Като резултат - крадене и корупция. Затова сме бедни. И нещастни. И болни. Неудачници.
В Китай също е строго централизирана политическата система и влиянието върху икономическите решения. Но там няма корупция, просто защото не се притесняват да наказват със смърт корупционерите. Ние сме в ЕС и не можем да направим това. Какво остава?




Какво предлагам ли? 


Предлагам ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ПРИ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, САМО ЗА 20 ГОДИНИ ЩЕ НАСТИГНЕМ И НАДМИНЕМ ЦЕНТРАЛНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ, А ЗА 30 ГОДИНИ ЩЕ НАСТИГНЕМ НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС.


Ирландия го направи за 25 години, при друга организация, каквато ние надали можем да направим. Ние нямаме нито техния политически елит, нито техните емигрантски диаспори в САЩ и Канада, нито англосаксонското разбиране за правене на бизнес.


Остава ни да променим политическата система и Суверенът да разбере своята роля и място в обществото, да се вземе в ръце и да управлява всеки ден своите избранници, които да бъдат само едни прости изпълнители на неговата воля.


Затова, докато не е станало прекалено късно: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 255 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 04.05.2022 10:23
 Тези редове ги пиша, на база на собствения си опит. Като цяло, медицинската услуга в БГ е БОКЛУК. С ГОЛЯМА БУКВА - БОКЛУК. КАТО ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ЩЕ ПОЛУЧИМ ЛИ И ПО-ГОЛЯМ БОКЛУК, ТАКА ДА СЕ КАЖЕ. БЪЗИК, НАЛИ РАЗБИРАТЕ?




Да кажем, че медицинското обслужване в България е КАТАСТРОФА. Абсолютна катастрофа. 

Тази катастрофа ни струва по 13 милиарда лева на година. Нека да го напиша с цифри, като число: 13 000 000 000. На път са да станат 15 000 000 000. След това 20 000 000 000.


Питам: КАТО ПОЛУЧАВАТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ И ПОВЕЧЕ ПАРИ, ДАЛИ НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВО НА УСЛУГАТА?


ОТГОВОРЪТ МИ Е НЕ. Преди 2 години в България умираха по 100 000 души от БОЛЕСТИ. Сега умират по 120 000. Какво означава това? Че колкото повече пари даваме на докторите, в правопропорционална зависимост се увеличават смъртните случаи от болести.


ЗАЩО СТАВА ТАКА?

ЗАЩОТО МЕДИЦИНАТА В БЪЛГАРИЯ Е МОНОПОЛИЗИРАНА ОТ МАФИЯТА И ВТОРОТО Е, ЧЕ Е ВСЕ ОЩЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА. ПРОБЛЕМЪТ ОБАЧЕ Е В ТОВА, ЧЕ КАТО СИСТЕМА НА ОРГАНИЗАЦИЯ, МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ В УСЛОВИЯТА НА ЖИВКОВИЯ СОЦИАЛИЗЪМ БЕШЕ ПО-ОРГАНИЗИРАНО ОТ СЕГАШНАТА СИСТЕМА.

СЕГА ТЕ ПРЕХВЪРЛЯТ КАТО ФУТБОЛНА ТОПКА ОТ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР НА СПЕЦИАЛИСТ И ОТНОВО НА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР И ПАК НА СПЕЦИАЛИСТ, ВМЕСТО ДА ОТИДЕШ НА ЕДНО МЯСТО И ДА ТИ КАЖАТ ВСЪЩНОСТ КАКВО ТИ Е И ОТТАМ ДА СЕ ЗНАЕ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ.


СИСТЕМАТА Е НАПРАВЕНА ЗАРАДИ ДОКТОРИТЕ, ДА ПРАВЯТ МАНГИЗИ, НО НЕ И ЗА ПАЦИЕНТИТЕ. ТЕ СА ДОЙНИТЕ КРАВИ И НАКРАЯ ГИ КОЛЯТ, КАТО СПРАТ ДА ДАВАТ МЛЯКО, ОБРАЗНО КАЗАНО.


ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА?

ВЕЧЕ КАЗАХ, ПЪРВО ЗАРАДИ МОНОПОЛА НА АЛОПАТИЧНАТА МЕДИЦИНА. ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО НА КАКВАТА И ДА Е ПРОФИЛАКТИКА НА ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ЗАЩОТО АКО ИМА ТАКАВА ПРОФИЛАКТИКА, КАКВО ЩЕ ИЗКАРАТ ЛЕКАРИТЕ ОТ ОПЕРАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И Т.Н. ТАМ Е ДАЛАВЕРАТА - ДА РЕЖАТ, ДА КЪЛЦАТ, ДА БОЦКАТ И ФАРМАЦИЯТА ДА РАБОТИ ТУРБО.


ВТОРАТА ПРИЧИНА Е ТЪПАТА ОРГАНИЗАЦИЯ С ЛИЧНИ ЛЕКАРИ И НАПРАВЛЕНИЯ ЗА СПЕЦИАЛИСТ.


НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ, ДА НЯМА ЛИЧНИ ЛЕКАРИ И НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ, ДА ОТИДЕШ В МЕДИЦИНСКО ЗАВЕДЕНИЕ, КЪДЕТО ДА ТИ НАПРАВЯТ ПЪЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДА ТИ ПРЕДПИШАТ ЛЕЧЕНИЕ, АКО СЕ НАЛАГА. ЗА ОСТАНАЛИТЕ - ПРОФИЛАКТИКА ДО ДУПКА, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ.


ДА, АМА НЕ. МАФИЯТА НЕ РАЗРЕШАВА.

А ЗАЩО НЕ РАЗРЕШАВА, ЗАЩО Й ПОЗВОЛЯВАМЕ?

ЗАЩОТО СМЕ БЕЗУЧАСТНИ.


КАКВО Е РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ТАЗИ СИСТЕМА СЕ ГРИЖИ НЕ САМО ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО, НО И ЗА ФИЗИЧЕСКОТО И МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЕ НА ГРАЖДАНИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 77 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.05.2022 19:30
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218612
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2022  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930