Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219551 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 26.05.2013 г.
...кажи "НЕ" на наркотиците.
Категория: Политика
Прочетен: 1372 Коментари: 0 Гласове: 2
Разликата е, че испанската полиция е на улицата и се вижда засилено полицейско присъствие. Поне такова е моето впечатление от столицата на Испания. Българската полиция е "тайна" полиция. Не се вижда и това е.


Приликата обаче е фрапираща: ИСПАНСКАТА ПОЛИЦИЯ Е СЪЩО ТОЛКОВА СМОТАНА, КОЛКОТО И БЪЛГАРСКАТА.

С очите си видях как десетки и десетки пъти испански полицаи се правеха, че преследват нелегални африкански търговци от главните улици на Мадрид, а черните търговци се правеха, че им бягаха. ПЪЛЕН ЦИРК. Видях и чух разговор между една испанка, която обясняваше на полицай, къде са черните търговци, а той се оправдаваше, че не можел да кара по-бързо колата, защото по улицата имало хора и можело някой да пострада.  УДОБНО ОБЯСНЕНИЯ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ МАДРИД Е ОСЕЯН ОТ СТОТИЦИ ЧЕРНИ ТЪРГОВЦИ, КОИТО СА ПЛЬОСНАЛИ СТОКАТА СИ НАПРАВО НА СРЕДАТА НА ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ НА ГРАДА И В ПАРКОВЕТЕ. ТАКА ДА СЕ КАЖЕ, ПОЛИЦИЯ И ЧЕРНОБОРСАДЖИИ СИ ЖИВЕЯТ В МИР, ДОКАТО ТЪПИЯТ ИСПАНСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ПЛАЩА НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИЦАИ ОТ ОТЪНЕЛИЯ СИ ДЖОБ.

ТОВА МЕ НАКАРА ОТНОВО ДА СИ ПОМИСЛЯ, КОЛКО НЕЕФЕКТИВНА Е ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ПОЛИЦЕЙСКА СИСТЕМА, ЗАЩОТО САМИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ МОГАТ ДА ВЛИЯЯТ ВЪРХУ ЕФЕКТИВНОСТТА НА РАБОТАТА НА ПОЛИЦАИТЕ. САМИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЗАВИСЯТ НЕ ОТ ВОЛЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО, А ОТ ВОЛЯТА НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ. СЪЩО КАТО ПРИ НАС. ЗАЩО ТОГАВА ДА СИ ДАВАТ ЗОР ДА ХВАЩАТ НАРУШИТЕЛИ. НЕ МОГАТ ЛИ ДА СИ ЖИВЕЯТ СПОКОЕН ЖИВОТ И ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА.

ТОЗИ НАЧИН НА РАЗСЪЖДЕНИЯ ГО ЗАБЕЛЯЗАХ И НА ЛЕТИЩЕТО НА МАДРИД, КЪДЕТО СЛУЖИТЕЛКА В УНИФОРМА УПОРИТО ТЪРСЕШЕ БУТОНИТЕ НА КОМПЮТЪРА, ЗА ДА ИЗПИШЕ ИМЕНА И ПАСПОРТНИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ. ВЕРОЯТНО И ТЯ Е НАЗНАЧЕНА ЗАРАДИ НЯКАКВА ПРОТЕКЦИЯ НА ВИСШЕСТОЯЩИ СЛУЖИТЕЛИ ИЛИ Е ПО ПРОГРАМА ЗА СОЦИАЛНА ЗАЕТОСТ. ЗАТОВА РАБОТАТА И ТАМ НЕ ВЪРВИ. ОПАШКАТА БЕШЕ ОГРОМНА, ХОРАТА ИЗНЕРВЕНИ, НО ВАЖНОТО Е МОМИЧЕТО ДА ИМА ОСИГУРЕНА РАБОТА. НАЛИ ТОВА Е ЗАДАЧАТА НА СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА - ДА ОСИГУРИ РАБОТА ДОРИ И НА НЕКАДЪРНИЦИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 441 Коментари: 1 Гласове: 2
Тогава не са ли прости образованите, които оставят необразованите да им сочат посоката за развитие на страната?

Българинът избра социалните помощи. Отново и отново конформизмът на българина запечата старата система. Той хем се противи на системата, хем и няма кураж да я промени. Хем му се иска, хем и не му стиска.

Българинът избра старата политическа система, която му осигурява 150 лева пенсия и 240 лева майчинство и 100 лева социална помощ.

