Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3230035 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 01.05.2012 г.

Разликата между Гърция, Испания и Португалия, от една страна и Франция е тази, че Франция има „малко повече фабрики” от трите страни. Иначе отдавна да е загазила като тях. И още – лозунгите за свобода, равенство и братство са толкова вкоренени във френската действителност, че няма как на този фон, френската държава да не се опитва да прилага тези принципи в дейността си.

 

Франция е тотално комунизирана страна. Ролята на държавата е толкова голяма, че дори и Русия отстъпва по този показател.

На практика Саркози е ляв, без значение за какъв се определя самият той. Франция изостава по показателя икономическа свобода дори и от България и се нарежда на незавидното 67 място, заради огромното влияние на държавата в икономиката – високи данъци, високи харчове на държавата, намеса в икономиката и ограничения на трудовия пазар. Над 55 % от БВП се разпределя от френската държава. И ако това не е социализъм...


Категория: Политика
Прочетен: 522 Коментари: 1 Гласове: 1

Една държава, която съществува 46 години има по-добри икономически показатели от България и се радва на съществен растеж. Европейска България е твърде корумпирана. На практика отсъства защитата на правата на собствеността. МВР, съдебната система и прокуратурата на практика или не работят или работят за себе си или работят за престъпниците. Ботстванското МВР не може да се похвали с химн, за разлика от нашето. Може би затова си върши по-добре работата.

Благодарение на господа юристите, завършили преди всичко СУ или полицейските школи, ние сме срам за Европа.

България е бедна заради юридическата мафия, която управлява трите ведомства. Вероятно трябва да закрием всички юридически специалности в странат и да си внесем свестни юристи отвън.
Категория: Политика
Прочетен: 724 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 03.05.2012 23:29

Оборище – 65 народни представители, а всъщност са изписани 66, като предателят Ненчо /има и друг Ненчо в списъка, но не могат всички Ненчовци да са предатели/ е изчегъртан.

Нещо не сме добри ние българите в сметките. Като направиш справка в историята, всеки казва различен брой народни пратеници. От 68 та до 102.

Все пак при изписването на паметника би могло да се направи едно просто преброяване на изписаните, за да няма такава разлика.

Интересното е, че Захари Стоянов и  Тодор Страшимиров определят 68 пратеника, но после Страшимиров прави друг списък с 67. Толкова са на практика и изписани на паметника в Оборище, като се брои и предателя Ненчо. Но отгоре, кой знае защо стои числото – 65.

Спомних си една история, която бях чул още като дете. Попитали в Германия един български дюлгерин, майстор демек, колко торби цимент му трябват за деня, а той човекът отговорил: Дай пет, шест торби, ще свършат работа. На което немецът поставил още един въпрос: Последно, колко торби искаш – пет или шест. Няма как да ти дам пет, шест торби.


Категория: Политика
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 01.05.2012 22:08

Опитах се да си представя какво работи един патриарх. Помислих си, че това може да е отговорник на оранжерии за производство на краставици и домати. Може да е някакъв ръководител на металургичен комбинат. Или ръководител на софтуерна фирма. Или може би инженер, който е разработил някакъв нов метод за заваряване и роботизиране на процеса по производство на автомобили.

 

Просто не мога да си представя какво работи един човек, който не създава никакъв национален доход. Само се мандрахерца насам натам, като свободен електрон.

И колкото по-безполезен е един човек за обществото, толкова повече е обект на внимание. Че и ръка му целуват на всичкото отгоре, все едно е някаква хубава дама.

И как може един безделник да събере толкова много хора около себе си? Вероятно също безделници. Защото само безделници могат да отидат и да се кланят на икони, изрисувани от художници. Какво толкова прави този човек за обществото, за да му се кланят така? Спасява човешки животи като докторите от Бърза помощ на Пирогов, стои в шивашкото ателие и си избожда очите да шие какво ли не за 400 лева заплата, налива бензин и диша парите по цели дни и нощи, като служителите на бензиностанциите, ремонтира домакински уреди, строи къщи или превозва пътници и товари!

 

Посетил държавата да види някакви мощи /аз му викам кокали/, някакво парче плат, на някаква плащеница от преди хиляда години, която целувал и се потрисал от възхищение, някаква чудодейна икона... И ред други простотии.

 

И кой финансира цялото това мероприятие? Снимки, журналисти, излъчвания в най-скъпото за телевизиите време! Поклони, натягания, целувки на лицемерие и пошлост. За какво БОЖЕ е всичко това. НИМА ТОВА ИСКАШ ДА СТАВА НА ЗЕМЯТА. НЯКАКВИ САМОЗВАНЦИ ДА ПРОИЗНАСЯТ ТВОЕТО ИМЕ И ДА СЕ КЛАНЯТ НА ИЗМИСЛЕНИ ОТ САМИТЕ ТЯХ ПРЕДМЕТИ! ДА СЕ ГИЗДЯТ С ПОЗЛАТЕНИ ДРЕХИ И ДА НОСЯТ НА ГЛАВИТЕ СИ КОРОНИ. НЕ ТАКАВА КАТО ТВОЯТА – ОТ ТРЪНИ, А ОТ ЗЛАТО. ЗАБРАВИЛОТО СЕ НАСТОЯТЕЛСТВО. ОТ ПОЗЛАТА НЕ МОЖЕШ ДА ИМ ВИДИШ ЧЕРНИТЕ ДРЕХИ НА ЧЕРНОРИЗЦИТЕ.


Категория: Политика
Прочетен: 2976 Коментари: 9 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230035
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2012  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031