Българинът избра енергийните помощи, защото ще получи и безплатен ресийвър за цифрова телевизия.

Българинът избра и потвърди привързаността си към безперспективното образование, измислената медицинска подкрепа и ограбващо работещите и толерираща неработещите социална система.

Българинът избра отново и отново шуробаджанашката българска администрация да го тормози, да му пречи да работи и да му дава подаяния.

Българинът избра отново и отново един прогнил до мозъка на костите политически модел на неефективно управление и прахосване на обществени средства.

Българинът отново предпочете децата му да заминават да учат и да работят в чужбина.

Българинът избра статуквото. Защото е прост, страхлив, необразован и умствено изостанал. Защото живее все още с представите си за 19-ти и 20-ти век, без да си дава сметка, че има народи, които са вече в 22 век.

Претенциите на умствено изостаналия и на роба са на едно и също ниво. Държавата създава и мултиплицира простия човек, необразования човек, невъзпитания човек, човекът, който разчита на помощи. Лесно управлявания и манипулируем човек. И този народ не се досети, че го прекарват. От години и десетилетия. Нищо ново на хоризонта не се задава.
Категория: Политика
Прочетен: 3673 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 26.05.2013 17:00
Гласуват за БСП, защото мразят Герб.

Гласуват за Герб защото мразят БСП и ДПС.

Гласуват за ДПС, защото мразят Атака.

Гласуват за Атака, защото мразят всички останали.


Но има и друг момент. Твърдият електорат - простите и необразовани хора, които гласуват, защото мозъкът им е голям колкото едно аспиринчи, гласуват обикновено за БСП и ДПС. Това са подобни на онези роби, заради което робството като обществена формация е продължило да съществува хиляди години. Другата част от гласуващите за тези партии са гласоподаватели и техните семейства, които се облажват от властта. А те са десетки, да не кажа стотици хиляди.

Само свестните хора не гласуваха. Останаха пак у дома, защото знаят, че няма за кого да гласуват, в тази предопределена от управляващите политическа система.

Значи народът гласува или "против" или за статуквото. Останалите са малцинство.
Категория: Политика
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове: 1
Завършеност на новината означава, че тази новина ще бъде проследена от начало до самия край.

За какво става дума. Давам пример. Някой някого нападнал и извършил средна телесна повреда. Това е новина, която ни я съобщават и вестници и телевизия. Но, продължението на новината къде е?

Някой да ни съобщава след това подробности? Не, разбира се, с малки изключения. Пример за това е предаването "Господари на ефира". Но да продължим по-нататък.

След като е констатирано това нападение и пораженията върху конкретен човек, нека журналистите да проследят всички събития, съпътстващи тази новина - например делото срещу нападателя, присъдата на последна инстанция и т.н.

В противен случай, вестници и телевизия ще ни сюрпризират с лошите новини, но ще ни спестят добрите, защото те не стресират зрителя и читателя. А кой му пука за зрителя. Важен е тиражът.

Докато няма завършеност на новината, българската журналистика няма да е мръднала от слугинските си обвързаности към властта и бизнеса.




Категория: Политика
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.05.2013 16:30
 Въпросът е: "Искате ли да бъде закрит военният полигон "Змейово"?"

Референдумът няма шанс.



Въпросът поставен по друг начин може да звучи така: Искате ли да не бъде закрит военният полигон Змейово"?

Референдумът в този случай щеше да бъде успешен.





Апатичният народ няма да излезе да гласува. Значи повечето хора ще се приеме, че гласуват с "НЕ", тоест не искат да не бъде закрит полигона и готово - полигонът го закриват.

Това е България. Простички неща, казани на прост български език, казани на прост български народ.


ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ВСИЧКО ТОВА И ДА СЕ ЗАСИЛИ РОЛЯТА НА ЗАСПАЛИЯ БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛ, КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ РАКИЯТА И САЛАТКАТА, РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ НА БАЗА САМО НА УЧАСТНИЦИТЕ, ПЪК ДОРИ И ДОЙ ДА Е САМО ЕДИН ЧОВЕК. ИНАЧЕ НАГЛАСЯВАЙКИ ВЪПРОСА, СЕГАШНАТА НОРМАТИВНА БАЗА ОПРЕДЕЛЯ И КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ ОТ РЕФЕРЕНДУМА, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ Е ПРОВЕР.

ТОГАВА ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИМ?
Категория: Политика
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.05.2013 16:23
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219551
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2013  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031